3 Ekim 2010 Pazar

Yay Burcu Ekim Ayı

Selam Yay arkadaşlarım;

İnanılmaz yorgunum. Öyle böyle değil, tam 11 saat stand başında millete broşür dağıtıp anket yaptım. Avrupa birliği standlarında tüketici bilinci oluşturmak ve CE amblemi üzerine bir iş. 1 hafta sürecek benim bu çilem. Fakat günün bombası şöyle gelişti, ben standın başında duruyorum, 2 tane tip geldi siz buralısınız galiba dedi. Buralı dediğide Kozyatağı Carefourun göbeği! Hiç bozuntuya vermedim bende, evet nasıl yardımcı olabilirim dedim. Burada sex shop var mı dediler! Ölür müsünüz? Öldürür müsünüz? Hayır sex shoplara veya buradan alış-veriş yapanlara karşı değilim veya eleştirmiyorum. Böyle bir oluşumun Carefourda olmasını beklemek nasıl bir zihniyettir? Neyse, asıl konumuza hemen bir U dönüşü yapalım ve aylık önemli günlere ve nedenlerine birlikte göz atalım….

Tarihler +/- 2 gün olarak düşünmenizi rica ediyorum.

1 Ekim,

Güneş (Terazi) Kavuşum Satürn (Terazi)

Merkür (Başak) Karşıt Jüpiter (Balık)

Aya ne yazık ki öyle süper, bomba gibi falan başlayamıyoruz. Satürn ile Güneş bu. Hemde yan yana! Biri veren biri alan. Zıt kutuplar zorla yan yana gelmiş gibi adeta. Riskli zamanlar, kayıplar, zorlanmalar. İyi şeylere alamet değil kısacası. Peki sizler için hangi konuna? İş hayatından kazanılan gelirler, sosyal ilişkiler, aşk ilişkileri için kırmızı alarm. İlişkileri çok fazla zorlamamak gerek. İşten kazandığınız gelirlerde bir dengesizlik meydana gelebilir. Üstlerinizle iyi ilişkiler kurun. Sosyal anlamda bir tarafınız hadi şunuda yapalım, bunuda yapalım derken bir tarafınız otur oturduğun yere diye baskı kurabilir. Özellikle sizden yaşça büyük, otorite sahibi kişiler ile ilişkilere dikkat.

İş ve kariyerinizle ilgili özellikle aşırı iyimser bir yaklaşım sergileyebilirsiniz. Önemli fikirlerin, düşüncelerin akla geleceği, konuşulacağı zamanlar.

3 Ekim

Venüs (Akrep) Kavuşum Mars (Akrep)

Merkür Terazi burcunda

12. evinizde önemli bir kavuşma gerçekleşiyor. Bilinçaltınız adeta bilinç üstüne çıkıyor. Mazide gizli saklı ne varsa hepsi sanki bir bir ortada. Rüyalarınız ayrı anlam kazanacak. Hisleriniz kuvvetleniyor. Yalnız aşırı paranoya ile kendinizi, zihninizi yormayın. Size iyi gelecek uğraşlara yönelin. Meditasyon yapın, dans edin, resim falan yapın. Zihninizi akıtacak ne varsa ona yönelin. İç hesaplaşmalarla böylesi güzel bir günü kendinize rezil etmeyin.

Merküründe terazi burcuna geçişi ile birlikte, sosyal yaşamınız canlanıyor, arkadaşlarınız ile keyifli vakit geçirebilecek, çok daha fazla kişi ile çok daha fazla iletim içinde olmaya başlayacaksınız.

7 Ekim

Terazi burcunda Yeni ay. Kavuşum Satürn (Terazi), Kavuşum Merkür (Terazi)

Evet ayın ilk haftası sıkıcı, ruh karartıcı. Ama bundan sonrası böyle değil. Bu yeni ayda da öyle harika bir numara yok. Aklınız ve ruhunuz karışık, baskı altında hissedebilirsiniz. Toparlanma, organize olma zamanı. Siz yapamazsanız bile zor yoldan öğretecek biri var zaten. Sevgili Satürn! Fikirlerinizi, duygularınızı, ilişkilerinizi gözden geçirme, tasnif etme zamanı.

9 Ekim

Venüs Akrep burcunda retroya başlıyor.

Ve Venüs’te, Merkür gibi zaman zaman geri haraket eder. Fakat retroları Merkür kadar ünlü değildir. En azından bir sitcomda henüz kullanılmadı. Önce iyi etkilerden bahsedelim, sonra gölge yanlarından… İyi haber, inanılmaz orijinal fikirlerle dolup taşan bir zihne sahip olabilirsiniz. Özgün eserler vermek için harika! Ama platonik aşklar yiyip bitirebilirde sizi. Geçmişe ait unuttuğunuz ne varsa rastlaşma, hatırlama zamanı şimdi. En kötü kabusları bile! Sağlığa çok dikkat. Özellikle cinsel organlara. 20 Kasıma kadar bu etkiler devrede olacak. Kuruntular, kuşkular, paranoyalar sarabilir 4 bir yanınızı. Kendinizi, ruhunuzu rahatlatacak şeylere yönelin. Estetik falan aman ha!

17 Ekim

Güneş (Terazi) Kavuşum Merkür (Terazi)

Önemli kararlar vermek için uygun bir zaman değil. Merkür iyi çalışmıyor. Zihninz karışık veya sonradan pişman olabilirsiniz. Dilinize, zihninize hakim olun.

18 Ekim

Merkür (Terazi) Üçgen Neptün (Kova)

İlişkiler iyileşiyor, dengeye oturuyor yavaş yavaş.zihniniz daha az baskı altında. İletişimle ilgili güzel haberler. Yakın çevrenizden, arkadaşlarınızdan destek bulabileceksiniz. Zihnen çözülme zamanı. Anlatma, paylaşma. Yaratıcı esinler devrede.

20 Ekim

Mars (Akrep) Üçgen Jüpiter (Balık)

Eve ve yerleşim konularına ait olumlu gelişmeler. Eviniz içinde yaratıcı çalışmalar yapmak için uygun. Belki de dekorasyon değişikliğine gidebilirsiniz. İleriye, geleceğe yönelik idealist kararlar. Ve bunları uygulayacak gücüde önümüzdeki günlerde bulabileceksiniz.

22 Ekim

Koç burcunda Dolunay. Üçgen Pluto (Oğlak), Karşıt Merkür (Terazi)

Ve ayın dolunayı koç burcunda. Aşk, çocuklar, hayatın keyifli yanları ile ilgili gelişmeler devrede. Belki aklınız ve duygularınız ile bağlantı kurmakta zorlanabilirsiniz. Maddi anlamda, kazançlarla ilgilide gelişmeler yaşayabilirsiniz. Arkadaşlarınızla beraber oldukça keyifli geçecek bir organizasyon içinde de bulabilirsiniz kendiniz.

23 Ekim

Güneş Akrepte

Önümüzde ki bir ay boyunca daha kendi içinize kabuğunuza dönük olmayı tercih edebilirsiniz. Kendinizi izole etmek isteyebilir ki Mars birkaç gün sonra 1. evinize girerek bunu çok zorlaştıracak, tembellik üzerinize, ruhunuza çökebilir.

27 Ekim

Mars yay burcunda.

Aktif, dinamik, dışa dönük ama zaman zaman stresli bir süreç başlıyor sizin için. Fiziksel olarak yorulabileceğiniz şartlarla karşılaşabilirsiniz. Yalnız enerjinizi iyi kontrol etmeli, dağıldığınız takdirde toparlaması biraz zor olabilir. Spora başlamak için ise ideal zamanlar.

Hepinize Harika bir ay diliyorum….