20 Ekim 2010 Çarşamba

Yükselen Akrep Burcu ve Özellikleri

YÜKSELEN AKREP
Sıra zodyağın pek sevilmeyen, korkulan burcuna geldi sıra. Akrep dönemi doğa artık iyice kışa hazırlanmış olur, hava sıcaklıklarında hissedilen bir düşüş ve yağışlar başlar. Hem havada hem doğada canlı renkler yerine koyu renkler hakim olmaya başlar bu giydiğimiz kıyafetlere de yansır.
Akrep sezgileri güçlü bir burçtur. Olayları önceden hissedebilir, sezebilir. Gizemli, mistik bir havası vardır. Rüyaları çıkabilir, fal bakabilir veya farklı metotlar kullanarak olaylar hakkında haber verebilir. İçsel motivasyonları oldukça yüksektir.
Yaşadıkları, karşılaştıkları her şeyi ciddiye alırlar. Gözlemleme yetenekleri sayesinde bir olaya birden çok farklı bakış açısı geliştirebilirler. İyi birer araştırmacı olup, uğraştıkları işlerde uzmanlaşabilirler. Onlar için hakimiyet oldukça önemlidir. Bir konuya, kişiye, olaya ne kadar hakim olurlarsa kendilerini o kadar güvende hissederler.
Siz farkında olmadan o bir çok şeyi çoktan yapıp bitirir. Gizlilik içinde hareket etmeyi severler. Bu yüzden her an nasıl bir sürprizle karşılaşacağınızı bilemeyebilirsiniz. Fakat onun bir konuyu veya işi ele alıp bitirmesi için önce size sonra o konuya inanması gerek. İnanmadığı, güvenmediği hiçbir konu için kolay kolay enerji harcamazlar.
Gücü severler. Güç onlar için bir nevi kendini koruma kalkanıdır. Bu gücün kaynağı maddi olabilir, çalıştıkları iş üzerinde ki hakimiyetleri olabilir veya birlikte olduğu kişi olabilir. Güçlerini ortaya koyabildikleri her alan onların zafer alanı gibidir adeta. Güç ve kontrol onların anlatan anahtar kelimelerdir. Eğer bir akrebi yaralar, ihanet eder, zarar verirseniz büyük bir gizlilikle hareket ederek, beklemediğiniz bir anda beklemediğiniz bir şekilde sizden bunun acısını çıkartabilir.
Hayatlarında sürekli krizlerle mücadele edebilirler, oldukça dayanıklıdır ve her defasında sıfırdan başlayacak güce sahiptirler. Fakat sabit bir burç olduğundan dolayı şartları ve koşulları ellerinden geldiğince korumaya çalıştıklarından bu sıfırdan başlama meselesi bir zaman sonra onlar için çok sıkıcı bir hale gelebilir.

Bir akrep durup dururken ortalığı velveleye vermez veya tepki göstermez. Kendi halinde bırakırsanız sessiz, sakin, ağır başlı olduğunu düşünürsünüz. O var olan olaylar üzerine tepki geliştirir. İlginç bir çekicilikleri vardır. Etkiye açık biriyseniz mıknatıs gibi onlara çekilirsiniz.

Detaycıdırlar ama başak burcunun verdiği bir detaycılıktan bahsetmiyorum, onlar her şeyi bilmek, öğrenmek isterler. Bir konunun bütün detaylarını. Kolay kolay vaz geçen, pes eden insanlar değildirler, hatta inandıkları, savundukları konunun sonunda zarar bile göreceklerini bilseler sonuna kadar gitmekten korkmazlar. Çünkü vaz geçmek, bırakmak onlar için bir kayıp, yenilgi gibidir adeta. Bu yönleri ile hem ilişkilerinde hem uğraştıkları konulara tutku ile bağlanırlar. Özellikle duygusal ilişkileri onlarda takıntı haline gelirse zarar görme ihtimalleri yüksek olur.
Güvenilirdirler, kolay kolay bilgiyi paylaşmazlar. Sır saklamayı çok iyi bilirler. Ketumdurlar. Soğuk bir görünüşleri vardır. Hayatlarına girebildiğiniz anda ise sizi oldukça sahiplenirler ve korurlar.
Medical Astrolojiye göre; cinsel organlar, hayalar, mesane,kadınsal organlar akreple ilişkilendirilir.Mesanede kum, taş,anüste çatlaklar, fistüller, bel soğukluğu, istemsiz ve nedensiz ereksiyon, rahim hastalıkları, cinsel hastalıklar akrep burcu ile bağlantılıdır.
Medical astroloji bilgileri Astroloji Okulu ileri seviye ders notlarından alıntıdır.