11 Ekim 2010 Pazartesi

Yükselen Koç burcu ve Özellikleri




YÜKSELEN KOÇ
Bir önce ki “yükselen burç sorunsalı” idi. Yükselen nedir, ne anlama gelir, nasıl hesaplanır bunlardan bahsetmiştim. Madem yükselenin ne olduğunu öğrendik o zaman sıra yükselen göre burçlara geldi. Her gün bir yükselen burcu hep beraber tanıyacağız. Ve perde açılsın KOÇ gelsin..!!
Koç burcun Zodyağın ilk burcudur. İlk olmak ve başlangıçlarla ilgilidir. İlgiyi üzerlerine bir şekilde çekmeyi başarırlar. Bu zaman zaman yüksek sesle zaman zaman çocuksu davranışları ile zaman zaman ise kabalıklarıyla. Ama bir şekilde spot ışıklarını, gözleri üzerine çekerler.
Doğa yönünden baktığımızda, KOÇ burcu zamanı, baharın başlangıç zamanıdır. Toprak, hava, su hareketlenir. Renklenmeye başlar. Koç burcu insanı da böyledir işte. Sizi hareketlendirir, neşelendirir, renk ve heyecan katar. Bir koç ile vakit geçirmek bol bol kahkahaya davetiye çıkarmak demektir. Fakat dikkat! Koçlar çabucak sıkılılar. Ve emin olun sıkıldıkları zaman çocuk gibi huysuz ve çekilmez olurlar. İlgilerini ve algılarını sürekli açık ve meşgul tutmanız gerekir.
Eril ve öncü bir burçtur. Bu yüzden kolay kolay söz dinlemezler. Kendi kararlarını kendi alır ve direk harekete geçerler. Emir almaktan hoşlanmadıkları gibi hükmetmeyi ve emir vermeyi severler. Bir koç burcu sürekli meşguldür. Size göre gereksiz ve anlamsız bile gelse uğraştığı şeyler onun için çok önemlidir. Meşgul oldukları sürece mutlu olurlar. Her türlü olayları başlatmaktan keyif alırlar ama o kadar sabırsız ve acelecidirler ki hele ki başlattıkları işler ağır ilerlemeye başladıysa anında soğurlar ve devamını getirmekte zorlanırlar. Başlatmaktan keyif aldıkları iş artık onlara yük gibi gelmeye başlar.
Ben ben ben… Önce ben, hep ben! İşte size Koç için sihirli sözcükler. Hep el üstünde, hep gözde, hep ilginin kendisinde olmasını ister. Bir şeyi istediği zaman nasıl olduğu önemli değil, bir şekilde elde eder. İstemesi yeterlidir.
Çok meraklıdır, keşfetmeyi, karıştırmayı, soru sormayı sever. Sabırsız ve aceleci olduklarından istedikleri şeylerin hemen o anda olmasını isterler. Motive edicidir, sizi bir şeyleri yapmanız konusunda cesaretlendirir. Kendinde olan özgüvenin sizde de olmasını ister.
Spontane zaman zaman patavatsız ve kendini ortaya koyarken ıkınıp sıkılmaz direk ortaya koyar. Risk almayı sever ve her türlü rekabet ortamından zevk alır. Hatta rekabet ortamları o kazandığı sürece onun için motivasyon kaynağıdır.


Pratik değillerdir, bu yüzden hep bir deneme-yanılma şeklinde öğrenirler. Eğer ateşe elini yaklaştırdığında elinin yanacağını söyleseniz bile, o hem merakından hem de gerçekliğinden emin olmak için bu deneyimler. Bu tabii işin mübalağa tarafı. Ama denemedikleri sürece ruhları rahat etmez.
Risk almaktan hoşlandıkları için türlü maceralara atılmaktan hiç çekinmezler. Zaten hayat onlar için bir oyun arenası adeta.! Her zaman bir hedefleri vardı, zekidir ve açık sözlüdür.
Önceliğin her zaman kendisinde olmasını ister. Sabırsız ve aceleci davranışları onları kazalara açık kılar. Hatta biz birazda sakarlık ekleyelim.
Hayatın onlar için bir oyun arenası olduğundan bahsetmiştim, işte bu noktada maymun iştahlılık devreye giriyor. Hayat içinde oynanacak o kadar çok oyun var ki koç hepsi ile oynamak ister.
Oldukça dürüst ve açık sözlü olmalarına rağmen kibar olmalarını beklememek gerekiyor. Sinirlidirler ama öfkeleri çok uzun sürmez.
Medical astrolojiye göre KOÇ burcu kafa ve vücudu temsil eder. Yüzde ki tüm darbeler, kabarıklıklar, sivilceler, çiçek hastalığı, çatlak dudaklar, polip, mantar hastalığı, felçler, baş ağrıları, migren ve kellik Koç burcu ile ilişkilendirilir.

Medical Astroloji bilgileri, astroloji okulu ileri seviye ders notlarından alıntıdır.