26 Ekim 2010 Salı

Yükselen Oğlak Burcu ve Özellikleri



YÜKSELEN OĞLAK
Yaşlandıkça gençleşecek, hayat dolan, hareketlenen başka bir burç bilmiyorum. Dışarından bakıldıklarında ciddi, soğuk kanlı, mesafeli bir havaları vardır ama yakınlaşmaya başladığınızda aslında sadece hayatın sorumlulukları ve kuralları arasına sıkışmış biriyle karşılaşırsınız.
Yöneticileri Satürn’dür. Eskiler Satürn’e kronos derlerdi zaman anlamına gelen. Bu yüzden belki de zamanı en iyi kullanan, kısıtlı zaman dilimi içinde elindekileri gayet iyi yöneten, organize olan ve başarı odaklı bir karakterleri vardır. Hayata geliş nedenleri sürekli çalışmak adeta!
Ayağı yer basmayan fikirlerle uğraşmaz. Söylediğiniz her şey öncelikle onun mantık süzgecinden geçer eğer ona mantıklı gelir ise sizinle o konu hakkında konuşmaya veya teklif edilen işi yapmaya başlar. Her şeye akıl süzgeci ile yaklaştığından dolayı hayatı oldukça ciddiye alır.

Spontane, beklenmedik anlarda beklenmedik davranışlar beklemezsiniz ondan. Bir nevi “ağır abi” dir. Kurallar onun için çok önemlidir. Her işin yapılmasının bir yöntemi, bir kuralı vardır ve bu kuralın dışına çıkmaktan pek hoşlanmazlar.
Doğa açısından baktığımız zaman, kışın artık kapımızda olduğuna işaret eder. Sert, soğuk günler başlamak üzeredir. Kara kış dediğimiz şey aslında tamda yöneticileri Satürn’e oldukça yakışmaktadır. Bir oğlak burcuna her zaman güvenebilirsiniz verdiği sözü tutacaktır fakat her zaman kendisine saygı duyulmasını bekler ve takdir edilmek ister.
Kuralcı oluşundan, kuralları sevmesinden bahsetmişken mükemmeliyetçiliğini de atlamamak gerek. Önemli olan onlar için, uğraştıkları işin çok kısa sürede bitmesi değil, en mükemmele yakın olmasıdır. Bu yüzden de yavaş adımlarla, ağır, dikkatli,planlı ve kararlı bir şekilde ilerlerler.
Somut şeylerin, maddenin, maddiyatın değerini iyi bilirler. Cimri değildirler ama gereksiz harcamalara da izin vermezler. Az önce bahsettiğim gibi alış-veriş yaparken bile öncelikle akıl süzgecinden geçirip, gerçekten ihtiyacı olup olmadığını düşünüp sonra almaya karar verirler. Tutumlu bir yapıları vardır.
Toprak grubu bir burç olduğundan dolayı pratiktirler. Amaç ve hedef duyguları gelişmiştir ama bir yay gibi dağılarak değil uzun vadeli amaçlar peşinde ve konsantre bir yapıda amaçları için hareket ederler.
Minimal, sade, öz, yalın bir hayattı tercih edebilirler. Duyguları konusunda temkinli adım atabilirler fakat zaman zaman çevresindekiler onu duygusuz olarak algılayabilirler. Yaş tahtaya kolay kolay basmazlar, attıkları her adımın ardında yatan bir mantık veya bir denklem muhakkak vardır.
Medikal astrolojiye göre; dizler, kemikler, cilt, deri, pankreas oğlak burcu tarafından yönetilmektedir. Dizler ve bu bölgelerde ki yaralanmalar, hasarlar, kemiklerde problemler, kırılmalar, cüzzam, alerji, kaşıntılar, yaralar oğlak burcu yönetimi adlındadır.
Medical Astroloji bilgileri, astroloji okulu ileri seviye ders notlarından alıntıdır.