20 Ekim 2010 Çarşamba

Yükselen Terazi Burcu ve Özellikleri

YÜKSELEN TERAZİ
Zodyak kuşağının 2. Venüs yöneticisine geldi sıra, yükselen teraziler. Boğa; doğa ile iç içeydi, somut şeylerle ilgilendi, keyfine baktı, durumu stabil hale getirdi. Peki ya Terazi? Terazi boğanın aksine stabil ortamlar yaratmaktansa bir şeyler için öncülük etmeyi severler, başlangıçlar yaratmayı. Terazi zamanı artık doğa sonbaharın yüzünü göstermeye başlar bize, renkler değişmeye, sıcaklıklar azalmaya başlar.
Boğa nasıl Venüs’ün maddi, keyfi, huzur verici yanı ise, Terazi de uyum, ahenk, ilişkilerle alakalıdır. Özellikle ilişkiler politik bir duruş üzerinden şekillenir bu yüzden bir Terazi insanının gülüşü veya davranışları zaman zaman size yapmacık gelebilir. Fakat onun doğası böyledir. Kimse kırılmasın, üzülmesin, yara almasın, gönlü kalmasın diye objektif ve tarafsız durmaya çalışır.
Bir yükselen Teraziden isteyebileceğiniz en zor şey sanırım bir şeylerin kararını ona bırakmaktır. Çünkü o kendi istediği şeyden yola çıkarak değil, karşısında ki kişinin ne isteyebileceğini hesaplayarak karar vermeye çalışır ki bu tahmin edersiniz ki oldukça zordur. Terazinin bu sıkıntıyı üzerinden atabilmesi için kendi dengesini bulması gerekmektedir. Tıpkı burcunun simgesi olan Terazi kefeleri gibi.
Hava grubu bir burç olduğundan dolayı, entelektüel, bilgi ve araştırmalara önem veren bir yapısı vardır. Özgürlüğüne düşkündür fakat onun özgürlük anlayışı, birlikte olduğu, ortaklık kurduğu kişi ile birlikte özgürleşmek. Beraber yapalım Terazi burcunun ana temasıdır.
İşin içinde Venüs olduğundan dolayı salt ilişkiler üzerinden değerlendirmek yanlış olur. Estetik kaygılar, sanatsal yaklaşımlar, hayatın zevkli ve keyif veren yanları, yaratıcılık gerektiren konularla yine oldukça iç içedir.

Her zaman olabildiğince kibar, nazik, uyumlu, hoşgörülü, güzel konuşmasını bilen, bardağın dolu tarafını görmeye çalışan, ahenkli bir profil çizer. Şunu unutmamak gerekir ki, dengesini bulana kadar Terazi burcunda bir çok dengesiz davranış gözlemleyebilirsiniz. Tabii ki dengesini öncelikle kendi içinde kurması gerekmektedir.
Kavga ve gürültülü ortamlardan pek haz etmez ve böyle ortamlarda orta yolu bulmayı, uzlaşma zemini yaratmayı kolaylıkla başarabilirler. Bu noktadan onların iyi birer diplomat olabileceğini düşünebiliriz. Sosyaldirler, ilişki kurmayı severler, eğlenmekten, eğlenceli aktiviteler içinde bulunmaktan keyif alırlar. Kısacası dışa dönük karakterdirler. Fakat öyle herkesle arkadaş olmayı değil, uyumlu, görgülü, konuşmasını bilen, huzursuzluk yaratmayan, kültürlü, zihinsel kapasiteleri güçlü, yaratıcı kişilerle birlikte olmayı tercih ederler.
Medical astrolojiye göre; Omurga, alt karın, göbek, üreme organları, uyluk, kalça, bel ve böbreklerle ilgilidir. Böbrek ve bel bölgesinde ki tüm rahatsızlıklar, bel ve kalça bölgesinde ki yanıklar, mesanede ki yaralar veya rahatsızlıklar, ülser, sırt problemleri, kan ile ilgili sorunlarda Terazi ile ilişkilendirilir.
Medical Astroloji yazıları, Astroloji Okulu İleri Seviye ders notlarından alıntıdır.