21 Kasım 2010 Pazar

21 Kasım Boğa Burcunda Dolunay


Bugün akşam 19:25 sularında Boğa burcunda bir dolunay meydana gelecek. Yeni ay Boğanın zıt burcu olan Akrep burcunda meydana gelmişti ve bir süreç başlamıştı, Boğa burcunda ki dolunay ile bu sürecin bitişine tanık olacağız. 
Bu dolunayın etkisi ilk olarak Boğa-Akrep burçları üzerinde olurken diğer toprak grubu burçlar (Oğlak, Başak) ta olumlu etkiler altında. Hava grubu burçlar (Kova,Terazi, İkizler) duygusal anlamda zorlanma, gerginlik, stres yaşayabilirler. Dolunayın 29 derecede gerçekleşecek olmasının da bir önemi vardır, klasik astrolojiye göre bir burcun son derecesinde ki bir aktivite hayatımızda önemli bir dönemin sonuna geldiğini, önemli bitişleri sonlanmaları işaret eder.  Dolunay zamanı Ay ile Neptün etkileşimi yaratıcı esinlerimizin ortaya çıkabileceğini, duygusal anlamda belirsizlik ve kararsızlıklar yaşanabileceğini işaret etmekte.Dolunayın etkileriniz +/- 2 gün içinde çok daha yoğun hissedebiliriz, 

-          Hayatımızda soyut olandan çok somut değerlere tutunmak isteyebiliriz
-          Finans, toprak, mülk gibi konular ön planda
-          Bütçelerin gözden geçirildiği zamanlar
-          Mevcut düzeni ve şartları koruma konusunda enerjimizi harcayabiliriz
-          Tembelliğe, yemeye, ,içmeye bu günlerde biraz daha düşkün olabiliriz
-          İkili ilişkiler teması ön planda fakat ilişkilerin ruhsal yönü ile değil daha çok gözle görünen, somut yönleri ön planda
-          Kendimizi finansal anlamda güvende hissettirecek koşullara çekilebiliriz.
Burçlar üzerinde etkisi ise;
KOÇ; Maddi hayatınız mercek altında. Ayın başında başlattığınız işleri artık bitirme vakti. Hayalci olmak yerine ayaklarınızı özellikle maddi anlamda daha sağlam basmanız gerekiyor. Eğer şartlar çok net değil ise, riskli yatırımlardan uzak durmanızda fayda var. Finansal konularla ilgili gelişmeler meydana gelebilir.

BOĞA; Duygusal dünyanız biraz karışık olabilir bu dolunay zamanında. Hissettiğinizi sandığınız hisleri açıklamakta zorlanabilir, gerçek olmayabilirler. Özellikle iş ve kariyerinizi ilişkilendiren konularda gelişmelerin netlik kazanana kadar beklemekte yarar var. 

İKİZLER; Bazı gelişmeler kontrolünüz altında olmayabilir, özellikle maddi hayatınızla ilgili konularda. Sağlığınıza dikkat etmeli, özellikle ruhsal anlamda kendinizi gergin, dağınık, huzursuz hissedebilirsiniz.

YENGEÇ; Arkadaşlarınızla bir araya gelebilir, bir organizasyona katılabilir eğlenceli ve keyifli zamanlar yaşayabilirsiniz. Parasal konularla ilgili endişeli, gergin kendinizi huzursuz hissedebilirsiniz. Duygularınız karışık olabilir.

ASLAN; Duygusal  anlamda karışık, belirsiz olabilirsiniz. Bu etkilier özellikle iş ve kariyerinizi ilişkin konularla ilgili olabilir. Yine ilişkiler ve ortaklıklarla ilgili yanılsamalar ve belirsizlikler canınızı sıkabilir. Önemli bir işi sonlandırabilirsiniz.

BAŞAK; İdealleriniz, gelecek hedeflerinizi tekrar gözden geçirebilirsiniz. Seyahatler gündeme gelebilir, yabancılarla ilişkiler, yabancı kültürler, yurt dışı ile ilgili konular gündeme gelebilir. 

TERAZİ; Başkalarına ait finansal kaynaklar, banka kredileri, ödemeler, burslar, vergiler, kredi kartları, eşinizin veya ortağınızın finansal durumu dolunayın merceği altında. Bu konularla ilgili gelişmeler yaşayabilirsiniz. 

AKREP; İlişkiler, ortaklıklar, evlilik gibi konular ve hukuksal konular dolunayın merceği altında. Eğer yalnız iseniz bir ilişkiye başlayabilirsiniz, önemli toplantılar, görüşmeler yapabilirsiniz. Tek başınıza hareket etmenizin zor olacağı zamanlar. Ortağınızla, ilişkide olduğunuz kişi ile, eşinizle keyifli zamanlar geçirebileceksiniz. Eğer bir birlikteliğiniz var ise, gidişhatla ilgili durum değerlendirmesi yapabilirsiniz. 

YAY; Sağlığınız, iş hayatınızı ilgilendiren konular, günlük işleriniz bu dolunayın ilgileneceği konular arasında. Duygusal anlamda gergin ve stresli olabilirsiniz. Sağlığınıza dikkat. 

OĞLAK; Özellikle bayanlar, hamilelik haberi alabilirsiniz, yalnızlar aşk konularında gelişmeler yaşayabilir, işleri yaratıcılık gerektiren mesleklerde olanlar dolunay zamanı oldukça özgün işler ortaya çıkarabilirler. Finansal anlamda gereksiz riskler almak için hiç uygun zamanlar değil.

KOVA; Yuva, aile, yerleşimle ilgili konular bu dolunayın odak konusu olacak. Ev ile ilgili tadilat, değişiklik, taşınma, alım-satım ile ilgili işlerinizle ilgili dolunay zamanı ilgilenebilirsiniz. 

BALIK; İletişim, yakın çevre ve kardeşler dolunayın merceği altında. Daha meraklı olabilir, araştırmalar yapabilirsiniz. İletişimle ilgili konularda gelişmeler yaşayabilirsiniz. İlham yakalamak sizler için çok daha kolay olacaktır.