1 Kasım 2010 Pazartesi

Yükselen Koç-Kasım

Merhaba arkadaşlar;

Nasılsınız? Ben hayatımda olmadığım kadar tembel ve sürekli yemek düşünen bir haldeyim. Sürekli acıkıyorum ve hiçbir şey yapmak istemiyorum, bu hiçbir şey yapmak istemezken de inanılmaz yoruluyorum. Kabul ediyorum kötü bir başlangıçtı ama şu an ki gerçekliğim bundan ibaret. Venüs’ün geri gidişini dibine vura vura yaşıyorum kısacası? Çevremde ki insanları gözlemliyorum, soruyorum neler yaşadınız, nasıl hissediyorsunuz diye? 3 aşağı 5 yukarı benden pekte farklı değiller. Ama 20 kasımda bu eziyet sona erecek, bu yüzden umutluyum. Kasım bana sorarsanız harika bir ay, havanın gidişatı dışında. Yağmurlar normalin üstünde seyredebilir. Fakat gezegensel olarak baktığımızda gökyüzü kendini toparlamaya başlıyor, geri giden gezegenler artık ileri gitmeye başlıyor, Plüton etrafa ateş saçmayı bırakıyor. Tıkanan yollar açılıyor, gecikmeler olağan hızına ulaşıyor, kaybedilenler bulunuyor, bozulan ilişkiler düzelmeye başlıyor ve daha bir çok bilumum olay. Şimdi bu ay sizleri neler bekliyor bakalım;

Verilen tarihleri +/-2 gün olarak düşünmenizi rica ediyorum.

1 Kasım

Venüs r (Akrep) Sextile Pluton (Oğlak)

İlişkiler, ortaklıklarla ilgili maddi düzeni ilgilendiren konularda destekleyici etkiler var fakat sizlerinde bununla ilgili çaba göstermesi lazım. Çünkü bu öyle büyük bir şans olayı değil ama çaba sarf ederseniz kazançlı çıkacağınız bir durum. Venüs hala 8. evinizde geri gittiğinden dolayı, finansal olarak krizlerle mücadele ediyor olabilirsiniz. Eşinizin maddi durumunda bir durgunlaşma, işlerinde bir yavaşlama olabilir. Ama 20 kasım itibari ile ile her şey yavaş yavaş normale dönmeye başlıyor.

5Kasım

Merkür (Akrep) Üçgen Jüpiter r (Balık)

Merkür (Akrep) Kare Neptün r (Kova)

Aslında biraz karmaşık bir gün. Zihnimiz dağınık ve odaklanma ile ilgili sorunlar yaşayabiliriz. Bir şeyler öğrenmek için harika zamanlar. İletişim kanallarınız oldukça açık, fikirlerinizi çok daha akıcı bir şekilde ifade edebileceksiniz. Fakat özellikle sosyal çevreniz, arkadaş çevreniz ile ilgili bazı dedikodulara kulak misafiri olabilirsiniz. Bazı gizli kalmış, saklanmış durumlar açığa çıkabilir. Bir şeyler öğrenmek için ideal fakat iş derdinizi anlatmaya geldiğinde kendinizi yeterince ifade edemeyebilir, zorlanabilirsiniz. Kelimeler ağzınıza adeta yapmışmış çıkmak istemiyor gibi olabilir. Bugünlerde uzak yerlerden olumlu mesajlar, haberler, mailler alabilirsiniz.

6 Kasım

Akrep burcunda yeni ay.

Venüs Terazi burcunda retro

Önce Venüsün geri giderek Terazi burcuna geçişinden bahsetmek istiyorum çünkü Terazi karşıt burcunuz ve sizin için oldukça önemli. 20 Kasıma kadar Venüs 7. evinizde geri gidecek. Önce güzel haber, fnansal krizlerden, maddi olarak zorlanmalar, miras gibi konularda çıkan sorunlar bir süreliğine rafa kaldırılıyor. En azından bu konularla ilgili yaşadığınız gecikmeler ortadan kalkıyor. Şimdi Venüs’ün gerilemesini, ilişkiler, ortaklıklar, sözleşmeler alanında yaşamaya başlıyorsunuz. Venüs kendi yönettiği Terazi burcunda olacağından dolayı artık daha güçlü. Göz ardı edilen sorunların konuşulma zamanı, partnerinizle veya ortağınızla birbirinizi yanlış anlayabilir veya değerlendirebilirsiniz. Önemli iş anlaşmaları ve ortaklıklar için 20 kasım ve sonrası çok daha uygun bir zemin bulabileceksiniz. Eski ilişkiler, eski sevgililer kafanızı, ilişkinizi karıştırabilir. Zaman zaman kıskançlıklar, kaprislerle ilgili durumlar ortaya çıkabilir. Anlayışlı olma zamanı.

Yeni aya gelecek olur isek; 8. evinizde yeni ay gerçekleşiyor. Hali hazırda Venüs’te 8. evinizden çıkmışken artık maddi olarak toparlanma zamanı. Beklediğiniz kredinize onay alabilir,kredi için başvurabilir, geciken ödemeler düzene girebilir, eşinizin veya ortağınızın finansal durumunda iyileşme gözlemleyebilirsiniz.

7 Kasım

Merkür (Akrep) Üçgen Uranüs r (Balık)

Oldukça orijinal ve yaratıcı fikirlerin havada uçuşacağı zamanlar. Farklı, alternatif para kazanma yollarını deneyebilirsiniz. Olaylara farklı bakış açıları geliştirebilirsiniz.

8 Kasım

Neptünün Kova burcunda ki Retrosu bitiyor.

Neptün bir jenerasyon gezegeni olduğundan dolayı onun etkilerini bir Venüs, Merkür gibi bir anda veya çabucak hissetmezsiniz. Neptün 11. evinizde oldukça uzun zamandır geri gidiyordu, sosyal ilişkiler, arkadaşlıklar, işten kazandığını gelirler evinde. Bu konularla ilgili zaman zaman gerçekleri algılamakta zorlanmış, netlik kazanmayan konularla uğraşmış, hedefleri tutturmakta zorlanmış olabilirsiniz. Arkadaşlık ilişkilerinizde özellikle manevi anlamda güvenle ilgili ciddi bir takım sorunlarla uğraşmış olabilirsiniz. Kaos dönemi en azından sona eriyor. Yıkılan köprüleri tekrar yavaştan kurabilirsiniz. Manevi anlamda daha kolay destek bulabilir, yaratıcı çalışmalarınıza daha fazla zaman ayırabilirsiniz.

9 Kasım

Merkür Yay burcunda

Merkür yay burcunda aslında rahat ettiği bir noktada değildir. Zihinsel olarak özellikle konsantre olmakta zorlanabilirsiniz. Oldukça yaratıcı fikirler aklınıza gelebilir fakat aynı anda bir çok şeye odaklanmaya çalışmaktan dağılma riskiniz var. Yurt dışı, seyahatler, eğitim ile ilgili konularda önemli görüşmeler, konuşmalar yapabilirsiniz. İnternetle ilgili yeni bir projeyle ilgilenebilirsiniz veya satışla ilgili. Fakat dediğim gibi önemli olan zihninizin toparlanması ve organize olmanız. Yurt dışı ile bağlantılı gelişmeler yaşayabilirsiniz.

11 Kasım

Jüpiter r (Balık) Kare Pluto bitiyor

Bu iyi bir haber. İş ve kariyerle ilgili süregelen tıkanıklık, güç çekişmeleri bir süreliğine rafa kaldırılıyor. Çok fazla ön plana çıkmak için çaba sarfetmiş fakat yeterince ilgi göremediyseniz veya takdir edilmediyseniz artık kendinizi çok daha rahat gösterebileceksiniz.

16 Kasım

Güneş (Akrep) Üçgen Jüpiter r (Balık)

Bu da harika günlerden bir tanesi. Jüpiter her ne kadar geri gidiyor olsa da size şans ve kısmet getirecektir. Özellikle finansal anlamda beklediğiniz, arzu ettiğiniz haberleri almanız çok daha kolay olacak. Yine yurt dışı ile bağlantılı işlerden yana şansınız açılıyor. Aşk konuları ile ilgili yaraların çok daha kolay sarıldığı bir dönem. Sağlıkla ilgili konularda da olumlu gelişmeler söz konusu.

18 Kasım

Güneş (Akrep) Kare Neptün (Kova)

Özellikle sosyal ilişkilerde zaman zaman hassas davranabilir, kırılgan olmaya çok müsait olacağınız zamanlar. Özellikle aşk ve çocuklarınızla ilgili konularda şartlar çok belirgin olmayabilir. Karar vermekte zorlanabilir, kafanız karışabilir.

19 Kasım

Güneş (Akrep) Üçgen Uranüs (Balık) r

Hayatınızda bazı yenilikler için yer açmanın zamanı. Özellikle teknolojik anlamda yeni bir şeyler satın alabilirsiniz. Yeni bir cep telefonu, televizyon, laptop yeni olan neye ihtiyacınız var ise. Kendinizi daha bağımsız ve özgür hissedebilir, riskli macerelara atılabilirsiniz. Daha önce deneyimlemediğiniz şeyler şeyler yaşayabilirsiniz.

20 Kasım

Merkür (Yay) Kavuşum Mars (Yay)

Venüs Retrosu bitiyor. Terazide şu an

Jüpiter Retrosu bitiyor balık burcunda ki

Altın değerinde bir gün. Fakat stresli ve gergin. Zihninizde binbir tane düşünce, yapılması gereken bir sürü şey var! Fakat önemli olan organize olmak. Çok hızlı ve ani hareketlerinizden dolayı sakarlıklara açıksınız. Spontane ve aşırı açık sözlü olmanızda dolayı kendinizi zor durumlara sokabilirsiniz dikkat edin. Olası sorunlara hızlı düşünerek seri bir şekilde çözümler bulabileceksiniz. Daha idealist olabilir, hedeflerinize ulaşmak için her zamankinden daha hızlı davranabilirsiniz.

Venüsün gerilemesi de nihayet sona eriyor. Buna en çok sevinen benim herhalde! Artık ilişkiler ve ortaklıklarla ilgili şartlar çok daha belirgin. Fırsatları kaçırdım, aramız bozuldu..vb konularla üzülmeyin. Hepsi yavaş yavaş düzelmeye başlıyor. Yalnız iseniz kendinize çok daha kolay partner bulabileceksiniz.

Jüpiter uzunca bir süredir geri harekette idi. Artık o da yoluna kaldığı yerden düz olarak hareketine devam edecek. Özellikle sağlığınızla ilgili konularda size destek vermeye başlayacaktır.

21 Kasım

Dolunay Boğa burcunda.

Maddi hayatınız mercek altında. Ayın başında başlattığınız işleri artık bitirme vakti. Hayalci olmak yerine ayaklarınızı özellikle maddi anlamda daha sağlam basmanız gerekiyor. Eğer şartlar çok net değil ise, riskli yatırımlardan uzak durmanızda fayda var.

23 Kasım

Güneş Yay burcunda

Önümüzde ki 1 ay boyunca odaklanacağınız konular, seyahatler, inançlar, idealler, yüksek eğitim, uzak akrabalar olacaktır. Yeni bir şeyler öğrenmeye başlayabilir, araştırabilir, geleceğe yönelik hedeflerinize ulaşmak için daha fazla zaman ayırabilirsiniz. Fazla dağılmamaya dikkat edin.

26 Kasım

Satürn Kare Pluton bitiyor

Ve bir engel daha hayatınızdan kalkıyor. Özellikle ilişkiler ve kariyerinize ait konularda yaşadığınız baskı sona eriyor. Sorumluluklarınız ve görevleriniz aynen devam edecek fakat artık engellerle ve kısıtlamalarla uğraşmanıza gerek kalmayacak

30 Kasım

Venüs Akrep burcunda.

Ay sonunda parasal konular yine gündeme geliyor. Başkalarına ait paralar, ödenmesi gereken faturalar, sigorta primleri harçlar, banka kredileri, eşinizin maddi durumu, mirasla ilgili konular. Venüs bu konularla ilgili daha önce bir takım sorunlar çıkarmış, bazı fırsatları kaçırmanıza neden olmuş ise, tekrar fırsatları yakalama, değerlendirme ve toparlama zamanı. Fakat kontrol mekanizmanız normalin üzerinde çalışır ise, sizi zor duruma sokabilir.

Gördüğünüz üzere, dopdolu bir ay. Hayatınızın her alanı inanılmaz işliyor. Hepinize muhteşem bir ay diliyorum.

Not: Hemen altta ki reklama tıklarsanız bir nevi teşekkür etmiş olursunuz ;)