1 Kasım 2010 Pazartesi

Yükselen Yay-Kasım Ayı

Herkese Merhaba;

Çok şükür bugün yağmur yok, hatta diğer günlere nazaran nispeten daha sıcak hava her ne kadar biraz ısırsa da. Televizyonlarda da yayınlanan canlı bomba patlamaları gerçekten çok üzücü, 29 Ekim kutlamaları üstüne… İnsanın aklına neden acaba sorusunu getirmiyor değil? İnsanları korku ve endişe içinde bırakmak, evden dışarı çıkmamalarını sağlamak… Sürekli Türkiye için önemli gün ve tarihlere gölge düşürmeye çalışmak. Tabii ki konumuz şu an bu değil ama bunu da görmezden gelemeyiz. Kasım ayı genel anlamda iyicil etkilere sahip, toparlanma, kaldığımız yerden devam etme, engellerin ortadan kalkması, ilerleme, bozulan, aksayan ne varsa onarma ayı. Tabii siz yaylar bu ay içinde ateş topu gibi olacaksınız, marsın burcunuzda olmasından dolayı, hareketli, enerjik, girişken ama dağınık, sakar, enfeksiyonlara açık. Şimdi bu ayın detaylarına birlikte göz atalım;

Verilen tarihleri +/- 2 gün olarak değerlendirmenizi rica ediyorum.

5Kasım

Merkür (Akrep) Üçgen Jüpiter r (Balık)

Merkür (Akrep) Kare Neptün r (Kova)

Bu günlerde bilinçaltınız, rüyalarınız oldukça aktif. Bazı şeyler adeta sizin kontrolünüzün dışında gelişiyormuş gibi hissedebilirsiniz. Zihinsel olarak yaratıcı ve iyimserliğinizin üzerinde olacağı zamanlar. Evde yapılan çalışmalarda daha çok verim elde etmek mümkün. Evinizle, ya da aile bireyleriniz ile keyifli zaman geçirebilirsiniz. İleriye yönelik neler yapmak istediğinize dair bazı kararlar almanın arefesinde olabilirsiniz.

Fakat yakın çevrenize ve komşularınıza karşı daha hassas ve alıngan olabilirsiniz. Onlarla iletişimde yanlış anlamalara-anlatmalara daha açık görünüyorsunuz. Buna kardeşlerle olan iletişimde dahil. Daha fazla araştırabilir, bir şeyler öğrenmek için çaba sarf edebilirsiniz ama bu günlerde öğrendiğiniz her şeyi daha fazla sorgulayabilirsiniz. Bir şeyler yazmaya, karalamaya başlayabilir ama bazı anlar odaklanma sorunu veya kafanızı toplamakta zorlanabilirsiniz.

6 Kasım

Akrep burcunda yeni ay.

Venüs Terazi burcunda retro

12. evinizde bir yeni ay gerçekleşecek. Genel anlamda iyi etkilere sahip, eğer bir rahatsızlığınız var ise kolayca çözüm bulabileceksiniz mesela. Eğer bir şeyleri saklamanız gerekiyorsa bu konuda da başarılı olabileceksiniz, rüyalarınız ayrı bir anlam kazanabilir, hisleriniz, algılarınız açılabilir. Fakat ruhsal veya duygusal anlamda endişe ve korku hissedebilir kendinizi rahat hissedemeyebilirsiniz.

Venüs bir süredir 12. evinizde akrep burcunda geri gidiyordu, sağlık başta olmak üzere, ilişkiler ve finansal açıdan gecikmeler, yanlış kişilerle olmadık ilişkiler, platonik aşklar, ruhsal anlamda kendinizi pekte rahat hissetmediğiniz bir süreç diyebiliriz. Hayatınızda bir takım şeylerin sizin kontrolünüzün dışında gelişiyormuş gibi hissetmiş olabilir ve siz sadece gözlemleyici olmuş olabilirsiniz. Şimdi Venüs geri giderek Terazi burcuna geçiş yapıyor. 11. evinizde 20 kasıma kadar geri gidecek olan Venüs, sosyal ilişkiler, arkadaşlıklar ve işten kazandığınız gelirlerinizle ilgili konularda etki etmeye başlayacak. Uzun zamandır görüşmediğiniz arkadaşlarınızla bir araya gelebilir, onlardan haber alabilirsiniz. Süre gelen arkadaşlıklarınızda zaman zaman birbirinizi anlamakta zorlanabilir, ilişkilerde gergin zamanlar, eski konuların tekrar açığa çıkması, konuşulması gibi durumlar olabilir. İlişkilerde sempati-empati çizgisinin dikkat edilmesi gereken bir süreç.

7 Kasım

Merkür (Akrep) Üçgen Uranüs r (Balık)

İletişim yeteneklerinizi kullanarak günü kurtaracağınız bir gün daha. Kafanızda sürekli şimşekler çakabilir, fikirler, projeler. Fakat bunları ortaya çıkarmak için yeterli gücü kendinizde bulamayabilirsiniz ama emin olun bununda sırası gelecek. Yuva, aile, yerleşimle ilgili konularda sözleşmeler, kontratlar, anlaşmalar gündeme gelebilir.

8 Kasım

Neptünün Kova burcunda ki Retrosu bitiyor.

Neptün uzun süredir 3. evinizde geri gidiyordu. Neptünün olduğu yerde çözülmeler, rahatlama, tembellik, gerçekleri görmekte zaman zaman zorlanma vardır. Eğitim, iletişim, kardeş ve yakın çevrenizle ilgili konular ve seyahatlerinizde zaman zaman zorlanmalar, gecikmeler, endişe edici durumlarla karşılaşmış olabilirsiniz. Özellikle deniz aşırı yolculuklarınız bu dönemde daha çok artmışta olabilir. Şimdi Neptün ileri gitmeye başlıyor, özellikle eğitim ve araştırma ile ilgili yaşadığınız veya görmezden geldiğiniz, ertelediğiniz ne var ise artık üzerine gitmeli ve yapılması gerekenleri yapmanın zamanı. Yakın çevre ve kardeşleriniz olan ilişkilerde ki sıkıntıları aşmak için gerekli koşullara sahip olabileceksiniz.

9 Kasım

Merkür Yay burcunda

Merkür burcunuza girerek öncelikle sizi zihinsel anlamda çok daha aktif ve faal bir döneme sokuyor. İletişim yeteneklerinizi bir çok alanda çok daha fazla kullanabileceksiniz. Fakat zaman zaman konsantrasyon ve zihinsel olarak dağılma sorunu ile karşılaşabilirsiniz. Yapmanız gereken çok şey vardır ama hepsi nasıl yetişecek? Elbette iyi bir planlama ile. Bu süreçte önemli anlaşmalar, konuşmalar, sözleşmeler gündeme gelebilir.

11 Kasım

Jüpiter r (Balık) Kare Pluto bitiyor

Harika bir gün daha. Uzun süredir yöneticiniz Jüpiter ile Pluton kavga halindeydi ve sizi zoraki bir değişim içine soktu. Bu yaşadığınız yer olabilir, işiniz olabilir, ilişkilerle ilgili olabilir ama hayatınızda köklü büyük değişiklikler yapmak için büyük bir baskıda bulundu. Finansal anlamda zaman zaman sizi krizlere soktu, yuva, yerleşim, aile konularında da aynı şekilde sorunlar gündeme getirmiş olabilir. Bir parça rahatlama zamanı. Ve aksıyan, bozulan ne varsa tamir zamanı. Aile içi ilişkilerden tutunda finansal anlamda üzerinizde ki bu yoğun baskından kurtuluyorsunuz.

16 Kasım

Güneş (Akrep) Üçgen Jüpiter r (Balık)

Jüpiterin üzerinden hazır bu baskı kalkmış iken hemen güneş devreye girerek size destek ve şans getirmek için kolları sıvamaya başlıyor. Hayatınızda bir şeyleri yenilemek için güçlü bir istek duyabilir, daha iyimser yaklaşabilirsiniz olaylara karşı. Yerleşimle ilgili konularda sıkıntınız var ise bu günlerde kolayca çözüm bulabilirsiniz. Hayatınızda çok aktif olmayan, belki de uzun zamandır görüşmediğiniz kişilerle bir araya gelebilir, yardım ve destek alabileceksiniz. Sezgileriniz ve hayal gücünüzün de genişlediği zamanlar. Yaratıcı esinlerinizi kullanarak bir şeyler ortaya çıkarabilirsiniz.

18 Kasım

Güneş (Akrep) Kare Neptün (Kova)

Öncelikle sağlığa dikkat, zehirlenmelere ve alerjilere karşı. Yediklerinize dikkat etmeniz gereken günler. Yine böcekler, arılar, haşerelere karşı dikkat. Yakın çevrenize karşı biraz alıngan yaklaşabilir, savruk ve dağınık olabilirsiniz. Aksiyon almanız kendinizi göstermeniz gereken anlarda, perde arkasında kalmayı, aksiyon almamayı tercih edebilirsiniz.

19 Kasım

Güneş (Akrep) Üçgen Uranüs (Balık) r

Kendinizi çok fazla göstermek istemesenizde hatta içinize kapandığınız bir dönemden de geçiyor olsanız, bu tarihlerde bu çok kolay olamayacak. Gizlilik içinde hareket etmeye çalışmanıza rağmen yaptığınız bazı şeyler birden ortaya çıkabilir. Toprak, alım-satım, yerleşim ve aile ile ilgili konularda beklenmedik sürpriz ani gelişmelere Tanık olabilirsiniz. Oldukça yaratıcı, olaylara farklı bakış açınızla ikna etmenizi gereken kişileri kolayca etkiniz altına alabileceksiniz.

20 Kasım

Merkür (Yay) Kavuşum Mars (Yay)

Venüs Retrosu bitiyor. Terazide şu an

Jüpiter Retrosu bitiyor balık burcunda ki

Bugün aslında özel bir gün fakat havada biraz gerginlik ve stres var. 11.evinizde ki Venüsün geri gidişi sona eriyor. Arkadaşlıklar, sosyal ilişkiler, ortaklıklar ile ilgili konularda yaşadığınız sorunlar hızla çözülmeye başlayacak. Finansal anlamda da bazı rahatlamalar hissetmeniz kuvvetle muhtemel. Yöneticiniz Jüpiterde bir süredir tıpkı Venüs gibi geri gidiyordu ve bugün itibari ile artık o da ileri gitmeye başlıyor. Jüpiterin geri gittiği 4. evinizde, öncelikle yerleşime ait konularda, aile içi ilişkilerde, geleceğe yönelik planlarınızda zaman zaman engellemeler, zorlanmalar ile karşılaşmış olabilir, sorunlara karşı tembel bir ruh hali ile de yaklaşmış, aşırı iyimser gözlemlemiş olabilirsiniz. Jüpiter ileri gitmeye başlayacağı için, yuva, aile, yerleşimle ilgili konularda yaşadığınız sıkıntıları çözmeniz açısından size destek vermeye başlayacak. Kişiliğinizi, direk sizi ilgilendiren konularda da size destek vermek için kolları sıvamaya başlıyor. Yaşadığınız yer içinde daha yaratıcı olabileceğiniz, evinizin tesisatı ile ilgili problemler var ise daha hızlı çözümler bulabileceğiniz, eğer alım-satım ticaret gibi işlerle ilgiliyseniz işlerinizin açılmaya başlayacağı bir süreç.

21 Kasım

Dolunay Boğa burcunda

Boğa burcunda bir dolunay gerçekleşiyor. Sağlığınız, iş hayatınızı ilgilendiren konular, günlük işleriniz bu dolunayın ilgileneceği konular arasında. İş ile ilgili çok daha fazla çalışmanız gereken zamanlar olabilir, oldukça yoğun olabilirsiniz. Önemli bir şeyleri bitirmek, sonlandırmak için uğraşabilirsiniz. Fakat ruhsal anlamda kendiniz çok rahat hissedemeyebilirsiniz. Zaman zaman endişe ve korku duyguları hissedebilirsiniz. Sağlığınızla ilgili eğer bir sorununuz var ise dolunay zamanı çözüm bulmanız çok daha kolay olacaktır. Diyete başlamak için uygun zamanlar değil.

23 Kasım

Güneş Yay burcunda

Dinlendiniz, içe kapandınız, kabuğunuza çekildiniz, olayları gözlediniz, kendinizle kaldınız ama bir yere kadar. Artık girişim yapma vakti. Önümüzde ki 1 ay boyunca adeta güneş gibi parlayacağınız, ilgiyi üzerinize çok rahat çekebileceğiniz, önemli girişimler yapabileceğiniz, taze başlangıçlara hayatınızda yer verebileceğiniz bir dönem.

25 Kasım

Jüpiter (Balık) Kare Merkür (Yay)

Aşırı optimist, olayları değerlendirirken objektif olmakta zorlanabileceğiniz tarihler. Unutkan olabilir, bazı detayları gözünüzden kaçırabilir, bazı konular için çabuk karar verip hata yapabilirsiniz. Özellikle yerleşim, yuva, aile ile ilgili konularda bu etkileri daha çok hissedebilirsiniz.

26 Kasım

Satürn Kare Pluton bitiyor

Biliyorum ki bir süredir finansal anlamda özellikle oldukça zorlandınız. Kısıtlandınız, kaynaklarınızı kontrol etmekte zorlandınız, sosyal ve arkadaşlık ilişkilerinizde bundan bir şekilde payını aldı. Bunu belki riskli bir yatırım yüzünden yaşadığınız, belki işten çıkartıldınız veya pozisyonunuz düşürüldü veya bir arkadaşınıza kefil olduğunuz için yaşadınız. Sebebi her ne idiyse bunu bir süreliğine de olsa geride bırakıyorsunuz. Özellikle finansal anlamda üzerinizde ki baskı ve yük hafifliyor. Sosyal anlamda hayatınızda sadece olması gereken kişilerle yolunuza devam etmeye başlıyorsunuz. Gelirlerinizi arttırmanın bir yolunu bulmaya başlayabilir, kazançlarınızı daha etkin bir şekilde idare edebileceksiniz. Yolunuzda ki engel her ne ise artık sizi rahatsız edemeyecek.

Muhteşem bir ay geçirmenizi diliyorum!

Not: Hemen altta ki reklama tıklarsanız bir nevi teşekkür etmiş olursunuz ;)