4 Aralık 2010 Cumartesi

Aralık Ayı Koç Burcu

Selam Arkadaşlar;

Yılın son ayına girmiş bulunuyoruz; sadece bana mı öyle geliyor yoksa bu yıl gerçekten çok mu hızlı akıp geçti? Hemen aralık ayı geldi, arada geçen ayları yaşamamış gibi algılıyorum nedense? Bu ay önemli bir ay, yılın son ay tutulması olacak ikizler burcunda, hem yılın son gününe kadar sürecek olan bir Merkür retrosu. Kısacası sakin geçecek olan bir aya giriş yapmıyoruz. Şimdi gün gün göz atalım, önemli günler, şanslı zamanlar, riskli zamanlar nelermiş öğrenelim…

Aşağıda verilen tarihleri +/-2-3 gün olarak düşünmenizi rica ediyorum.

1 Aralık
Merkür Oğlak Burcunda

Aralık ayına Merkür’ün oğlak burcuna geçişi ile başlıyoruz, düşüncelerimizi daha somut şeylere yönlendirmeye başlıyoruz. 10. evinize giriş yapan Merkür özellikle iş ve kariyer konularında iletişim yeteneklerinizi kullanabileceğiniz, önemli görüşmeler, anlaşmaların meydana gelebileceğine işaret etmekte. İş hayatınızda fikirleriniz ve düşünceleriniz ile ön plana çıkabileceksiniz 11 Aralığa kadar olan süreçte.

3 Aralık
Mars Yay burcunda  Kare Uranüs balık burcunda

Sinirlerin gergin olduğu bir gün, beklenmedik ani sinir patlamaları, kendinizi stresli ve gergin hissedebilirsiniz. Sabırsız davranışlar zarar görmenize sebep olabilir, özellikle uzun süredir içinizde biriktirdiklerinizi birden dışa yansıtabilirsiniz. Kendinizi bir enerji topu gibi hissedeceğiniz bir gün.

5 Aralık
Yay burcunda Yeni ay
Merkür Oğlak burcunda Kavuşum Pluto

9. evinizde bir yeni ay gerçekleşiyor, canlı, hevesli, atak, girişimci olabilirsiniz. Bu yeni ay ateş grubu bir burçta gerçekleştiği için sizler için etkisi olumlu. Ticaretle uğraşanlar, yabancılarla ilgili işleri olanlar için destekleyici ve kazançlı bir yanı olacak. Eğitim, öğrenim, iletişim, akrabalar, uzak yerlerde oturanlarla ilgili gelişmeler yaşayabilirsiniz.

Yine aynı günler iş ve kariyerinize ilişkin, daha kararlı, kendinizden emin, güçlü fikirlere sahip olabileceğiniz zamanlar. Dikkatli be keskin zekanız ile iş hayatınızda iletişim içinde olduğunuz kişileri kolayca etkileyebileceksiniz.

8 Aralık
Uranüs’ün  balık burcunda ki geri haraketi bitiyor
Mars Oğlak burcunda

Uranüs uzun zamandır balık burcunda geri harakette idi, bilinçaltınız, korkularınız, sağlığınızla ilgili konularda etkilerini gösterdi. Ruhen özellikle sizi huzursuz kılmış, bir çok olay kontrolünüz dışında gelişmiş ve sizi rahatsız etmiş olabilir.

Marsın oğlak burcuna geçişi ile beraber, iş ve kariyer konularında daha hırslı, verimli, konsantrasyonuzun yüksek olacağı, hedeflerinize kendinizi daha yakın hissedeceğiniz, daha kolay organize olabileceğiniz bir dönem başlıyor. 16 ocağa kadar iş ve kariyer konularına enerjinizi yönelteceğiniz zaman zaman stresle mücadele etmeniz gereken bir süreç olacak.

11 Aralık
Oğlak burcunda Merkür Retrosu

3 hafta sürecek olan ve artık size de epey tanıdık gelen Merkür retrosu başlıyor. Merkür gerilediği dönemde, iletişim kanalarında aksama, bilgi alış-verişinde aksaklıklar, zorlanmalar, yanlışlıklar, zorlanmalar, engeller ile mücadele ederiz. Elbette olumlu etkileri de mevcut, daha önce başladığımız işleri bitirebiliriz. Merkür retrosu kariyer evinizde geri gitmeye başlayacak, iş ve kariyerinizi ilgilendiren konularda 11 Aralık ile 18 Araklık arası, iş hayatınızda yanlış anlamalar, kullandığınız iletişim araçları, anlaşmalar, sözleşmeler, mail alış*verişleri ile ligili konuları etkileyecek. Önemli kararlarınızı ve atılımlarınızı ertelemekte yarar var. 18 Aralıktan sonra Merkür geri giderek, 9. evinize giriş yapacak ve ideallerinizi yeniden gözden geçirmek zamanınız olacak, önemli kişiler ile irtibatlar kurabilir fakat gelişmeler için 31 Aralığa kadar beklemekte fayda var. Hayatın ruhsal, felsefik, mistik yanları ile daha fazla ilgilenebilirsiniz. Uzun zamandır görüşmediğiniz akrabalarınız ile bir araya gelebilirsiniz.

13 Aralık
Merkür , Kavuşum Mars ve Pluto

Merkür geri harekette olduğunu unutmamak gerek, bu günlerde zihinsel olarak çok güçlü, aktif, dinamik ama oldukça stres yüklü olabilirsiniz. İnatçı, baskıcı, kontrolün sizde olmasını isteyebilirsiniz fakat hızlı düşünüp, haraket ederken yanlış veya sonrasında pişman olabileceğiniz kararlardan kaçınmak yerinde olacaktır.

16 Aralık
Güneş , Kare Jüpiter ve Uranüs

Belli hedefleriniz var geleceğe yönelik ve bu hedeflere nasıl ulaşmanız gerektiği konusunda çizdiğiniz bir yol fakat bu günlerde ideallerinize ulaşmak için sınırları biraz daha zorlayabilirsiniz. Ruhsal, felsefi konulara yönelebilir, hayata daha fazla anlam katmak için çaba sarf edebilirsiniz.  Sağlığınızı ilgilendiren konularda dikkati elden bırakmamakta fayda var. Kontrolünüz dışında gelişen olaylar meydana gelebilir, sakin kalmalı, şartları fazla zorlamamalı, riskli girişimlerden uzak durmakta fayda var. Özellikle kendi mesleğini yapanlar, finansal konularda risk almak için uygun zamanlar değil.

18 Aralık
Merkür  yay burcunda Kavuşum Güneş

Geçmişe ait konular gündeme gelebilir, baba veya otorite figürleri ile önemli görüşmeler yapabilirsiniz. Yalnız düşündüklerinizi net bir şekilde ifade etmekte zorlanabilir, kendinizi baskı altında hissedebilirsiniz.

20 Aralık
Merkür , Kare Jüpiter ve Uranüs

Oldukça orijinal, yaratıcı fikirler ile dolu olacağınız zamanlar, zaman zaman zihinsel olarak özellikle bir çok şeyi içselleştirebilir kendi içinizde olayları daha dramatik ve abartılı bir şekilde hissedebilirsiniz. Yabancılarla ilişkiler, yurt dışı ile ilgili konular, hukuksal konularda sınırları zorlamak isteyebilirsiniz. Beklenmedik ani yolculuklar ortaya çıkabilir veya sürpriz haberler alabilirsiniz.

21 Aralık
İkizler burcunda Dolunay ay tutulması

Bu yılın son tutulması. İletişim, kardeşler, yakın çevre ve eğitim, kısa yolculuklar , seyahatler bu tutulmanın odak konusu olacak. Tutulma zamanları hayatlarımızın kritik zamanlarıdır büyük başlangıçlar ve sonlanmaları işaret ederler. Bir süredir hayatınızı temelden değiştirmek istiyor olabilirsiniz, bu dolunay zamanı bunu yapmak için elinize fırsatlar geçebilir, yurt dışına taşınabilir, yaşadığınız yeri veya şehri değiştirebilirsiniz. Yaşam içinde ki hedeflerinizi yeniden gözden geçirebilirsiniz. Hayatın felsefi-mistik yanları ile daha çok ilgilenebilir, bazı gruplar içine katılabilirsiniz. Güneş, Merkür ve Pluto ile sert etkileşimde olacak olan ay, oldukça tutkulu ve güçlü duygulara sahip olacağımızı, zaman zaman baskıcı ve otoriter olmaya meyilli olabileceğimizi gösteriyor. Önemli bir mezuniyet, yer değişimi, kendi işinize sahip olmak için başlangıçlar yapmak, kitabınızı yayınlamak için harekete geçmek, iletişim ve yayın araçlarını kullanarak daha geniş kitlelere ulaşmaya çalışmak isteyebilirsiniz. Dolunay ay tutulması 29 derece gerçekleşeceğinden dolayı, önemli bir sonlanma ve bitiş yaşayabilirsiniz. Önemli bir hukuksal konunun artık sonuna gelmiş olabilirsiniz. Tutulmalar etkileriniz 2 hafta öncesi ve sonrasında çok daha net bir şekilde gösterebilirler.

22 Aralık
Güneş Oğlak burcunda

Önümüzde ki 1 ay boyunca odaklanacağınız konular işe ve kariyerinizi ilgilendiren konular olacaktır. Eğer iş arıyorsanız bu dönemde iş görüşmelerine gidebilirsiniz, var olan işlerinde terfi bekleyenler daha sıkı ve konsantre çalışarak bunu elde edebilecekleri koşullarla karşılaşabilirler, iş değiştirmeyi düşünenler ise, özellikle 4 ocak ve civarı sizi daha mutlu edebilecek koşullarla karşılaşabilirsiniz.

27 Aralık
Güneş (Oğlak) Kavuşum Pluto

Bu oldukça güçlü bir açı, iş ve kariyer konularında risk alabilir, elinizi attığınız işte daha da derinleşebilir, sıkı ve ciddi çalışabilirsiniz. İçinizde bir değişim arzusu oluşabilir, bu işinizi veya çalışma şartlarınızın değişimi ile alakalı. Kolay kolay pes etmeden, motivasyonunuz yüksek ve güçlü bir şekilde ilerleyebileceksiniz.

29 Aralık
Mars yay burcunda Kare Satürn Terazi burcunda

Eşinizin veya ortağınızın kardeşleri ile ilgili problemler ortaya çıkabilir. Özellikle eşiniz veya ortağınız ile fikir birliğine varmakta zorlanabilirsiniz, kendinizi bastırabilir, haraket etmekte zorlanabilirsiniz, sabrınızın sınırlarının zorlanacağı zamanlar, sakin ve serin kanlı olmalı, ortaklıklar ve evlilikle, birliktelikleriniz ile ilgili konularda sert ve acımasızca tepkiler göstermekten kaçınmak doğru olacaktır.

Hepinize Harika bir Aralık ayı diliyorum ve Elbette muhteşem bir 2011 Yılı