4 Aralık 2010 Cumartesi

Aralık Ayı Yükselen Başak

Aşağıda verilen tarihleri +/-2-3 gün olarak düşünmenizi rica ediyorum.


1 Aralık
Merkür Oğlak Burcunda

5. evinize giriş yapan Merkür, aşk ve çocuklarla ilgili konularda daha kolay organize olup, konsantrasyonunuzun yüksek olabileceğine işaret ediyor. Flörtler, görüşmeler gündeme gelebilir. Çocuklarınızla önemli konuşmalar yapabilir, hayatın tadını iletişim araçlarını kullanarak çok daha rahat çıkabilir, hobilerinize yönelebilirsiniz.

3 Aralık
Mars (Yay) Kare Uranüs r

Özgürlük ve meydan okuma etkileri gündemde. Aileden ayrılmak, kendi başınıza eve çıkmak isteyebilirsiniz, özellikle ikili ilişkilerinizde abartılı, beklenmedik, ani davranışlar, öfke patlamaları, sert çıkışlar meydana gelebilir. Yuva, yerleşim, aile konularında ki agresyonu ikili ilişkilere, ortaklıklarınıza yansıtabilirsiniz. Dikkatli ve soğuk kanlı olunması gereken zamanlar.

5 Aralık
Yay burcunda Yeni ay
Merkür (Oğlak) Kavuşum Pluto

Yay burcunda gerçekleşecek olan yeni ay ile birlikte, heyecanlı, meraklı, araştırmacı, sınırları genişletmek ihtiyacında olabilirsiniz. Eğer taşınmak istiyor iseniz bu yeni ay döneminde bunun planlamasını yapmaya başlayabilirsiniz, bunun  yanı sıra yuva, aile, yerleşim konuları gündemde olacaktır. Taşınmak, yer değiştirmek, tadilat, aile içinde önemli konuşmalar bu yeni ay zamanının etkin konuları arasında yer alıyor.

Aşk ve çocuklarla ilgili konularda kendinizden emin, organize, ikna yeteneğinizin kuvvetli olacağı zamanlar. Yeni hobiler edinmek adına derin araştırmalar yapabilir, alternatif tedavi yöntemlerini araştırabilir, psikoloji ile ilgilenmeye başlayabilirsiniz. Aşkla ilgili konularda daha tutkulu bir iletişim söz konusu.

8 Aralık
Mars Oğlak burcunda

Marsında oğlak burcuna geçişi ile beraber, aşk hayatınız canlanmaya başlıyor, cinsel enerjiniz yavaş yavaş yükseliyor. Sportif faaliyetlere katılabilirsiniz. Zaman zaman sabrınızın test edildiğini düşünebilirsiniz. Aşk ve çocuklarla ilgili konularda stresli koşullar olabilir.

11 Aralık
Oğlak burcunda Merkür Retrosu

Yılın son Merkür gerilemesi, ay sonuna kadar sürecek olan bu gerileme döneminde 18 aralığa kadar oğlak burcunda devam edecek akabinde yay burcuna geçerek ay sonuna kadar burada ki yolculuğuna devam edecek. Merkür her türlü iletişim, haberleşme, elektronik aletlerle ilgilidir ve geri gittiği dönemler aksaklıklar, engellemeler, gecikmeler yaşatabilir. Sizlerin 5. evinde başlayacak olan bu gerileme döneminde, aşkla ilgili konularda genel olarak net olamama, belirsizlik, ani başlayan ve aniden biten ilişkiler gündeme gelebilir, ikili ilişkilerde iletişimle ilgili sıkıntılar doğabilir. Hayattan keyif alacağınız yeni bir şeylere başlamak için motive olabilirsiniz ama devamını getirmekte zorlanabilirsiniz. Planladığınız, organize ettiğiniz şeyler tamda plana uygun gitmeyebilir zaman zaman.

13 Aralık
Mars,Merkür, Pluton Oğlak burcunda kavuşum.

Oldukça güçlü etkileri olan bir açı. Aşırı kontrollü, hırslı, düşündüklerinizi ifade ederken baskıcı ve stresli olabilirsiniz. Aşkla ilgili konularda tutku ve derinlik ön planda fakat kinayeli, kırıcı sözler zır duruma düşürebilir sizi. Hamilelikle ilgili problemler çıkabilir ortaya, çocuklarla ilgili konularda zaman zaman sürtüşmeler, sorunlarla karşılaşabilirsiniz. Otoritenizi baskıcı bir şekilde ortaya koymak isteyebilirsiniz.

16 Aralık
Güneş (Yay) Kare Jüpiter ve Uranüs

Değişim ve yeniliklere açık olacağınız zamanlar. Daha özgürlükçü, enerjik ve şartları değiştirmek isteyebilirsiniz, finansal anlamda özellikle abartıya kaçan davranışlarınız veya harcamalarınız olabilir. Özellikle bu etkiler daha çok yerleşimle ilgili konular, yuva, aile, yer değiştirme, taşınma ile ilgili olabilir. Aile içinde özellikle otorite figürü kişiler ile anlaşmakta zorlanabilirsiniz. Beklenmedik, ani sürpriz gelişmelere hazır olun..

20 Aralık
Merkür r (Yay) Kare Jüpiter ve Uranüs

Sürpriz kararlarınız ile aileniz başta olmak üzere çevrenizde ki insanları şaşırtabilirsiniz, söyleyeceğiniz sözler, hem özel hem aile ilişkilerinizi etkileyebilir. İfade etmek istediklerinizi, birkaç kere daha düşünüp söylemekte yarar var,

21 Aralık
İkizler burcunda Dolunay ay tutulması

İş, kariyer ve ev yerleşim konuları arasında sıkışıp kalmış olabilirsiniz. Bu ay tutulması zamanında hayatınızda önemli bir sürecin sonuna geldiğinizin ve değişim sürecinin başladığının işareti. Kariyerinizi, gittiğiniz yönü değiştirmeye başlayabilirsiniz özellikle iş hayatınızda iletişimle ilgili, iletişim yeteneklerinizi kullanabileceğiniz bir alana geçiş yapabilirsiniz. Ev ve iş hayatı arasında ki dengeyi sağlamakta zorlanabilirsiniz. İş değşitirmek, terfi almak, kendi işinizi kurmak için adımlar atabilirsiniz veya daha önce attığınız adımların sonuçlarını almaya başlayabilirsiniz. Bu tutulma oldukça önemli çünkü bu değişim esnasında hayatınızda bazı şeyleri geride bırakmanız, ayrılmanız gerekebilir. Bir aile bireyinin sağlık sorunları ile de ilgilenmek durumunda kalabilirsiniz.  Tutulmanın etkilerini 2 hafta öncesine veya sonrasında çok daha net hissedebilirsiniz.

22 Aralık
Güneş Oğlak burcunda

Önümüzde ki 1 ay odaklanacağınız, ilgileneceğiniz alanlar aşk ve çocuklarla ilgili konular. Bu dönemde yalnız kalmanız çok olası gözükmüyor, derin, tutkulu bir aşk için kapınız her an çalınabilir. Yeni hobiler edinebilir, hayatın keyifli yanları ile daha çok haşır neşir olabilirsiniz. Hamile kalmak isteyenler özellikle önümüzde ki 1 ay boyunca kontrol ve planlama için uzmanla görüşebilirler.

27 Aralık
Güneş (Oğlak) Kavuşum Pluto

Cinsel enerjinizin yükseleceği, kendinizi oldukça güçlü ve kontrollü hissedeceğiniz zamanlar. Yeni flörtler, tanışmalar kapıda. Özel hayatınızda değişiklik yapmak için oldukça güçlü duygular hissedebilirsiniz, kontrollü bir şekilde riskler alabilir tehlikeli sporlarla ilgilenebilirsiniz. İşiniz sanat ve yaratıcılık gerektiren bir iş ise, bu günlerde biraz koyu, karanlık, eskitme olmakla beraber özgün eserler ortaya koyabilirsiniz.

28 Aralık
Jüpiter ve Uranüs tam kavuşum balık burcunda

Bu açının etkisinin ortalama 2 ay boyunca hissedeceksiniz gerçi ama bu günlerde etki zirve yapıyor. Özellikle ikili ilişkiler, ortaklıklarla ilgili konular mercek altında. Önemli finansal gelir sağlayacak ortaklıklar kurabilirsiniz. İlişkilerde sınırları zorlamak, genişletmek için fırsatlar yakalayabilirsiniz. Beklenmedik sürpriz evlilik haberleri ve boşanmalar meydana gelebilir.

29 Aralık
Mars (yay) Kare Satürn (Terazi)

Finansal anlamda zorlanma, engellerle karşılaşma, sorumluluklarınız artacağı zamanlar. Yuva, yerleşim, aile konuları ile ilgili finansal konuları bağlayan sizi yoran koşullarla karşılaşabilirsiniz.

31 Aralık
Merkür retrosu bitiyor

Yılın son gününde Merkür retrosu artık sona eriyor, yaşadığınız aksaklıklar, zorluklar, engeller yavaş yavaş ortadan kalkıyor, özellikle son dönemde yuva, aile yerleşimle ilgili konularda yaşamış olabilirsiniz. Önümüzde ki dönem bunları düzeltmek için gerekli koşullarla karşılaşacaksınız.

Mutlu Yıllar!