4 Aralık 2010 Cumartesi

Aralık Ayı Yükselen Yengeç

Aşağıda verilen tarihleri +/-2-3 gün olarak düşünmenizi rica ediyorum.



1 Aralık
Merkür Oğlak Burcunda

Ayın başında Merkür oğlak burcuna giriş yapıyor. Önemli anlaşmalar, sözleşmeler, birlikte olduğunuz kişi ile önemli görüşmeler, konuşmalar yapabilir, iş ortağınızla çalışma şekliniz ve koşullarınız ile ilgili önemli görüşmeler yapabilirsiniz. Bu konuşmalar ortaya daha somut şeyler çıkarmak adına olabilir ve koşulları daha da sağlamlaştırmak adına.

3 Aralık
Mars (Yay) Kare Uranüs r

Öncelikle sağlığınıza dikkat etmeniz gereken şartlar söz konusu, özellikle zehirlenmeler, gaz kaçakları, ateşli hastalıklar gibi. Yurt dışı ve yabancılarla ilgili işlerle ilgilenmeniz gereken koşullar olabilir. Ani, sert, fevri çıkışlara karşı dikkatli olun, sakin kalmaya özen göstermelisiniz.

5 Aralık
Yay burcunda Yeni ay
Merkür (Oğlak) Kavuşum Pluto

6. evinizde bir yeni ay gerçekleşiyor, iş ve çalışma koşullarınız ile ilgili yeni fırsatlara açık olabileceğiniz, canlı, hevesli, araştırmacı olabileceğiniz zamanlar. Yeni projeler, yeni çalışma koşulları, yeni çalışma arkadaşları edinebilirsiniz. Sağlıkla ilgili konularda daha kolay organize olabilir, iş koşullarınızda yeniliklere açık olabilirsiniz.

İkili ilişkiler ve ortaklıklarla ilgili konularda daha ikna edici olabileceğiniz zamanlar. İlişki içinde olduğunuz kişilerle önemli görüşmeler yapabilir, iletişim yeteneklerinizi rahat bir şekilde ortaya koyabileceksiniz. Önemli tavsiyeler alıp verebileceğiniz zamanlar.

8 Aralık
Uranüs balık retrosu bitiyor
Mars Oğlak burcunda

Marsında oğlak burcuna girmesi ile birlikte, enerjinizi daha çok ilişkiler ve ortaklıklar alanına yöneltebilirsiniz. Enerjinizi daha kontrollü bir şekilde kullanabilir, yeni bağlantılar kurabilir, ortaklıklarla ilgilenebilirsiniz. İlişkiler ve ortaklıklarınızı çok daha kolay organize edebilir, idare edebilirsiniz. Yalnız marsın zaman zaman agresyon getireceğini de unutmamak lazım, ilişkiler ve ortaklıklarla ilgili konularda zaman zaman stres yarataqn koşullarla uğraşmanız gerekebilir.

11 Aralık
Oğlak burcunda Merkür Retrosu

Yılın son Merkür gerilemesi ve oğlak burcunda. Yaklaşık 3 hafta kadar sürecek olan bu gerileme dönemi, 18 aralığa kadar oğlak burcunda 18 aralıktan sonra da yay burcunda devam edecek. 18 aralığa kadar olan süreç içinde, önemli anlaşmalar, sözleşmeler, imzalar için ay sonuna kadar beklemekte fayda var. İlişkilerle ilgili zaman zaman iletişimsel problemler, yanlış anlaşılmalar ile karşı karşıya kalabilirsiniz. Söylemek istedikleriniz ile anlaşılan şeyler birbirinden çok farklı olabilir. 18 aralıktan sonra ise, sağlığınıza özen göstermeli, diyet, spor gibi konularda dikkatli olmakta fayda var.

13 Aralık
Merkür, Mars, Pluto Kavuşumu Oğlak burcunda.

Oldukça güçlü, somut olgular peşinde olacağınız, ilişkiler ve ortaklıklardan yana gelişmelerin olacağı zamanlar. Kendinizi her zamankinden daha güçlü bir şekilde ifade edebilirsiniz, önemli görüşmeler meydana gelebilir. Yalnız bugün agresyon ve stres yüklü bir gün. Kelimelerinizi kullanırken, sert, kırıcı, iğneleyici olabilirsiniz. Şartları zorlayabilir ve değiştirmek isteyebilirsiniz.

16 Aralık
Güneş (Yay) Kare Jüpiter ve Uranüs

Engeller ve zorlanmaların olabileceği zamanlar, bu günlerde sert ve kavgacı bir miza. Sergileyebilirsiniz. İş ve çalışma koşullarınız stresli olabilir. Aynı anda birden fazla iş ile uğraşmaktan aşırı yorabilirsiniz kendinizi. İş görüşmelerine gidebilir, beklenmedik sürpriz haberler alabilirsiniz. Organize olmaya her zamankinden çok daha fazla ihtiyacınız olabilir. Başkalarının iyiliği için daha fazla çalışmanız gerekebilir, baba tarafından akrabalar ile ilgili konular gündeme gelebilir.

20 Aralık
Merkür r (Yay) Kare Jüpiter ve Uranüs

Oldukça orijinal ve yaratıcı fikirler ile göz doldurabilirsiniz fakat aşırıya kaçma, aşırı iyimser bir tablo çizme ihtimalinizde bulunmakta. Diyet, spot, sağlığınızı ilgilendiren koşullarla ilgili önemli görüşmeler yapabilirsiniz. Kronik rahatsızlıklara dikkat. Sağlık konuları ile ligili uzman bir görüş alabilir, check-up yaptırabilirsiniz. İş ile ilgili de beklenmeyen ani sürpriz gelişmeler, haberler alabilirsiniz.

21 Aralık
İkizler burcunda Dolunay ay tutulması

Bu ayın belki de en önemli gökyüzü olayına geldi sıra, ikizler burcunda bir dolunay ay tutulması meydana gelecek ve sizlerin 12. evinizde. Hayatınızda gelişen bazı olayları kontrol etmekte zorlanabileceğiniz zamanlar, özellikle her zamankinden çok daha fazla çalışabilir ama kazancınız çalışmanız ile doğru orantılı ilerlemeyebilir. Ön plana çıkmakta zorlanabilirsiniz. Hastalıklar, kayıplar, ameliyatlar gündeme gelebilir. Psikosomatik rahatsızlıklara dikkat etmelisiniz. Bilinçaltınız, ruhsal yönden gelişiminizle ilgili yeniden yapılandırma dönemine giriş yapabileceksiniz. Sağlıkla ilgil, bir tedavi sonlanlabilir, kronik bir rahatsızlığınız artık yok olabilir.  Bunun yanı sıra, kendi işinizi kurmak, daha perde arkasında karalar çalışmalarınıza başlayabilirsiniz. Tutulmaların etkilerini 2 hafta öncesi ve sonrasında çok daha net bir şekilde hissedebilirsiniz.


22 Aralık
Güneş Oğlak burcunda

Önümüzde ki bir ay boyunca yönetici yeteneklerinizi yönlendireceğiniz, odaklanacağınız, öne çıkan konular ilişkiler, ortaklıklar, anlaşmalar sözleşmeler olarak gözükmekte. İlişkilerden yana sorumluluklarınızın artacağı, ayağı yere basan, sağlam projelerle uğraşayabileceğiniz, eğer yalnız iseniz kendinize yeni bir partner bulabileceğiniz, tek başınıza hareket etmek yerine, destek alarak ilerleyeceğiniz bir ay başlıyor.
27 Aralık
Güneş (Oğlak) Kavuşum Pluto

Yönetici ve idari yeteneklerinizi rahat bir şekilde ilişkide olduğunuz veya ortaklıklarınız üzerinde ortaya koyabileceksiniz. Kendinizi oldukça güçlü ve ikna edici bir şekilde ifade edebileceksiniz. Somut sonuçlar elde etmek ve daha sıkı, planlı, organize çalışarak başarıya çok daha kolay ulaşabileceksiniz.

28 Aralık
Jüpiter ve Uranüs tam kavuşum balık burcunda

Bu açının etkisini aslında ortalama 2 ay kadar hissedeceksiniz ama bu tarihlerde etkisi zirve yapmakta. İdeallerinizi gözden geçirebilir ve onlara ulaşmak için beklenmedik kişilerden beklenmedik destek bulabilirsiniz. Yabancılar, yurt dışı ile ilgili konularda sürpriz gelişmeler, haberler ve tekliflerle karşılaşabilirsiniz. Eğitim,felsefe,astroloji gibi konulara merakınız artabilir, bu konularla ilgili gruplarla tanışabilirsiniz. İletişim ve yayıncılık, ticaret alanında şanslarla karşılaşabilirsiniz.

29 Aralık
Mars (yay) Kare Satürn (Terazi)

Aile, yerleşim, yuva konuları ile ilgili zorlanmalar, engellenmeler meydana gelebilir. Kısa zaman içinde taşınmanız gerekebilir, acil ev ihtiyacınız olabilir, konut yerleşim problemleri ile uğraşmak zorunda kalabilirsiniz. Koşuşturmalı bir süreci işaret ettiği gibi, sağlığınıza da gereken özeni göstermelisiniz…

31 Aralık
Merkür retrosu bitiyor

Yılın son günü ve Merkür’ün geri gidişi artık bitiyor. 3 hafta içinde yaşadığınız gecikmeler, iletişim problemleri, finansal problemler sona eriyor. Önümüzde ki dönemde, Merkür geri harekette iken meydana gelen aksaklıkları çok rahat bir şekilde düzene sokabileceksiniz. Tabi işe önce sağlıkla ilgili konular ardından da iş ve çalışma koşullarınızı ilgilendiren konulardan başlayabilirsiniz…

Hepinize mutlu yıllar!