1 Şubat 2011 Salı

Şubat Ayı Gökyüzü Hareketli ve Burçları Üzerinde ki Etkisi

Merhaba Herkese;

Yeni bir aya giriş yapmış bulunuyoruz, her ay olduğu gibi gökyüzünde bir yeni ay ve dolunayımız bulunmakta. Bunun yanı sıra gezegenlerin burç değiştimesi ve birbirleri ile yaptıklarını görünümlerde gökyüzünde ve hayatımızda etkin olacak. Burç analizlerine geçmeden önde bu ayın gökyüzü hareketlerine beraber göz atalım;

1 Şubat   =  Güneş (Kova) Kavuşum Mars (Kova)

Güneş ve Mars’ın Kova burcunda ki bu açısı özellikle elektronik, elektrikli aletlerin üzerinde etkin olacağı gibi, soğuk ve sert havalarında habercisi niteliğinde. Bu gün irademizi daha güçlü bir şekilde ortaya koyabilir, inatçı, kararlı davranabiliriz. Toplumsal olaylara karşı daha tepkili ve eleştirel yaklaşabiliriz.

2 Şubat  =   Venüs (Yay) Kare Uranüs (Balık)

Venüs ve Uranüs arasında ki gergin açının kesinleştiği bu tarihte, ilişkilerde tuhaf sıra dışı gelişmelere tanıklık edebiliriz. Aniden tutkuyla başlayan ama aynı hızda biten ilişkilere tanıklık edebiliriz. İlişkilerde özgürlük teması daha çok vurgulanabilir, sanatsal konularda ise oldukça orijinal eserler ortaya çıkabilir. Duygusal anlamda tatminin zor olduğu bu tarihler isyankar ve kapriskar etkiler devrede olacaktır

3 Şubat  =   14 derece Kova burcunda yeni ay. Ay Karşıt Mars ve Üçgen Satürn


Kova burcunda gerçekleşecek olan yeni ay ile birlikte, yeniliklere, yeni deneyimlere açık olabileceğimiz günlerde olacağız. Bireyse ihtiyaçlarımızı koruyarak içinde bulunduğumuz grubunda çıkarlarını düşünebileceğimiz zamanlar.Özgürlük ihtiyacı bu günlerde daha çok artabilir, geleceğe yönelik yeni hedefler belirleyebiliriz. Teknolojik alanda önemli gelişmeler yaşanabilir. Fakat Marsın bu yeni ay içinde aktif bir şekilde yer alması, uçak kazaları, rötarları, toplumsal isyanlarında ortaya çıkabileceğine işaret etmekte.

4 Şubat   = Merkür Kova burcunda
                = Venüs Oğlak burcunda

Merkür’üm kova burcuna geçişi ile beraber, daha orijinal, yaratıcı, ilgi çekici fikirlerle dolu olabileceğimiz zamanlar. Zihnimizin son derece hızlı çalışacağı, entelellektüel konularla daha fazla ilgilenebileceğimiz zamanlar.

Venüs, Oğlak burcuna geçtiğinde ise; ilişkilere daha ciddi, sağlam ve birazda mesafeli yaklaşabiliriz. Sorumluluk ve güven hissi daha ön plandadır. Ticarette finansal anlamda kazançlı z tarihler. İlişkilerde daha somut beklentiler içinde oluruz.

6 Şubat   =  Güneş (Kova) Üçgen SatürnR (Terazi)
                =  Venüs (Oğlak) Kare Jüpiter (Koç)

Güneş ile Satürn arasında ki üçgen açının kesinleşeceği bu tarih, sorumluluk sahibi, disiplinli, olgun tavırlı, kararlı ve idareli olunabilecek zamanlar. Satürn’ün geri gitmesinden dolayı gecikmeler, engellenmeler ile karşılaşılabilir.
Venüs ile Jüpiter arasında ki etkileşimle, aşırı maddiyatçı, iyimser, aşırı disiplinli ve çalışkan, inatçı ve bir o kadar kibirli olabiliriz. Hayattan beklentilerimiz fazla olabilir. Aşırı harcamalar gündeme gelebilir

7 Şubat    = Mars (Kova) Üçgen SatürnR (Terazi)


Risk almaya meyilli, kavgacı, gürültücü, olaylara karşı aşırı tepkiler gösterebiliriz. Toplumda fanatizme varan olayları gözlemlemek mümkündür. Dikkatsizlikten doğan kazalar meydana gelebiir.

18 Şubat   = 29 Derece Aslan burcunda dolunay. Karşıt Merkür, karşıt Mars, Karşıt Neptün
                  = Venüs (Oğlak) Kare SatürnR (Terazi)

Aslan burcunda ki dolunay zamanının ana konusu ego,objektif dışa dönük davranışlardır. Bu dolunay zamanı ay Merkür,mars ve Neptün ile sert açısı, kibirli, egoist,çıakrcı,hırslı davranışların zararla sonuçlanabileceğini, mantık ile duygular arasında kalınabileceğini, düşüncesizce çıkışlar, aceleciliğin,alıngan ve gerçekçilikten uzak davranışlar sergileyebileceğimize işaret etmekte.

19 Şubat   = Güneş Balık burcunda

Daha subjektif ve içe dönük etkiler devrede. Fedakarlık ve yardımseverlik temaları ön planda. Toplumda, sivil toplum kuruluşları haberlerine daha fazla rastlanabilir, yardım konserleri ve davetleri sık sık organize edilebilir. Yalnız kalmaya daha meyilli ve sezgisel olabiliriz önümüzde ki 1 ay

22 Şubat   = Merkür Balık burcunda

Yaklaşık bir ay boyunca, daha derin bir sezgi gücüne sahip olabileceğimiz gibi, kararsız, dağınık ve dikkatsiz olabiliriz. Sanatçılar, yaratıcılar ve yazarlık işlerinde çalışanlar için ideal zamanlar. 9 Marta kadar

23 Şubat   = Mars Balık burcunda

Tempo ve enerjinin biraz düştüğü zamanlar, ruhsal olarak kendimizi çok huzurlu hissedemeyebiliriz, enerjimizi tam olarak ortaya koymakta zorlanabiliriz. Bu dönemde özellikle sularda taşmalar, sel felaketleri meydana gelebilir.

Peki bu hareketlerin Burçlar Üzerinde ki Etkilerine göz atacak olur isek;

Not: Yükselen burcunuza göre okumanız tavsiye edilir, yükselen burcunuzu bilmiyor iseniz "Bana Ulaşın" kısmından yardım alabilirsiniz.