1 Şubat 2011 Salı

Yükselen Koç - Şubat Ayı



Selam Arkadaşlar;

Jüpiter geçtiğimiz ay burcunuza giriş yaptı. Haziran ayına kadar, Jüpiteri’in de desteğini alarak, hem finansal hem de mesleki anlamda rahat bir sürece giriş yapmış oldunuz. Benim çok yakın bir arkadaşım Şubat ayı için “Bücür aydır ama insanı yerle bir eder” derdi. Bakalım bu ay yerle bir mi edecek yoksa toparlanıp hız mı almanızı sağlayacak?

Arkadaşlıklar,dostluklar soysal ilişkilerin oldukça güçlü vurgulanarak aya giriş yapıyorsunuz. Güçlü, enerjik, sosyal anlamda sorumlulukların arttığı, insiyatif alabileceğiniz, dinamik günler. Arkadaş grubunuzda veya içinde bulunduğunuz sosyal grupta liderlik özelliklerinizi sergileyebilir, çevrenizde ki kişileri rahatça yönlendirebilirsiniz. Yalnız ayın ilk haftası Venüs ile Uranüs arasında ki gergin açı , ilişkilerle ilgili gelişmelerde kontrol pek elinizde olmayabilir, bu günlerde özgürlük ve bağımsızlık ihtiyacını daha da artabilir. Gelecek hedefleriniz, ideallerinizle ilgili beklenmedik sürpriz destekler görebilir, yine sürpriz seyahatlet, eğitim ve yayıncılıkla ilgili ani gelişmeler yaşayabilirsiniz.

3 Şubatta kova burcunda gerçekleşecek olan yeni ay ile birlikte beklenmedik gergin tepkiler vererek ilişkilerinizde dengelerin sarsılmamasına özen göstermek yerinde olacaktır. İçinde bulunduğunuz grubun içinde sorumluluklarınız aratabilir, özellikle ortaklıklarınızdan veya partnerinizden destek görebileceksiniz. Yalnız aşırı kuralcı ve inatçı olmamaya dikkat etmekte fayda var. Yeni sosyal sorumluluk projeleri,davetler, organizasyonlar,partiler sık sık gündeme gelebilir.

4 Şubatta Venüs, oğlak burcuna Merkür ise Kova burcuna geçiş yapıyor. Öncelikle biraz Venüs’ten bahsedelim. Kariyer evinize giren Venüs ay sonuna kadar burada hareketine devam edecek. İş ilişkileri, önemli görüşmeler toplantılar,seminerler gündeme gelebilir. İş ve kariyerinizi ilişkilendiren konularda size destek vermeye çalışacak. Disiplinli, kurallı ve organize bir şekilde hareket etmeniz sizi başarıya ulaştıracaktır ay sonuna kadar.

Merkür’ünde aynı gün Kova burcuna giriş yaparak, 22 Şubata kadar etkilerini, sosyal ve arkadaşlarınızla olan ilişkilerinizden yana göstermeye başlayacak. Arkadaşlarınızla yoğun bir iletişim temposuna girebilir, önemli haberler alıp-verebilirsiniz. Arkadaşlarınızla mini bir seyahat, birlikte bir eğitime dahil olmakta bu etkiler arasında yer almaktadır.

6 Şubat ve takip eden birkaç gün, ilişkilerinizde ve ortaklarınızda geçmişte kalan sorunları çözmek, birbirinize destek olmak, sorumlulukların üstlenmesi gereken bir zamanları işaret ediyor. Yine iş ve kariyerinizi ilgilendiren konularda ani sert çıkışlar ve sıkılgan bir tavır yerine, organize ve disiplinli olmanız takdirde başarı elde edebileceksiniz.

9 Şubat ve takip eden bir haftalık süreçte, önemli anlaşmalar, sözleşmeler, konuşmalar, toplantılar gündeme gelebilir.

18 Şubatta aslan burcunda gerçekleşecek olan dolunay ile birlikte aşk ve çocuklarınızı ilgilendiren konular gündeme gelmeye başlıyor. Yaratıcılık gerektiren konulardan şans sizden yana olacaksa da, aşk konularında hayal kırıklıkları gündeme gelebilir. Riskli girişimleri birkaç gün ertelemekte yarar var.

19 Şubatta Güneş’in balık burcuna geçişi ile beraber, dinlenme, kabuğunuza çekilme, kendinizi dinleme süreci başlıyor. Aktif bir şekilde hayata katılmak yerine, seyirci olöayı tercih edebilirsiniz. Bir aylık süreçte uyku düzeninize dikkat etmeli, koşulları yönlendirmekte zorluk çekebilirsiniz. Yaratıcı çalışmalar için uygun zamanlar. 22-23 şubatta Mars ve Merkür’ünde balık burcuna geçmesi ile beraber, sosyal alanda ki hareketliliğin yerini dinginliğe bırakmaya başlıyor. Yalnız sağlığa dikkat, özellikle salgın,enfeksiyon riski olan, bağışıklık sisteminiz bugünlerde biraz zayıf olabilir. Bol bol dinlenebilir, okuyabilir, yazabilirsiniz.

İş ve kariyerinizi ilgilendiren konularda şartları fazla zorlamadan, olası hataların üstüne çok gitmeden ve egolarınızı dizginleyebilmeniz önemli olacaktır. Eğer bir değişimin eşiğinde veya hayatınızda mesleki anlamda bir değişim rüzgarı istiyor iseniz, 20 Şubat ve sonrası tarihlerde, ani ve düşüncesizce kararlar vermemek şartı ile olası fırsatları değerlendirebilirsiniz.

Harika bir ay geçirmenizi diliyorum…