1 Şubat 2011 Salı

Yükselen Kova - Şubat Ayı


Merhaba Arkadaşlar;

Şubat ayına ateş topu gibi gireceksiniz, girişimler, motivasyon, yeni başlangıçlar. Oldukça koşuşturmalı ve bir o kadar yorgun bir süreç sizler için. Burcunuzda birlikte hareket eden Mars ve Güneş ikilisi ateşli rahatsızlıklara da dikkat etmeniz konusunda uyarmakta sizleri. Bilinçli bir şekilde gayret sarf etmeniz gereken Şubatın ilk haftası üzerinizde garip bir gerginlikte hissedebilirsiniz.

Yine ayın ilk haftası etkinleşecek olan Venüs ile Uranüs arasında ki gerginlik, arkadaşlar ve sosyal çevrenizden insanlarla ilgili beklenmedik sürpriz gelişmelere açık olacaksınız. Özellikle arkadaşlık ilişkilerinizi değerlendirmeye alabilir, finansal anlamda sürpriz ek kazançlar elde edebilirsiniz. Farklı, orijinal belki de marjinal sayılabilecek kişilerle bu günlerde iletişim içinde olabilirsiniz.

3 Şubatta burcunuzda gerçekleşecek olan yeni ay ile birlikte, yeni başlangıçlar, yeni atılımlar yapmak için uygun fırsatlar elde edebilecek, kişisel yeteneklerinizi daha rahat bir şekilde ortaya koyabileceksiniz. Yeni bir çevreye, yeni insanlara adapte olmanız gerekebilir, yeni bağlar kurabilirsiniz bu yeni ay döneminde. Çarpmalara, kazalara da açık olabileceğiniz zamanlar.

Yeni ayın hemen akabinde Venüs ve Merkür burç değiştirecekler. Öncelikle Merkür’den bahsedelim, çünkü Merkür Kova yani sizin burcunuza giriş yapmış olacak. Hayatınızda daha fazla iletişim ve bilgi alış-verişinin başlayacağı bu süreçte, birbirinden orijinal, yaratıcı ve farklı fikirlerinizle dikkatleri kolayca üzerinize çekebileceksiniz. 23  Şubata kadar Kova burcunda seyahat edecek olan Merkür, anlaşmalar, sözleşmeler, kontratlar, toplantılar, söyleşiler ve yazılı iletişimde dahil olmak üzere zihinsel olarak aktif bir süreç sizleri bekliyor olacak.

Yalnız Venüs’ün 12. evinize yani Oğlak burcuna geçişi ilişkiler alanında özellikle kırmızı alarmı devreye sokuyor. Özel hayatınız veya ikili ilişkilerinizle ilgili koşulları ve şartları çok ta kolay kontrol edemeyebilirsiniz. Özellikle ilişkisi olanlarda kıskançlık temasının daha çok ön plana çıkabileceği bu günler, yalnız olanlar gizli, devamının gelmesi zor, gizli kapaklı ilişkiler içinde bulabilirler kendileriniz. Eğer yaratıcılık gerektiren işlerde çalışıyorsanız, yalnız kalarak oldukça başarılı çalışmalar yapabilirsiniz.

Şubatın ikinci haftası tempo biraz düşecek gibi olsa da bu hafta hatırılı sayılır önemli kişilerle görüşmeler yapabilirsiniz, uzun seyahatler, deniz aşırı yolculuk planlarının yapılması muhtemel bu hafta 9. evinizde seyahat eden Satürn kendini baskın bir şekilde hissettirmeye başlayacak. Uzak akrabalarla önemli haberleşmelerin gündemde olabileceği bu günler, eğitim ve yayıncılıkla, reklam, tanıtım gibi işlerde çalışanlar için sorumlulukların artacağı, disiplinli ve organize bir şekilde ilerlemeleri gereken bir süreç olacak.

18 Şubatta karşıt burcunuzda gerçekleşecek olan dolunay biraz sert etkilere sahip, ikili ilişkiler ve ortaklık kurduğunuz kişilerle aranızda olası gerginliklere karşı dikkatli olmakta yarar var. Merkür, Neptün ve Mars’ın bu dolunay döneminde ay ile sert görünümleri özellikle ego’nun ve ön yargının ilişkilere zarar verme ihtimali konusunda uyarmakta. Önemli bir takım kararlarınızı birkaç gün ertelemekte, sakin bir kafa ile düşünmekte yarar var.

Dolunayın hemen ardından Güneş’in balık burcuna geçişi ile beraber önümüzde ki 1 aylık süreçte finansal konular ve bütçe odak noktanız haline gelecek. Hem Merkür’ün hem de Marsın finans evinize giriş yapması Şubatın son haftasının, finans konuları ile ilgili önemli kararların, konuşmaların, tartışmaların işareti. Yardım temasının çok daha ön plana çıkacağı bu süreçte çevrenizdeki insalara karşı daha cömert ve yardım sever olabilirsiniz. Gelir-gider dengesini iyi ayarlayabilmeniz durumunda kazanç elde edebilecek, yeni finansal kaynaklara yönelebileksiniz.

Ay sonuna geldiğimizde ise kazançlarınızın yönünü ve şeklini değiştirmek için önemli düşüncelere dalabilir, kararlar alabilirsiniz. Bunun yanı sıra yeni projeler ve iş imkanları için araştırmalar yapabilirsiniz…

Muhteşem bir ay geçirmenizi diliyorum…