5 Mart 2011 Cumartesi

Eurovision Türkiye



Eurovision Şarkı Yarışması, Avrupa Yayın Birliği (EBU)'nin her yıl Avrupa ülkeleri arasında düzenlediği dünyanın en ünlü ve uzun soluklu şarkı yarışmasıdır. 1956'da başlayan Eurovision macerası, İtalya'nın ünlü Sanremo Şarkı Festivali'nde doğdu. 24 Mayıs 1956'da İsviçre'nin Lugano kentindeki Kursaal Tiyatrosu'nda gerçekleştirilen ilk gecede İsviçre, Hollanda, Belçika, (Batı) Almanya, Fransa, Lüksemburg ve İtalya "ikişer şarkı" ile yarıştılar ve ev sahibi ülke İsviçre'den Lys Assia, "Refrain" adlı şarkı ile ilk Eurovision birincisi olarak tarihe geçti.

Eurovision’un kısa tarihinin ardından bu konuyu astroloji ile basıl bağdaştıracağımıza geldi sıra. Astrolojide aklınıza gelebilecek her şeyin kendine has,özel bir haritası vardır. Bu aldığınız bir ürün, başlattığınız bir ilişki(snynastri), girdiğiniz bir iş veya soru sorduğunuz o an (Horary), dünya üzerinde ki gelişmeler (Mundane), sağlıkla ilgili (Medical) gibi daha pek çok konu ile ilgili harita düzenlenip analiz yapılabilmektedir.

Burada yapacağım çalışma benim için tamamen deneysel olup, hem astrolojinin çalışma sistemi ile ilgili biraz bilgi vermek hem de yarışmaya farklı bir açıdan yaklaşıp değerlendirme yapmak.

Bu çalışmanın yapılabilmesi için elbette bazı ensturmanlara ihtiyaç duyulacaktır, yarışmaya katılacak ülkenin şarkısının açıklandığı ana özel bir harita, o ülkenin kendi astrolojik haritası, şarkıyı seslendiren kişinin astroloji haritası ve şarkının yapılacağı lokasyona çıkartılan özel harita. Bunların hepsini hem ayrı ayrı hem de hepsini aynı anda değerlendirerek bir başarılı olup olamayacağı konusunda sonuca varmaya çalışacağım.

Bu çalışmaya ilk olarak Türkiye ile başlayacağım. Bu sene Türkiye’yi Yüksek Sadakat’in seslendireceği Live İt Up” şarkısı temsil edecek. Şarkı’nın anons edilerek duyurulduğu ilk anın haritası aşağıda ki gibidir…



Bütün bir haritayı elbette analiz etmeyeceğim. Gerekli olan bazı göstergelere göz atıp genel bir fikir edineceğim. Şarkı Venüs günü ve Güneş saati açıklanmıştır. Venüs sahne sanatları, şarkı, müzik, eğlence ile yakından ilgilidir ve merkezde ve sahnede olmayı seven Güneş saatinde de açıklanmış olması şarkımızın prim yapacağı konusunda minik işaretler vermekte. Haritanın en güçlü gezegeni Jüpiter olarak karşımıza çıkıyor.Jüpiter’in 7. evde olması bir ekip çalışmasına işaret ediyor,  Köşe bir evde ve kendi 3’lüsünde yer alan Jüpiter hem Venüs hem de haritanın Tepe noktası olan (MC) ün şan şöhret evine de açı ile bağlanmaktadır. Bunlar genel olarak olumlu değerlendirilebilecek göstergelerdir. Hem yükselen burcun hem de Tepe noktası (MC) yöneticisi Merkürdür. 6. evde ve balık burcunda yerleşen gezegen başarının ancak çok çalışılması sayesinde gelebileceğini,zihinsel anlamda dağılma riski olduğunu, dışarıdan etki altında kalınabileceğine işaret etmekte. Bunun yanı sıra Türkiye içinde şarkının çok beğenilemeyeceğini de işaret edebilir. Tanınma, ün ve başarı Güneş ise eğer, 6. evde balık burcunda yerleşen Güneş, hem Merkür hem de Mars ile irtibat halinde olması çok çalışılacak olmasının yanı sıra, Balık burcunun değişken olmasından dolayı şarkının son halinin ilk halinden çok ama çok farklı olabileceğine işaret ediyor. Balık burcunun klasik yöneticisi Jüpiter, Jüpiter’in etkisinden de yukarı da bahsettim. Sağlıkla ilgili de problematik etkiler yaratabilir 6. ev vurgusunun bu kadar fazla olması.  Sadece şu ana kadar baktıklarımız ile şarkının ilk yarı finali rahatlıkla geçebileceğini söyleyebiliriz.

Şarkı, Türkiye’ye iyi gelecek mi, başarı sağlayabilecek mi diye göz atmak istediğimizde, Parçanın haritası ile Türkiye’nin haritasını birlikte değerlendirmemiz gerekir. Aşağı da Türkiye ve Parça’nın birlikte etkilerini gösteren haritası bulunmaktadır


Şarkının Güneş’i Türkiye haritasında 10. ev (ün, meslek, kariyer,tanınma) evi ile kavuşum yapması ve bu kavuşumu 9. evden yapması, parçanın uluslar arası platformda yayınlanacağını (Eurovision) ve parçanın hem ülke içinde hem de uluslar arası platformda oldukça ses getirebileceğine işaret ediyor. Parçanın Güneş’i, Türkiye’nin 5. evinde bulunan (Yaratıcılık, sahne sanatları, zevk veren konular) evinde yer alan Güneş ile de uyumlu bir görünüm yapması yine bir başarı göstergesi olarak değerlendirilebilir. Özellikle Sahne Showunun iddialı ve gösterişli olabileceğini, Güneş’in Uranüs ile kavuşumu riskli spekülatif konuları beraberinde getirebileceğine işaret ediyor.

Parçanın en güçlü gezegeni Jüpiter’di. Jüpiter; Türkiye haritasının 10. evine düşüyor olması, popüler,başarı, tanınma, ün getirecektir. Jüpiter’in Mars ile görünümü, olası kaza veya sakarlıklara işaret ettiği gibi, fanatizme varabilecek agresyonu da beraberinde getirmekte.

Daha doğru tespit için Yüksek Sadakat’in kendi haritasını değerlendirmeye almak gerekir fakat bu bilgiler mevcut olmadığından kullanılamamıştır.

Parçanın kaçıncı olabileceği ile öngörümde bulunmak için bütün ülkelerin haritaları incelendikten sonra, göstergeler tekrar kontrol edilecek ve en iyi sonuçları verenden geriye doğru hareket ederek tahminlerde bulunulacaktır…