1 Mart 2011 Salı

Yükselen Yay - Mart Ayı




Merhaba Herkese;

Not: Verilen tarihleri +/- 2-3 gün olarak düşünmenizi tavsiye ediyorum


Oldukça önemli bir aya giriş yaptık. Bu ay jenerasyon gezegenlerinden Uranüs burç değiştirerek Koç burcuna giriş yapacak. Bu oldukça önemli bir geçiş hem bireysel hem de dünya açısından. İlerleyen satırlarda bu geçişle ilgili bilgiler vereceğim.

Venüs 3. evinize giriş yapıyor ay başında ve ay sonuna kadar bu evde etkilerini gösterecektir. Venüs genel anlamda sevgi ve ilişkiler üzerine değerlendirilir ve bu transiti yakın çevreniz ve komşularınızla daha olumlu ilişkiler kuracağınıza işaret etmekte. Bu ay Venüs etkisi ile keyifli seyahatlere de çıkabilirsiniz. Yine pazarlama, tanıtım, halkla ilişkiler sektöründe çalışanları hafiften yoğun bir süreç bekliyor olacak. Kardeşlerinizle ilgili olumlu haberler veya gelişmelere şahit olabilirsiniz.

4 martta balık burcunda bir yeni ay gerçekleşecek. Mars ve Merkür bu yeni ayda etkin olacak, eviniz içinde hararetli bir tartışma ortamı olabilir fakat bu tartışma sabun köpüğü cinsten bir anda başlayıp bir anda bitebilir. Evinizde özellikle su tesisatı ile ilgili bir sorunla uğraşmanız gerekebilir. Bu yeni her halukarda ev ve yerleşime ait konuları gündeminize taşıyacaktır.

Gökyüzünde büyük iyicil ile büyük disiplin karşı karşıya gelmek için hazırlık yapmaktalar, Jüpiter ve Satürn. Bu karşılaşma aslında yalnız olan Yaylar için fırsat niteliğinde olabilir, eğer cinsellik ve aşkla ilgili konuları son birkaç aydır abarttıysanız Satürn frenlemek üzere sizi disipline edecektir. Bir diğer olası etki ise, oldukça ciddi, hayatı fazlası ile ciddiye alan, sorumluluk sahibi biri ile sürpriz bir birlikteliğe başlamanızdır. Riskli yatırımlarla ilgili kontrolü kaybetmeden, kendinizi sağlama almadan yatırımlarınızı yönlendirmemenizde fayda var.  Önümüzde ki ay açısının etkilerini çok daha net bir şekilde hissedeceksiniz.

10 Martta Merkür koç burcuna girecek, yeni şeyler öğrenme, yen hobiler edinme, aşk ve flörtle ilgili konularda daha çok iletişim öne geçeceği zamanlar. Eğer işiniz yazarlık, senaristlik, şairlik ve yaratıcılık gerektiren bir meslek ise bu transit zamanı ilginç fikirler, yazıları zihninizde dolaşabilir. Ay sonuna kadar Merkür 5. evinizde hareket edecek ve önümüzde ki ay yine bu evde geri hareketine başlayacak. Bu ay alım satım işleri dahil olmak üzere, imzalar, sözleşmeler, başlaması gereken işlerinizi başlatmanızı tavsiye ederim. Merkür geri giderken bir takın iletişim problemleri, aksalıklar oluşabilir.

Şimdi sıra geldi gökyüzünün ağır toplarından Uranüs’e. Uranüs’ün 2018 yılına kadar bu burçta seyahat edecek ve etkilerini uzun yıllar hissedeceksiniz. Aslında jenerasyon gezegenlerinin etkilerini bireysel haritalarımızdan önce dünya üzerinde gözlemleriz. Uranüs’ün burç değiştirdiği zamanlarsa Fransız ihtilali, sanayi devrimi, astronomide büyük yenilikler meydana gelmiştir. Şu an Koç burcuna geçecek olan Uranüs dünya üzerinde hafiften etkilerini göstermeye başladı aslında. Orda doğuda ki karışıklıklar, Libya’da ki son durumlar hep Uranüs’ün işi. Sizler açısından ise, aşk konularına bakış açınızda radikal değişiklikler meydana gelebilir, farklı, marjinal kişileri hayatına kolayca çekebilirsiniz. Sadakat ve bağlılık kavramlarınız değişime uğrayabilir, ilişkileriniz aniden başlayıp aniden bitebilir. Bu dönem dünyaya getireceğiniz çocuklar sıra dışı ve farklı kişiliklere sahip olabilirler. Farklı tadlar aramaya, farklı, denenmemiş şeyleri denemeye daha yatkın olabilirsiniz. Eğer haritalarınızda Koç burcunda bireysel gezegenleriniz var ise, bu etkileri çok daha derinden hissedebilirsiniz. Önümüzde ki aylarda Uranüs ve etkilerinden sıkça bahsedeceğim.



19 Martta başak burcunda dolunay meydana gelecek, iş ve kariyerinizi ilgilendiren konularda sürpriz beklenmedik gelişmeler göze çarpabilir. İş yerinde görev ve statünüz ile ilgili değişimler olabileceği gibi bu bir iş değişiminde habercisi olabilir.  Manevi olarak tatmin olmakta zorlanacak, her şeye bir kulp takacak olsanız dahi, değişimler ve gelişmeler sizler için faydalı olacaktır.

21 Martta Güneş’in Koç burcuna geçmesi ile beraber, önümüzde ki 1 ay boyunca odaklanacağınız konular aşk ve çocuklarla ilgili konular olacaktır. Bu gün ve takip eden bir ay boyunca sizlere aşk var! Elbette sizler aşırı tüketici davranmadığınız sürece ancak kalıcı olabilecektir.

Ay sonuna doğru finansal anlamda bütçenizi biraz zorlayabilirsiniz, etkinliklere davet alabilir, borsa gibi spekülatif yatırım araçlarını araştırabilirsiniz.

Muhteşem bir ay geçirmenizi diliyorum!

Twitter'dan Takip etmek isteyenler
http://twitter.com/solarlunarx
http://twitter.com/dincerguner

Facebook üzerinden takip etmek isteyenler
http://www.facebook.com/denwer