1 Nisan 2011 Cuma

Yükselen Boğa - Nisan Ayı




Merhaba Hepinize;

Aşağıda verilen tarihleri (+/-) 2 gün olarak değerlendirmenizi rica ediyorum


Karmakarışık etkilerle dolu bir aya giriyoruz. Merkür geri gidiyor, Neptün burç değiştiriyor üstüne Satürn, Pluton, Uranüs kızgın oklarını her tarafa saçıyor. Neyse ki Jüpiter birazda olsa imdadımıza yetişiyor… Bu etkiler ışığında bu aya göz atalım

Mart’ın 31’inde başlayan Merkür gerilemesi (Merkür retrosu) 20 Nisana kadar devam edecek. Öncelikle bu konuyu bir parça açalım. Merkür bir yıl içinde toplamda 3 defa geri gider ve bu geri gitme süresi yaklaşık 3 haftadır. Bir gezegen geri hareket etmeye başladığı zaman enerjisi düşer, vaad ettiklerini gerçekleştirmekte zorlanır, engeller çıkarır, uzlaşma zorlanır. Merkür, bilgi, iletişim, bilgi alış-verişi, her türlü yazılı ve sözlü iletişimi simgeler. Yine elektronik aletler, alım satım, sözleşmeler, gazeteciler, reklamcılar, hukukçular..vs Merkür yönetimi altındadır. Merkür geri giderken, söylemek istediklerimizi net olarak ifade etmekte zorlanabiliriz, yeni işlere başlamak yerine elimizde kalan işleri tamamlamak üzerine odaklanmak yerinde olacaktır. Lakin yeni başlayan ilişkiler, işlerin ömrü ya kısa ya da sorunlu, engelli devam eder. Yeni elektronik aletler alındığında sorunlar çıkabilir, çabuk bozulabilir veya çabuk pişman olabiliriz 2 gün sonra %50 indirimli fiyatını farklı bir yerde gördüğümüzde. Yeni projeleri, yeni işleri, yeni atılımları 20 nisan ve sonrası zamana bırakmakta genel olarak fayda var. 12. evinizde geri gidecek olan Merkür, kronik bir takım rahatsızlıkları tekrar nüks ettirebilir, uzun zaman önce kaybettiğiniz değerli eski bir eşyayı bulabilirsiniz veya çocukluk döneminize ait bir takım eşya ve resimler ortaya çıkabilir. Bu dönemde fikirlerinizi, düşüncelerinizi, projelerinizi başkaları ile paylaşmamaya özen gösterin, çalınabilir…

3 Nisanda Koç burcunda bir yeni ay meydana gelecek, 12. evinizde meydana gelecek olan bu yen ay zamanı, gizli bir takım olayları açığa çıkartabilir, bu dönem ruhsal anlamda kendinizi gergin hissedebilir, olayları ve şartları çok fazla kontrol edemeyebilirsiniz. Fakat kafanızda sürekli yapmak zorunda olduğunuz bir sürü düşünce ve fikirle dolaşabilirsiniz. Yine bu dönem migren ağrıları artabilir. Kendinizi çok fazla Bridget Jones modunda hissedebilirsiniz. Fakat bu yen ayın iyi tarafı, eğer ruhsal konularla, bilinçaltı, psikoloji, ökült konularla,rüyalarla ilgileniyorsanız yeni araştırma kaynakları bulabilir veya bu konularla ilgilenen yeni kişiler ile bir araya gelebilirsiniz.

4 Nisanda Mars ve Uranüs’ün birlikte seyahat edecek olması öfkeyle kalkan zararlı oturur sözünü akıllara getiriyor. Sağlığınıza extra dikkat etmeli, riskli girişimlerden uzak durmakta fayda var. Hayata karşı bu günlerde biraz isyankar olabilirsiniz.

5 Nisanda büyük jenerasyon gezegenlerinden biri olan Neptün burç değiştirerek Balık burcuna geçiş yapacak. Jenerasyon gezegenlerinin burç değişimlerinin etkilerini öncelikle dünya üzerinde gözlemleye başlarız. Neptün balık burcunda 2026 yılına kadar kalacak. Bu konuyla ilgili detaylı bir yazıyı ay içinde paylaşacağım, özellikle dünya üzerinde ki etkileri. Şimdilik bireysel etkilerden söz edelim, 11. evinize giriş yapacak olan Neptün, arkadaşlıklar ve dostluklar temasını çok ön plana çıkartacak, onlara yardım etmek, onların sorunlarına çare olmak sizler için önemli olacaktır. Bu onların çocukları ile ilgili bir konuyla da ilgili olabilir. Dostlarınıza karşı hayır mekanizmanız çok etkin çalışmayabilir, onlara karşı daha eliniz açık bir şekilde davranabilirsiniz. Sürekli ulaşmak istediğiniz ideallerin hayalini kurabilirsiniz. Bir diğer olası etkisi de, gerçekçi olmayan, hayalci kişileri daha çok çevrenize çekebilirsiniz keza uyuşturucu, uyarıcı gibi maddeler kullanan kişileri de.

6 Nisanda Jüpiter ve Güneş birlikte hareket edecekler, yuva,aile ile ilgili konularda keyifli güzel gelişmeler yaşayabilirsiniz. Bu günlerde seyahatlere çıkmak, meditatif çalışmalarda bulunmak ruhsal anlamda size çok iyi gelecektir.

8 Nisanda Uranüs ile Pluto arasında gerginlik başlıyor, önümüzde ki aylarda çok daha etkin bir şekilde hayatımızda hissedeceğimiz bu açı, özellikle gözden kaçırdığımızi önemsemediğimiz, geçmişe ait bir takım detaylar veya olaylar önümüzde ki aylar içinde önümüze konacağına ve sıkıntı yaratabileceğine işaret ediyor. Bu hukuksal bir konu olabileceği gibi, akrabalarla ilgili bir konuda olabilir. Yine yurt dışı ile ilgili işlerde, yabancılarla ilgili konularda zorlanmalar meydana gelebilir.

9 Nisanda Satürn’de Pluton’a kafa tutmaya başlayacak, yine bu açının etkilerini önümüzde ki aylarda daha etkin bir şekilde hissedecek olsanızda, işiniz yapış şeklinizde, iş ortamınızda, iş yerinizde zorunlu köklü bir takım değişikleri beraberinde getirecektir. Eğer değişime ve yeniliklere açık değilseniz ve adapte olmakta zorlanan biriyseniz sizler için bu süreç sıkıntılı geçebilir.

17 Nisanda Terazi burcunda dolunay gerçekleşecek. Bu dolunayda Neptün etkin olacak hemde olumlu bir şekilde. Bu dolunay çalışma ortamı, sağlık ve günlük işlerinizi ilgilendiren konularda bir tamamlanma, sonlanma, bitiş hazırlama niteliğinde olacak. Neptünün etkin olması, sosyal ve arkadaş çevrenizden umulmadık bir güzellikle karşılaşabileceğinize işaret ediyor. Önemli bir davet veya organizasyona katılabilirsiniz. Eğer kilo vermeyi planlıyorsanız dolunay buna başlamak için ideal zaman, elinizde ki bir projeyi veya işi bitirebilir yeniler için yelken açabilirsiniz. Hayatınızı düzene sokmak, beslenme alışkanlıklarınızı gözden geçirebilirsiniz.

Ayın ikinci yarısı genel olarak iş ve çalışma ortamınızda ki sorumluluklar epey artmaya başlıyor, işlerinizide zaman zaman aksaklıklar, şansızlıklar ortaya çıkabilir, umulmadık belki de çok güvendiğiniz bir projeniz veya işiniz geçici olarak askıya alınabilir. Fakat 21 Nisan tarihinde Güneş’in boğa burcuna geçişi ile birlikte sizlerin dönemi başlamış oluyor. Yeni girişimler, hedeflere ilerleme, harekete geçme, hayatınızda yeni bir şeyler katmak için uygun zamanlar. Bu yeni başlangıçlarınız özellikle finansal anlamda size olumlu geri dönüşleri olacak, spot ışıkları sizin üzerinizde! Dikkatleri rahatlıkla üzerinize toplayabileceksiniz. Fakat özel hayatınız, aşk ile ilgili konularda ne yazık ki bu kadar olumlu şeyler söyleyemeyeceğim. İlişkiler ve aşk gezegeni Venüs haritanızda kendini rahat bir şekilde ortaya koyamayacak olan bir bölgede seyahat edecek ay sonuna kadar, bu dönem yalnız olan Boğalar platonik aşklara kendilerini kaptırabilirler, ilişkileri olanlar minik bir kriz atlatabilirler, olası ilişkilerden uzaklaşmak ve soğumakta ihtimaller arasında yer almakta.

22 Nisanda Merkür’ün geri hareketi artık sona eriyor, iletişim, haberleşmede sıkıntılar yavaş yavaş sona ermeye başlıyor. Kendinizi çok daha rahat ve net bir şekilde ifade edebileceksiniz, sözleriniz artık yanlış anlaşılmayacak. İletişimsel krizler son bulmaya başlıyor.

Ay sonuna yaklaştığımızda ise ilişkisi olanlar şartları ve koşulları çok fazla zorlamak, ısrar, inat, hırs kayıpları ve zorlanmaları getirebilir dikkat. İlişkisi olmayanlar ise tasvip edilmeyen, karmaşık, çözümü zor ilişkiler ağında bulabilirler kendilerini.

Hepinize Muhteşem bir Ay diliyorum!!