1 Nisan 2011 Cuma

Yükselen İkizler - Nisan Ayı




Merhaba Herkese;

Aşağıda verilen tarihleri (+/-) 2 gün olarak değerlendirmenizi rica ediyorum

Oldukça yoğun gezegen aktivitelerinin olduğu bir aya girmiş bulunyoruz. İletişim gezegeni Merkür geri harekette olacak ayın 21’ine kadar, ardından Neptün Kova burcundan balık burcuna geçiş yapacak, yeni ay ve dolunay etkileri ve diğer gezegenlerin birbiri ile kurdukları irtibatlar. Kısacası hareketli bir ay bizleri beklemekte.

Mart’ın 31’inde başlayan Merkür gerilemesi (Merkür retrosu) 20 Nisana kadar devam edecek. Öncelikle bu konuyu bir parça açalım. Merkür bir yıl içinde toplamda 3 defa geri gider ve bu geri gitme süresi yaklaşık 3 haftadır. Bir gezegen geri hareket etmeye başladığı zaman enerjisi düşer, vaad ettiklerini gerçekleştirmekte zorlanır, engeller çıkarır, uzlaşma zorlanır. Merkür, bilgi, iletişim, bilgi alış-verişi, her türlü yazılı ve sözlü iletişimi simgeler. Yine elektronik aletler, alım satım, sözleşmeler, gazeteciler, reklamcılar, hukukçular..vs Merkür yönetimi altındadır. Merkür geri giderken, söylemek istediklerimizi net olarak ifade etmekte zorlanabiliriz, yeni işlere başlamak yerine elimizde kalan işleri tamamlamak üzerine odaklanmak yerinde olacaktır. Lakin yeni başlayan ilişkiler, işlerin ömrü ya kısa ya da sorunlu, engelli devam eder. Yeni elektronik aletler alındığında sorunlar çıkabilir, çabuk bozulabilir veya çabuk pişman olabiliriz 2 gün sonra %50 indirimli fiyatını farklı bir yerde gördüğümüzde. Yeni projeleri, yeni işleri, yeni atılımları 20 nisan ve sonrası zamana bırakmakta genel olarak fayda var.11. evinizde geri gidecek olan Merkür’ün etkilerini sosyal ve arkadaşlık ilişkilerinizde, iş hayatından kazandığını gelirlerde, idealleriniz ile ilgili konularda hissetmeye başlayacaksınız. Arkadaşlarınız ile iletişimde zaman zaman aksalıklar, yanlış anlamalar meydana gelebilir, bilgiler farklı bir şekilde dilden dile dolaşabilir. Yardım edeceğiniz veya yardım alacağınız bir konu ile ilgili gelişmeler sandığınızdan çok daha yavaş gelişebilir, prüzler oluşabilir. Bu ay maaş bordronuzu da dikkatle incelemenizi öneririm, ödemelerde muhasebesel bir hata ortaya çıkabilir. Arkadaşlarınızın doğum günü için alacağınız hediyede karışıklık çıkabilir. İşte Merkür bu tarz prüzler çıkarmak için kollarını sıvamak üzere, hazırlıklı olmanızı tavsiye ederim…

3 Nisanda Koç burcunda bir yeni ay meydana gelecek, oldukça hareketli ve sosyal olarak geçireceğiniz bu yeni ay döneminde, yeni oluşumlar içine dahil olabilir, yeni sosyal grupların içine girebilirsiniz. Bu yeni ayda Merkür’de etkin olacağından çok uzun zamandır görüşmediğiniz, haberleşmediğiniz bir arkadaşınızla bir araya gelebilirsiniz, karşılaşabilirsiniz. Sosyal çevrenizde ki bu hareketlilik içinde harcamalarınızda artmaya başlayabilir, bütçe konularında dikkatli olmakta fayda var. Bu yeni ay zamanı sizleri memnun etmek pek kolay olmayabilir, her şeyi eleştirebilirsiniz.

5 Nisanda büyük jenerasyon gezegenlerinden biri olan Neptün burç değiştirerek Balık burcuna geçiş yapacak. Jenerasyon gezegenlerinin burç değişimlerinin etkilerini öncelikle dünya üzerinde gözlemleye başlarız. Neptün balık burcunda 2026 yılına kadar kalacak. Bu konuyla ilgili detaylı bir yazıyı ay içinde paylaşacağım, özellikle dünya üzerinde ki etkileri. Şimdilik bireysel etkilerden söz edelim, 10. evinize geçiş yapacak olan Neptün, iş ve kariyerinizi ilişkin konularda daha idealist bir tavır içine girebileceğinize işaret ediyor. İş ile ilgili hırslarınızı yok edebilir daha uyumlu bir ruh haline girmenize neden olabilir. İş hayatınız ile ilgili daha gerçekçi bir yaklaşım içinde olmaktanda daha hayalperest olabilirsiniz, tabii işiniz yaratıcılık, renklerle, sanatla ilgili bir iş ise bu transit size muhteşem bir ilham kaynağı haline gelebilecektir. Kariyeriniz ve iş hayatınızla ilgili koyduğunuz katı kurallar yavaş yavaş yıkılmaya başlar, daha esnek olmaya başlayabilirsiniz. Fakat bu transit beraberinde endişeleri de getirebilir, acaba işimi kaybedecek miyim? Yanlış mı karar veriyorum, işimde istediğim yere gelebilecek miyim gibi soruları çok daha fazla sorgulayabilirsiniz. İşinizle ilgili özellikle eski alışkanlıklarınızı yavaş yavaş bir kenara bırakmaya başlıyorsunuz. Neptün kariyer evinizden geçerken, şartları ve ortamı belirsiz ve flu bir hale sokabilir, önünüzü görmekte zaman zaman zorlanabilirsiniz, bir diğer olası etkisi de sihirli bir şekilde işle ilgili dileklerinizin gerçek olduğunu görmektir, Ya da bu transitin bir diğer olası etkisi de, eğer çok sosyal ve kalabalık içinde olan biriyseniz, belki de sizi rahatsız edemeyecekleri çok özel bir saklanma yeri bulabilirsiniz kendinize, yalnız kalmak adına…

Güneş ve Jüpiterin birlikte hareket edeceği bu birkaç gün, büyük sürprizler, hediyeler, kazançlar elde edebileceksiniz. Hatırı sayılır, güçlü kişilerden büyük bir yardım ve destek görebileceksiniz. Sosyal çevrenizde oldukça popüler ve aranan kişi haline gelebilirsiniz hızlı bir şekilde. Yalnız Uranüs ve Pluto arasında ki görünüm önümüzde ki birkaç ay içinde sosyal çevrenizde köklü bir değişim süreci içine gireceğinize, bir sürü yeni insanlarla tanışıp, gruplar içinde yer alabileceksiniz. Hayatınızda bir nevi sosyal bir devrim gerçekleşiyor.

Satürn ve Pluton arasında ki görünüm ise, özellikle riskli işlerden önümüzde ki birkaç ay uzak durmakta fayda olacağını hatırlatır nitelikte. Bu hız tutkunu iseniz hızlı araç kullanmaktan, borsada çok büyük oynamaktan, özel hayatınızda birbirinden haberi olmayan birden fazla kişiye vermekten, spor sakatlanmalarından ve korunmasız cinsel ilişki gibi risk yaratabilecek durumlardan bahsediyorum.

17 Nisanda Terazi burcunda Neptün’ün harika ışınlar göndereceği bir dolunay gerçekleşecek. Bu Eros’un aşk oklarından birinin sizi vurabileceğine işaret ediyor ama dikkat bu kişi ile aranızda mesafe olabilir. Romantik zamanların ve yaratıcılığınızın çok güçlü olacağı bu dolunay zamanında, çocuklarla ilgili güzel gelişmelerde yaşayabilirsiniz. Eğer yalnızsanız ve bu dolunay zamanı özel biriyle tanışırsanız bu kişi sanatsal veya şairane yetenekleri olan, hassas ve duygusal biri olacaktır.

Mars ve Satürn karşı karşıya gelecekleri önümüzde ki birkaç günlük süreç ise özel hayatınız ile sosyal çevreniz arasında ki dengeyi iyi bir şekilde organize etmeniz gerektiği konusunda uyarmakta. Tepkilerinizi dile getirme konusunda zamanlamanız her zamanki kadar iyi olmayabilir, acımasız eleştiriler ve çıkışlar yapabilirsiniz.

21 Nisan itibari ile Güneş’in boğa burcuna geçişi bu hızlı ve aksiyon dolu geçirdiğiniz son 2-3 ayın acısını çıkartmanız adına dinlenmek için harika fırsatlar bulabileceksiniz. Önümüzde ki 1 ay hayatınızda ki gelişmeleri ağırdan almak, yavaş hareket etmek, içe kapanmak ideal olacaktır. Bu dönem biraz daha içinize dönerek kendinizi tartabilir, ne yöne doğru gittiğiniz konusunda öz eleştiri yapabilirsiniz.Ego ve kimliğiniz hayatınızda 2. plana itilebilir.  Tabi bir diğer olası etkisi de tembelliğe biraz daha prim vermek ve uyku düzeninizi bozmakta olabilir.

21 Nisan günü Venüs’ünde Koç burcuna girmesi ile beraber, arkadaş çevrenizde küsleri barıştırıcı elçi görevi üstelenebilir, organizasyon yeteneklerinizi kullanabilir, arkadaşlarınızla kalabalık gruplar içinde görüşmek yerine birebir ilişkileri tercih edebilirsiniz. Sosyal çevrenizde rekabet ortamı da oluşabilir.Sosyal çevreniz hareketlenmeye yeniden başlarken siz yalnız kalmak için fırsat kollayacaksınız, bakalım bu ikili etkiden nasıl kurtulacaksınız?  15  Mayısa kadar bu etkiler genel olarak devrede olacaktır.

22 Nisanda Merkür’ün ger hareketi sona eriyor ve yukarıda geri harekette yaşama olasılığınız negatif senaryolar yerini pozitif etkilere bırakmaya başlıyor. İşleriniz, ilişkileriniz, iletişim alanında ki aktiviteleriniz normal seyrine dönmeye başlıyor.

Ay sonuna doğru özel hayatınızda daha dikkatli davranmanız gerekebilir, bir tarafınız özgür olmak isterken bir tarafınız hayatınızda özel biri olması için kulağınıza bir şeyler fısıldayabilir, özel hayatınıza eleştirel bir şekilde yaklaşabilirsiniz. Bunun yanı sıra finansal anlamda destek bulmanız ay sonuna doğru çok daha rahat olacaktır.


Hepinize Muhteşem bir Ay diliyorum!!