1 Nisan 2011 Cuma

Yükselen Oğlak- Nisan Ayı





Herkese Selam;

Aşağıda verilen tarihleri (+/-) 2 gün olarak değerlendirmenizi rica ediyorum


Karmakarışık etkilerle dolu bir aya giriyoruz. Merkür geri gidiyor, Neptün burç değiştiriyor üstüne Satürn, Pluton, Uranüs kızgın oklarını her tarafa saçıyor. Neyse ki Jüpiter birazda olsa imdadımıza yetişiyor… Bu etkiler ışığında bu aya göz atalım

           
Mart’ın 31’inde başlayan Merkür gerilemesi (Merkür retrosu) 20 Nisana kadar devam edecek. Öncelikle bu konuyu bir parça açalım. Merkür bir yıl içinde toplamda 3 defa geri gider ve bu geri gitme süresi yaklaşık 3 haftadır. Bir gezegen geri hareket etmeye başladığı zaman enerjisi düşer, vaad ettiklerini gerçekleştirmekte zorlanır, engeller çıkarır, uzlaşma zorlanır. Merkür, bilgi, iletişim, bilgi alış-verişi, her türlü yazılı ve sözlü iletişimi simgeler. Yine elektronik aletler, alım satım, sözleşmeler, gazeteciler, reklamcılar, hukukçular..vs Merkür yönetimi altındadır. Merkür geri giderken, söylemek istediklerimizi net olarak ifade etmekte zorlanabiliriz, yeni işlere başlamak yerine elimizde kalan işleri tamamlamak üzerine odaklanmak yerinde olacaktır. Lakin yeni başlayan ilişkiler, işlerin ömrü ya kısa ya da sorunlu, engelli devam eder. Yeni elektronik aletler alındığında sorunlar çıkabilir, çabuk bozulabilir veya çabuk pişman olabiliriz 2 gün sonra %50 indirimli fiyatını farklı bir yerde gördüğümüzde. Yeni projeleri, yeni işleri, yeni atılımları 20 nisan ve sonrası zamana bırakmakta genel olarak fayda var. 4. evinizde geri gidecek olan Merkür, eviniz içinde kullandığınız elektronik aletlerde bir takım sorunlar, arızalar çıkartabilir. Evinizde kullandığınız bilgisayar, laptop, mutfak gereçleri, kumandalar, tv, müzik seti,..vs de bir takım arazlar oluşabilir. Aile içinde özellikle kelimeler havada uçuşabilir, herkes başka telden çalar ve bireyler birbirini anlamakta zorlanabilir, yanlış anlaşılmalar ortaya çıkabilir. Bu süreçte ev değiştirmek, yeni ev almak için çok uygun değildir, bu tarz planları 21 nisan ve sonrasına ertelemekte fayda vardır.

            3 Nisanda Merkür’ün geri gittiği Koç burcunda bir yeni ay meydana gelecek. Bu yeni ayda Satürn etkin olacak ev ve iş arasında dengeyi kurmanız gerekecektir. İşinizin yüzünden evinizi, eviniz yüzünden belki de işinizi değiştirmek isteyebilirsiniz. Kendinizi ruhsal anlamda baskı altında hissedebilir, içe kapanabilirsiniz biraz. Özellikle baba, büyük baba, dede gibi aile büyükleri ile ilgili bir takım sorunlar oluşabilir, bu onların sağlığı ile ilgili olabileceği gibi, onlarla ikili ilişkilerle ilgili de olabilir. Bir tarafınız büyük yenilikler yapmak için çırpınırken bir tarafınız mevcut şartları korumaya odaklı olabilir.

            5 Nisanda büyük jenerasyon gezegenlerinden biri olan Neptün burç değiştirerek Balık burcuna geçiş yapacak. Jenerasyon gezegenlerinin burç değişimlerinin etkilerini öncelikle dünya üzerinde gözlemleye başlarız. Neptün balık burcunda 2026 yılına kadar kalacak. Bu konuyla ilgili detaylı bir yazıyı ay içinde paylaşacağım, özellikle dünya üzerinde ki etkileri. Şimdilik bireysel etkilerden söz edelim. 3. evinize girecek olan Neptün sizleri ruhsal konular, olumlamalar, enerjiler üzerine araştırmalar yapmaya, okumaya, öğrenmeye, kendinizi geliştirmeye yöneltebilir. Hayal gücünün yanı sıra sezgilerinde kuvvetleneceği bu dönem hissettiklerinizi çok fazla dile getirebilir veya yazıya dökebilirsiniz. Hatta bunu bir çok insanla paylaşabilirsiniz. Kardeşlerle aranızda zaman zaman birbirinizi anlayamamak veya algılayamamaktan kaynaklı ciddi sorunlar baş gösterebilir. Seyahatlerden keyif alıyor iseniz, uzun süredir planladığınız tatili bu transit döneminde yapabilirsiniz. Tabii ki her yaz tatile çıkarsınız, gezersiniz ama ben öyle bir etkiden bahsetmiyorum elbet. Mesela yıllardır hayalinizde Venedik’e gitmek vardır ama bir türlü gidemezsiniz, işte Neptün yardımınıza koşarak hayalini kurduğunuz yere gitmeniz için destek olacaktır. Bu seyahatleriniz daha çok deniz kenarı yerler veya deniz yolları ile ilişkili olabilir. Yeni bir dil öğrenmek için harekete geçebilir ama öğrenmekte zorlanabilirsiniz veya tembellik yapabilirsiniz.

            Önümüzde ki birkaç gün Güneş ve Jüpiter birlikte hareket edecekler ve ev, yuva, aile, gayrimenkul  konularında oldukça şanslı, türlü fırsatlar elde edebileceksiniz. Mesela bu dönemde ev almak için başvurduğunuz krediniz onaylanabilir, çok arzuladığınız evin fiyatının birden düştüğünü görebilir veya kriterlerinize uygun bir eve rastlayabilirsiniz. Aile içinde sağlıkla ilgili konularda da genel anlamda şanslı olacaktır.

            Uranüs ve Satürn; Pluto ile kapışmak için  hazırlanmaktalar. Pluton burcunuzda hareket ettiğinden dolayı, değişimin odak noktasının siz olduğunu vurgulamakta. İş-Aile-Kişiliğiniz, kimliğiniz üçgeninde büyük ani değişimler, reformlar meydana gelecektir. Ev-iş hayatında ki gelişmeler en çok sizin hayata yaklaşımınız, hayat görüşünüz üzerinde ciddi etkileri olacaktır. Tabi bu fiziksel görüntünüzde de bir dizi değişime gidebileceğinizin sinyalini vermekte. Ok değişim güzeldir fakat bu gezegenler aynı şekilde streste yaratacaktır. Bu etkileri en çok 15 mayısa doğru hissetmeye başlayacaksınız. Evrenin sizin için planladığı çok özel şeyler var.

            17 Nisanda Terazi burcunda bir dolunay meydana gelecek, bu dolunaya Neptün’ün harika desteği olacak. 10. iş ve kariyer evinizde gerçekleşecek olan bu dolunay,önemli bir işin artık sonuna geldiğinize işaret edebilir ve tabi yeni bir kariyer sürecinin kapılarının aralandığının da. Düşüncelerinizi, fikirlerinizi daha rahat ifade edebileceğiniz bir iş teklifi gelebilir veya yaratıcılığınızı rahat bir şekilde ortaya koyabileceğiniz. Bu dolunayda ışıklar sizin üzerinde parlayacağı için, önemli bir takdir, teşekkürde alabilirsiniz. Bu dolunay her halukarda keyifli etkileri mevcut.

            21 Nisanda Güneş’in Boğa burcuna geçişi ile beraber, 1 ay boyunca odaklanacağınız konular, aşk, çocuklar, hobiler, size zevk veren eğlenceli konular olacaktır. Bu bir ay eğer yalnız iseniz aşk, flört hayatınızda ciddi bir hareketlenme hissedebilirsiniz, çocuk sahibi olmak isteyenler önümüzde ki 1 aylık süreçte girişimlerde bulunabilirler. Yeni hobiler edinebilirler, zevkli ve keyifli uğraşlara daha çok yönelebilirler ve kendilerine tembellik yapmak hakkını daha çok  verebilirler.

22 Nisanda Merkür’ün ger hareketi sona eriyor ve yukarıda geri harekette yaşama olasılığınız negatif senaryolar yerini pozitif etkilere bırakmaya başlıyor. İşleriniz, ilişkileriniz, iletişim alanında ki aktiviteleriniz normal seyrine dönmeye başlıyor. Merkür’ün geri hareketinde iken yukarıda saydığım konularda ki gelişmeler normal seyrine oturmaya başlıyor artık.

Ay sonuna doğru Venüs’ünde Koç burcuna girmesi ile birlikte artık evinizi daha da güzelleştirmek için bir takım girişimlerde bulunabilir, taşınma, yer değişikliği için adımlar atabilirsiniz. Eviniz içinde daha çok eğlenebileceğiniz, keyifle zaman geçireceğiniz şartlarınız olacaktır.

Hepinize Muhteşem bir Ay diliyorum!!