14 Haziran 2011 Salı

15 Haziran YAy Burcunda TAM Ay Tutulması ve Etkileri



15 Haziran günü 24 derece yay burcunda TAM Ay tutulması meydana gelecek. Bu ay tutulması Türkiye üzerinden gözlemlenebilecek.

              Tutulmaların neden olabileceği biz astrologların öngördüğü olası etkileri için eğer zemin uygun ise evet o anlarda da ortaya çıkabilir ama şartlar müsait değil ise şartlar oluştuktan sonra ortaya çıkacaktır. En basitinden şöyle düşünelim; vücudunuza bir mikrop girdiğinde anında hasta olmazsınız, hastalığın bile bir süreci vardır. Önce vücudunuza yerleşir, uygun noktalar için çalışmalara başlar, sonra hastalığın belirtilerini çıkartır ortaya sonra bir bakmışsınız hasta olmuşsunuz. Ama sizin vücudunuz hasta olmaya elverişli bir yapıda ise, direnci düşük ise, hassas ise daha hızlı hasta olabilirsiniz. İşte tutulmalarında etkisi aslında aynı buna benzer. Eğer kişisel haritalarınızda tutulma önemli noktalara temas etti ise sizler tutulmaların etkilerini çok daha derinden ve hızlı hissedebilirsiniz ama haritalarınızda bu tutulma önemli noktalarda değil ise veya herhangi bir gezegeninizi tetiklemediyse belki hiç hissetmezsiniz bile. Tutulma anında gökyüzüne adeta bir çentik atılır, tutulmanın gerçekleştiği derecede. Tutulma sonrası aynı derecede bir gezegen aktivitesi meydana geldiğinde tutulmaların vaad ettiği olaylar kendini göstermeye başlar.

            Bu yüzden tutulmalarla ilgili senaryoları tutulmanın gerçekleştiği gün beklememek gerekir. Etkileri tutulmanın kaç dk sürdüğü ile orantılı bir hal alır, ama en kaba tabiri ile (+/-15 gün) içinde etkilerini gözlemleyebilirsiniz. Tabi global etkileri 6 ay içinde kendini iyiden iyiye göstermeye başlar.

            1 Haziran ikizler burcunda bir Güneş Tutulması gerçekleşmişti. Güneş Tutulması genel etkilerini BURADAN ve burçlar üzerinde ki etkisine BURADAN ulaşabilirsiniz.

            Şimdi gelelim 24 Derece yay burcunda gerçekleşecek olan Ay tutulması ve etkilerine;



Şekilde tutulmanın gerçekleştiği anın temsili resmi bulunmaktadır. Şimdi bu tutulmayı didikleyelim bakalım. Tutulma Yay burcunda gerçekleşmekte bu da;

-          Ay yay burcunda ilerleyeceğinden dolayı, coşkulu, meraklı, heyecanlı, hevesli, maceracı olabiliriz. Yeni şeyler denemeye, yeniliklere açık oluruz.


-          Din, dini ibadet yerleri, imamlar, kiliseler, papazlar, dini düşünceler, üniversite seviyesinde eğitim yerleri, yüksek eğitimi, yayıncılık, uzak mesafeler ile iletişimimiz sağlayan aygıtlar, kanunlar, kanun koyucular, kanun adamları, mahkemeler, yargı, ithalat, ihracat, politika gibi konular üzerinde oldukça etkili olacaktır. Özellikle denizcilik ve havacılıkla ilgili yeni keşifler, icatlar, buluşlar meydana gelebilir.


-          Tutulma yay burcunda olacağından dolayı, yay burcunun yönetici gezegeni Jüpiter Boğa burcunda ilerliyor olacak. Jüpiter bu tutulma zamanı Ay ile de olumlu görünüm yapacak, bu sayede; iyi niyetli girişimler, başarıların kanıtlanmak istenmesi, seyahat planları yapmak, finansal anlamda kazançları arttırıcı girişimlerde bulunulabilecek. Ekonomik anlamda, satıcılılar, perakende sektöründe ciddi canlanma yaşanabilir, olumlu gelişmeler yaşanabilir. Yine endüstri sanayi de gelişmeler meydana gelebilir. Politik anlamda ise, Kamusal alanda ciddi hareketlenmeler meydana gelebilir, diplomatlar, dış işleri bakanlığı ile ilgili, kanun ve yargı ile ilgili keyifli gelişmeler yaşanabilir.

-          Tutulma esnasında Yay burcunda ki Ay; ikizler burcunda ki Merkür ile irtibat halinde olacak; bireysel anlamda duygular ile mantık arasında ki dengenin zor kurulabileceğine işaret etmekte. Kararsızlıklar, ikilemler yaşanabilir. Genel anlamda, Taşımacılık, ulaşımla ilgili sorunlar, medya, basın, edebiyat ile ilgili balon, gelip geçici, gündem doldurucu ama anlık ses getirici haberlerle karşılaşabiliriz.

Türkiye Üzerinden değerlendirecek olur isek eğer;


Bu tutulma Türkiye’nin 6. evine düşmektedir. İşçiler ve çalışan kesim, sağlık sektörü, silahlı kuvvetler, sendikalar, iş istihdamları ile ilgili yenilikçi gelişmeler meydana gelebilir. Beslenme koşullarına ilişkin bir çok habere rastlayabiliriz, ilk defa denenecek olan Ameliyatlar gündeme gelebilir ve ses getirebilir.

Ay tutulması Türkiye’nin 3. evinde yer alan Neptün ile irtibat halinde olmasından dolayı; benzin ve kimyasal maddelerle ilgili önemli gelişmelere, Türkiye içinde gerçekleşmesi muhtemel önemli araba veya yolculuk kazalarına işaret etmekte. Hayır ve yardım kuruluşları özellikle bu tutulmadan olumlu olarak fayda görebilecekler.

Şom ağızlı olmak istemem ama (Ki artık herkes şom ağızlı diyor bana)  ben yine su taşmaları,yağışlarda artış sel ve yangınlarla ilgili olaylar ortaya çıkabilir yeniden. (Dünya) Fakat dediğim gibi tutulma Türkiye’den gözlemlenebileceğinden, Türkiye’de de bir takım doğa olayları gözlemlenebilir.

Bu tam bir tutulma olduğundan ve Türkiye üzerinden de gözlemlenebilir olduğundan dolayı, Türkiye’de din ile ilgili temalar çok daha fazla ön plana çıkabilir fakat bu temalar yüzünden silahlı çatışmalar, dini örgütler, fikir çatışmaları gibi olaylarında çok fazla ortaya çıkabileceğini düşünüyorum.

Ay tutulmasının burçlar üzerinde ki Etkisini yarın yazacağım…