22 Ekim 2011 Cumartesi

24 -30 Ekim Haftası Gökyüzü Gündemi ve Burç Analizleri





Koç ve/veya Yükselen Koç;
24-30 Ekim Haftası

Önemli bir  haftaya giriş yapıyoruz, Jüpiter ile Pluto arasında ki etkileşim kesinleşecek iş ve mesleki konularda çok daha hırslı ve başarıya çok daha yakın olabileceksiniz. Hevesli, atak, grişimci bir hafta bekliyor olacak sizleri, bazılarınız yöneticilik yeteneklerinizi ortaya çıkarabileceğiniz pozisyonlara getirebilirsiniz, iş arayanlar ise bu hafta daha şanslı olacaklar. 26 Ekimde Akrep burcunda bir yeni ay meydana gelecek, bu yeni biraz karışık etkilere sahip, Jüpiter ile gergin fakat Neptün ile olumlu bir görünüm oluşacak. Finansal konularda özellikle abartılı harcamalar içine girebilirsiniz. Bu günlerde aldığınız bir ürünü, aynı gün içinde çok daha uygun bir fiyata başka bir mağazada görüp sinir olabilirsiniz. Ya da lüks harcamalarınız artabilir, finansal konularda disipline olmakta bir parça zorlanabilirsiniz. Aslında hepimizin zaman zaman kendimizi iyi hissetmek için saçma-sapan şeylere para harcarız, çokta fazla dert etmeyin. Ya da bir diğer olası etkisi, kredi çekmek için araştırmalar yapabilir, krediniz onaylanabilir, ortaklaşa işlerden gelen gelirlerinizi arttırabilirsiniz. Ya da parayla ilgili bir mesela masaya yatırılabilir, toplantı yapılabilir, anlaşmalar yapılabilir. Kısacası bu yeni ay öncelikle finansal konuları etkileyecektir.   Yine bu yeni ay zamanı, uzun süredir görüşmediğiniz arkadaşlarınızla bir araya gelebilir, nostaljik görüşmeler yaşayabilirsiniz. Arkadaşlarınıza destek ve yardımcı olmanız gereken konular oluşabilir. Yalnız Venüs-Mars arasında ki gerginlik, özel hayatınızda sabırsızlıktan, kıskançlıktan dolayı gerginlikler oluşabilir. Eşiniz veya partnerinizin minik bir sağlık sorunu oluşabilir. Bu hafta aslında, finansal anlamda riskli yatırımlardan, girişimlerden bir parça uzak kalmakta yarar var. Şans oyunlarında özellikle pek şans size gülmeyebilir.


Boğa ve/veya Yükselen Boğa;
24-30 Ekim Haftası

Bu hafta sizler için ekstra öneme sahip, çünkü burcunuzda hareket eden Jüpiter, Pluton ile harika bir etkileşimde olacak. Bu hafta çok daha güçlü ve hayatınızda değiştirmek istediğiniz koşulları ve şartları değiştirebilecek güce sahip olacaksınız. Hedeflerinize ve isteklerinize daha kolay bir şekilde erişebileceksiniz. Kendinizi tanıtmak, yaptığınız işleri ortaya koymanın tam zamanı sizler için. Bu hafta yurt dışı ile ilgili işler, önemli toplantılar, anlaşmalar gündeme gelebilir, mevki ve statü sahibi kimselerden harika destekler alabilirsiniz. 26 ekimde akrep burcunda bir yeni ay meydana gelecek, bu yeni ay ile birlikte ikili ilişkiler, ortaklıklar, partner ilişkileri ön plana çıkmaya başlayacak, yalnız olanlar bu yeni ay zamanı ciddi ilişkilere, ortaklıklara başlamak için güzel şart ve koşullarla karşılaşabilirler. Yalnız bu yeni ay zamanı duygularınızı biraz daha abartılı ve coşkulu bir şekilde dile getirebilirsiniz. Yalnız iş ve kariyerinizi ilgilendiren konularda duygusal davranabilirsiniz, işte buna dikkat iş hayatı mantıklı ve profesyonel yaklaşımları getirmektedir zira. Bu yeni ay zamanı, Venüs-Mars etkileşiminden dolayı, eve, yuvaya, yerleşime ait konularda sorunlar oluşabilir, sabırsızlık ve dikkatsizlik yüzünden gerginlikler meydana gelebilir bir diğer olası etkisi, ilişkiniz var ise bu etkinin özel hayatınıza yansıyabilir. Güzel ve de keyifli giden bir ilişkiniz var ise, bu yeni ay sayesinde aranızda ki tutku ve çekim daha da artacaktır. Belki de evlilik teklifi alacaksınız kim bilir? Finansal anlamda özellikle gelirleriniz yavaş yavaş artmaya başlıyor, yeni gelir elde edebileceğiniz fırsatlar elde edebilirsiniz. Ama finansal anlamda koşulların, zorlanmaların, gecikmelerin kalkacağı asıl tarih 25 aralık ve sonrasıdır.




İkizler ve/veya Yükselen İkizler;
24-30 Ekim Haftası

Bu hafta Pluton ile Jüpiter arasında ki görünüm daha etkin olacak, başkalarına ait finansal konularla, miras, ortaklaşa işlerden elde ettiğiniz gelirler, borçlar, ödemelerle ilgili konularda altın değerinde etkileri olacak. Önemli bir borcun üstesinden gelebilir, kazançlarınızı arttırabilirsiniz. Finansal anlamda güzel bir değişim, dönüşüm süreci içinden geçiyor olacaksınız, fakat öncelikle bu değişim hayata bakış açınız, ruhsal yapınız üzerinden olacaktır. Bu haftanın bir diğer önemli konusu ise, akrep burcunda gerçekleşecek olan yeni aydır. Bu yeni ay zamanı, önemli bir görevin naşına getirebilir, iş ve çalışma ortamınızda bir takım değişiklikler yaşayabilirsiniz. Bu değişiklikler yeni çalışma arkadaşlarının aranıza katılması ile olabileceği gibi, yönetimsel değişikliklerde olabilir. İş arayan arkadaşlarım, bu yeni ay zamanı çok fazla efor harcayabilecekleri ve zaman geçirebilecekleri işlere başlayabilirler, önemli iş görüşmelerine gidebilirler.  Bunun yanı sıra yeni ay zamanı; spora, diyete başlamak için ideal zamanlar olacaktır sizler için. Olası sağlıkla ilgili bir takım konuların üstesinden rahatlıkla gelebileceksiniz. Bu hafta Mars-Venüs arasında ki etkileşim ile iş ve çalışma ortamınızda sabırsızlık, aceleci tavırlar yüzünden stresli zamanlara işaret etmekte. Özellikle iletişim araçları ile ilgili minik problemler, arızalar oluşabilir. Bu hafta ruhsal, manevi konulara, enerji konularına, yoga, meditasyon gibi ruhunuza iyi gelebilecek aktivitelere daha fazla yönelebilir, okuyabilir, araştırmalar yapabilirsiniz. Özel hayatınızdan daha çok iş ve çalışma konuları daha ön planda olacağa benziyor. Genel anlamda keyifli geçirebileceğiniz bir hafta olacak sizler için.


Yengeç ve/veya Yükselen Yengeç;
24-30 Ekim Haftası

Bu hafta Pluton ile Jüpiter arasında ki görünüm daha etkin olacak. Bu sayede, arkadaşlarınızdan, dostlarınızdan harika destekler alabilecek, sosyal çevrenizden olumlu anlamda değişimler başlıyor olacak. Yeni sosyal gruplar içine girebilir, güçlü, söz sahibi kişilerle tanışabilirsiniz. Bu hafta bir nevi umutlarınızın, isteklerinizin birilerinin desteği ve yardımı sayesinde gerçekleşebileceği bir hafta.  Özellikle sosyal yaşamınızda bu hafta lidersel özelliklerinizi daha rahat bir şekilde ortaya koyabilirsiniz. İkili ilişkiler, partnerlik ve ortaklık gerektiren konularda da güçlü etkiler söz konusu, ikili ilişkilerinizi , ortaklık ve partner ilişkilerinizi yeniden yapılandırmak isteyebilirsiniz. Bu haftanın bir diğer önemli konusu ise, Akrep burcunda gerçekleşecek olan yani aydır. Bu yeni ay ile birlikte, aşk ve çocuklarla ilgili konular ön planda olacaktır. Yalnız olanlar bu yeni ay zamanı tutkuların, romantizmin ve derinliğin yoğun olacağı flörtlerin, yakınlaşmaların içine çekilebilirsiniz. Birliktelikleri olanlar ise, partnerleri ile seyahat planları yapabilirler. Bazılarınız şans oyunlarından kazanç elde edebilirler, ama sırf bunu okudunuz diye de varınızı yoğunuzu riski girişimlere, şans oyunlarına, borsaya falan yatırmayın, dikkatli olun. Yaratıcı çalışmalar yapanlar, sinema, radyo, televizyonda görev alanlar, sanatçılar, tiyatrocular bu yeni ay size yeni çalışmalar, iş teklifleri getirebilir, toplum  önünde daha fazla görünmenize yardımcı olabilir. Bu hafta daha sosyal, hareketli ve canlı bir hafta olacak, hayattan daha çok keyif alabilecek, hobilerinize daha fazla zaman ayırabilecek yeni hobiler edinebileceksiniz. Çocuk sahibi olmayı planlayanlar, bu yeni aydan yararlanabilirsiniz.


Aslan ve/veya Yükselen Aslan;
24-30 Ekim Haftası

Bir süredir iş ve çalışma koşullarınızda ciddi bir değişim, dönüşüm süreci içinde olabilirsiniz, işte bu hafta tamda bu konularla ilgili her şeyin daha net bir şekilde ortaya çıkacağı görüneceği bir hafta olacak. Jüpiter-Pluton arasında ki etkileşim sayesinde, mesleki anlamda önemli bir teklif, finansal anlamda size gelir getirici bir durum ile karşılaşabilirsiniz. Bu bir nevi mesleki anlamda itibarınızın, mevkinizin ve gücünüzün artacağı bir hafta olacak. Bazılarınız mesleki anlamda yeni sektörlere kayabilir, bazılarınız iş değiştirebilir, bazılarınız ise uzun süren işsizlik seromonisi ardından iş bulabilir. Bu haftanın tadını çıkartmaya ve hayatın size sunacağı güzel sürprizler için hazırlıklı olun. Bu haftanın bir diğer önemli konusu ise, akrep burcunda gerçekleşecek olan yeni aydır. Bu yeni ay ile birlikte, ev, yuva, aile, yerleşim, emlak, alım-satım konuları gündemde olacaktır. Evini değiştirmek, yeni ev almak, kiralama yapmak, evde dekoratif değişiklikler yapmak isteyenler bu hafta çalışmalara başlayabilirler. Bu yeni ay etkisi ile kariyerinizde bir sıçrama da yakalayabilirsiniz. Bu yeni ay zamanı, geleceğinizi planlamak, neler yapmak istediğinize dair somut hedefler koyarak bunların üstüne gitmek için oldukça idealdir. Yeni ay zamanı alacağınız kararlar, koyacağınız hedefler önümüzde ki altı aylık süreci etkileyecektir. Bu haftanın olası hendikapı, sağlıkla ilgili konular üzerinde olacaktır, bünyeniz diğer insanlara göre daha hassas olabilir, sağlığınıza ekstra özen göstermenizde yarar var. Mars burcunuzda hareket ediyor hala, sizleri biraz sabırsız ve fevri de yapabilir. Acleci, panik ve sabırsız davranmamaya özen göstermenizde yarar var, kazalara, sakarlıklara hala açıksınız.


Başak ve/veya Yükselen Başak;
24-30 Ekim Haftası


Bu hafta Jüpiter-Pluto arasında ki görünüm daha etkin olacak, bu sayede eğitim, yayıncılık, yurt dışı, uluslar arası işler, reklam, tanıtım ve hukuksal konularda şans sizden yana olmaya başlıyor ve güzel gelişmeler bekleyebilirsiniz. Bazılarınız uluslar arası firmalarla iş birliliği içine girebilir, işe başlayabilir, bazılarınız ise önemli mevki, statü sahibi kişilerden güçlü destekler alabilirsiniz. Eğitimle ilgili konularda önemli bir engeli aşabilir veya yeni bir eğitim, kurs, seminer..vb konulara girişebilirsiniz. Hatta bence yabancı dil ve bilgisayar kurslarına yazılmak, web sitesi tasarlamak, internet üzerinden bir şeyler yapmak için çok ideal bir hafta olacak. Olası bir takım hukuksal konularda anlaşmaya da varılabilecektir. Bazılarınız bu hafta pasaportlarını yenileyebilir, yurt dışı seyahatleri de organize edebilir.  Bu haftanın bir diğer önemli gökyüzü olayı ise, akrep burcunda gerçekleşecek olan yeni aydır. Bu yeni ay zamanı,  seyahatlere çıkabilir, yakın çevrenizle, kardeşlerinizle, komşularınızla ilgilenmeniz gerekebilir. Bu yeni ay zamanı iletişim yeteneklerinizi ve araçlarınızı çok daha etkin bir şekilde kullanabileceksiniz. Hatta bazılarınız iletişim sektöründe para da kazanabileceksiniz. Daha çok okuyabilir, araştırabilirsiniz, bazılarınızın bu hafta ilk uğrayacağı yerler arasında kitapçılar olabilecektir. Yalnız mars hala hayatınızda görünen bir nokta da hareket etmiyor, gizli düşmanlıklar ve bir takım dönen oyunlarla mücadele haliniz devam edebilir, bunun yaı sıra gribal enfeksiyonlara karşı da hassastır bünyeniz hala. Finansal olarak yatırım yapacak olanlar, daha gerçekçi yatırım araçlarına yönelmelerinde yarar var. Genel anlamda keyifli bir hafta sizleri bekliyor olacak.



Terazi  ve/veya Yükselen Terazi;
24-30 Ekim Haftası

Bu hafta oldukça hareketli ve güzel gelişmelerin olabileceği bir hafta. Öncelikle akrep burcunda gerçekleşecek olan yeni aydan bahsedelim. Napolyon misali bu yeni ay size “Para, Para, Para” dedirteceğe benziyor. Finansal anlamda yeni gelir kapıları elde edebilir, mesleki anlamda zam alabilir, terfi edebilir, ya da finansal olarak daha iyi geliri olan bir işe teklifi alabilir veya siz bulabilirsiniz. Bunun yanı sıra bu yeni ay ile birlikte, çok istediğiniz bir eşyaya sahip olabilirsiniz. Yine yaratıcılık gerektiren konularda başarı yakalama şansınızda yüksek olacaktır. Tabii sadece para kazanmak değil, elinizde ki birikimleri de değerlendirmek adına araştırmalar yapmak için de uygun fırsatlar yakalayabilirsiniz, bu borsa olabilir, döviz olabilir. Benden minik tüyo altın önümüzde ki 6 aylık süreçte çok daha fazla revaçta olacak ve değeri giderek daha artabilecektir. Ama tabi siz yine de araştırmalarınızı dikkati bir şekilde yapın yine. Bu yeni aydan sonra gökyüzünde Jüpiter ile Pluton birlikte adeta dans edecekler, bu sayede, eğer evinizi değiştirmek için kredi arayışınız var ise işte tamda bu hafta bunu elde edebilirsiniz, evinizde, yuvanızda, ailenizde tamda bir değişim dönüşüm süreci içinde olabileceksiniz. Özellikle aile şirketleri olan veya aile şirketlerinde çalışanlar bu hafta büyümeye doğru gidebilirler. Ya da sıfırdan bir arsa üzerine ev inşasına başlamak, kooperatife kayıt olmak için de uygun bir hafta olacak sizler için. Bu haftanın size getireceği sürprizlere karşı hazırlı olun.


Akrep  ve/veya Yükselen Akrep;
24-30 Ekim Haftası

Bu hafta sizler için çok daha önemli bir hafta! Burcunuzda bir yeni ay meydana gelecek, öncelikle bundan bahsedelim isterseniz. Yeni ayın burcunuzda olmasında dolayı, gökyüzünün bütün ışıkları sizin üzerinizde parlayacak, adeta üzerinize projeksiyon tutulmuş gibi hissedeceksiniz, bu hafta yeni başlangıçlar, hayatınızda değişimler, yenilikler yapmak için harika fırsatlar elde edebilir, kişisel yeteneklerinizi çok daha net bir şekilde ortaya koyabilirsiniz. Daha çok bireysel konularla ilgileneceğiniz bu hafta, özellikle fiziksel olarak bir takım değişikliklerde yapabilirsiniz. Mesela zayıflamaya başlayabilir, saç renginizi değiştirebilir, estetik operasyon yaptırabilirsiniz. İmajınızda değişiklikler yapmak için ideal bir hafta olacak. Yalnız olanlar aşkı kendinize çok daha rahat bir şekilde çekebileceksiniz de. Yalnız zaman zaman abartılı ve coşkulu duygular içinde olabilirsiniz ve bu fazlası ile dikkat çekebilir. Evinizde minik değişiklikler yapmak içinde uygun bir hafta olacak. Bu hafta Jüpiter ile pluton arasında da harika bir etkileşim olacak. Bu sayede, web sitesi tasarımı yapabilir hali hazırda var olan sitenizin tasarımını değiştirmek için destekler alabilirsiniz (Ben yükselen akrep olarak öyle yaptım mesela! Gerçi bunu planlamamıştım ama sevgili Mehmet Oğuz Maden yardımcı oldu teşekkür ederim)  bunun yanı sıra bazılarınız iş anlamında önemli sözleşmeler, anlaşmalara imza atabilir, ortaklık teklifleri alabilirsiniz. Bu anlaşmalar size gelir getirici anlaşmalar olacaktır. Bazılarınız ise, yeni bir kitap yazmaya başlayabilir veya kitabı için yayın evi bulabilir, kısacası iletişim alanında bir takım değişiklikler, fırsatlar ve şanslar bu hafta sizler bekliyor olacak.


Yay  ve/veya Yükselen Yay;
24-30 Ekim Haftası

Bu hafta hem akrep burcunda ki yeni ay hem de Jüpiter-Pluto etkileşimi ile oldukça hareketli bir hafta bekliyor olacak sizleri. Akrep burcunda ki yeni ay ile birlikte, zihninizi, ruhunuzu arındıracak girişimlerde bulunabilirsiniz, daha içe dönük ve kendi fikirleriniz ile baş başa kalmak isteyebilirsiniz. Hayatı da aynı şekilde daha fazla sorgulayabilirsiniz, bu yeni ay hayatınızın çok görünür bir noktasında gerçekleşmeyecek. Daha çok zihinsel, psikolojik, manevi alanlarda etkin olacak. Ama iyi yanı kötü alışkanlıkları geride bırakmak için size yardımcı olacaktır. Gizlilik içinde hareket etmeye özen gösterebilir, fikirlerinizi, planlarınızı çok fazla dış dünyada iletişim içinde olduğunuz kişilerle paylaşmaya bilirsiniz. Bir takım arkanızdan konuşulan dedikoduları duyabilir, size zarar verecek olan kişileri daha net seçebilirsiniz. Yeni başlangıçlar yapmak için çok ideal bir hafta değil, keza ameliyat olmak içinde.  Bu hafta etkinleşecek olan Jüpiter-Pluto etkileşimi sayesinde, finansal anlamda büyük fırsat ve şanslarla karşılaşabilirsiniz, bu yeni müşteri, yeni iş, yeni proje sayesinde olabileceği  gibi, özellikle iş arayanlar için bu hafta harika iş fırsatları ile de karşılaşabilirler. Sağlıkla ilgili konularda da destekleyici etkiler sizlerle beraber olacak, kişisel gelişiminize çok daha fazla zaman ayırabileceksiniz


Oğlak  ve/veya Yükselen Oğlak;
24-30 Ekim Haftası

Bu hafta akrep burcunda bir yeni ay meydana gelecek, bu yeni ay ile birlikte hem sosyal hem de özel hem de çocuk sahibi olanların çocukları ile ilgili gelişmeler yaşayacakları bir hafta. Yeni sosyal ortamlar içine girebilir, yeni arkadaşlar edinebilir, davetler alabilirsiniz. Bunun yanı sıra özellikle yalnız olanlar, katılacakları grup aktivitelerinde yeni tanışacağı kimselerle aralarında minik elektriklenmeler meydana gelebilir. Bazılarınız ise bu hafta eski arkadaşlarla, eski okul arkadaşlarınızla veya uzun süredir görüşmediğiniz kişilerle bir araya gelebilirsiniz. Çocuk sahibi olanlar, onların hayatları ile ilgili güzel, sevindirici gelişmeler yaşayabilirler. Bu hafta şans, bolluk bereket gezegeni Jüpiter ile değişim ve dönüşümlerin gezegeni pluto arasında ki etkileşim daha aktif olacak. Bu sayede, işte sıkı durun asıl bomba haber geliyor, yalnızla ayaklarınızı yerden kesecek, romantizm dolu bir aşk için hazır olun. Eğer şu ana kadar kendinizi sürekli aşktan yana şansız hisettiyseniz veya hayata karşı, bu hafta itibari ile bu kötümser halinizi üzerinizden atıyor olacaksınız. Hayatınızda değiştirmek istediğiniz konuları bir bir değiştirme imkanı bulabileceksiniz. Hem de maddi anlamda yeni olanlarla da karşılaşabileceksiniz. Bu hafta tam 12’den vurabilecek bir hafta. Yaratıcı konularda da başarı yakalama şansınız oldukça yüksek olacaktır.



Kova  ve/veya Yükselen Kova;
24-30 Ekim Haftası

Bu hafta toplumsal statünüz, mesleki konular akrep burcunda gerçekleşecek olan yeni ile birlikte hayatınızda çok daha ön plana çıkacaktır. Bu yeni ay zamanı terfi etmek, işinizde ustalaşmak ve yaptığınız işlerle kendinizden çok daha fazla söz ettirebilir, üstlerinizden, yöneticilerinizden destekler alabilirsiniz. Bazılarınız koşulları çok daha iyi olan bir işe geçiş yapabilirlerde. Bu yeni ay zamanı zihniniz orijinal fikirlerle dolu olabilir ve bu fikirleri geniş kitlelerle veya bu fikirleri değerlendirebilecek mercilere sunabilirsiniz. Mesleki anlamda veya kariyerinizle ilgili bu hafta adımlar atmak, ilerlemeler sağlamak çok daha kolay olacaktır. Bu hafta Jüpiter ile Plutonun etkileşimi kesinlik kazanacak, büyük şansların ve değişimler bir arada olacak hayatınızda. Özellikle ev, yuva, aile, yerleşime ait konularda fırsatlar, şanslar yakalayabilirsiniz, hatta bu geçmişte kaçırdığınız bir fırsatta olabilir sizler için. Yer değiştirmek, kiralama yapmak, taşınmak, ev almak-satmak, arsa alım-satım konuları gündeme gelebilir. Eğer bu konularla ilgili bir gelişme olmazsa o zaman bu etki, sizlere maddi anlamda olabilir, mesleki anlamda önemli sözleşmeler, anlaşmalar gündeme gelebilir. Bazılarınız ailenizden ayrılıp bu hafta kendi evinize çıkmak için adımlar atabilirsiniz.



Balık  ve/veya Yükselen Balık;
24-30 Ekim Haftası

Bu hafta hem akrep burcunda bir yeni ay gerçekleşecek hem de Pluto ve Jüpiter arasında  harika bir görünüm oluşacak. Şimdi bu etkilerin sizlerin hayatına yansıması nasıl olacak bunlara göz atalım. Akrep burcunda ki yeni ay sayesinde yurt dışı, yabancılarla ilişkiler, seyahatler, yüksek öğrenim, hukuksal konularla ilgili keyifli gelişmeler yaşayabilirsiniz. Bazılarınız yurt dışı seyahatleri planlayabilir, bazılarınız hayatına yeni ufuklar açacak yeni eğitimlere, kurslara, seminerlere başlayabilirler. Hukuksal konularda olası işleri olanlar bu yeni ay sayesinde rahatlıkla anlaşmalara varabilirsiniz. Önemli, mevki ve statü sahibi kişilerden güzel destekler alabileceksiniz. Bu yeni ay sayesinde, zihninizde, ufkunuzda yeniliklere yer açın, hayata bakış açınızı değiştirecek gelişmeler sizleri bekliyor olacak. Jüpiter pluto ikilisi de hayatınıza hem yeni dostlar, arkadaşlar katacak hem de sosyal çevrenizden büyük destekler almanızı sağlayacak. Bu destekler iletişim veya eğitim alanında olabilir ya da size ek gelir sağlayacak bir takım fırsatların haberlerini getirebilirler size. Bu hafta seyahatlere çıkmak için ideal bir hafta, bazılarınız yurt dışına çıkmak için planlar yapabilir, bazılarını ise vize-pasaport işlemleri ile ilgilenebilirsiniz. Eğer ruhsal konularla ilgileniyorsanız, bu hafta özellikle bu konularla çok içli dışlı kişilerle bir araya gelebilir, yeni kalabalık gruplar içine girebilirsiniz.