11 Ekim 2011 Salı

Kendinden Utanmak - Ayşenur Yazıcı



Gökyüzünde Venüs, Merkür, Güneş, Satürn Terazi burcunda ilerlerken böyle bir kitabın çıkmış olması hiç şaşırtıcı değil, lakin TERAZİ burcu ilişkilerle, aşkla ilişkilendirilir. İşte çok sevdiğim, hayatımda özel bir yeri olan ve başarılı yazar Ayşenur Yazıcı gökyüzü ile eş zamanlı bir şekilde çalışarak ilişkilere farklı bir bakış açısı getiren ve hem de bunu fabl tekniğini kullanarak bir kedinin ağzından anlatıyor.  Hepinizin biraz kendinizden biraz ilişki içinde olduğunuz veya biten eski ilişkinizden enstantaneler bulabileceği okuması oldukça keyifli ve kadın-erkek ilişkilerinin şah damarına basan bir kitap. Hepinize şimdiden keyifli okumalar...

Üç şey geri dönmez:

Yay’dan çıkan ok,
Ağızdan çıkan söz,
Geçen zaman…

150 km hızla yol alan hayatlarda herkes zamana kızgın! Birçok kadının aynı erkekle yolları bir yerlerde kesişiyor. Kalp, kalbe sürterek bileniyor, sivri yerleri yuvarlanıyor, acıyor!
Gurur sınavı, kirli bir aşk hikâyesini bir “hayvanın” ağzından okuyacaksınız.  “Nankör” kelimesinin ısrarla âdemoğlunun sıfatı olduğunu söylüyor.
Bilge bir kedi, insanların beş duyusunun nasıl sıradanlaştığını anlatıyor.
Evet, bir kedi anlattı, Ayşenur Yazıcı yazdı. Hepsi hayal ürünü ama romanın içinde kendi gerçeklerinizi keşfederseniz, sizin içinizdeki hayvan da evcilleşmek için bin türlü sebep bulacaktır.
Sabrı, aşkı, hoşgörüyü felsefeyle harmanlayan bir “kedi”nin, telaş içindeki insanlara bakışı…
İnsana haddini bildiren pişmanlıkları, tavus kuşuna haddini bildiren ayaklarıdır. Ama ağzını açtığında da ikisi de çirkinim diye bağırır…Ağızlarını açtıklarında!