20 Kasım 2011 Pazar

21 - 27 Kasım Haftası Burç Analizleri

Koç / Yükselen Koç;
21-27 Kasım Haftası

Bu hafta önemli kadersel gelişmelerin başlayacağı bir hafta. Gökyüzünde hem güneş tutulması ve Merkür gerilemesi bu hafta başlıyor. Önce Merkür gerilemesinin sizin açınızdan önemini nedir bundan bahsedelim; 9. evinizde geri gidecek olan Merkür, olası yapacağınız tanıtım ve pazarlama etkinliklerinden yeteri kadar verim elde edememenize neden olabilir, eğer seyahate çıkacaksanız biletinizi tekrar kontrol edin, Merkür retrolarında sıkça rastlanan bir durum ise bagaj fişlerinin karışması veya bavulların kaybolmasıdır dikkat etmekte yarar var. Bu tarih aralığında başladığınız eğitimleri, kursları devam ettirmekte zaman zaman zorlanabilirsiniz, eğer ithalat-ihracat işleri ile ilgileniyorsanız sipariş alış-verişlerinde, ödemelerde gecikmeler meydana gelebilir, mailing sorunu yaşayabilirsiniz. Eğer öğrenci iseniz, sınav zamanı kafanızı toplamakta zorlanabilir veya sınav kağıdınızın değerlendirmesinde hatalar olabilir. (Merkür Hakkında Daha Fazla Bilgi Almakİçin Burayı İnceleyebilirsiniz). Ve bu hafta Yay burcunda bir Güneş tutulması meydana gelecek bununla ilgili 2 hafta önce burçlar üzerinde ki etkisi yazımdan alıntı yapıyorum; Bu tutulma 9. evinizde gerçekleşecek; uzak yerlere seyahatler, uzak akrabalar, hukuksal konular, uluslar arası ilişkiler, ithalat, ihracat,satış, pazarlama, halkla ilişkiler, tanıtım, sahibi hatırı sayılır kişiler, promosyon..vb konular etki altında olacaktır. Hukuksal konularla ilgili güzel olumlu gelişmeler yaşayabilirsiniz, yurt dışı seyahatleri gündeme gelebilir, iş arayanlar bu dönem özellikle çok uluslu bir firmada işe başlayabilirsiniz. Yalnız bu tutulma zamanı Merkür geri harekette olacağından  yukarıda saydığım konularla ilgili bilgi, iletişim hataları, gecikmeler, aksaklıklar oluşabilir. Tutulma zamanı Mars-Güneş gerginliği birlikte çalıştığınız kişilerle aranızda sürtüşmeler, tansiyon yükseltici durumlar oluşabilir. Güneş-Uranüs etkinliği ile sürpriz beklenmedik seyahatler, yurt dışı ile ilgili konularda sürpriz gelişmeler yaşanabilir. Sizleri şaşırtacak, uzak yerlerden haberler alabilirsiniz. Eğer bir yazarsanız bu tutulma etkisi ile bir yayın evi ile sürpriz bir anlaşma yapabilirsiniz. Uluslar arası alanda kendinizi ifade edebileceğiniz koşullarda gündeme gelebilir. Yaşamınızı yeniden şekillendirmek, yapılandırmak ve büyük değişiklikler yapmak için istekler duyabilirsiniz. Arkadaşlarınız, sosyal çevrenizde ki kişilerle ilişkilerde hayal kırıklıkları, yanlış anlamalar oluşabilir.


Boğa / Yükselen Boğa;
21-27 Kasım Haftası

İlginç bir hafta bekliyor hepimizi gökyüzünde hem güneş tutulacak hem de aynı gün Merkür geri gitmeye başlayacak. Keşke tutulma zamanı Merkür geri gitmeseydi dedim içimden ama ne yazık ki elimizden bir şey gelmiyor. 8. evinizde geri gidecek olan Merkür, finansal konularla ilgili bir takım kararlar vermeden önce detaylı bir şekilde iyice düşünmek gerektiğine işaret etmekte. Ayrıca ödemeler yanlış yerlere gidebilir, kredi kartınızı kaybedebilirsiniz. Geçmişe unuttuğunuz bir takım borçlar, ödemeler gündeme gelebilir. Miras konuları gündemde olanların bazı karışıklıklar olabilir, beklediğiniz ödemelerde gecikmeler olabilir, banka işlemlerinde hatalar meydana gelebilir. Bankamatik kartınızı yutabilir mesela. Eğer ortaklık gerektiren işler yapıyorsanız bu retro zamanı gelirlerde azalmalar oluşabilir. (Merkür Hakkında Daha Fazla Bilgi Almak İçin Burayıİnceleyebilirsiniz) Güneş tutulması etkilerini geçtiğimiz hafta detaylı yazmıştım oradan alıntı ile devam ediyorum;  Aynı alanda tutulacak olan güneş sayesinde; Başkalarına ait kazançlar, miras, ortaklaşa kazanımlar, çok çaba sarf etmeden elde edilecek olan gelirler, kredi, borç, alacak-verecek ilişkileri, ölüm, kayıplar, burs, sigorta primleri..vb konular bu tutulmanın ana konusu olacaktır. Bu konularla ilgili bilgi-iletişim hızı artabilir. Tutulma zamanı özellikle boşanma ile ilgili durumlarda nafakaya ilişkin özellikle güzel gelişmeler yaşayabilirsiniz. Yalnız harcamalarınızı biraz denetim almakta fayda var. Eşinizden veya ortağınızdan finansal anlamda destek görebileceksiniz. Para geldiği gibi gider ve bu gider yerleri genelde sizlerin borçları ile ilgili olacaktır. Hayatınızda önemli bir gediği kapatabilirsiniz. Yalnız tutulma zamanı Merkür geri gideceğinden dolayı saymış olduğum konularla ilgili gecikmeler, iletişim problemleri oluşabilir. Güneş-Mars sert etkileşiminden dolayı finansal anlamda risk alınması için uygun olmadığını, kayıplar getirebileceğine işaret ediyor. Özel hayatınızda gerginlikler sürtüşmeler baş gösterebilir. Güneş-Uranüs kontağı ile ani, beklenmedik sürpriz bir ödeme alabilirsiniz. Bilinçaltı, psikoloji..vb konularla ilgili araştırmalarınız artabilir. Bir hayalinizi, rüyanızı gerçekleştirmek adına risk alarak finansal anlamda bütçenizi zorlayabilirsiniz.  Güneş-Neptün kontağı ile iş ve kariyerinizi ilgilendiren konularda aşırı hassas, kırılgan olabilir. Biraz sonu olmayan boş işler peşinde koşabilirsiniz.Sağlığınızla ilgili özellikle safra kesesi ve genital organlarınız hassas olabilir.


İkizler / Yükselen İkizler;
21-27 Kasım Haftası


Bu hafta gökyüzü adeta panayır yeri gibi, yok yok! Hem Merkür geri gitmeye başlıyor hem güneş tutuluyor! Önemli kadersel gelişmeler bizleri beklemekte. 7. evinizde geri gidecek olan Merkür, partnerinizle veya ortağınızla aranızda iletişim problemleri ortaya çıkartabilir. Bu herhangi birinizin seyahatte iken cep telefonu ile ilintili bir problem olabileceği gibi, birbirinizi yanlış anlamadan kaynaklı sorunlarda olabilir. Eğer evlilik tarihinizin Merkür’ün geri gideceği tarihlerden birinde ise, evlilikle ilgili hazırlıklarda bir takım aksilikler, unutkanlıklar, gecikmeler meydana gelebilir. Asıl size düşmanlık besleyenlerin kim olduklarını belirlemekte yanlışlıklar yapabilir, yanlış anlamalar yüzünden suçsuz kişilerle münakaşa içine girebilirsiniz. Bu süreçte yeni ortaklıklar için adımlar atmak, sözleşmeler imzalamak için şartlar ve koşullar çok uygun olmayabilir15 Aralık ve sonrasını beklemekte yarar var. Çünkü koşullar ve şartlar her an değişebilir. (Merkür Hakkında Daha Fazla Bilgi Almak İçin Burayıİnceleyebilirsiniz)  Güneş tutulmasının burçlar üzerinde ki etkilerini bu ay başında yazmıştım, kendi yazımdan alıntı ile devam ediyorum; Birliktelikler, ortaklıklar, evlilik bu kişilerin sağlığı, eşinizin, partnerinizin veya ortağınızın hayatında ki önemli başlangıçlar, anlaşmalar, sözleşmeler tutulmanın ana konusu içinde yer alacaktır. Bu saydığım konularla ilgili hayatınızda yeni enerjiler, yeni başlangıçlar söz konusu olacaktır. Bazılarınız evlilik yolunda adımlar atabilirsiniz, bazılarınız önemli bir iş anlaşması imzalayabilir, ortaklık gerektiren işlere soyunabilirsiniz. İlişkiler için tamam mı devam mı soruna yanıt aranacağı zamanlar. Kötü giden bir ilişkiniz, ortaklığınız veya evliliğiniz var ise bu tutulma sayesinde artık nokta koymak için kolları sıvayabilirsiniz. Eğer iyi giden bir birliktelik ise bir üst kademeye taşımak için adımlar atılabilir. Tutulma anında Merkür geri gideceğinden dolayı bu yukarıda saydığım konularla ilgili bilgi alış-verişi ve iletişimle ilgili konularda gecikmeler, aksaklıklar meydana gelebilir.  Güneş-Mars etkileşimi ile, aileniz ve eşiniz arasında kalabilir, bu konularda sürtüşmeler, gerginlikler oluşabilir. Veya yerleşime ait konularla ilgili de etki edebilir. Güneş-Uranüs kontağı ile yeni sosyal gruplar içine girebilir, arkadaşlarınızdan dostlarınızdan beklenmedik sürpriz destekler görebilirsiniz.


Yengeç / Yükselen Yengeç;
21-27 Kasım Haftası



Oldukça hareketli ve ardı ardına gelişmelerin yaşanacağı bir haftaya giriş yapıyoruz. Güneş tutulmaları artık ikizler-yay ekseninde, geçtiğimiz sene yengeç-oğlak aksındaydı, siz sıranızı savdınız ama ucundan accıkta olsa sizde yine bu tutulmalardan nasibinizi alacaksınız. 6. evinizde geri gidecek olan Merkür’ün sizlere bazı uyarıları olacaktır. Öncelikle iş yerinizde ve çalışma ortamınızda bilgisayarlarınızı yedeklemenizi öneririm, bu süreçte iş yerinde kullanılan elektronik cihazlar birden sapıtabilir. İş arkadaşlarınız ile aranızda yanlış iletişimden kaynaklı ciddi sorunlar baş gösterebilir. Bu dönem eski iş başvurularınızı gözden geçirmek, Cv’nizi yeniden düzenlemek, elinizdeki işleri tamamlamak için harika bir zamandır. Ama yeni işlere başlamak pek talihli bir şekilde seyretmeyebilir. Sağlıkla ilgili konulara yine bu dönem dikkat etmek yerinde olacaktır. Eski kronik bir takım rahatsızlıklarınız yeniden ortaya çıkabilir. Günlük işlerinizi halletmeye çalışırken trajik komik aksaklıklarla uğraşmak zorunda kalabilirsiniz. Merkür 15 Aralığa kadar geri gidecektir. . (MerkürHakkında Daha Fazla Bilgi Almak İçin Burayı İnceleyebilirsiniz) Güneşte Merkür’ün geri gittiği alanda tutulacak. Bu ay başında güneş tutulmasının burçlar üzerinde ki etkisini yazmıştım, orada ki yazımdan alıntı yaparak devam ediyorum; İş ve çalışma ortamı, birlikte çalıştığınız kişiler, günlük rutin işler, kişisel gelişim, sağlığınızı ilişkilendiren konular, çok çalışılması gereken durumlar, angarya uğraştırıcı işler bu tutulmanın ana konusu içinde yer alacaktır. Bu tutulma zamanı çalıştığınız iş yerinin yeri veya kurumsal yapısında bir takım değişiklikler meydana gelebilir, bazı görev değişimlerinden pek hoşlanmayabilirsiniz. İş yükünüz artabilir, yeni bir takım projeler işler için görevlendirilebilirsiniz. Daha çok çalışacağınız ama çok fazla da takdir göremeyeceğiniz bir süreç olacak bu. Yine sağlıkla ilgili konularda destekleyici etkiler altında olacaksınız. Kötü bir takım alışkanlıkları bu tutulma sayesinde bırakabilirsiniz. Diyete veya spora başlamak için uygun koşul ve fırsatlarla karşılaşabileceksiniz. Tutulma anında Merkür geri gideceğinden dolayı bu yukarıda saydığım konularla ilgili bilgi alış-verişi ve iletişimle ilgili konularda gecikmeler, aksaklıklar meydana gelebilir.  Güneş-Mars etkileşimi ile yakın çevreniz, komşularınız ve kardeşlerinizle aranızda gerginlikler, sürtüşmeler oluşabilir, tansiyon artabilir. Güneş-Uranüs etkileşimi ile mesleki anlamda beklenmedik sürpriz olumlu gelişmelere açık olacaksınız. Terfiler gündeme gelebilir, iş arayanlar iş bulabilir, bolca iş görüşmelerine gidebilirler.



Aslan / Yükselen Aslan;
21-27 Kasım Haftası

Bu hafta önce hangi konudan bahsedeceğimi bilemiyorum, hem güneş tutulması hem merkür’ün geri gidişi hepsi bir arada. 5. evinizde geri gidecek olan Merkür, öncelikle aşk meşk konularında kafanızın biraz karışmasına, karar verme mekanizmanızı doğru dürüst çalışmayabilir eğer bir seçim yapacaksanız doğru analiz edemeyebilirsiniz. Ani başlayan aşklar aynı hızda bitebilir, şaşkına uğrayabilirsiniz. Seyahat planlarınızda aksaklıklar oluşabilir. Çocuklarla iletişimde zorluklar yaşayabilirsiniz. Biliyorum fazla gamlı baykuşluk yaptım ama elimde değil ne yazık ki… Bu Merkür gerilemesinin bir diğer etkisi de eski aşklarınızın yeniden hortlaması olabilir, onlardan mail, sms..vb haberler alabilir, haklarında ki gelişmelerden haberdar olabilirsiniz. Bir de unutmadan bu gerileme sürecinde riskli yatırımlardan ve işlerden uzak durmakta fayda var. Flört ettiğiniz kişi sayısı çok ise, gönderdiğiniz mesajlara dikkat edin yanlış kişiye yanlış mesajlar gitmesin. Özel hayatınızda iletişim problemleri nüks edebilir. (Merkür Hakkında DahaFazla Bilgi Almak İçin Burayı İnceleyebilirsiniz) Güneşte Merkür’ün geri gittiği alanda tutulacak. Bu ay başında güneş tutulmasının burçlar üzerinde ki etkisini yazmıştım, orada ki yazımdan alıntı yaparak devam ediyorum; Bu tutulma 5. evinizde gerçekleşecek. Çocuklar, aşk hayatı, hayattan daha çok keyif alabileceğiniz koşullar, yaratıcılık gerektiren işler, riskli aktiviteler, hobileriniz bu tutulmanın ana konusu içinde yer alacaktır. Kendinize iletişim ağırlıklı yeni bir uğraş, hobi edinebilirsiniz, yalnızlar için flörtöz etkiler devrede olacak, aşk için kapılarınızı aralayabilirsiniz. Hamilelikle ilgili konularda olumlu destekleyici etkiler devrede olacak. Çocuk sahibi olanlar onların bir sorunu veya problemi ile uğraşmak veya gidermek durumunda kalabilirler. Yaratıcı çalışmalar yapmak için zihniniz çok işlek olacak. Perde, tiyatro, sanat dalları ile ilgilenenler özellikle keyifli haberler alabilirler. Tutulma anında Merkür geri gideceğinden dolayı bu yukarıda saydığım konularla ilgili bilgi alış-verişi ve iletişimle ilgili konularda gecikmeler, aksaklıklar meydana gelebilir.  Güneş-Mars etkileşimi ile maddi anlamda bazı gerginlikler, prüzlerle uğraşmak zorunda kalabilir, hayatınızın ana stres kaynağı maddi konular üzerinde olabilir. Riskli yatırımlar için pek uygun zamanlar değil. Güneş-Uranüs kontağı sayesinde, önemli mevki-statü sahibi kişilerden beklenmedik sürpriz destekler alabilir, ideallerinize umduğunuzdan daha kestirme yollardan ulaşabilirsiniz. Yaşamın amacı, din, felsefe, inanışlar, danışmanlıkla ilgili konularda destekleyici etkiler altında olacaksınız.


Başak / Yükselen Başak;
21-27 Kasım Haftası

O la laa bu hafta yerinizde duramayacaksınız, gökyüzü bu kadar hareketli iken sizlere pek tembellik şansı bırakmayacak gibi. 4. evinizde geri gidecek olan Merkür, eviniz içinde kullandığınız elektronik aletlerde bir takım sorunlar, arızalar çıkartabilir. Evinizde kullandığınız bilgisayar, laptop, mutfak gereçleri, kumandalar, tv, müzik seti,..vs de bir takım arazlar oluşabilir. Aile içinde özellikle kelimeler havada uçuşabilir, herkes başka telden çalar ve bireyler birbirini anlamakta zorlanabilir, yanlış anlaşılmalar ortaya çıkabilir. Bu süreçte ev değiştirmek, yeni ev almak için çok uygun değildir. Geleceğe yönelik yaptığınız planlar sürekli değişebilir, kafanız karışık olabilir. (Merkür Hakkında Daha Fazla Bilgi Almak İçin Burayıİnceleyebilirsiniz) ) Güneşte Merkür’ün geri gittiği alanda tutulacak. Bu ay başında güneş tutulmasının burçlar üzerinde ki etkisini yazmıştım, orada ki yazımdan alıntı yaparak devam ediyorum. Bu tutulma 4. evinizde gerçekleşiyor, geleceğe yönelik hedefler ve planlar, aile, ev, yerleşim, emlak, aile hayatı, yaşamın kökleri, aile büyükleri bu tutulmanın ana konusu içinde yer alacaktır. Bu tutulma zamanı uzun süredir beklediğiniz hayalini kurduğunuz eve geçmek için fırsat yakalayabilirsiniz, işiniz için evinizi değiştirmeniz gerekebilir. Aile içinde geçmişe ait bir takım konular yeniden su yüzüne çıkabilir ve irdelenebilir. Bu tutulma zamanı, ortak bir kararla biri ile eve geçebilir, taşınabilir veya risk alarak ev almak için kredi başvurusunda bulunabilirsiniz. Tutulma anında Merkür geri gideceğinden dolayı bu yukarıda saydığım konularla ilgili bilgi alış-verişi ve iletişimle ilgili konularda gecikmeler, aksaklıklar meydana gelebilir.  Güneş-Mars etkileşimi ile çevrenizde gelişen her türlü olay sizlerin sinirlerinizi kolaylıkla yıpratabilir, bir şeylerin mükemmel olması için çok daha fazla çaba ve enerji sarf etmeniz gerekebilir. Bünyeniz, bağışıklık sisteminiz biraz zayıf olabilir bu tutulma zamanında, ateşli rahatsızlıklara yakalanma riskiniz daha yüksek olabilecektir. Kazalara, çarpmalara, düşmelere daha açık olabileceksiniz. Güneş-Uranüs irtibatı ile maddi anlamda beklenmedik sürpriz olumlu gelişmelere açık olacaksınız. Sürpriz bir burs, umuduğunuzu yitidiğiniz bir kredi, nafakanızda bir artış..vb gibi dışarıdan, havadan gelecek olan paralarla ilgili sürpriz gelişmeler sizleri bekliyor olacak.



Terazi / Yükselen Terazi;
21-27 Kasım Haftası


Eee haydi bakalım, bu hafta kolları sıvamalı ve hayatımızda düzenlemeler yapma zamanı, hem güneş tutulacak hem de Merkür geri gidecek. Bu ikisi yan yana aslında pek güzel durmuyor biliyorum, önce güneş tutulup ardından keşke Merkür geri gitseydi..   3. evinizde geri gidecek olan Merkür, her türlü iletişim aracını kullanırken dikkatli olmanız konusunda uyarılarda bulunmakta, yanlış kişilere, yanlış mesajlar, mailler gitsin istemezsiniz. Bilgi yanlışlıkları ortaya çıkabilir, bilgiler karışabilir. Bu eti aynı şekilde kardeşler ve komşularınızla ilişkilerde de aksaklıklar ve yanlış anlamalar oluşturabilir. Özellikle bu tarihler arasında seyahat planları olanlar, seyahat öncesi ve bilet bavul kontrollerini dikkatli bir şekilde yapmalarını önerebilirim, yanınıza aldığınızı sandığınız bir şeyleri almadığınız için keyfiniz kaçabilir, özelikle bu gerileme döneminin favorisi bavulların kaybolmasıdır. Bu yüzden bagaj fişinize sahip çıkınız ki sonradan zor duruma düşmeyin. Kısacası ne kadar iyi organize o kadar iyi Merkür retrosu. Merkür gerilerken başladığınız eğitimleri yarıda bırakabilir, okumaya başladığınız kitapları bitirmekte zorlanabilir veya içeriğini hemen unutabilirsiniz. Merkür 15 Aralığa kadar geri gidecek. . (Merkür Hakkında Daha Fazla Bilgi Almak İçinBurayı İnceleyebilirsiniz) ) Güneşte Merkür’ün geri gittiği alanda tutulacak. Bu ay başında güneş tutulmasının burçlar üzerinde ki etkisini yazmıştım, orada ki yazımdan alıntı yaparak devam ediyorum. Bu tutulma sizlerin 3. evinde gerçekleşecek. Eğitim, öğrenme, zihinsel faaliyetler, kardeşler, yakın yerlere seyahatler, birinci dereceden akrabalar, her türlü iletişim bu tutulmanın ana konusu olacaktır. Sözlerinizle, düşüncelerinizle, fikirlerinizle oldukça dikkat çekeceksiniz. Bu fikirler, düşünceler yeni bir takım ortaklıkların, işlerin başlamasına başlangıç verebilir. Önemli bazı seyahatler gündeme gelebilir, size keyif verecek haberler alabilirsiniz. Bu tutulma sayesinde bir süredir kafanızda olan bir web sitesi açma, kitap yayınlama..vb konularla ilgili güzel destekler alabilirsiniz. Yine yeni bir eğitim, seminer, kurs gibi hayatınıza yeni bilgiler akışı sağlayacak konulara rahatlıkla eğilebileceksiniz, bu bilgiler mesleki yaşamınızda size yarar sağlayacak eğitimlerde olabilir. . Tutulma anında Merkür geri gideceğinden dolayı bu yukarıda saydığım konularla ilgili bilgi alış-verişi ve iletişimle ilgili konularda gecikmeler, aksaklıklar meydana gelebilir.  Güneş-Mars etkileşimi ile bazı dedikodular, söylemler canınızı sıkabilir. Kontrolünüz dışı gelişen olaylar stres seviyenizi arttırabilir. Yakın çevrenizde iletişim içinde olduğunuz kimselerle fikir ayrılıklarından dolayı tansiyon yükseğe tırmanabilir. Güneş-Uranüs etkileşimi ile, özellikle yalnız olanlar beklenmedik sürpriz bir şekilde ilişkilere başlayabilirler, bazılarınız evlenme teklifi alabilir, bazılarınız ise spontane bir şekilde gelişen ortaklıklar için çalışmalar yapmaya başlayabilirsiniz. Yine bu tutulma haftası imza gerektiren konular, sözleşmeler gündeme gelebilecektir.


Akrep / Yükselen Akrep;
21-27 Kasım Haftası

Bu hafta Napolyon gibi “Para, para, para” modunda olacaksınız. Hem Merkü gerilemesi hem de güneş tutulması finansal konularınız üzerinde etki edecek.  2. evinizde geri gidecek olan Merkür finansal konularda dikkatli olmanız konusunda sizleri uyarmakta. En basitinden yaptığınız alış-verişlerde fişinizi kontrol edin, aslında almadığınız bir şeyin ücretini mi ödemişsiniz, veya alış-verişlerde para üstünüzü dikkatlice sayarak alın. Bu geri hareketin en güzel etkisi aslında, daha önce kaybettiğiniz bir eşya tekrar ortaya çıkabilir, bulabilirsiniz. Finansal konularla ilgili hayatınızın akışını değiştirecek bir takım konuları 15 Aralık  ve sonrasına bırakmakta aslında fayda var, sonradan pişman olmamak için. Kazancınızı ilgilendiren konularla ilgili önemli görüşmeler, fikir alış-verişleri, konuşmalar gündeme gelebilir. Bu dönem özellikle elektronik alış-verişlerde dikkatli olmakta fayda var, aldığınız eşya eve geldiğinizde çalışmayabilir, montaj gerektiren bir şey ise, parçası eksik çıkabilir bunlar hep Merkür’ün cilveleri aslında. Merkür 15 Aralığa kadar geri gidecek. . (Merkür Hakkında Daha Fazla Bilgi Almak İçin Burayı İnceleyebilirsiniz). Güneşte Merkür’ün geri gittiği alanda tutulacak. Bu ay başında güneş tutulmasının burçlar üzerinde ki etkisini yazmıştım, orada ki yazımdan alıntı yaparak devam ediyorum. Bu tutulma sizlerin finansal konularınızın üstüne adeta projeksiyon tutacak. Özellikle finansal konularla ilgili güzel ve keyifli haberler alabilirsiniz. Yaptığınız, uğraştığınız iş ile ilgili yeni kazanç kapıları, yeni projelerle karşılaşabilirsiniz.  Yalnız bu tutulma sizlerin iş yükünü biraz daha arttırabilir, yeni görev ve sorumluluklar alabilirsiniz. Bu tutulma sadece parasal anlamda değil, sahip olduğunuz eşyalarınızla ilgili de olacaktır. Bir süredir almayı planladığınız yüklü meblağlı bir şey için atılım yapabilirsiniz. Tutulma anında Merkür geri gideceğinden dolayı bu yukarıda saydığım konularla ilgili bilgi alış-verişi ve iletişimle ilgili konularda gecikmeler, aksaklıklar meydana gelebilir.  Güneş-Mars etkileşimi ile sosyal çevreniz, arkadaşlık ilişkilerinizde bazı gerginlikler, sürtüşmeler meydana gelebilir, bazı dostlarınızla, arkadaşlarınızla aranız açılabilir, ego savaşı içine girebilirsiniz. Güneş-Uranüs etkileşimi ile, sürpriz gelir getirici işler, projeler, iş teklifleri gündeme gelebilir. Çalışma ortamınızda değişimler, çalışma sisteminizde değişimler meydana gelebilir.


Yay / Yükselen Yay;
21-27 Kasım Haftası


Bu haftanın göz önünde olacağı burcu sizsiniz. Burcunuzda hem Merkür geri gidecek hem de Güneş tutulacak. Merkür, bilgi, iletişim, bilgi alış-verişi, her türlü yazılı ve sözlü iletişimi simgeler. Yine elektronik aletler, alım satım, sözleşmeler, gazeteciler, reklamcılar, hukukçular..vs Merkür yönetimi altındadır. Merkür geri giderken, söylemek istediklerimizi net olarak ifade etmekte zorlanabiliriz, yeni işlere başlamak yerine elimizde kalan işleri tamamlamak üzerine odaklanmak yerinde olacaktır. Lakin yeni başlayan ilişkiler, işlerin ömrü ya kısa ya da sorunlu, engelli devam eder. Yeni elektronik aletler alındığında sorunlar çıkabilir, çabuk bozulabilir veya çabuk pişman olabiliriz 2 gün sonra %50 indirimli fiyatını farklı bir yerde gördüğümüzde. Yeni projeleri, yeni işleri, yeni atılımları 15 Aralık ve sonrası zamana bırakmakta genel olarak fayda var. Sözleşmelerden uzak durmakta yine fayda var diyorum. Estetik operasyonlarınızı yine 15 aralık ve sonrasına bırakmakta yarar var. (Merkür Hakkında Daha Fazla Bilgi Almak İçin Burayıİnceleyebilirsiniz). Güneşte Merkür’ün geri gittiği alanda tutulacak. Bu ay başında güneş tutulmasının burçlar üzerinde ki etkisini yazmıştım, orada ki yazımdan alıntı yaparak devam ediyorum. Kişiliğin öne çıkacağı durumlar, sağlığınız, fiziksel görünümünüz, hayatınızda önemli başlangıçlar, girişimler söz konusu olacaktır bu tutulma zamanında. Bu tutulmada hem fiziksel hem de zihinsel olarak oldukça dikkat çekici olacaksınız. Atacağınız adımlar, hayatınızın genelini etkileyecek tarzda olabilir. Yeni başlangıçlarla ilgili fikirlerinizle dikkat çekeceksiniz. Özel hayatınızla ilgili sorumluluk almaya, kontrolü ele geçirmeye, özel hayatınızı belki de düzenleme ve disipline etmek için uygun destekler altında olacaksınız.  Tutulma anında Merkür geri gideceğinden dolayı bu yukarıda saydığım konularla ilgili bilgi alış-verişi ve iletişimle ilgili konularda gecikmeler, aksaklıklar meydana gelebilir.  Güneş-Mars etkileşimi ile mesleki anlamda otorite pozisyonda ki kimselerle ilişkilerde problemler oluşabilir, mesleki anlamda kendinizi ortaya koyabileceğiniz, daha fazla efor ve enerji sarf etmeniz gereken konular gündeme gelebilir. Oldukça yoğun ve stresli bir iş süreci sizleri bekliyor olacak. Yalnız eleştirilere karşıda açık olmalısınız. Güneş-Uranüs etkileşimi ile yalnız olanlar özellikle yıldırım aşkları ile ayakları yerden kesilebilir, sürpriz karşılaşmalar, bakışmalar,yakınlaşmalar, flörtler oluşabilir. Bunun yanı sıra medya, sinema, televizyon, tiyatro gibi alanlarda çalışanlar sürpriz iş teklifleri karşılaşabilirler. Hayata karşı daha fazla risk almak için oldukça motive ve heyecan içinde olabileceksiniz.


Oğlak / Yükselen Oğlak;
21-27 Kasım Haftası


Bu hafta kadersel gelişmelerin yaşanabileceği özel bir hafta. Hem güneş tutulması meydana gelecek hem de Merkür geri gitmeye başlayacak.  12. evinizde geri gidecek olan Merkür, kronik bir takım rahatsızlıkları tekrar nüks ettirebilir, uzun zaman önce kaybettiğiniz değerli eski bir eşyayı bulabilirsiniz veya çocukluk döneminize ait bir takım eşya ve resimler ortaya çıkabilir. Bu dönemde fikirlerinizi, düşüncelerinizi, projelerinizi başkaları ile paylaşmamaya özen gösterin, çalınabilir. Eski üzeri örtülmüş bir takım konular yeniden gün yüzüne çıkabilir, bir takım dedikodular canınızı sıkabilir. Ama güzel yanı da, arkanızdan iş çeviren kişilerin işleri elinde patlayacaktır. Merkür 15 Aralığa kadar geri gidecek. (MerkürHakkında Daha Fazla Bilgi Almak İçin Burayı İnceleyebilirsiniz). Güneşte Merkür’ün geri gittiği alanda tutulacak. Bu ay başında güneş tutulmasının burçlar üzerinde ki etkisini yazmıştım, orada ki yazımdan alıntı yaparak devam ediyorum. Bu tutulma 12. evinizde gerçekleşecek. 12. ev astrolojide, kontrol dışı gelişen olaylar, gizlilik içinde hareket edilen, gizli düşmanlıklar, hastalıklar, engellenmeler, kısıtlanmalar, dedikodularla ilişkilendirilir. Tutulma sayesinde bu konuların üzerine ışıklandırılır ve gözle görülür bir hale gelir.  Bu tutulma zamanında hayatınızda gelişen bir takım olaylar kontrolünüzün dışında gerçekleşebilir ki bu özellikle iş ve kariyerinizle ilgili konular olabilir. Sizden gizlenen bir takım bilgiler, arkanızdan dönen bazı dedikodular gün ışığına çıkabilir. Size set veya engel olunan koşullarla ilgili farkındalığınız artabilir. Size zarar vermek ihtimali olan, düşman kişilikleri rahatlıkla tespit edebileceksiniz.Sağlığınıza extra dikkat etmekte fayda var, özellikle alerji ile ilgili sorunlar ortaya çıkabilir. Tutulma anında Merkür geri gideceğinden dolayı bu yukarıda saydığım konularla ilgili bilgi alış-verişi ve iletişimle ilgili konularda gecikmeler, aksaklıklar meydana gelebilir.   Güneş-Mars etkileşimi ile eğitim, yurt dışı, uluslarası işler, hukuksal konularla ilgili bir takım  prüzlerle uğraşmak durumunda kalabilirsiniz, bu konular hayatınızın stres noktasını oluşturan konular olabilir. Gecikmeler, tartışmalar, gerginlikler vuku bulabilir. Güneş-Uranüs etkileşimi ile de, ev, yuva, aile , yerleşime ait konularda beklenmedik, ani sürpriz değişimler gelişmeler bekleyebilirsiniz. Bunlar genel anlamda olumlu etkiler olacaktır. Satmayı düşündüğünüz mülkünüzü satabilir, eni bir şekilde ev değiştirebilir, ev alabilir, evinizde bir ev arkadaşı alabilirsiniz.


Kova / Yükselen Kova;
21-27 Kasım Haftası


Lafı çok fazla uzatmadan, bu hafta gerçekleşecek olan Merkür gerilemesi ve akabinde güneş tutulması etkilerinden bahsedelim. 11. evinizde geri gidecek olan Merkür’ün etkilerini sosyal ve arkadaşlık ilişkilerinizde, iş hayatından kazandığını gelirlerde, idealleriniz ile ilgili konularda hissetmeye başlayacaksınız. Arkadaşlarınız ile iletişimde zaman zaman aksalıklar, yanlış anlamalar meydana gelebilir, bilgiler farklı bir şekilde dilden dile dolaşabilir. Yardım edeceğiniz veya yardım alacağınız bir konu ile ilgili gelişmeler sandığınızdan çok daha yavaş gelişebilir, prüzler oluşabilir. Bu ay maaş bordronuzu da dikkatle incelemenizi öneririm, ödemelerde muhasebesel bir hata ortaya çıkabilir. Arkadaşlarınızın doğum günü için alacağınız hediyede karışıklık çıkabilir. İşte Merkür bu tarz prüzler çıkarmak için kollarını sıvamak üzere, hazırlıklı olmanızı tavsiye ederim. 15 Aralığa kadar Merkür geri gidecek. . (Merkür Hakkında Daha Fazla Bilgi Almak İçin Burayı İnceleyebilirsiniz).Güneşte Merkür’ün geri gittiği alanda tutulacak. Bu ay başında güneş tutulmasının burçlar üzerinde ki etkisini yazmıştım, orada ki yazımdan alıntı yaparak devam ediyorum. 11. evinizde gerçekleşecek olan bu tutulma, sosyal yaşamınız, arkadaşlarınız, iş ile ilgili finansal kazanımlarınız, hayattan ümit ettikleriniz ve beklentileriniz, başkalarından destek beklediğiniz konular üzerinde etkili olacaktır. Tutulma zamanı hayattan beklediğiniz, ümit ettiğiniz iyi dileklerinizin gerçekleşmesi kuvvetle muhtemeldir. Sosyal çevrenizden ve arkadaşlarınızdan bilgi, iletişim anlamında güzel destekler alabilirsiniz. Bu dönem hayatınıza size destek sağlayacak yeni kişiler katılabilir, tanışmalar yaşayabilirsiniz. Yeni gruplar içinde kendinizi ifade edebilirsiniz. Sosyal yaşamınızda daha çok prim yapabilirsiniz. İş ile ilgili kazançlarınızı arttırmak için daha çok çaba sarf edebilirsiniz. . Tutulma anında Merkür geri gideceğinden dolayı bu yukarıda saydığım konularla ilgili bilgi alış-verişi ve iletişimle ilgili konularda gecikmeler, aksaklıklar meydana gelebilir.   Güneş-Mars etkileşimi ile başkalarına ait finansal kaynaklar, ödemeler, krediler, borçlar, nafaka, prim, burs gibi konularda stres düzeyini arttırıcı etkiler gündeme gelebilir, bu konularda bazı prüzlerle uğraşmak durumunda kalabilir, gerginlikler, tartışmalar oluşabilir. Güneş-Uranüs etkileşimi ile de, ani bir şekilde seyahate çıkabilir, eğitime başlayabilir, internet üzerinden gelir elde edebileceğiniz projelerle gündeme gelebilir.


Balık / Yükselen Balık;
21-27 Kasım Haftası



Ve güneşte tutulur hatta üstüne Merkür’de geri gider, hepsi bir arada bu hafta. Bakalım bu kadar gelişmenin sizlerin hayatına yansıması nasıl olacak? 10. evinizde ger gitmeye başlayacak olan Merkür’ün bazı minik uyarılar var, mesela ayın 15 Aralığa kadar iş değiştirme planlarınızı ertelemeniz, iş ve kariyerinizi ilgilendiren konularda sözleşme imzalayacaksanız eğer maddeleri dikkati bir şekilde okumalı, üstlerle iletişimde zaman zaman aksaklıklar, yanlış anlamalar meydana gelebilir, kalabalık gruplar ve topluluk önünde kendimizi ifade ederken zorlanabilir, işle ilgili beklediğiniz ödül veya başarılarda gecikme olabilir,  işinizle ilgili yazışmalarda dikkatli olmalı, özellikle üstlerinizle olan yazışmalar farklı yerlere gidebilir. Eski iş yeri yöneticileriniz ile de bir araya gelebilirsiniz.  Bir de en olası etkisi bilgi hırsızlığının artmasıdır. Merkür 15 Aralığa kadar geri gidecek. (Merkür Hakkında Daha Fazla Bilgi Almakİçin Burayı İnceleyebilirsiniz). Güneşte Merkür’ün geri gittiği alanda tutulacak. Bu ay başında güneş tutulmasının burçlar üzerinde ki etkisini yazmıştım, orada ki yazımdan alıntı yaparak devam ediyorum. 10. evinizde gerçekleşecek olan bu tutulma, iş hayatı, iş hayatında ki dengeler, kariyerinize yönelik durumlar, yöneticililerle ilişkiler, toplum önünde olmanızı sağlayacak konular üzerinde etkileyici olacaktır. İş arayanlar, işini değiştirmek isteyenler, terfi etmek isteyenler, iş ile ilgili takdir görmek isteyenler için destekleyici etkiler devrede olacaktır. Fikirlerinizle, düşüncelerinizle yöneticilerinizin oldukça dikkatini çekebilirsiniz. İş ve kariyerinizle ilgili yeni bir takım başlangıçlar, adımlar gündeme gelebilir. Daha çok toplum önünde olmanız gereken koşullarla karşılaşabilirsiniz. Yalnız dikkatli olun, çok fazla göz önünde olacağınızdan dolayı hem iyi hem de kötü adımlarınız gözden kaçmayacaktır. Tutulma anında Merkür geri gideceğinden dolayı bu yukarıda saydığım konularla ilgili bilgi alış-verişi ve iletişimle ilgili konularda gecikmeler, aksaklıklar meydana gelebilir.   Güneş-Mars etkileşimi ile ikili ilişkilerde, ortaklıklarda, evliliklerde stresli durumlar ortaya çıkabilir, tartışmalar, kavgalar gündeme gelebilir. İlişkilerde zorlanmalar oluşabilir. Güneş-Uranüs etkileşimi ile sürpriz beklenmedik, ani kazançlar elde edebilir, terfiler alabilir, maaşınız artabilir, gelir getirici projelere başlayabilirsiniz.