22 Kasım 2011 Salı

Düşük Yıldız Ne Demek ?




Hepinize Merhaba;

            Haftalık analizler ve gamlı baykuş öngörü silsilesi yazılar dışında arada yazdığım bilgilendirici yazılardan bir tanesini daha okumak üzeresiniz. Genelde bana sorulan, yanlış bilinen, nereden ne şekilde nasıl ortaya çıktığı konusunda da bilgi sahibi olmadığımda şu “Düşük Yıldız” konusunu bir açayım istedim. Benim yıldızım düşükmüş, yıldızım düşük olduğu için hep şansızım gibi kafanıza takılan aslı- astarı olmayan sorular külfetinden de kurtarmış olayım hem sizi.

            Evet astrolojinin en temel ensturmanları gezegenlerdir, akabinde burçlar, sabit yıldızlar, arap noktaları gelir ve bunları 12 bölümlü ev sistemleri üzerinde insanların potansiyelleri hakkında bilgi almak için inceleriz. En temel olan gezegenlerin haritalarınızda ki yerleşimleri o gezegenin  nasıl kalitede çalıştığı ile ilgili bilgiler verirler amma velakin  “düşük yıldız” diye bir şey YOKTUR!  Ki bir takım şarlatanlar “ ayol senin yıldızın düşük nazara geliyorsun, kızzz sende büyü bar yıldızın düşük” gibi hurafe bilgilerle insanları kandırmaktadırlar.

            Kullandığımız en temel gezegenler, Ay – Güneş (Ki bunlar kutsal ışık kaynaklarıdır), Merkür, Venüs, Mars, Jüpiter, Satürn ve jenerasyon gezegenleri olan Uranüs, Neptün, Pluton’dur. Bu gezegenlerin haritalarınızda yerleştikleri burç ve ev kombinasyonlarına göre (ki  yaptıkları açılarda dahil ama konuyu en basit seviyede tutmak ve aklınızı karıştırmamak adına bahsetmeyeceğim) zararlı veya yararlı yerleşimlere sahiptirler ve o enerjilerle çalışırlar. Ama hiçbir yıldız düşmez! Gezegenleri ele alarak devam edelim;

Güneş;

Aslan burcunun yöneticisi olduğu için bir haritada Aslan burcuna yerleşmiş olan bir Güneş güçlü konumdadır, vaad ettiklerini yerine getirme konusunda destekleyici etkisi vardır ve %100 performans ile çalışır. Ama Güneş eğer haritada Kova burcunda yerleşmiş ise zarar gördüğü bir pozisyondadır ve vaad ettiği, temsil ettiği konuları gerçekleştirirken sorunlar çıkartabilir. Eğer Güneş KOÇ burcunda yerleşmiş ise biz buna yücelme konumunda deriz, Aslan burcunda olduğu kadar kuvvetli çalışmasa da kendini rahat hisettiği bir noktadadır ve destekleyici etkileri vardır fakat Terazi burcunda yerleşmiş olan bir Güneş Kova kadar zararlı bir pozisyonda olmasa da  düşüşte olduğu bir konumda deriz ve problematik çalışma riski vardır.

AY;

Bir doğum haritasında Ay, kendi yönettiği yengeç burcunda tüm özelliklerini çok rahat sergiler fakat karşıt burcu Oğlak burcunda ise duygularla ilişkilendirdiğimiz Ay problematik çalışabilir, kişi duyguları ile kontak kurmakta ve bunu yansıtmakta zorlanabilir. Bir doğum haritasında Ay eğer boğa burcunda yerleşmiş ise yüceldiği konumdadır destekleyici bir şekilde çalışır zararlı değildir. Fakat Akrep burcunda yerleşmiş olan Ay düşüşte olduğu bir pozisyondadır ve kişiye duygular konusunda kaotik durumlara sürükleyebilir.

MERKÜR;

Bir doğum haritasında Merkür; İkizler veya Başak burcunda konumlanmış ise en harika yerleşimdedir deriz. Merkür’ün ifade ettiği bilgi, iletişim, zeka konularında full performans çalışır. Ama Yay ve Balık burçlarında ise Merkür burada zararlı yerleşime sahiptir ve özellikle odaklanma problemleri ortaya çıkartabilir.

VENÜS;

Venüs Terazi ve Boğa burçlarını yönetir ve bir doğum haritasında Venüs bu burçlardan birinde ise Venüs’ün temsil ettiği konularda olumlu ve destekleyici bir şekilde çalışır. Fakat Koç ve Akrep burcunda yerleşmiş olan Venüs, Venüs’ün temsil ettiği konular üzerinde sorunlar çıkartıp, problemler yaratabilir. Venüs eğer bir doğum haritasında Balık burcunda yerleşmiş ise yüceldiği bir pozisyondadır ve harita içinde olumlu çalışır.

MARS;

Koç ve Akrep burcunun yöneticisi Mars doğum haritasında bu burçlardan birinde ise %100 performans ile çalışır. Mars’ın temsil ettiği konular üzerinde destekleyici etkiler sunacaktır. Fakat Mars bir doğum haritasında Boğa ve Terazi burçlarında ise zarar gördüğü yerleşimdedir ve hedeflere ulaşırken ve harekete geçerken zorlanmalar ortaya çıkartabilir. Oğlak burcuna yerleşmiş olan bir Mars ise yüceldiği konumdadır ve kişiyi hedeflerine varması konusunda destekleyici bir şekilde çalışır fakat yengeç burcuna yerleşmiş mars düşüştedir vaad ettiklerini yerine getirirken zorlanır.


JÜPİTER;

Bir doğum haritasında Jüpiter Yay ve Balık burçlarında ise en güçlü konumundadır ve caad ettikerini hangi evde yerleşmişse ortaya çıkartır fakat İkizler ve Başak burcunda ki bir Jüpiter zarar gördüğü bir pozisyondadır ve Jüpiter’in yerleşmiş olduğu haritada evle ilgili bir takım sorunlar ortaya çıkartabilir. Fakat yengeç burcuna yerleşmiş olan bir Jüpiter ise haritada hangi evde yerleşmiş ise o evle ilgili fırsatlar ve şanslar verebilecektir. Oğlak burcuna yerleşmiş olan bir Jüpiter ise (ki benim öyle) yerleştiği yaşam alanı ile ilgili gecikmeler ve sorunlar ortaya çıkartabilir.


SATÜRN;

Oğlak ve Kova burçlarına yerleşmiş olan Satürn güçlü bir konumdadır ve vaad ettikerini %100 performans ile sergiler fakat yengeç ve aslan burcuna yerleşmiş olan Satürn zarar gördüğü bir pozisyonda ve problematiktir, haritada hangi evinize düşmüş ise o alanla ilgili sorunlar çıkartabilir ortaya. Terazi burcuna yerleşmiş olan bir Satürn ise yücelme pozisyonundadır ki bu da destekleyici iyicil bir şekilde çalışır fakat Koç burcuna yerleşmiş olan bir Satürn düşüşte olduğu bir konumdadır sorunlar ortaya çıkartabilir.


Jenerasyon gezegenlerini (Uranüs, Neptün, Pluton) bunları yazmıyorum çünkü dönem gezegenleridir bunlar. Astrolojide 1’den 12’ye kadar evler bulunmaktadır ve her biri ayrı bir yaşam alanına işaret eder. Bunlardan 1,4,7,10 köşe evlerdir ve bu evlere yerleşmiş olan bir gezegen iyicil veya kötücül tüm özelliklerini %100 performans ile sergiler. Fakat ikincil evler dediğimiz 2, 5 , 8, 11 evlerine yerleşmiş olan gezegenler ise % 60 performans ile çalışır gücünü yeterince gösteremeyebilir. Ve 3.cül evler dediğimiz 3 , 6, 9 ,12 numaralı evlere yerleşmiş olan gezegenler ise performanslarını %30 ‘unu sergilerler.


ÖNEMLİ NOT!: Evet bir gezegen bir haritada zararlı bir yerleşime sahip olabilir ama doğum haritası her zaman bir bütün olarak ele alınmalıdır tek bir yerleşime veya göstergeye bakarak bütün hakkında yorum yapmak doğru olmaz. En zararlı bir yerleşim bile yeri geldiğinde destekleyici bir şekilde çalışabilir en olumlu yerleşim ise zarar verebilir. Konunun ne olduğuna göre değişir. Örneğin benim kişisel haritamda Jüpiter’im Oğlak burcunda (Zarar gördüğü bir yerleşimde) ve 3. evde ( %30 performans ile çalıştığı yer) evet eğitim hayatında bir dönem bir takım zorluklar yaşadım fakat 3. ev konularında (İletişim, bilgi, araştırma, yazma) konularında hep destekledi beni. Mesela oluşturduğum astroloji blogum Türkiye’de en çok ziyaret edilen siteler arasında yer alıyor, bunun yanı sıra bir kitap çıkardım. Tabi Jüpiter’ime aldığım Güneş desteği sayesinde bu en kötü senaryo iyi bir şekilde çalışabiliyor.

Bir örnek daha, bir katilin haritasında 1. evde (100 performans) ve Akrep burcunda (Yönettiği güçlü olduğu bir konum) bir mars kötücül bir şekilde çalışabiliyor.


Kıssadan hisse, düşük yıldız diye bir şey yoktur, gezegenlerinizin iyicil veya kötücül çalışıp çalışmaması vardır sadece. Yıldızlar sadece kayarlar düşmezler, içiniz rahat olsun


Sevgiler.