12 Aralık 2011 Pazartesi

11 - 18 Aralık Haftası Burç Analizleri

Koç / Yükselen Koç;
11 – 18 Aralık Haftası

Bu hafta geçtiğimiz haftalara nazaran daha sakin bir hafta olacağa benziyor.  Merkür ayın 13’ünde ileri gitmeye başlayacak ve hafta sonuna doğru ise Venüs ile Satürn gökyüzünde gergin görünümde olacak. Bir de bu hafta geçtiğimiz cumartesi gerçekleşen ay tutulmasının etkilerini artık iyiden iyiye hissetmeye başlayabiliriz. Merkür’ün geri gidişinin son bulması ile beraber artık hayatınızın iletişim alanında yaşadığını olası sorunlar son bulmaya başlıyor, yurt dışı, eğitim, hukuksal konular, akademik eğitim, uzak akrabalarla ilgili konularda hafta ortası itibari ile sorunlar çözülmeye ve daha iyi gelişmeler gerçekleşmeye başlıyor. Hafta sonuna doğru Venüs ve Satürn gergin görünümde olacaklar fakat bu gerginlik gökyüzüne o kadar ağır etki etmeyecek, Venüs oğlak burcunda-Satürn terazi burcunda karşılıklı ağırlama dediğimiz özel bir görünümde olacaklar. Bu aslında bir onarma açısıdır, ilişkilerinizde, ortaklıklarınızda veya mesleki konularda yanlış gördüğünüz bir takım şeyleri onarmak için çaba sarf edebilirsiniz. Ama yine de kadınlarla ilişkilerde zorlanmaların olabileceğini de aklımızın bir köşesinde tutmakta fayda var.


Boğa / Yükselen Boğa;
11 – 18 Haftası

Keyifli ve de sade bir haftaya giriş yapıyoruz. Bu hafta 3 haftadır geri giden ve maddi bakımda zorluklar, aksilikler, gecikmeler, sorunlar yaratan Merkür’ün artık geri gidişi sona eriyor, artık bu konularda hızlı gelişmeler ve ilerlemeler kaydedebilirsiniz. Geciken ödemeleriniz bu hafta itibari ile gelmeye başlayabilir mesela veya bankada çıkan sorunlar bu hafta düzelmeye başlıyor. Bu hafta gökyüzünde özel bir görünüm meydana gelecek karşılıklı ağırlama dediğimiz, biliyorum çok teknik terimleri okurken pek sevmiyorsunuz. Ama minik bir açıklama yapmak istiyorum, gökyüzünde Satürn Terazi burcunda Venüs ise Oğlak burcunda ilerliyor. Venüs terazi burcunun, Satürn ise oğlak burcunun yönetici gezegeni. Birbirlerinin yönettiği burçlardan görünüm yapacaklar. Normalde Satürn ve Venüs karesi zorludur, sıkıntı yaratır ama karşılıklı ağırlama bu zorlamayı biraz hafifletecektir. Neyse laf salatasını bir kenara bırakıp etkilerini yazayım hemen; iş yerinde ve iş ortamınızda bir şeyleri tamir etme, onarma, ilişkileri kuvvetlendirme, yaptığınız olası hataları düzeltme zamanı olarak değerlendirebilirsiniz bunu. Ama iş ortamınızda birlikte çalıştığınız özellikle bayanlarla ilişkilerde gerginlikler oluşabilir yine de dikkatli olmakta yarar var.


İkizler / Yükselen İkizler;
11 – 18 Haftası

Bu hafta hm iyi hem negatif haberler bir arada olacak sizler için. Önce iyi haber, 3 haftadır geri giden yönetici gezegeniniz Merkür 13 Aralık itibari ile normal seyrine dönmeye başlıyor. İkili ilişkilerde, ortaklıklarda, ilişkilerde, özel hayatınızda bir süredir süre gelen sıkıntılar, gecikmeler, engeller, iletişim problemleri artık yavaş yavaş düzelmeye başlıyor. Sözleşmelerinizi ve anlaşmalarınızı Salı günü itibari ile gönül rahatlığı ile imzalayabilir, ilişkilere başlayabilirsiniz. Bu hafta gökyüzünde özel bir görünüm meydana gelecek karşılıklı ağırlama dediğimiz, biliyorum çok teknik terimleri okurken pek sevmiyorsunuz. Ama minik bir açıklama yapmak istiyorum, gökyüzünde Satürn Terazi burcunda Venüs ise Oğlak burcunda ilerliyor. Venüs terazi burcunun, Satürn ise oğlak burcunun yönetici gezegeni. Birbirlerinin yönettiği burçlardan görünüm yapacaklar. Normalde Satürn ve Venüs karesi zorludur, sıkıntı yaratır ama karşılıklı ağırlama bu zorlamayı biraz hafifletecektir. Neyse laf salatasını bir kenara bırakıp etkilerini yazayım hemen, para ile ilgili riskli girişimlerden uzak durmanızda yarar var, eğer işiniz TV, tiyatro, sinema,sanatsal yaratıcılık gerektiren konularda ise bu hafta minik zorlanmalar oluşabilirde. Özel hayatınızda biri var ise onun ailesi, annesi ile ilgili sorunlar, ailesinin sağlığına ilişkin konularda problemler ortaya çıkabilir. Bir de özel hayatınızda bir takım hatalar yaptıysanız bu hafta onları düzeltmek için fırsatlar yakalayabilirsiniz.


Yengeç / Yükselen Yengeç;
11 – 18 Haftası

Genel anlamda keyifli bir haftaya giriş yapıyorsunuz. Bu hafta 3 haftadır geri giden Merkür’ün 13 Aralık itibari ile geri gidişi sona eriyor. İş ortamınız, sağlık, günlük bir takım işlerinizde süregelen bir takım gecikmeler, iletişim problemler, aksaklıklar sona eriyor. Bu hafta itibari ile isteyenler rahatlıkla iş değiştirebilir, yeni işlere başlayabilirler artık. Bu hafta gökyüzünde özel bir görünüm meydana gelecek karşılıklı ağırlama dediğimiz, biliyorum çok teknik terimleri okurken pek sevmiyorsunuz. Ama minik bir açıklama yapmak istiyorum, gökyüzünde Satürn Terazi burcunda Venüs ise Oğlak burcunda ilerliyor. Venüs terazi burcunun, Satürn ise oğlak burcunun yönetici gezegeni. Birbirlerinin yönettiği burçlardan görünüm yapacaklar. Normalde Satürn ve Venüs karesi zorludur, sıkıntı yaratır ama karşılıklı ağırlama bu zorlamayı biraz hafifletecektir. Neyse laf salatasını bir kenara bırakıp etkilerini yazayım hemen, evinizde, yuvanızda ailenizle olan ilişkilerde gerginlikler oluşabilir veya oluşan bir takım sorunları çözmek için fırsatlar yakalayabilirsiniz. Bunun yanı sıra bu hafta aslında yaşadığınız alanda bir takım değişiklikler, güzelleştirmek adına bir şeyler yamak için pekte uygun bir hafta değil gibi. Aileniz ev almak adına adımlar atabilir, ailenizin var olan gelirlerini değerlendirmek adına girişimlerde bulunabilirler.


Aslan / Yükselen Aslan;
11 – 18 Haftası

Bir süredir oldukça hareketli ve yoğun zamanlar geçiriyorsunuz, bu hafta bir parça işlerinizin su gibi akacağı, rahat hareket edebileceğiniz bir hafta olacak. Cumartesi günü gerçekleşecek ay tutulması ve etkilerini bu hafta hayatınızda gözlemleyebilirsiniz. Bunun yanı sıra 3 haftadır geri giden Merkür 13 aralıkta ileri gitmeye başlıyor, iletişim ve elektroniklerle ilgili yaşanılan olası problemleri geride bırakmaya başlıyorsunuz. Bu hafta gökyüzünde özel bir görünüm meydana gelecek karşılıklı ağırlama dediğimiz, biliyorum çok teknik terimleri okurken pek sevmiyorsunuz. Ama minik bir açıklama yapmak istiyorum, gökyüzünde Satürn Terazi burcunda Venüs ise Oğlak burcunda ilerliyor. Venüs terazi burcunun, Satürn ise oğlak burcunun yönetici gezegeni. Birbirlerinin yönettiği burçlardan görünüm yapacaklar. Normalde Satürn ve Venüs karesi zorludur, sıkıntı yaratır ama karşılıklı ağırlama bu zorlamayı biraz hafifletecektir. Neyse laf salatasını bir kenara bırakıp etkilerini yazayım hemen, bu etki ile iş ortamınızda bir şeyleri düzenlemek, organize etmek için ideal zamanlar. Olası bir takım yanlışlıkları ve hataları da bu hafta düzeltmek için elinize bir takım fırsatlar geçebilir. Yakın çevrenizle olan ilişkilerinizde, komşularınızla ilişkilerde minik gerginlikler oluşabilir ama üstesinden hemen gelebileceksiniz.


Başak / Yükselen Başak;
11 – 18 Haftası

Bu hafta yönetici gezegeniniz Merkür 13 Aralık itibari ile ileri hareket etmeye başlıyor. Eviniz içinde kullandığınız elektronik aletlerde bir takım sorunlar, arızalar çıkartabilir. Evinizde kullandığınız bilgisayar, laptop, mutfak gereçleri, kumandalar, tv, müzik seti,..vs de bir takım arazlar oluşabilir. Aile içinde özellikle kelimeler havada uçuşabilir, herkes başka telden çalar ve bireyler birbirini anlamakta zorlanabilir, yanlış anlaşılmalar ortaya çıkabilir. Bu süreçte ev değiştirmek, yeni ev almak için çok uygun değildir. Geleceğe yönelik yaptığınız planlar sürekli değişebilir, kafanız karışık olabilir. Merkür geri giderken olası etkileri bu şekilde idi. 13 Aralık itibari ile bu etkiler artık ortadan kalkmaya başlıyor, arızalar, aile içi sorunlar yok olmaya başlıyor. Bu hafta itibari ile yer değiştirmek için adımlar atabilirsiniz isteyenler için. Bu hafta gökyüzünde özel bir görünüm meydana gelecek karşılıklı ağırlama dediğimiz, biliyorum çok teknik terimleri okurken pek sevmiyorsunuz. Ama minik bir açıklama yapmak istiyorum, gökyüzünde Satürn Terazi burcunda Venüs ise Oğlak burcunda ilerliyor. Venüs terazi burcunun, Satürn ise oğlak burcunun yönetici gezegeni. Birbirlerinin yönettiği burçlardan görünüm yapacaklar. Normalde Satürn ve Venüs karesi zorludur, sıkıntı yaratır ama karşılıklı ağırlama bu zorlamayı biraz hafifletecektir. Neyse laf salatasını bir kenara bırakıp etkilerini yazayım hemen, finansal anlamda bir sıkıntı nüks edebilir ama üstesinden hemen gelebileceksiniz. Maddi anlamda son anda bir olumsuzluğun köşesinden bir aksiliğin ucundan da dönebilirsiniz.


Terazi / Yükselen Terazi;
11 – 18 Haftası

 Merkür yaklaşık 3 haftadır geri gidiyordu ve sizleri şöyle etkilemiş olabilir sizleri,  -  Her türlü iletişim aracını kullanırken dikkatli olmanız konusunda uyarılarda bulunmakta, yanlış kişilere, yanlış mesajlar, mailler gitsin istemezsiniz. Bilgi yanlışlıkları ortaya çıkabilir, bilgiler karışabilir. Bu eti aynı şekilde kardeşler ve komşularınızla ilişkilerde de aksaklıklar ve yanlış anlamalar oluşturabilir. Özellikle bu tarihler arasında seyahat planları olanlar, seyahat öncesi ve bilet bavul kontrollerini dikkatli bir şekilde yapmalarını önerebilirim, yanınıza aldığınızı sandığınız bir şeyleri almadığınız için keyfiniz kaçabilir, özelikle bu gerileme döneminin favorisi bavulların kaybolmasıdır. Bu yüzden bagaj fişinize sahip çıkınız ki sonradan zor duruma düşmeyin. Kısacası ne kadar iyi organize o kadar iyi Merkür retrosu. Merkür gerilerken başladığınız eğitimleri yarıda bırakabilir, okumaya başladığınız kitapları bitirmekte zorlanabilir veya içeriğini hemen unutabilirsiniz -  13 Aralık itibari ile bu okuduğunuz etkiler hızla hayatınızda kaybolmaya başlıyor, sorunlar düzelmeye başlıyor. Bu hafta gökyüzünde özel bir görünüm meydana gelecek karşılıklı ağırlama dediğimiz, biliyorum çok teknik terimleri okurken pek sevmiyorsunuz. Ama minik bir açıklama yapmak istiyorum, gökyüzünde Satürn Terazi burcunda Venüs ise Oğlak burcunda ilerliyor. Venüs terazi burcunun, Satürn ise oğlak burcunun yönetici gezegeni. Birbirlerinin yönettiği burçlardan görünüm yapacaklar. Normalde Satürn ve Venüs karesi zorludur, sıkıntı yaratır ama karşılıklı ağırlama bu zorlamayı biraz hafifletecektir. Neyse laf salatasını bir kenara bırakıp etkilerini yazayım hemen, evinizde, yaşadığınız yerde, yuvanızda bir takım değişiklikler yapabilirsiniz, güzelleştirmek adına adımlar atabilirsiniz, belki de barışmak için minik bir hediye alabilirsiniz anneniz veya aile bireylerinizle. Ya da bir ihtimalde, sosyal yaşamınızı evinize taşıyabilir, arkadaşlarınızla evinizde birlikte vakit geçirebilir, yemekler verebilirsiniz. Bu hafta biraz daha eve dönük olabilirsiniz.


Akrep / Yükselen Akrep;
11 – 18 Haftası

Bu hafta Merkür’ün geri gidişi sona eriyor 13 Aralık itibari ile, Merkür son 3 haftadır şu konularla ilgili sıkıntılar ortaya çıkarmış olabilir,   - 2. evinizde geri gidecek olan Merkür finansal konularda dikkatli olmanız konusunda sizleri uyarmakta. En basitinden yaptığınız alış-verişlerde fişinizi kontrol edin, aslında almadığınız bir şeyin ücretini mi ödemişsiniz, veya alış-verişlerde para üstünüzü dikkatlice sayarak alın. Bu geri hareketin en güzel etkisi aslında, daha önce kaybettiğiniz bir eşya tekrar ortaya çıkabilir, bulabilirsiniz. Finansal konularla ilgili hayatınızın akışını değiştirecek bir takım konuları 15 Aralık  ve sonrasına bırakmakta aslında fayda var, sonradan pişman olmamak için. Kazancınızı ilgilendiren konularla ilgili önemli görüşmeler, fikir alış-verişleri, konuşmalar gündeme gelebilir. Bu dönem özellikle elektronik alış-verişlerde dikkatli olmakta fayda var, aldığınız eşya eve geldiğinizde çalışmayabilir, montaj gerektiren bir şey ise, parçası eksik çıkabilir bunlar hep Merkür’ün cilveleri aslında. Ya da banka hesabınızda bir takım problemler ortaya çıkabilir.   Bu hafta itibari ile para ile ilgili konularda olası sıkıntılar artık sona ermeye başlıyor. Bu hafta gökyüzünde özel bir görünüm meydana gelecek karşılıklı ağırlama dediğimiz, biliyorum çok teknik terimleri okurken pek sevmiyorsunuz. Ama minik bir açıklama yapmak istiyorum, gökyüzünde Satürn Terazi burcunda Venüs ise Oğlak burcunda ilerliyor. Venüs terazi burcunun, Satürn ise oğlak burcunun yönetici gezegeni. Birbirlerinin yönettiği burçlardan görünüm yapacaklar. Normalde Satürn ve Venüs karesi zorludur, sıkıntı yaratır ama karşılıklı ağırlama bu zorlamayı biraz hafifletecektir. Neyse laf salatasını bir kenara bırakıp etkilerini yazayım hemen, bu hafta ilişkilerinizi onarmak, olası yaptığınız hataları düzeltmek için fırsat yakalayabilirsiniz. Yakın çevrenizden, komşularınızdan, kardeşlerinizden, kuzenlerinizden destekler alabilirsiniz tabii onlarla inatlaşmadığınız sürece.


Yay / Yükselen Yay;
11 – 18 Haftası

Bu hafta gökyüzünde özel bir görünüm meydana gelecek karşılıklı ağırlama dediğimiz, biliyorum çok teknik terimleri okurken pek sevmiyorsunuz. Ama minik bir açıklama yapmak istiyorum, gökyüzünde Satürn Terazi burcunda Venüs ise Oğlak burcunda ilerliyor. Venüs terazi burcunun, Satürn ise oğlak burcunun yönetici gezegeni. Birbirlerinin yönettiği burçlardan görünüm yapacaklar. Normalde Satürn ve Venüs karesi zorludur, sıkıntı yaratır ama karşılıklı ağırlama bu zorlamayı biraz hafifletecektir. Neyse laf salatasını bir kenara bırakıp etkilerini yazayım hemen, öncelikle arkadaşlarınız ve sosyal çevrenizdeki kişilerle aranızda maddi anlamda öncelikle olası bir gerginlik sıkıntı durumu oluşabilir ama bu ilişkilere zedeleyecek duruma varmadan hemen müdahale edebileceksiniz. Rahatlıkla arkadaşlarınızdan da destekler bulabileceksiniz. Yalnız siz yine de özellikle bayanlarla ilişkilerde maksimum özeni göstermeye gayret edebilirsiniz. Ve bu hafta 3 haftadır burcunuzda geri giden Merkür’ün sona ermeye başlıyor. Artık rahatça imzalar atabilir, fiziksel olarak değişiklikler yapabilir, yeni başlangıçlar yapabilirsiniz. Son 3 haftadır hayatınızda yaşadığınız stres yaratan koşullar, gecikmeler, engeller sona ermeye başlıyor 13 aralık itibariyle.


Oğlak / Yükselen Oğlak;
11 – 18 Haftası

Ben bu hafta sizleri bir aşkın beklediğine işaret ediyor gökyüzü, çünkü yönetici gezegeniniz Satürn, Venüs ile irtibatta olacak. Bu irtibat evet sert bir irtibat aslında ama her iki gezegende birbirlerinin yönettikleri burçlarda yer alıyorlar, biz buna karşılıklı ağırlama diyoruz. Evet uzun lafın kısası bu hafta yalnız olanlar hem fiziksel olarak bir takım değişiklikler yapabilir akabinde iş ve mesleki konularda bu hafta daha çok öne çıkabilir, başarılar yakalayabilirsiniz. Amam velakin işin içinde Satürn olduğu için siz yine de özellikle bu hafta bayanlarla ilişkilere dikkat etmenizde yine de fayda var. Ve bir haber daha size hazır yeri gelmişken, 3 haftadır geri giden Merkür 13 aralık itibari ile ileri hareket etmeye başlıyor. Son 3 haftadır sağlıkla ilgili sıkıntılar, uyku düzeninizle ilgili problemler, zihinsel olarak dalgınlığınız sona ermeye başlıyor. Bunun yanı sıra bu hafta mesleki anlamda terfiler, üstlerinizden destekler alabileceksiniz. Haydi bir güzel haber daha sizlere, Uranüs bu hafta ileri gitmeye başlayacak, Uranüs’ün ileri gitmesi ile beraber  evinizde, yuvanızda, ailenizde, yaşadığınız yerde bir süredir planladığınız değişiklikleri yapmak için önümüzde ki 1 ay içinde sürpriz gelişmeler yaşayabilirsiniz.


Kova / Yükselen Kova;
11 – 18 Haftası

Bu hafta gökyüzü geçtiğimiz haftalara nazaran daha sakin geçeceğe benziyor. Öncelikle cumartesi günü gerçekleşecen ay tutulmasının etkilerini bu hafta hayatlarınızda artık gözlemlemeye başlayabilirsiniz. Ve 3 haftadır geri giden Merkür 13 Aralık itibari ile ileri gitmeye başlayacak, son 3 haftadır sosyal çevreniz ve arkadaşlarınızla ilgili yaşadığınız bir takım sorunlar, dargınlıklar, iletişim problemleri, yanlış anlamalar artık sona ermeye başlıyor. Bu hafta gökyüzünde özel bir görünüm meydana gelecek karşılıklı ağırlama dediğimiz, biliyorum çok teknik terimleri okurken pek sevmiyorsunuz. Ama minik bir açıklama yapmak istiyorum, gökyüzünde Satürn Terazi burcunda Venüs ise Oğlak burcunda ilerliyor. Venüs terazi burcunun, Satürn ise oğlak burcunun yönetici gezegeni. Birbirlerinin yönettiği burçlardan görünüm yapacaklar. Normalde Satürn ve Venüs karesi zorludur, sıkıntı yaratır ama karşılıklı ağırlama bu zorlamayı biraz hafifletecektir. Neyse laf salatasını bir kenara bırakıp etkilerini yazayım hemen, eğitim, yurt dışı, haberleşme, hukuksal konularla ve ticaretle ilgili güzel gelişmeler yaşayabilirsiniz. Aslında şöyle bu konularla ilgili ilk etapta bir şeylerin engellendiğin, sıkıntı yarattığını düşünebilir ama akabinde olası sorunların hızlı bir şekilde çözüme kavuştuğunu gözlemleyebilirsiniz.


Balık / Yükselen Balık;
11 – 18 Haftası

İş ve mesleki konularda yaşadığınız gecikmeler, sıkıntılar, sorunlar, iletişim problemler, belirsizlikler ortadan kalkmaya başlıyor. Bu hafta Salı günü itibari ile yeni iş görüşmelerine gidebilir, üstlerinizden istekleriniz daha da fazla kabul görebilir. Çünkü Merkür 13 Aralık itibari ile ileri gitmeye başlıyor ve size rahat bir nefes aldıracağa benziyor özellikle kariyerinizle ilgili konularda.  Ve bu hafta gökyüzünde Satürn ve Venüs ilişkisi biraz gergin olacak gibi ama bu gerginliğin etkisi öyle korkulacak cinsten değil, çünkü etkiyi hafifletebilecek karşılıklı ağırlama dediğimiz özel bir şekilde meydana gelecek. Özellikle maddi koşullar, başkalarına ait  kaynaklar, ortaklıklardan elde edilen gelirler, miraslar, primleri burslar, krediler, banka ile ilgili konularda bu hafta ilk etapta can sıkıcı ve engelleyici koşullar gündeme gelecek gibi olsa da akabinde olası sorunların hızla çözüldüğüne şahit olabilirsiniz. Özellikle sosyal çevrenizden ve arkadaşlarınızdan bu hafta çok özel destekler alabilirsiniz. Hatta yalnız olanlar bu hafta aşka biraz daha yakın olacaklar. Kalabalıklar içine karışmalı, sosyalleşmeli ve yeni tanışmalara açık olmaları gerektiğini söylemekte gökyüzü.