28 Aralık 2011 Çarşamba

2012 AKREP/Yükselen AKREP

Yeni bir yılla beraber tüm umutlarınızın hedeflerinizin gerçekleşmesi dileğiyle, bu yıl sizleri neler bekliyor şöyle kuş bakışı bir göz atmadan önce minik bir bilgilendirme yapayım sizler için. Bütün bir yılı oturup yazmak oldukça zor sizde tahmin edersiniz ki, bende bu sene ki önemli gökyüzü olaylarını, tutulmaları, geri giden gezegen tarihlerini ve önemli gezegenlerin burç değiştirmeleri hakkında bilgiler vermeye çalışacağım. Sizler zaten daha detaylı okumak için her zaman olduğu gibi haftalıklarımı takip edebilirsiniz.

24 Ocak itibari ile Mars başak burcunda geri gitmeye başlayacak ve 14 Nisana kadar sürecek bu geri gidiş. Mars haritanızın 11. evinde geri gidecek. Marsın bu alanda geri gidecek olması sosyal ilişkilerinizde bazı gecikmelere, engellenmelere işaret edebilir. Arkadaşlarınızla aranızda anlamsız garip bir gerginlik meydana gelebilir, gereksiz küslükler oluşabilir. Arkadaşlık ilişkilerinizi fazla eleştirebilirsiniz. Bunun dışında iş hayatından kazandığınız gelirlerin hesaplanmasında bazı sorunlar meydana gelebilir, primlerinizi yeterince alamayabilirsiniz, maaş ödemelerinde sıkıntılar, gecikmeler meydana gelebilir. Arkadaşlarınızla yapacağınız organizasyonlarda sık sık aksaklıklar meydana gelebilir, sosyal ilişkilerinizi doğru bir şekilde tahlil edemeyebilirsiniz. İyi tarafı, eski dosttan düşman olmaz diyerekten eskiden aranıza küslük girmiş kişilerle bir araya gelebilir, eskimiş kapanmış konuların üzerinden yeniden geçebilir, belki de bu sefer aranızda ki buzları eritmek için fırsatlar yakalayabilirsiniz. Hayattan beklentileriniz, umutlarınız içim çok daha fazla çaba sarf etmeniz gerekebilir. Arkadaşlarınızdan beklentilerinizi bu dönemde çok yüksek tutmamaya gayret gösterin.

7 Şubatta Satürn Terazi burcunda geri gitmeye başlayacak, Satürn 25 Hazirana kadar Terazi burcunda geri gidecek, 12.evinizde geri gitmeye başlayan Satürn sizleri korkularınız ile yüzleştirmeye başlayabilir. Geçmişte kalan adalet ve devletle ilgili konular gündeme gelebilir. Çok geride bıraktığınız bir ilişki yeniden karşınıza çıkabilir, sosyal paylaşım ağları ile sizi bulabilir. Bilinç altınızda geriye ittiğiniz, unuttuğunuz konuları tekrar hatırlamanızı sağlayabilir. Burada hareket eden Satürn, soysal fobide yaratabilir, acaba insanlar bana zarar mı verecek endişesi de yükleyebilir size. Bilinç altınızı, ruh sağlığınızı ve en önemlisi uyku düzeninizi yeniden düzenlemekte fayda var. Belki de zihninizi biraz rahatlatma, arınma, endişe ve korkularınızdan arınma zamanıdır ne dersiniz?

15 Mayıs itibari ile sevgi, aşk, güzellik, estetik, tutkuların gezegeni Venüs geri gitmeye başlayacak İkizler burcunda ve 27 Hazirana kadar sürecek bu geri gitme hali. 8. evinizde gerçekleşecek. Venüs, özellikle başkalarına ait parasal konular,miraslar, ödemeler konusunda etkilerini gösterecektir. Şimdi iyi haber, sizi defalarca ret eden banka birden size kredi vermek için arayabilir, eski borçlarınızı geri alabilirsiniz, eski sevgilinizde sizi arayabilir. Şimdi iyi olmayan haberlere geldi sıra, eski sevgilinizin size geri dönmesi bir daha ayrılmayacağınız anlamına gelmiyor, unutmayın Retroda geldi, geldiği gibi gidebilirde. Parasal anlamda özellikle, kaldırabileceğinizden daha fazla yükün altına girmeyin, yoksa uzun vade de acısı çok fena çıkar. Eski kıyıda köşede unuttuğunuz faturanız, ödemeniz gereken bir taksit, kredi..vb kapınızı çalabilir. Eşinizin maddi durumu bir süreliğine durgunlaşabilir. Duygusal ilişkilerde yanlış anlaşılmalar. Hanımlar kişisel bakımlarınızı yaparken biraz daha dikkatli olmalısınız. Bankadan çektiğiniz kredi dışında birden beklenmedik masraflar çıkabilir.

20 Mayısta Venüs’ün geri gideceği alanda bir Güneş Tutulması meydana gelecek yani İkizler burcunda. Aslında siz bu ikizler burcu tutulmalarına 2011 senesinden aşinasınız, bu tutulma ile ilgili lafı çok fazla uzatmayacağım ama şöyle bir hatırlatma yapayım sizlere, 2011 senesinin 1 Haziran ve 10 Aralık  (+/- 15 Gün) tarihlerini bir gözden geçirin ne gibi gelişmeler oldu hayatınızda, yine bu temalar ön plana çıkacaktır hayatınızda. Aynı benzer etkileri 28 Kasım haftası yine gündemde olacak.

4 Haziran  Yay burcunda bir ay tutulması gerçekleşecek, yine geçtiğimiz sene 15 Haziran ve 25 Kasım tarihleri civarını düşünün bakalım, bu tutulma yine haritanızın aynı bölgelerini tetikleyecek. Hangi temalar hayatınızda ön plana çıkmıştı. Zaten haftalık analizlerimde tutulmaların etkilerinden detaylıca bahsediyor olacağım sizlere.

11 Haziran itibari ile büyük şans ve bereket gezegeni Jüpiter Boğa burcundan çıkıp ikizler burcuna giriş yapacak. 8. evinize giriş yapan Jüpiter;  öncelikle ortaklaşa kazanımlar, başkalarına ait kazançlar, miraslar, nafaka gibi konular üzerinde etkili olacaktır. Başkalarının paraları veya imkanlarından çok daha rahat bir şekilde yararlanabilirsiniz. Kredi çekmek bu dönem çok daha kolay ve zahmetsiz olacaktır sizin için ama dikkat boyunuzu aşabilecek borçların altına girmeyin. Öğrenciler bu dönem çok daha rahat bir şekilde burs alabilecekler, işlerine yatırım yapacak olanlar kısa vadede geri dönüş sağlayabilecekler. Ortaklıklardan elde edilen gelirlerle de artışlar meydana geliyor. Eşinizin finansal kazançlarında iyileşme ve artış meydana gelmeye başlayacak. Sponsorluk görüşmeleriniz çok daha olumlu sonuçlanabilir. Olası borçlarınızdan çok daha hızlı bir şekilde kurtulabileceksiniz. Bu elinize geçecek olan bir parayla olabilir.

5 Ekimde Satürn Terazi burcundan çıkıp Akrep burcuna geçiş yapacak. Bu işte tamda hayatınızda değişim ve dönüşümü gerekli kılan bir transit olacaktır. Bu transit zamanı kişisel yeteneklerinizi çok daha fazla farkına varabilir, bunları keşfedebilirsiniz. Kendi kendinizle yarışma zamanı olacak sizin için ve hayatınızı yeniden yapılandırmaya başlıyorsunuz. Size gereksiz olan ne varsa hayatınızdan çıkarma vakti artık. Korkularınızla savaşma ve güçlü olma zamanı olacak. Satürn disiplin gezegenidir, ve kişiliğinizi yaşamınızı kısaca disipline etme ve düzene koyma zamanı olacak. Bunun yanı sıra 1. evinize seyahat edecek Satürn hızlı bir şekilde kilo vermenizde de yardımcı olacaktır.

4 Ekim itibari ile Jüpiter İkizler burcunda geri hareket etmeye başlayacak ve yıl sonuna kadar geri gidecek. Yukarıda bahsettiğim, Jüpiterin ikizler burcuna geçişi olan ortaya çıkacak olan etkilerde hayatınızda bir yavaşlama, gelişmelerin daha ağırdan alındığını hissedebilirsiniz.

13 Kasımda Akrep burcunda bir tutulma meydana gelecek kişiliğin öne çıkacağı durumlar, sağlığınız, fiziksel görünümünüz, hayatınızda önemli başlangıçlar, girişimler söz konusu olacaktır bu tutulma zamanında. Bu tutulmada hem fiziksel hem de zihinsel olarak oldukça dikkat çekici olacaksınız. Atacağınız adımlar, hayatınızın genelini etkileyecek tarzda olabilir. Yeni başlangıçlarla ilgili fikirlerinizle dikkat çekeceksiniz. Özel hayatınızla ilgili sorumluluk almaya, kontrolü ele geçirmeye, özel hayatınızı belki de düzenleme ve disipline etmek için uygun destekler altında olacaksınız.

                       
İşte böyle sevgili Akrepler, okuduğunuz ilk anda tablo size çok karamsar gelebilir ama her detayı yazmak zor, ben olası negatif zamanlar hakkında uyarayım ki sizi hem sizler elinizden geldiğince aksiyonlar alın hem de iyi şeylere sevinebilmek için hayatınızda daha fazla zamana yer açın…


Mutlu Yıllar!