28 Aralık 2011 Çarşamba

2012 KOÇ /Yükselen KOÇ

Yeni bir yılla beraber tüm umutlarınızın hedeflerinizin gerçekleşmesi dileğiyle, bu yıl sizleri neler bekliyor şöyle kuş bakışı bir göz atmadan önce minik bir bilgilendirme yapayım sizler için. Bütün bir yılı oturup yazmak oldukça zor sizde tahmin edersiniz ki, bende bu sene ki önemli gökyüzü olaylarını, tutulmaları, geri giden gezegen tarihlerini ve önemli gezegenlerin burç değiştirmeleri hakkında bilgiler vermeye çalışacağım. Sizler zaten daha detaylı okumak için her zaman olduğu gibi haftalıklarımı takip edebilirsiniz.

24 Ocak itibari ile Mars başak burcunda geri gitmeye başlayacak ve 14 Nisana kadar sürecek bu geri gidiş. Mars sizin yönetici gezegeniniz olduğundan dolayı en az bir başak burcu kadar bu durumdan etkilenebileceksiniz. Mars haritanızın 6. evinde geri gidecek, Marsın geri gidiş zamanı enerjinin düştüğü, harekete geçilmekte zorlanılan, bir iş için 3 birim enerji harcarken 10 birim enerji harcanılması gereken ve kişiyi tembelliğe itebilecek bir süreçtir. 6. ev astrolojide sağlıkla ilgili konular, iş ve çalışma ortamı, günlük angarya işler ve en önemlisi sağlıkla ilgili konularla ilgilidir. Bu gerileme sürecinde iş yerinde adeta bir şeylerin tıkandığını ve işlerin ilerleyemediğine şahit olabilirsiniz, iş değiştirme ve terfi beklentilerinizi bu zaman aralığında pek yüksek tutmamanızı önerebilirim. Birlikte çalıştığınız kişilerle sudan sebeplerden dolayı aranızda gerginlikler oluşabilir. Bu tarih aralığında özellikle önemli ameliyatlarınızı almamanızı tavsiye edebilirim, sağlık evinizde gerileyecek olan Mars, ameliyatlarda problemler, yaraların çok geç iyileşmesi, tanı ve teşhiste problemler çıkartabilir ve bir diğer olası etkisi de kronik bir takım rahatsızlıklarınızın yeniden nüks etmesi olabilir. İnanın bende böyle gamlı baykuşluk yapmak istemezdim ama elimden bir şey gelmiyor benimde ne yazık ki…
           
7 Şubatta Satürn Terazi burcunda geri gitmeye başlayacak, Satürn 25 Hazirana kadar Terazi burcunda geri gidecek, 7. evinizde oluşacak bu geri hareket, ikili ilişkiler, ortaklıklar, partner ilişkilerinde işlerin ağır aksak ilerlemesine, var olan yapının test aşamasından geçeceğine işaret etmekte. Bu tarih aralığında evlilik dahil her hangi bir ortaklık anlaşmasına girişmek pek doğru olmaz, çünkü sağlam temeller üzerine kurulması zorlaşabilir. Birlikte olduğunuz kişi ile ilişkinizi gözden geçirme, sorgulama ihtiyacı hissedebilirsiniz. Eğer ilişkiniz sağlam temellere dayanıyor ise bu süreçte nasıl daha iyi olabilir sorusuna yanıt ararken, eğer bağlar zayıf ve sorunlu ise bu ilişkiyi acaba nasıl kolayca bitirebilirim diye sorgulayabilirsiniz. İlişkinizin ihtiyaçlarını, size kattıklarını düşünebilir, üzerinde çok durulmayan eski konular tekrar gündeme gelebilir. Biriyle birlikte iken kendinizi yalnız hissedebilirsiniz. Bir diğer olası etkisi ise; partnerinizle ilgili sorumluluklarınız artabilir, onun iş veya sağlığını ilgilendiren konularla yakından ilgilenmek durumunda kalabilirsiniz. İkilemler, karar vermekte zorlanma, ortağınızın veya partnerinizin tekliflerine karşı uyum göstermek adına daha kolay kabul edici olabilirsiniz. Bu dönem partnerinizin veya ortağınızın ihtiyaçları daha da artabilir. Yalnız olanlar ise, yeni başlayacakları ilişki çok ağırdan alınarak devam edebilir.


Haydi bu kadar negatif haberlerin arasına birazcık pozitif şeylerde serpiştireyim ki bana olan sevginiz azalmasın, 13 Mayıs haftası süper süper bir hafta olacak! Özellikle maddi anlamda harika fırsatlar, şanslar elde edebilecek, maddi olanaklarınızı genişletmenin yollarını bulabilecek hatta maddi olarak daha iyi imkanlara sahip işlere geçiş yapabileceksiniz.

15 Mayıs itibari ile sevgi, aşk, güzellik, estetik, tutkuların gezegeni Venüs geri gitmeye başlayacak İkizler burcunda ve 27 Hazirana kadar sürecek bu geri gitme hali. 3. evinizde geri gidecek olan Venüs, kardeşleri olanlar onlarla aralarında ki sevgi bağı ilişkilerinde problemler yaşayabilirler, bunun yanı sıra tasarım, estetik, sanatsal ve yaratıcılık gerektiren, yazı işlerinde bir takım işlerin ağırdan alınabileceği bir süreç olacak. Mesela bu tarih aralığında bir web tasarımı için girişimlerde bulunursunuz ama ya istediğiniz gibi gitmez ya da iş bir türlü bitmez.

20 Mayısta Venüs’ün geri gideceği alanda bir Güneş Tutulması meydana gelecek yani İkizler burcunda. Aslında siz bu ikizler burcu tutulmalarına 2011 senesinden aşinasınız, bu tutulma ile ilgili lafı çok fazla uzatmayacağım ama şöyle bir hatırlatma yapayım sizlere, 2011 senesinin 1 Haziran ve 10 Aralık  (+/- 15 Gün) tarihlerini bir gözden geçirin ne gibi gelişmeler oldu hayatınızda, yine bu temalar ön plana çıkacaktır hayatınızda. Aynı benzer etkileri 28 Kasım haftası yine gündemde olacak.

4 Haziran  Yay burcunda bir ay tutulması gerçekleşecek, yine geçtiğimiz sene 15 Haziran ve 25 Kasım tarihleri civarını düşünün bakalım, bu tutulma yine haritanızın aynı bölgelerini tetikleyecek. Hangi temalar hayatınızda ön plana çıkmıştı. Zaten haftalık analizlerimde tutulmaların etkilerinden detaylıca bahsediyor olacağım sizlere.

11 Haziran itibari ile büyük şans ve bereket gezegeni Jüpiter Boğa burcundan çıkıp ikizler burcuna giriş yapacak. Özellikle iletişim, tanıtım, reklamcılık sektörlerinden bir çoğunuz para kazanmaya başlayacak. Bazılarınız Jüpiter’in desteği ile kitap çıkarmaya karar verebilirsiniz ve ilk kitabınızı bastırabilirsiniz. Keza eğitim hayatınızla ilgili harika fırsatlar ve şanslar sizlerle birlikte olacak sene sonuna kadar. Gireceğiniz sınavların hakkını verebilecek ve alnınızın akıyla geçebileceksiniz.

Temmuz ayı hayatınızda daha çok ev, yuva, aile ve yerleşime ait konular hayatınızda ön planda olurken, ağustos ayı ise özel hayatınız, aşk ve çocuklarla ilgili konular ön plana çıkmaya başlayacak. Yalnız olanlar hayatlarına özel anlamda birilerini alabilirler. Çocuk sahibi olmak için bazılarınız girişimlerde bulunabilirsiniz. Eylül ayı ise iş ve çalışma koşullarının ön planda olacağı ve başarılı işlere imza atabileceğiniz güzel bir ay olarak karşımıza çıkmakta.

5 Ekimde Satürn Akrep burcuna giriş yapacak ve artık ilişkileriniz, ortaklıklarınız ve evlilikle ilgili konularda üzerinizde baskı ve ağırlık ortadan kalkmaya başlayacak, rahat bir nefes alacaksınız. Satürn’ ü bu alandan uğurlayacaksınız. Satürn yeni bir sürece giriş yapıyor olacak, haritanızın 8. evinde uzunca bir süre ilerleyecek olan Satürn, başkalarının maddi olanakları, miras, borçlar, ödemeler, ortaklaşa işlerden kazanılan gelirlerle ilgili konularda sizi disipline etme ve deneyimler kazanmanız için sizleri bazı testlerden geçirecek. Yıl sonuna kadar Satürn bu alanda hareketine devam edecek, parayı nasıl ve ne şekilde kullanmanız gerektiğini ve de değerini çok daha iyi anlayabileceksiniz bu sayede.

4 Ekim itibari ile Jüpiter İkizler burcunda geri hareket etmeye başlayacak ve yıl sonuna kadar geri gidecek. Bu eğitim, yayıncılık, tanıtım, yakın çevre ilişkilerinizde işleri ağırdan almanın zamanı geldiğine işaret ettiği gibi, bazı şeylerin üstesinden geçerek olası hatalarınızı düzeltmeniz için size yardımcı olacaktır. İletişim, yayıncılık ve eğitim gibi işlerden para kazanıyorsanız şayet bu süreçte gelirlerinizde veya size yapılması gereken ödemelerde minik gecikmeler gündeme gelebilir.

9 Kasım haftası Venüs ve Jüpiter harika bir görünüm oluşturacaklar, eski ilişkiler yeniden gündeme gelebilir, buluşmalar görüşmeler gerçekleşebilir veyahut yalnız olanlarınız için harika ilişkiler ve ortaklık teklifleri alabilirsiniz. Hatta bazılarınız evlenme teklifi bile alabilirisiniz! Bu harika bir hafta olacak. Keza gelirlerinizde bu hafta artmaya başlayabilir, elinize güzel bir miktar para geçebilir. 13 Kasımda Akrep burcunda gerçekleşecek olan tutulma ile maddi anlamda yeni olanaklar ve fırsatlarla karşılaşabileceksiniz. Hatta yaşanılacak olan bazı olaylar hayata bakış açınızı yeniden şekillendirmeye başlayacak olumlu anlamda. Ortaklaşa işlerden kazanç elde edebileceğiniz işlere yönelmeye başlayabilirsiniz bu tutulmanın ardından…


İşte böyle sevgili Koçlar, okuduğunuz ilk anda tablo size çok karamsar gelebilir ama her detayı yazmak zor, ben olası negatif zamanlar hakkında uyarayım ki sizi hem sizler elinizden geldiğince aksiyonlar alın hem de iyi şeylere sevinebilmek için hayatınızda daha fazla zamana yer açın…


Mutlu Yıllar!