1 Ocak 2012 Pazar

2012 Senesine Astrolojik Bakış

1- 2012 yılında en şanslı burç hangisi?


Her burç için 2012 senesinde ayrı ayrı şanslı geçeceği zamanlar olacaktır ama genel olarak astrolojide büyük şans, talih, bereket gezegeninin içinde bulunacağı burç o senenin genel anlamda şanslı burcu ilan edilir. Bundan yola çıkarak 2012 senesi için Haziran ayına kadar Boğa burcu ve haziran ayından sonra da İkizler burcu diğer burçlara nazaran daha şanslı olabilecekler. Çünkü Jüpiter Haziran ayına kadar Boğa burcunda ve ve 12 Haziran itibari ile de İkizler burcuna giriş yapacak.


2- Hangi tarihler, hangi burçlar için dönüm noktası olabilir?

Bütün burçları bu sene önemli değişiklikler bekliyor ama öne çıkacak olanlardan bahsedelim.
Öncelikle artık Uranüs Koç burcunda hareket edecek tüm sene ve onları fazlası ile özgürleştirip hayatlarında çok büyük değişimlere itecek. Hayatlarında rutini biraz asice tavırlarla kırabilecekler. Yalnız özellikle Mart ayı bu etkiler daha güçlü bir şekilde devrede olacak, önemli anlaşmalar, sözleşmeler, yer değiştirme hatta şehir bile değiştirmek isteyebilirler.

Bu sene ikizler, yay ve akrep burçlarında güneş ve ay tutulmaları meydana gelecek. Bu burçların hayatlarında önemli bitişler ve yeni başlangıçlar, iş ve mesleki konularda önemli gelişmeler, özel hayatları, evlilik, ayrılmalar, boşanmalar üzerine kararlar alabilecekler. 21 Mayıs, 4 Haziran, 28 Kasım ve bu tarihleri +/-15 gün olarak düşünmekte yarar var özellikle ikizler ve yay burçlarının hayatlarında önemli değişimler ve gelişmeler beklemekte az önce açıkladığım gibi. 14 Kasım haftası ise Akrep burçlarının hayatlarında ciddi değişimler başlıyor olacak.

Tabii bu tutulmalar sadece bu burçları etkilemeyecek, bu bahsettiğim tarihlerde Boğa-akrep burçları maddi konular ve borçlar üzerinde, Yengeç ve Oğlaklar sağlık ve çalışma ortamlarına ilişkin, Aslan ve Kova burçları özel hayatları, aşk hayatı ve çocuk sahibi olanların çocukları üzerinde önemli gelişmeler veya çocuk sahibi olmak için adımlar atabilirler. Başak ve Balık burçları ise iş, kariyer ve yer değiştirme taşınma konuları bu sene hayatlarında özellikle vermiş olduğum tarihlerde ön plana çıkacaktır.

Balık burçları bu sene ise daha çok sezgilerini kullanarak doğru yolu bulabilecekler,


3- 2012 yılında dünyayı ve Türkiye'yi neler bekliyor? 2012 yılı için genel öngörüleriniz neler?


Türkiye’nin kuruluş haritası üzerinden gidecek olur isek; bu sene gerçekten çok önemli ve kaderse gelişmeler olacağı bir sene olacak. Geçen sene pek çok yazımda bahsettiğim diplmatik ilişkilerin bozulması ve savaş baltalarının ortaya çıkması bu sene kendini iyide iyiye hissetirecektir. Çünkü gökyüzünde şu an hareket eden Pluton Türkiye’nin yükselen burcu ile 180 derecelik bir kontakta olacak. Plüton, dönüşmeyi, zorlu koşulları, gücü, oyunları, savaşları, anarşiyi, mafyayı, despotluğu, evrimi simgeler. Şu an gökyüzünde hareket eden transit Plüton ise, Türkiye kurulduğu anda ki Plüton ile karşı karşıya gelmeye hazırlanıyor. Kısacası tehlike çanları çalıyor! Dünya astrolojisine göre 1. ev halkın genel durumunu 7. ev ise, kanunsuzları, kaçak durumunda ki kişileri, savaş ve barışlar, uluslar arası anlaşmaları simgeler. Hareket halinde ki Plüton’un Türkiye’nn yükseleni ile temas edecek olması , halkı oldukça huzursuz edebilir,, halk içinde anarşi ve şiddet olaylarını ayyuka çıkartabilir, iş birlikçilerimiz ile aramızda ciddi sorunların hatta savaş çıkma ihtimalini göstermekte. Faili meçhul cinayetler, beklenmedik ani olaylar, kaybolan önemli insanlar. Önemli anlaşmalar ortadan kalkıp, köklenmiş, kök salmış sistemlerde çöküşler meydana gelebilir. Özellikle 3 Ocak haftası, 6 Ağustos haftası ve 29 Ekim haftası Türkiye için sıcak saatlerin olduğuna işaret etmekte, özellikle memur, çalışan kesim, silahlı kuvvetlerle ilgili. Bu sene Profectionda Türkiye 5. evini yaşamaya başlayacak, dünya astrolojisine göre 5. ev Medya, Tv, Sinema, borsa, spekülatif konular, genç nesil ile ilişkilendirilir. Bu sene 5. evden alınacak olan Satürn Transiti ile birlikte bu konularda düzenlemeler, kurallar, ciddi yasaklar gelebilir. Özellikle ekran yasakları, görmeye izlemeye alışkın olduğumuz kişi ve programlar aniden kaldırılabilir 2012 senesinde. Başbakan veya cumurbaşkanı 2012 senesinde önemli hayati bir ameliyat veya operasyon geçirebilir, ciddi bir sağlık sorunu atlatatılabilir.

Global anlamda ise emlak piyasasının ve Amerika borsasının düşüşünün hızlanacağı bir yıl olacak. Bunun yanı sıra Neptün’ün burç değiştirerek balık burcuna geçişi ile beraber su enerjisinden çok daha etkin ve faydalı bir şekilde kullanılabilecek. Belki hemen 2012 de değil ama önümüzde ki 3-4 sene içinde benzin..vb yakıtlar yerine su ile çalışan araçları görebileceğiz. Bunun yanı sıra Neptün’ün o mistik tarafı balık burcunda çok daha kuvvetlenek, bu da koşulsuz sevginin hızla ön plana çıkacağını ama sevgiyi kötü emellerine alt ederek ve bundan rant sağlayacak kişi ve gruplarında türeyebileceğini söyleyebilirim. Yine Medyumlar, büyücüler, üfürükçüler, sihirbazlar ve ilizynistlerin oldukça prim yapacaklar. Atlanta, kayıp kıta Mu..vb denizler altına gömülü uygarlıklarla ortaya çıkabilir, onlarla ilgili daha somut gelişmelerde yaşanabilir.

Bunların dışında, savaşlar 2012’nin ne yazık ki en çok konuşulan konuları arasında yer alacak, 2011 sadece ayak sesleri idi bu konuyla ilgili.Global anlamda bir 3. dünya savaşı riski bulunmakta 2012-2014 senesi arası.


2012 yılında burçlara yönelik tavisyeleriniz neler?


Koç burçları için bu sene, eğitim alanlarına yönelmeye başlayacaklar ama maddi anlamda bu sene özellikle yapacakları büyük ve riskli yatırımlara dikkat etmelerinde fayda var

Boğa burçları ise bu sene finansal anlamda şans ve sürprizlerle karşılaşırken ilişkiler ve ortaklıklarla ilgili konularda sorumlulukları çok daha fazla artmaya başlıyor.

İkizler burçlar Jüpiter etkisi ile daha hızlı, hareketli ve hayatlarında önemli başlangıçlar yapabilecekleri bir sene olacak fakat sağlıkla ilgili konulara özellikle çok daha fazla para harcayabilirler

Yengeçler, bu sene sağlıkları harika, olası problemlerin üstesinden çok rahat gelebilecek iken, aşktan yana mutsuz ve kendilerini yalnız hissedebilirler, başlayacakları ilişkiler onları çok tatmin etmeyebilir

Aslanların bu sene arkadaş çevreleri genişlemeye başlıyor ve çok daha sosyal dışa dönük geçirebilecekleri, arkadaşlarından destek ve yardım alabilecekleri bir sene olacak.

Başaklar ise iş ve kariyerlerine ilişkin konularda yılın geneli olumlu etkiler altında olacaklar, terfiler, yükselişler söz konusu fakat yakın çevreleri ve komşuları ile ilgili sıkıntılı durumlar oluşabilir.

Teraziler bu sene bol bol seyahat ediyor ve önemli mevki statü sahibi kişilerden destekler alacaklar fakat parasal konularda harcamalarına ve yatırımlarına dikkat etmeleri gerekmektedir.

Akrep burçları için ortaklaşa işlerden gelirlerini arttırabilecekler ve maddi anlamda şans ve fırsatlar elde edebilecekler ama bu sene hayatlarına çeki düzen verecekler ve kişisel yeteneklerini ortaya çıkarabilecekleri fırsatları olabilecek

Yaylar bu sene evlilik veya yeni ortaklıkların hazırlığındalar, sene boyunca sürekli destek alabilecekler ve yalnız kalmayacaklar ama sağlıklarına özellikle ruh sağlıklarına dikkat etmeleri gerekebilecek

Oğlakları bu sene oldukça kazançlı ve bir o kadar yoğun bir iş temposu bekliyor Jüpiter desteği ile sağlıkları bu sene harika olacak ama sosyal çevrelerini ve arkadaşlıklarını gözden geçirecekler ve eleme yapabilecekler

Kovaların ise bu sene aşk ve çocuk yılı olacak. Harika bir aşkla hayata bakış açıları değişmeye başlıyor bazıları ise evlerini çocukla neşelendirecekler fakat iş hayatının sorumlulukları bu sene oldukça artacak

Balık burçları bu sene ev sahibi oluyorlar, sezgileri inanılmaz derecede kuvvetleniyor ve algıları son derece açılıyor. Kendilerinde yeni yetenekler keşfedebilirler hatta bir çoğu sanatsal konulara yönelebilirler. Hukuksal konulara dikkat etmeleri yerinde olacak bu sene .