22 Şubat 2012 Çarşamba

Can Bonomo Eurovision'u Kazanabilecek Mi ?





Hepinize Selam;

            Dün akşam yayınladığım Whitney Houston’ın ölümünü anlatan durum/olay astro-analiz yazısından sonra, bugünde Can Bonomo’nun Eurovision serüvenini yıldızlar altına yatırıp analiz etmek istedim. Bakalım sevgili Can bu yarışmada başarı yakalayabilecek mi ?

Bu çalışmayı yaparken, kişinin doğum haritasından ziyade benim için önemli olan şarkının lansmanının yapıldığı andır. Çünkü artık şarkı doğmuş ve herkes tarafından bilinmektedir ve en önemli nedeni ise Eurovision’un aslında bir birey değil, beste yarışması olmasından dolayı burada yarışacak olan konu şarkıdır. Resimde Eurovision şarkı yarışmasında yarışacak olan şarkının doğum haritasını görmektesiniz (Sadece insanların değil, olayların-ölümlerinde bir haritası bulunmaktadır). Şimdi bu harita üzerinden astro-analizimize başlayalım bakalım. (Şunu da önemle belirtmek isterim, böyle astro-analizler kaçıncı olabileceğine dair bilgi asla vermezler ama başarı yüzdesi hakkında fikir sahibi olmamızı sağlarlar)

Şarkının doğum haritası 22.02.12 saat 19:44  İstanbul olarak hazırlanmıştır (Şehir kısmı oldukça tartışılmıştır Twitter üzerinden Ankara mı yoksa İstanbul mu ? diye, çoğunluk İstanbul Tepebaşı dediğinden dolayı, bu lokasyon baz alınmıştır)





Şarkı’nın burcu balık, yükselen burcu ise Başak! Adım adım gidelim. Yükselen Başak olduğundan dolayı, yönetici gezegeni MERKÜR’dür. Ama buna geçmeden önce, dikkatimi asıl çeken, şu an Başak burcunda  geri harekette olan MARS’tır.  (Bu hiç iyi bir şey değil, memnuniyetsizliği ve girişimlerde başarısızlığa işaret eder) ve haritanın 12. evinde (Kayıplar, zorluklar, başbelası işler) ilgili bölgede. Şu ana kadar şarkının başarı elde edemeyeceğini düşünebilirim ama tek bir göstergeye bakarak sonuca gitmek hata olacağından diğer göstergelere de göz atalım. Mars’ın geri harekette olması 12. evde şarkı da memnıniyetsizlik yüzünden belki de yeniden düzenlenebileceğine işaret edebilir.

Şarkı yeni ay zamanı açıklanmıştır ve Güneş-Ay ikilisi yeni ay fazındadır. Yeni ay fazı ile ilgili daha önce ŞURADA özel bir yazı yazmıştım. Bu harita için yeni ay fazında olması şarkı için umutları, heyecanları, beklentinin çok yüksek olabileceğini ve iddialı olduğuna işaret etmekte. Fakat bu yeni ay haritanın 6. evinde meydana gelmekte. Astrolojide 6. ev, zorluklar, zayıflıklar, rahatsızlıklar, angarya işlere işaret eder. Bu şarkı için çok güçlü bir yeni ay değil ne yazık ki. Diğer göstergelere hızla göz atalım.

Eğer bir başarıdan söz edeceksek hemen haritanın tepe noktasına bakmamız gerek. Haritanın Tepe Noktasını (MC) İkizler burcu kesmektedir. (Keşke tepe noktasında bir Venüs bir Jüpiter olsaydı dedim içimden, en azından sükse ve başarı şansı verirdi). İkizler burcunun yönetici gezegeni olan Merkür, haritada balık burcunda yerleşmektedir. (Balık burcunda ki Merkür, zararlı bir yerleşimdedir) ve geri giden Mars ile karşıt ,zararlı bir görünüm yapmaktadır. Bu da ne yazık ki iyi bir gösterge değil, kariyerinin, başarının güç kaybettiğine işaret eder. Ki önemli bir detay daha, haritanın yükselen burcunun (Başak) yönetici gezegeni de Merkür’dür. Bu haritada Merkür hem kişisel hem de toplumsal başarıyı işaret eden noktaları tutmakta ve zararlı bir görünümdedir. Merkür-Mars zararlı bakış açısı, acımasız eleştirilere de işaret etmekte. Hem de başarı oranını düşürücü etkiler yapmaktadır.

Şu ana kadar incelediğim 3 önemli gösterge bana şarkının çokta prim yapamayacağının işaretlerini vermektedir. Bir adım daha ileri gidelim ve şarkıların, eğlencenin, sanatın genel yöneticisi olan VENÜS’ü inceleyelim. Bakalım Venüs başarı şansımızı yükseltebilecek mi ? Haritada Venüs, Koç burcunda ve 7. evde yerleşmektedir. Venüs, Koç burcunda zararlı bir yerleşimdedir ve haritada hiçbir gezegenle açısal bağlantı kurmamaktadır. Genel göstergenin de böylesi zararlı yerleşimde olması ne yazık ki başarı şansını yükseltmemekte!

Gözüme takılan bir diğer gösterge de, Şans noktasının Başak burcunda yer alması ve yükselene çok yakın bir mesafede yer alması. Bu en azından ilk elemeleri sorunsuz geçebileceğimize işaret olabilir. (Gerçi haritada diğer bütün göstergeler bu kadar faulken umarım şans noktası bu şansı vaad edebilir)

Haritaya genel olarak son kez göz attığım zaman, Satürn’ün 2. evde (Para evinde) ger harekette olması, bütçe ile ilgili sıkıntılara, maddi anlamda tatminsizliğe, sorunlara, problemlere işaret etmekte.

Haritanın 6. evinin bu kadar dolu olmasından dolayı ilk aklıma gelen, yarışma anında rahatsızlık yüzünden kendini yeterince iyi ifade edememeyi verebilir. ( Hadise’nin Eurovision şarkısı açıklandığı zaman 6. evinde yine bu kadar gezegen toplaşması vardı ve yarışma anında Hadise hasta bir şekilde çıkmıştı sahneye, ya grip ya da faranjit olmuştu yanlış hatırlamıyor isem)

En son haritanın sabit yıldızlarına da göz atarsak eğer; 15 derece’de Achernar Sabit yıldızı bulunmakta ve Merkür ile tam kavuşum yapmaktadır. (Hem yükselen hem kariyer yöneticisi ile) Bu sabit yıldız aslında kazalara, boğulma tehlikelerine, sıvılarla ilgili problemlere işaret, sıvı gıdalar yüzünden zehirlenmelere işaret eder. En iyi yerleşimde ve konumda iyi bir ahlak vermektedir. ( Bu kişi değil, şarkı haritası olduğundan bir boğulma tehlikesi olabileceğini sanmıyorum, sabit yıldızlara sadece merak ettiğimden dolayı göz atıyorum)


Son olarak toparlamam gerekirse eğer; adım adım özenle incelediğim astrolojik göstergeler şarkının bize üzülerek söylüyorum ki, başarı getiremeyeceğine işaret etmekte. Bir Eurovision Fanı, delisi, çılgını…vs olarak elbette Can Bonomo’yu destekliyorum ve başarılı olmasını umut ediyorum.


Sevgiler….