5 Nisan 2012 Perşembe

Terazi Burcunda Dolunay ve Etkileri ( 6 Nisan)




Cuma günü 22:19’da Terazi burcunda dolunay meydana gelecek.   Bu dolunay zamanı gökyüzünde yine kırmızı sirenler çalmakta. Dolunay zamanı Venüs ve Mars ve Neptün gergin pozisyonda olacaklar.

-          Bu dolunay’ın odaklanacağı asıl konu Terazi burcunun ifade ettiği ilişkiler üzerine olacaktır. İlişkilerde güç çekişmeleri, ani tartışmalar, sorunlar gündeme gelebilir. Bu sadece özel değil, sosyal, iş ilişkileri içinde geçerlidir.

-          Huzur ve denge arayışı ön plana çıkacaktır. Hoşgörü göstermemiz gereken durumlarla daha sık bir şekilde karşılaşabiliriz

-          İlişki kurmak, yeni ilişkiler başlatmak, ortaklıklar için adım atmak için hevesli olabiliriz

-          Sanat ve sanata dair her türlü konu ile ilgili bir çok habere rastlayabiliriz.

-          Hak, adalet kavramları hayatımızda daha çok ön plana çıkabilir, uzlaşmacı, hakemlik tarafımızı ortaya koymamız gerekebilir. Orta yolu bulma görevi üzerimize düşebilir.

-          Bu dolunaydan birinci derecede etkilenecek burçlar; Terazi, Koç, Balıklar,ikizler ve Başak burçlarıdır.

-          Venüs –Mars-Neptün gerginliğinden dolayı, gereksiz asılsız kıskançlıklar, gerçekçi olmayan konuların fazlaca büyütülmesi, ilişkilerde gerginlikler, hayal kırıklıkları, emeklerin boşa gittiğini düşünme, aldanmalar oluşabilir.

-                    Neptün etkin olacağı için Hayal gücümüz son sürat çalışabilir. Sezgilerimiz her zamankinden daha kuvvetli olacaktır. Romantik dakikalar geçirmek, şiir veya şarkı sözü yazmak, resim yapmak, mum ışığında özel biriyle vakit geçirmek için ideal zamanlar. Kısacası, hassas, sezgisel, sanatçı, romantik tarafımızı daha rahat ortaya koyabiliriz.
-                    Denizler, gemiler, gemi yapılan yerler, su kenarında yerleşimlerle ilgili olumsuz haberlere rastlayabiliriz.


Türkiye ve dünya Geneline göz atacak olur isek;

-          Bu dolunay Türkiye’nin 5. evinde gerçekleşecek. 5. ev dünya astrolojisine göre çocukları, genç nüfusu, spekülatif durumları, kamu alanlarını, eğlence ve sanat sektörünü ve bu alanlarda isim yapmış kişilere işaret eder. Dolunay zamanı bu konular ön planda olabilecek, keza spor camiasıyla ilgili asılsız haberler can sıkabilir, asılsız dedikodular yüzünden bir çok insanın canı yanabilir.


-          Genç nesil, çocuklar özellikle 21 yaş altı bireyleri ilgilendiren gelişmeler yaşanabilir.

-          Venüs – Neptün- Mars gerginliği sayesinde özellikle kadınlarla ilgili, kadınların konu olduğu önemli cinsel içerikli, suç içerikli konular meydana gelebilir. Uluslar arası platformlarda kadınlara ilişkin önemli konular işlenebilir.

-          Polis veya çevik kuvvetle ilgili çatışma, arbede, kargaşa olayları meydana gelebilir. Polis ile genç nüfus sert bir şekilde karşı karşıya gelebilir, terör olaylarında ciddi artışlar oluşabilir, toplu ölümler gerçekşleşebilir.

-          İsim yapmış, ulusal halk kahramanları, ozanları, şairlerine ilişkin gelişmeler yaşanabilir

-          Neptün Etkin olacağından, hastane, hayır kuruluşları, yardım derneklerine ilişkin olumlu bir takım gelişmeler yaşanabilir

-          Borsa ile ilgili spekülatif gelişmeler meydana gelebilir, yatırımlar yapmak için pekte uygun bir zaman değil açıkçası. Her an yeni bir petrol zammı haberi de alabiliriz.

Eğlence ve sanat sektöründe isim yapmış önemli kişilerle ilgili haberlere sıkça rastlayabiliriz


Koç / Yükselen Koç;

Bu dolunay özellikle ikili ilişkilere vurgusunu yapacaktır! Eğer ki yalnızsanız bu dolunay zamanı ciddi ilişkilere başlamanız için gökyüzü destek verebilecektir. Eğer yalnız değilseniz bir ilişkiniz var ise bu dolunay ilişkinizde ki bir takım sorunları daha görünür bir hale getirebilir ve oturup bunlar üzerine konuşabilir, tartışabilirsiniz. Ama birbirinizi yanlış anlama ihtimalinizde yüksek, bu yüzden alınganlıklardan kaçınmak yerinde olacaktır. Yine bu dolunay sayesinde para kazanmanızı sağlayacak ortaklık teklifleri gelebilir ama şartlar henüz çok net olmayabilir, kesin cevaplar vermek için önümüzde ki haftayı beklemenizde yarar var.


Boğa / Yükselen Boğa;

Bu dolunay sizin iş,çalışma ortamı ve sağlık evinize düşmekte! Bu dönem yeni iş projeleri sık sık gündeme gelebilir, özellikle yaratıcı tarafınızı kullanabileceğiniz teklifler olabilir bunlar, iş konularında fazla idealist bir tavır içine bürünebilirsiniz. Bunun yanı sıra iş arkadaşlarınızla yanlış anlamalar, anlaşılmalarda gündeme gelebilir. Ve gelelim sağlığa, bu dolunay sağlığınızı ilişkilendiren konuları da ön plana çıkartabilir, daha fazla üzerine düşmeniz gerekebilir, check-up gibi bir hizmet alabilir, profesyonel bir destek alabilirsiniz. Bunun yanı sıra olası sorunların da artık sonuna geldiğinize işaret etmekte! Keza diyet,spor..vb aktiviteler için de oldukça uygun zamanlar.


İkizler / Yükselen İkizler;

Bu dolunay sizin aşk evinize düşmekte, evet yalnız olanlarınız gerçekten çok keyifli ve çok romantik ilişkiler içine çekilebilirsiniz. Bunun yanı sıra ilişkileri olanlar bu dönemde romantik bir yerde yemek yiyebilirler, güzel, keyifli bir gece geçirmek için idealdir. Keza yaratıcılık gerektiren konularda başarı elde edebilirsiniz, hele işiniz medya, yaratıcılık gerektiren bir sektör, tv, sinema…vb ize yeni iş teklifleri ile de karşılaşabilirsiniz. Özel yaşamınızda sorunları büyütmemeye özen göstermenizde yarar var



Yengeç / Yükselen Yengeç;

 Bu dolunay zamanı evinizde, yaşadığınız yerde bir takım değişiklikler yapmak için ideal zamanlar, aile içinde bir takım önemli konular daha görünür bir hale getirecektir ve sizlerde çözüm için kolları sıvayabileceksiniz. Keza yer değiştirme, taşınma…vb konular içinde ideal zamanlar.Geçmişi, geçmiş ilişkilerinizi gözden geçirebilirsiniz. Yaratıcılık gerektiren konularda başarı elde edebilirsiniz. Yalnız yakın çevrenizde duyacağınız bir takım dedikodular canınızı biraz sıkabilir.


Aslan / Yükselen Aslan;

Dolunay etkisi ile seyahatler organize edebilirsiniz, seyahat planları yapabilirsiniz 2-5 günlük. Bunun yanı sıra daha çok okuyabilir, araştırabilirsiniz. Elinizin altındaki dosyaları veya bilgisayarınızı düzenleyebilirsiniz. Yakın çevrenizle ve komşularınızla daha çok birliktelik ve vakit geçirebilirsiniz. Yakın çevrenizin özel yaşamları ile yakından ilgilenebilirsiniz. Keza yeni bir site açabilir, var olan sitenizi güncelleyebilir, yeni bir kitap yazmaya karar verebilir, yayın evleri ile görüşebilirsiniz. Para ile ilgili bir mevzuda sinirleriniz gerilebilir, hayal kırıklığı söz konusu olabilir.


Başak / Yükselen Başak;

Bu sizler için para demek, maddi anlamda olası bir sorun ortadan kalkmaya başlıyor, maddi anlamda sizi güçlendirecek durumlar oluşabilir, kazançlarınızı arttırabilirsiniz! Göz ardı ettiğiniz olası bir konu bu dolunay zamanı yaşamınızda  daha görünür bir hale de gelmeye başlayabilir ama merak etmeyin konu ne ise çözülecektir. Maddi anlamda kazançlı zamanlar sizleri bekliyor olacak. Yalnız iş ve kariyerinizi ilişkilendiren konularda gerginlikler hakim olabilir, detayları gözden kaçırabilirsiniz, minik bir hayal kırıklığı yaşayabilirsiniz.


Terazi / Yükselen Terazi;

Bütün spot ışıklarını adeta üzerinize tutacak! Eğer yalnızsanız bu dolunay size oldukça romantik ve duygularınıza hitap edecek bir partner getirebilir yaşamınıza! Bunun yanı sıra dolunay zamanları diyete başlamak için ideal zamanlardır, hızla kilo verebilirsiniz. Yaşamınızda tamamlanması gereken konuları tamamlamak içinde çok uygun bir süreç. Yaşamınızda sorun olan konuları toparlayabilir, son noktaları da koyabilirsiniz. Dolunay zamanı kendinizi gereksiz yere gergin hissedebilir, enerjinizi doğru ve etkin bir şekilde bir yöne kanalize etmekte zorlanabilir, odaklanma problemleri yaşayabilirsiniz.



Akrep / Yükselen Akrep;

Bu dikkat zamanı aslında! Çünkü bu dolunay sağlık evinize düşmekte. Bünyeniz hassas olabilir, yediklerinize, içtiklerinize dikkat etmenizde yarar var. Gizlilik içinde hareket etmeye eğilimli olabilirsiniz, isteklerinizi net bir şekilde ortaya koymakta zorlanabilirsiniz. Bu dolunay yaratıcılık gerektiren konularda daha yaratıcı olmanız konusunda destekliyor olsa dahi, ilişkileri olanlar için kırmızı alarm niteliğinde. Özel yaşamınızda kafanız biraz karışabilir, ne yöne gideceğinizi bilemeyebilirsiniz. Önemli kararlar almaktan kaçınmakta yarar var.


Yay / Yükselen Yay;

Dolunay sizleri daha sosyal yapabilecek, davetler alabileceksiniz. Arkadaşlık ilişkileriniz pekişmeye başlıyor, olası sorunları daha görünür bir hale de getirse üstesinden rahatlıkla gelebileceksiniz. Yeni ortamlar içine girebilir, yeni insanlarla tanışabilirsiniz. Yalnız ev-iş arasında ki dengeyi dikkatli kurmanız gerekmektedir, iş ve ev ilişkilerinden yana zorlanmalar, hayal kırıklıkları, yanlış anlamalar, aldanmalar oluşabilir.


Oğlak / Yükselen Oğlak;

Kariyer evinizde meydana gelecek by dolunay ile birlikte olası sorunların, problemlerin üstesinden çok daha rahat bir şekilde gelebileceksiniz, yeni iş telifleri ile karşılaşabilir, terfiler gündeme gelebilir, değişimler yaşanabilir, üstlerinizde önemli görüşmeler, toplantılar yapıp bazı kararlar almanız gerekebilir. Yalnız siparişlerde kargolarda, yurt dışı ile ilgili işlerde, konularda aksaklıklar, gecikmeler meydana gelebilir.


Kova / Yükselen Kova;

Bu yurt içi veya yurt dışı seyahat durumlarını gündeme getirebileceği gibi, uzaklarda olan kişilerle flörtler yaşayabilirsiniz. Uzak yerlerden gelecek paketlerinizle ilgili minik sorunlar gündeme gelebilir, siparişlerinizi doğru verdiğinize emin olun.  Maddi anlamda büyük riskli girişimlerde bulunmak için pek uygun dönem değil, paranızı daha çok moda, kıyafet, güzellik için harcayabilirsiniz. Aşkla ilgili konularda yanlış anlamalar, alınganlıklar, kırgınlıklar olabilir, olası konuları fazla abartmamaya özen göstermekte yarar var.


Balık / Yükselen Balık;

8. evinizde gerçekleşecek dolunay etkisi ile bankacılık işlemlerinizi halledebilir, kredi araştırmaları yapabilir, ödemelerle ilgili olası sorunların üstesinden rahatlıkla gelebilirsiniz. Ortaklaşa kazançlardan elde ettiğiniz gelirlerinizi keza arttırabilirsiniz. Para mevzularında önemli bir konuyu halletmeniz gerekebilir, primler, burslar, alacaklar, nafakalar bu dolunayın konuları arasında yer alacak. Yalnız özel yaşamınızda  aldanmalar, gerginlikler, odaklanma problemler, yanlış anlaşılmalarda oluşabilir. Gereksiz alınganlıklar, küslükler meydana gelebilir. Umduğunuzu tam olarak bulamayabilirsiniz.