10 Mayıs 2012 Perşembe

Şampiyonluk Maçı Astro-Analizi


            


Normal şartlar altında futbolun “fu” sundan anlamam, zaten takımda tutmak, laf olsun beri gelsin diye renkleri de güzel olduğu için galatarasay derim ama bilin ki ne kalecisinin ismini bilirim ne de 2 oyuncusunu.  Neyse konumuz zaten bu değil, bana çok soru geldi bununla ilgili kim şampiyon olur falan fıstık! Madem ülke gerçeklerini konuşmak yerine an bir an futbolla zehirlenmeyi tercih ediyorsunuz ve seviyorsunuz bununla ilgili bir astro*analiz yazısı yazmak farz oldu bana da.

            Yarışma/ müsabaka ile ilgili ilk defa astro-analiz yazacağım. Bu yüzden çok emin olmamakla birlikte bildiğim astrolojik kuralları uygulayacağım ve daha önce astrolog Devrim Yılmazer’in yazdığı astro-maç yazısını da kendime orijin alacağım.

            Önce malzemeler, ilk lazım olan şey bir olay anının gökyüzü haritası. Bu da 12.05.2012 saat 19:00 istanbul. Aşağıda maçın oynanacağı anın gökyüzü haritasını çıkarmış bulunuyorum. Bu harita üzerinden tespitler yapmaya çalışacağım, bakalım kim galip gelecek? Aşağıda maçın oynanacağı anın gökyüzü haritasını görmektesiniz.




Maç Kadıköy’de oynanacağı için yükselen kısmını Fenerbahçe temsil eder, misafir ise alçalan yani Galatasaray ile temsil edilmektedir. Öncelikle Fenerbahçe tarafından olaylara hızlı bir göz atalım, durum nedir ne değildir? Fenerbahçeyi yükselen akrep burcu temsil etmektedir ve yöneticisi Mars başak burcunda ve oğlak burcunda ki Pluton ile güçlü bir üçgen açısı bulunmaktadır. Bu da takımın sahaya çok güçlü bir taktikle ve acımasızca savaşacaklarına işaret eder. Normal şartlar altında Mars-Pluto etkileşimleri amansız güce ve ölümlere işaret eder ama bu bir futbol müsabakası olduğundan sanırım burada Fenerbahçe’nin elini oldukça güçlendirmekte ve agresif bir futbol oynayacağına işaret etmekte. Yükselen burcun Almutenide Mars ve güçlü bir yerleşimde. Gerçi yöneticilikler puanlamasında -5 puan almakta, işte bu kısım biraz kafa karıştırıcı.  Peki Fenerbahçe tarafından baktığımızda hedeflerine ulaşma potansiyeli nedir? Haritanın 10. evi hedefi gösterir. 10. evi aslan burcu kesmekte ve yöneticisi Güneş Boğa burcunda yer almaktadır. Bu ilginç bir yerleşim olmuş çünkü haritanın boğa kısmını Galatasaray yönetmektedir. Fenerbahçe’nin asıl hedefinin sadece yenmek değil karşı takımın üzerine otorite kurmak, gücünü ispat etmek istediğine işaret etmekte. Yalnız Güneş’in karşı tarafı temsil ettiği yerde konumlanması maçı kendi eliyle de verebileceğine işaret edebilir. Neyse biz analize devam edelim ve en sonunda toparlayalım.

Peki Fenerbahçe ne kadar şanslı bu maçta? Bunun için haritanın 5. evini inceleyelim bakalım. 5. evde Uranüs var. Uranüs beklenmeyeni beklemek, ani şoklarla ve sürprizlere işaret eder. Bu tıpkı son saniyede atılan veya yenen gol gibidir Uranüs etkisi! Burada işler biraz karışık! Bunun yanı sıra Fenerbahçe taktiksel sürprizler veya oyuncu anlamında sürpriz hamleler yapabileceğine de işaret etmekte. 5. evin klasik yöneticisi Jüpiter ise 7. evde bulunmakta ve Güneş ile kavuşum yapmakta. O gün gökyüzü sanırım Fenerbahçe’ye biraz torpil yapacak gibi, sarı veya kırmızı kart alması gerekirken aldırmayacak (Futbolda sanırım böyle kartlar vardı) Yaptıkları faullerin yanlarına kar kalabileceğine de işaret etmekte. Neyse bu kadar Fenerbahçe yeter birazda Galatasaray cephesini inceleyelim.

1. ev fenerbahçeyi temsil ediyordu, 7. evi de galatarasay. Burada haritayı ters yüz edip inceleyeceğiz yan 7. evi birinci ev gibi alacağız. Galatasarayı bu maçta Venüs temsil etmekte ve Venüs haritada galatasarayın 2. evine düşmekte. 2. ev taşınabilir mallara ve kazançlara işaret eder. Kupada taşınabilir bir şey olduğuna göre sanırım Venüs burada Galatasaray’ı destekleyici bir şekilde çalışacak. Venüs’ün Satürn ile uyumlu bir açısı bulunmakta. Bu ciddi çalışmayı, disiplini ve mantıklı hareket edebilmeyi gösterir. Fenerbahçe holigan gibi bir maç oynayacakken Galatasaray’ın tamamen mantıklı ve taktiksel ilerleyebileceğine işaret etmekte. Yalnız bu açı Galatasaray cephesinde sakatlanmalara da işaret edebilir.

Galatasaray cephesinden devam edelim; Galatasaray’ın 1. evinde güneş-Jüpiter kavuşumu var, bu büyük şans, ödül demek. Galatasaray’ın eli daha da güçlenmekte! Devam edelim, Galatasaray’ın hedefine ulaşıp ulaşmama durumuna bir de göz atalım, 10. eve baktığımızda kova burcu kesmekte ve ay ve Neptün bulunmakta. İlginçtir ki Galatasaray’ın hedeflerine gösteren Ay, Venüs-Jüpiter ve Satürn ile etkileşimi bulunmakta. Venüs zaten Galatasaray’ın göstergesi idi bu durumda hedeflerine hızlı ve etkin bir şekilde ulaşacağına işaret etmekte.

Galatasaray’ın şansına da göz atalım, 7. evden 5 ev sayarak (Astroloji meraklılarına burada ev türetme kullanılmaktadır) haritanın 11. evine denk gelmektedir ve başak burcu kesmektedir. Başak burcunun yönetici gezegeni Merkür boğa burcundadır. Boğa (Venüs)  zaten Galatasaray’ın genel göstergesi idi…

Neyse çok teknik oldu, kıssadan hisse zamanı geldi… Valla tüm bunları Türkçeye çevirmek gerekirse; Fenerbahçe’nin çok sert bir şekilde oynayacağına ama hatalara açık olduğuna işaret etmekte. Gökyüzü o gün oldukça kuvvetli bir şekilde Galatasaray’ın yanında olacak, galibiyet şanslı çok yüksek görünüyor. Hem göstergesi güçlü, hem Jüpiter-Güneş galatasarayı destekliyor. Tek aklımı karıştıran Fenerbahçe cephesinde ki Uranüs, eğer o son sn deliliği yapmazsa maç kuvvetle muhtemel Galatasaray’ın…


Not: Yazının başında da belirttiğim gibi, bu benim ilk maç/müsabaka astro-analiz çalışmam, hata da yapmış olabilirim emin değilim yaşayıp göreceğiz…İnşallah elimde patlamaz bu yazı :)