31 Mayıs 2012 Perşembe

Venüs Geçişi







Hepinize selam;


Şu an hayatta olanlar için çok özel bir göksel olay ile karşı karşıya kalacaklar, Venüs geçişi. 6 haziran günü gerçekleşecek ve ortalama 6,5 saatlik bir süreç içinde oluşacaktır. Bu tarihi bir gökyüzü olayı olup bir sonra ki gözlemlenebilecek geçiş 2117 yılında gerçekleşecektir. Geçiş Amerika kıtasında Güneş’in batmasına yakın bir zamanda başlayacak ve Avrupa kıtasında ise Güneş’in doğması ile gözlenmeye başlanacaktır.

Öncelikle Venüs geçişi ne demektir, biraz bundan bahsetmeliyiz sanırım ki aşağıda okuyacaklarınız kafanızı çok fazla karıştırmasın. Venüs; dünya diskinin önünde geçecek ve dünya üzerinden gözlemlenebilecektir. Dünya üzerinden gözlemlenebildiğinden dolayı oldukça önem taşımaktadır. Peki bu Venüs geçişinin etkileri neler olacaktır bunlardan bahsetmemiz gerekir ise eğer? Buna cevap verebilmemiz için tarihi çok iyi bir şekilde incelememiz gerekmektedir. Ancak bu şekilde etkilerini çok daha iyi bir şekilde analiz edebilir ve anlayabiliriz…

İlk gözlemlenen Venüs geçişi tarihte 1631- 1639 yıllarında meydana gelmiş. 1631 yılında voyvoda han olarak bilinen taş han inşa edildi. 1631 yılında yaptırılmış büyük bir osmanlı anıt eseridir voyvoda han. kuzey güney konumunda kesme taş ve tuğladan dikdörtgen şeklinde ve dublex olarak inşa edilip 112 odalı ve bir mescidi bulunan bu hanın ortasında büyük bir avlu yer almaktadır. hanın her iki katında avluya bakan revaklar bulunmaktadır. Bunun yanı sıra Vezüv yanardağı faaliyete geçerek 4000 kişi hayata veda etti,

1639 yılında ise Sultan 1. Mustafa Han Vefat etti, Kasr-ı şirin antlaşması imzalandı, deniz savaşları meydana geldi

İkinci geçiş dönemi 1761 – 1769 yıllarına denk gelmektedir; 1769 yılında Napolyon Bonapart dünyaya gelmiştir, İngiliz kaşif Kaptan Cook Yeni Zellandayı keşfetmiştir.

Üçüncü geçiş dönemi 1874 -1882 yıllarını kapsamaktadır. Norveç Bağımsızlığını ilan etmiş, Winston Churchill dünyaya gelmiş,Evrim teorisinin yaratıcısı, İngiliz biyolog Charles Darwin vefat etti, İstanbul Beyazıt Kütüphanesi kuruldu,

Ve şimdi gözlemlenebilen son geçiş ise 2004 -2012 yıllarına tekamül etmektedir. 2004 yılının ilk çeyreğinde Irak'ta geçici anayasa kabul edilirken, ülkenin birçok yerinde saldırı ve çatışmalar devam etti.
      İspanya'nın başkenti Madrid'in 4 trene düzenlenen saldırılarla kan gölüne döndüğü bu dönemde, Kızıldeniz'e düşen yolcu uçağında 148, Fas'taki depremde de 600'den fazla kişi hayatını kaybetti.

Genel olarak tarihi incelediğimizde bu geçişler sırasında savaşlar, yeni önemli devrim niteliğinden buluşlar, icatlar, keşifler, bağımsızlıklar meydana gelmiş sürekli. Ama bunu sadece Venüs geçişine bağlamanın hatalı olacağını düşünüyorum. Çünkü bu tarihlerde bu bahsedilen olayların gündeme gelmesini sağlayan başka astrolojik göstergelerde bulunmaktadır. Bu Venüs geçişi için  değil ama 4 haziranda gerçekleşecek olan ay tutulması ve Jüpiter’in ikizler burcuna geçişi  Venüs geçişinden çok daha önemli etkilere sahip. Özellikle bilgi, iletişim, yazılı belgeler, anlaşmalar, sözleşmeler üzerinde oldukça etkisi olacak. Önümüzde ki 3 aylık süreçte tarihi anlamda önem kazanacak imzalar atılabilir, önemli anlaşmalar yapılabilir. Özellikle işin içinde Türkiye’nin olduğu ve uluslar arası platformlarda anlaşmalar, büyük ortaklıklar, girişimler, uluslar arası büyük firmalarla ilgili özellikle iflas gibi durumlar ortaya çıkabilir.

Haziran ayı zaten özellikle çok önemli bir ay, çünkü gökyüzünde ki Uranüs-Pluto gerginliği kendini çok daha etkin bir şekilde hissettirecek, bu gerginlik doğal afetleri ve ölüm oranlarını arttırıcı etkisi bulunmaktadır.

Kısacası tarihsel gelişmeleri de göz önünde bulundurursak şayet, Venüs geçişinin değil ama tutulma ve sert gezegen etkileşimleri haziran ayına damgasına vuracağa benzemekte.