4 Haziran 2012 Pazartesi

4 Haziran YAY burcunda Parçalı Ay Tutulması Ve Etkileri


4 Haziran günü 14  derece yay burcunda parçalı  Ay tutulması meydana gelecek. Bu ay tutulması Avustralya’dan tam olarak gözlemlenirken, Asya üzerinden doğacak ve Kuzey Amerika’nın batısından batacak.

              Tutulmaların neden olabileceği biz astrologların öngördüğü olası etkileri için eğer zemin uygun ise evet o anlarda da ortaya çıkabilir ama şartlar müsait değil ise şartlar oluştuktan sonra ortaya çıkacaktır. En basitinden şöyle düşünelim; vücudunuza bir mikrop girdiğinde anında hasta olmazsınız, hastalığın bile bir süreci vardır. Önce vücudunuza yerleşir, uygun noktalar için çalışmalara başlar, sonra hastalığın belirtilerini çıkartır ortaya sonra bir bakmışsınız hasta olmuşsunuz. Ama sizin vücudunuz hasta olmaya elverişli bir yapıda ise, direnci düşük ise, hassas ise daha hızlı hasta olabilirsiniz. İşte tutulmalarında etkisi aslında aynı buna benzer. Eğer kişisel haritalarınızda tutulma önemli noktalara temas etti ise sizler tutulmaların etkilerini çok daha derinden ve hızlı hissedebilirsiniz ama haritalarınızda bu tutulma önemli noktalarda değil ise veya herhangi bir gezegeninizi tetiklemediyse belki hiç hissetmezsiniz bile. Tutulma anında gökyüzüne adeta bir çentik atılır, tutulmanın gerçekleştiği derecede. Tutulma sonrası aynı derecede bir gezegen aktivitesi meydana geldiğinde tutulmaların vaad ettiği olaylar kendini göstermeye başlar.

            Bu yüzden tutulmalarla ilgili senaryoları tutulmanın gerçekleştiği gün beklememek gerekir. Etkileri tutulmanın kaç dk sürdüğü ile orantılı bir hal alır, ama en kaba tabiri ile (+/-15 gün) içinde etkilerini gözlemleyebilirsiniz. Tabi global etkileri 6 ay içinde kendini iyiden iyiye göstermeye başlar.



                        Şimdi gelelim 14  Derece yay burcunda gerçekleşecek olan Ay tutulması ve etkilerine;

Şekilde tutulmanın gerçekleştiği anın temsili resmi bulunmaktadır. Şimdi bu tutulmayı didikleyelim bakalım. Tutulma Yay burcunda gerçekleşmekte bu da;

-          Ay yay burcunda ilerleyeceğinden dolayı, coşkulu, meraklı, heyecanlı, hevesli, maceracı olabiliriz. Yeni şeyler denemeye, yeniliklere açık oluruz.


-          Din, dini ibadet yerleri, imamlar, kiliseler, papazlar, dini düşünceler, üniversite seviyesinde eğitim yerleri, yüksek eğitimi, yayıncılık, uzak mesafeler ile iletişimimiz sağlayan aygıtlar, kanunlar, kanun koyucular, kanun adamları, mahkemeler, yargı, ithalat, ihracat, politika gibi konular üzerinde oldukça etkili olacaktır. Özellikle denizcilik ve havacılıkla ilgili yeni keşifler, icatlar, buluşlar meydana gelebilir. Bu sayılan konularla ilgili gergin haberler, problematik gelişmeler meydana gelebilir.
-          Tutulma yay burcunda olacağından dolayı, yay burcunun yönetici gezegeni Jüpiter Boğa burcunda ilerliyor olacak
-          Ekonomik anlamda, satıcılılar, perakende sektöründe ciddi canlanma yaşanabilir, olumlu gelişmeler yaşanabilir. Yine endüstri sanayi de gelişmeler meydana gelebilir. Politik anlamda ise, Kamusal alanda ciddi hareketlenmeler meydana gelebilir, diplomatlar, dış işleri bakanlığı ile ilgili, kanun ve yargı ile ilgili gergin gelişmeler yaşanabilir.
-          Tutulma esnasında Yay burcunda ki Ay; ikizler burcunda ki Merkür ile irtibat halinde olacak; bireysel anlamda duygular ile mantık arasında ki dengenin zor kurulabileceğine işaret etmekte. Kararsızlıklar, ikilemler yaşanabilir. Genel anlamda, Taşımacılık, ulaşımla ilgili sorunlar, medya, basın, edebiyat ile ilgili balon, gelip geçici, gündem doldurucu ama anlık ses getirici haberlerle karşılaşabiliriz.
-          Tutulma anında Ay’ın hem Venüs hem de Mars ile sert etkileşimleri özellikle kadın figürlerini içine alan zorlayıcı gelişmelere işaret eder (ki zaten bol bol vajinal konuların konuşulduğu bir süreçteyiz…)Özellikle Ay-Mars sert etkileşimi silahlı çatışmalara, bomba haberlerine, patlamalara, kan dökülen eylemlere, gerginliklere, stresli gelişmelere işarettir. Hatta tutulma anında Ay-Mars sert etkileşimleri büyük kazalara, olaylara işaret eder.


Türkiye Üzerinden değerlendirecek olur isek eğer;


Bu tutulma Türkiye’nin 6. evine düşmektedir. İşçiler ve çalışan kesim, sağlık sektörü, silahlı kuvvetler, sendikalar, iş istihdamları ile ilgili yenilikçi gelişmeler meydana gelebilir. Beslenme koşullarına ilişkin bir çok habere rastlayabiliriz, ilk defa denenecek olan Ameliyatlar gündeme gelebilir ve ses getirebilir.  (Keza THY ve grev haberleri ile tutulma kendini göstermeye başlamıştı bakalım neler olacak daha?)

Bunun yanı sıra Türkiye üzerinde gizli örgütler, tarikatlarla ilgili gergin gelişmeler söz konusu olabilecektir.

Tutulma anında Mars türkiye’nin Uranüs’ü oldukça sert görünümde olacak, en son buna benzer bir görünüm olduğunda İbrahim Tatlıses’e suikast düzenlenmişti, yine önümüzde ki 15 günlük süreçte önemli kişilere suikast haberleri gündeme gelebilir, iktidara karşı sert tutumlar, tepkiler oldukça çoğalabilir. Özellikle yönetim bazında yer alan kişilerin sağlıklarına ilişkilin olumsuz haberlere sık rastlanabilir. Özellikle Uranüs-Mars gerginlikleri patlama, bomba, isyan konularını tetikleyici niteliktedir. Keza Mars’ın toprak grubu başak burcunda olması, deprem riskinin de oluşabileceğine dikkat çekmekte.

Silahlı kuvvetler, askeri liderler, cerrahlar, muhendislerle ilgili tansiyonun oldukça yüksek olabileceği gelişmelere de işaret etmekte. Ama özellikle tansiyon Uranüs şu an Türkiye’nin iktidarı simgeleyen kısmında yer aldığından dolayı, iktidar tarafında ki gelişmelerin tansiyonu oldukça yükseltecek gelişmelere, tepkilerin çığ gibi büyümesine, büyük grev ve eylemlere işaret etmekte. Fakat işin içinde mars olduğu için yıkıcı, öldürücü, sert gelişmelerinde beraberinde gelebileceğine işaret etmekte. Önümüzde ki 15 günlük süreç biraz riskli ….



Burçlar üzerinde ki etkilerini BURADAN okuyabilirsiniz…