23 Temmuz 2012 Pazartesi

23 -29 Temmuz Haftası Burç Analizleri


Koç ve Yükselen Koç;
22 -29 Temmuz Haftası

22 Temmuzda Güneş, Aslan burcuna giriş yapacak ve önümüzde ki 1 ay boyunca bu burçta seyahatine devam edecek. 1 Aylık süre boyunca hayatınızda odaklanacağınız konular, aşk, çocuklar, yaratıcılık gerektiren işleri, hayattan daha çok keyif almanızı, eğlenmenizi sağlayacak konular olacaktır. Hobilerinizle ilgilenmeye başlayabilir, kendinize yeni hobiler edinebilirsiniz. Ama bu bir ay sizler için oldukça keyifli geçecek.  Güneş hem Merkür ile birlikte hareket edecek hem de Uranüs ile olumlu bir görünümde olacak Merkürle beraber; beklenmedik ani seyahatlerin yanı sıra, sürpriz beklenmedik haberlere işaret etmekte, eski sevgililerden haberler alabilir, kafanızda karışabilir. Eğer işiniz sanat, yaratıcılık gerektiren konular üzerine ise işlerinizi yoluna koymak için güzel fırsatlar söz konusu olabilecektir. Merkür retrosu halen devam etmekte, hatırlatma babında etkilerinden yeniden bahsedeyim sizlere; Merkür, öncelikle aşk meşk konularında kafanızın biraz karışmasına, karar verme mekanizmanızı doğru dürüst çalışmayabilir eğer bir seçim yapacaksanız doğru analiz edemeyebilirsiniz. Ani başlayan aşklar aynı hızda bitebilir, şaşkına uğrayabilirsiniz. Seyahat planlarınızda aksaklıklar oluşabilir. Çocuklarla iletişimde zorluklar yaşayabilirsiniz. Biliyorum fazla gamlı baykuşluk yaptım ama elimde değil ne yazık ki… Bu Merkür gerilemesinin bir diğer etkisi de eski aşklarınızın yeniden hortlaması olabilir, onlardan mail, sms..vb haberler alabilir, haklarında ki gelişmelerden haberdar olabilirsiniz. Bir de unutmadan bu gerileme sürecinde riskli yatırımlardan ve işlerden uzak durmakta fayda var. Flört ettiğiniz kişi sayısı çok ise, gönderdiğiniz mesajlara dikkat edin yanlış kişiye yanlış mesajlar gitmesin. Özel hayatınızda iletişim problemleri nüks edebilir.



Boğa ve Yükselen Boğa;
22 -29 Temmuz Haftası

22 Temmuzda Güneş, Aslan burcuna giriş yapacak ve önümüzde ki 1 ay boyunca bu burçta seyahatine devam edecek. 1 Aylık süre boyunca hayatınızda odaklanacağınız konular, geleceğe yönelik hedefler, planlar, yerleşime ait konular, ev-aile ilişkileri üzerine olacaktır. Bu bir ay bu konular üzerinde otoriteniz rahatça kurabileceksiniz. Bu hafta güneş ve Merkür Uranüs ile olumlu etkileşim içinde olacaklar sürpriz, saklı, gizli bir takım konular önünüze gelebilir, fark etmediğiniz detayları fark etmenizi sağlayacak koşullarla karşılaşabilirsiniz. Ev veya ailenizle ilgili güzel desteklerde alabileceğiniz koşullarda oluşabilir. Yalnız merkür’ün hala geri gittiğini unutmayın, hatırlatma babında Merkür gerilemesi etkisinden yeniden bahsedeyim sizlere, 4. evinizde geri gidecek olan Merkür, eviniz içinde kullandığınız elektronik aletlerde bir takım sorunlar, arızalar çıkartabilir. Evinizde kullandığınız bilgisayar, laptop, mutfak gereçleri, kumandalar, tv, müzik seti,..vs de bir takım arazlar oluşabilir. Aile içinde özellikle kelimeler havada uçuşabilir, herkes başka telden çalar ve bireyler birbirini anlamakta zorlanabilir, yanlış anlaşılmalar ortaya çıkabilir. Bu süreçte ev değiştirmek, yeni ev almak için çok uygun değildir. Geleceğe yönelik yaptığınız planlar sürekli değişebilir, kafanız karışık olabilir.


İkizler ve Yükselen İkizler;
22 -29 Temmuz Haftası

22 Temmuzda Güneş, Aslan burcuna giriş yapacak ve önümüzde ki 1 ay boyunca bu burçta seyahatine devam edecek. 1 Aylık süre boyunca hayatınızda odaklanacağınız konular, iletişim, bilgi-alış-verişleri, seyahatler, yakın çevre ilişki olacaktır. Bu konular üzerinde daha hakim olacak ve olayları isteğiniz doğrultusunda yönlendirebileceksiniz. Bu hafta hem Merkür hem de Güneş Uranüs ile olumlu etkileşimde olacaklar, beklenmedik şok, sürpriz haberler alabilirsiniz yakın çevreniz, kardeşleriniz, kuzenleriniz ile ilgili veya arkadaş ve sosyal çevrenize farklı yapıda, ilginç düşünen farklı kişiler katabilir, tanışabilirsiniz. Merkür’ün geri gidişi halen devam etmekte, etkilerini hatırlatmakta yarar görüyorum; 3. evinizde geri gidecek olan Merkür, her türlü iletişim aracını kullanırken dikkatli olmanız konusunda uyarılarda bulunmakta, yanlış kişilere, yanlış mesajlar, mailler gitsin istemezsiniz. Bilgi yanlışlıkları ortaya çıkabilir, bilgiler karışabilir. Bu eti aynı şekilde kardeşler ve komşularınızla ilişkilerde de aksaklıklar ve yanlış anlamalar oluşturabilir. Özellikle bu tarihler arasında seyahat planları olanlar, seyahat öncesi ve bilet bavul kontrollerini dikkatli bir şekilde yapmalarını önerebilirim, yanınıza aldığınızı sandığınız bir şeyleri almadığınız için keyfiniz kaçabilir, özelikle bu gerileme döneminin favorisi bavulların kaybolmasıdır. Bu yüzden bagaj fişinize sahip çıkınız ki sonradan zor duruma düşmeyin. Kısacası ne kadar iyi organize o kadar iyi Merkür retrosu. Merkür gerilerken başladığınız eğitimleri yarıda bırakabilir, okumaya başladığınız kitapları bitirmekte zorlanabilir veya içeriğini hemen unutabilirsiniz.


Yengeç ve Yükselen Yengeç;
22 -29 Temmuz Haftası

22 Temmuzda Güneş, Aslan burcuna giriş yapacak ve önümüzde ki 1 ay boyunca bu burçta seyahatine devam edecek. 1 Aylık süre boyunca hayatınızda odaklanacağınız konular, alım-satım işleri, kazançlarınızı arttırmanın yollarını arayacaksınız, finansal konular, gelir getirici konular olacaktır. Bu konuları hayatınızda daha kolay organize edebilecek ve yönetebileceksiniz. Özel hayatınız, aşk hayatınıza ilişkin ise gergin etkiler bu hafta itibari ile yavaş yavaş ortadan kalkmaya başlıyor.Sizde aşka yelken açacaksınız ama azıcık daha sabır sadece. Güneş,Merkür bu hafta Uranüs ile olumlu etkileşimde olacaklar, iş ve kariyerinizi ilgilendiren konularda beklenmedik gelişmeler, toplantılar, son dakika golleri, terfiler, gelişmeler sizleri bekliyor olacak Merkür’ün geri gidişi halen devam etmekte, etkilerini hatırlatmakta yarar görüyorum, 2. evinizde geri gidecek olan Merkür finansal konularda dikkatli olmanız konusunda sizleri uyarmakta. En basitinden yaptığınız alış-verişlerde fişinizi kontrol edin, aslında almadığınız bir şeyin ücretini mi ödemişsiniz, veya alış-verişlerde para üstünüzü dikkatlice sayarak alın. Bu geri hareketin en güzel etkisi aslında, daha önce kaybettiğiniz bir eşya tekrar ortaya çıkabilir, bulabilirsiniz. Finansal konularla ilgili hayatınızın akışını değiştirecek bir takım konuları 8 Ağustos   ve sonrasına bırakmakta aslında fayda var, sonradan pişman olmamak için. Kazancınızı ilgilendiren konularla ilgili önemli görüşmeler, fikir alış-verişleri, konuşmalar gündeme gelebilir. Bu dönem özellikle elektronik alış-verişlerde dikkatli olmakta fayda var, aldığınız eşya eve geldiğinizde çalışmayabilir, montaj gerektiren bir şey ise, parçası eksik çıkabilir bunlar hep Merkür’ün cilveleri aslında.


Aslan ve Yükselen Aslan;
22 -29 Temmuz Haftası

22 Temmuzda Güneş, Aslan burcuna giriş yapacak ve önümüzde ki 1 ay boyunca bu burçta seyahatine devam edecek. 1 Aylık süre boyunca hayatınızda odaklanacağınız konular, fiziksel görünümünüz, yeni başlangıçlar atılımlar yapma isteğiniz, bireysel anlamda istek ve hedefleriniz olacaktır. Yaklaşık 1 aydır koşulları ve şartları çok fazla isteğiniz doğrultusunda yönetemediniz, şimdi ise koşullar tamamen sizin kontrolünüzde olacaktır. İsteklerinize ve hedeflerinize çok daha kolay ulaşabileceksiniz. Güneş ve Merkür bu hafta Uranüs ile olumlu etkileşimde olacaklar, ani gelişen seyahatler, yabancılardan, yurt dışı ile ilgili konulardan gelecek destekler, haberler, pazarlama, reklam ile ilgili konularda sürpriz sevindirici gelişmeler söz konusu olabilecektir. Merkür’ün geri gidişi halen devam etmekte, etkilerini hatırlatmakta yarar görüyorum, Merkür geri giderken, söylemek istediklerimizi net olarak ifade etmekte zorlanabiliriz, yeni işlere başlamak yerine elimizde kalan işleri tamamlamak üzerine odaklanmak yerinde olacaktır. Lakin yeni başlayan ilişkiler, işlerin ömrü ya kısa ya da sorunlu, engelli devam eder. Yeni elektronik aletler alındığında sorunlar çıkabilir, çabuk bozulabilir veya çabuk pişman olabiliriz 2 gün sonra %50 indirimli fiyatını farklı bir yerde gördüğümüzde. Yeni projeleri, yeni işleri, yeni atılımları 8 Ağustos  ve sonrası zamana bırakmakta genel olarak fayda var. Sözleşmelerden uzak durmakta yine fayda var diyorum. Estetik operasyonlarınızı yine 8 Ağustos  ve sonrasına bırakmakta yarar var

Başak ve Yükselen Başak;
22 -29 Temmuz Haftası

22 Temmuzda Güneş Aslan burcuna geçecek, evet bu hafta başaklar bu yazacaklarımdan dolayı beni pek sevemeyebilirler ama işim bu olanı yazmak zorundayım. Güneş’in Aslan burcuna geçişi ile beraber, sizleri bir geri çekilme, kendi kabuğuna dönme, sosyalleşmek istememe,  dinlenme süreci bekliyor. Bu pek tabi iyimser  bir yaklaşımla söylenebilecek olanlar ama asıl etkisi şu da olacaktır. Olaylar kontrolünüz altından çıkabilir, panik yapmayın, bir takım dedikodular, söylentiler, arka planda dönen oyunlar ortaya çıkabilir ve pek tabi sizleri biraz üzebilir bu.  Yine sağlığınıza özellikle güneş yanıklarına dikkat etmekte fayda var. Bu hafta güneş ve Merkür ; Uranüs ile olumlu etkileşimde olacaklar, özellikle finansal anlamda güzel gelişme ve sürprizlere açık olacağınız bir hafta, olası krizlerle daha kolay bir şekilde mücadele edebileceksiniz, bu hafta kendinize iyi gelecek enerji çalışmaları da yapabilirsiniz. Merkür’ün geri gidişi halen devam etmekte, etkilerini hatırlatmakta yarar görüyorum 12. evinizde geri gidecek olan Merkür, kronik bir takım rahatsızlıkları tekrar nüks ettirebilir, uzun zaman önce kaybettiğiniz değerli eski bir eşyayı bulabilirsiniz veya çocukluk döneminize ait bir takım eşya ve resimler ortaya çıkabilir. Bu dönemde fikirlerinizi, düşüncelerinizi, projelerinizi başkaları ile paylaşmamaya özen gösterin, çalınabilir. Eski üzeri örtülmüş bir takım konular yeniden gün yüzüne çıkabilir, bir takım dedikodular canınızı sıkabilir. Ama güzel yanı da, arkanızdan iş çeviren kişilerin işleri elinde patlayacaktır.



Terazi  ve Yükselen Terazi;
22 -29 Temmuz Haftası

22 Temmuzda Güneş’in Aslan burcuna geçişi ile beraber önümüzde ki 1 ay boyunca, sosyal çevrenizde ciddi bir hareketlenme, yeni insanlar hayatınıza katılacak, tanışmalar gerçekleşecek, organizasyonlar, davetler, konserler, gündeme sık sık gelecektir. Oldukça hareketli bir ay sizleri bekliyor, dinlenmek pek yok sizlere! Hedeflerinize ulaşmak, isteklerinizi elde edebilmeniz için harika destekler alacaksınız. O la laa! Sizlerin adına şimdiden çok sevindim! Bu hafta güneş ve Merkür; Uranüs ile olumlu etkileşim içinde olacaklar, ikili ilişkiler, ortaklıklar, hukuksal konular, sözleşmeler, anlaşmalarla ilgili konularda sürpriz gelişmelere açık olacaksınız, destek ve yardım istediğiniz konularda en ummadığınız kişilerden yardım görebileceksiniz. Merkür’ün geri gidişi halen devam etmekte, etkilerini hatırlatmakta yarar görüyorum 11. evinizde geri gidecek olan Merkür’ün etkilerini sosyal ve arkadaşlık ilişkilerinizde, iş hayatından kazandığını gelirlerde, idealleriniz ile ilgili konularda hissetmeye başlayacaksınız. Arkadaşlarınız ile iletişimde zaman zaman aksalıklar, yanlış anlamalar meydana gelebilir, bilgiler farklı bir şekilde dilden dile dolaşabilir. Yardım edeceğiniz veya yardım alacağınız bir konu ile ilgili gelişmeler sandığınızdan çok daha yavaş gelişebilir, prüzler oluşabilir. Bu ay maaş bordronuzu da dikkatle incelemenizi öneririm, ödemelerde muhasebesel bir hata ortaya çıkabilir. Arkadaşlarınızın doğum günü için alacağınız hediyede karışıklık çıkabilir. İşte Merkür bu tarz prüzler çıkarmak için kollarını sıvamak üzere, hazırlıklı olmanızı tavsiye ederim.


Akrep  ve Yükselen Akrep;
22 -29 Temmuz Haftası

22 Temmuzda Güneş’in Aslan burcuna geçişi ile beraber önümüzde ki 1 ay boyunca, iş ve kariyerinizi ilişkin konularda daha hızlı ve çabuk bir şekilde organize olabilecek, konuları daha kolay idare edebileceksiniz. Terfiler,yükselmeler sizleri bekliyor olacak. İş arayanlar ise, bu süreçte rahatlıkla iş bulabilecekler! Bu hafta güneş ve Merkür Uranüs ile olumlu etkileşimde olacaklar, hem kariyer hem de çalışma koşullarınızla ilgili yoğun bir hafta sizleri bekliyor, aniden ortaya çıkan sürpriz bereketli müşteriler,yaptığınız işi genişletme imkanları sunacak gelişmeler söz konusu olabilecektir. Merkür’ün geri gidişi halen devam etmekte, etkilerini hatırlatmakta yarar görüyorum 10. evinizde ger gitmeye başlayacak olan Merkür’ün bazı minik uyarılar var, mesela ayın 8 ağustosa  kadar iş değiştirme planlarınızı ertelemeniz, iş ve kariyerinizi ilgilendiren konularda sözleşme imzalayacaksanız eğer maddeleri dikkati bir şekilde okumalı, üstlerle iletişimde zaman zaman aksaklıklar, yanlış anlamalar meydana gelebilir, kalabalık gruplar ve topluluk önünde kendimizi ifade ederken zorlanabilir, işle ilgili beklediğiniz ödül veya başarılarda gecikme olabilir,  işinizle ilgili yazışmalarda dikkatli olmalı, özellikle üstlerinizle olan yazışmalar farklı yerlere gidebilir. Eski iş yeri yöneticileriniz ile de bir araya gelebilirsiniz.  Bir de en olası etkisi bilgi hırsızlığının artmasıdır..



Yay  ve Yükselen Yay;
22 -29 Temmuz Haftası

22 Temmuzda Güneş’in Aslan burcuna geçişi ile beraber önümüzde ki 1 ay boyunca, eğitim, hukuksal konular, felsefi konular, hayatın anlamı, dinsel konular, yabancılarla ilişkiler, yurt dışı ile ilgili konular, uzak akrabalarla ilgili konular çok daha fazla ön planda olacak hayatınızda. Bu konuları daha kolay idare edebilecek, organize edebilek, hakimiyet kurup olayları istediğiniz şekilde yönlendirebileceksiniz. Daha çok araştırmalar yapabilir, okuyabilir, bilgi alabilirsiniz. Bu arada unutmadan tatil planı yapmaya başlayın bakalım artık! Bu hata hem güneş hem de Merkür; Uranüs ile olumlu etkileşimde olacaklar, özellikle aşk ve özel hayatınızı ilgilendiren konularda sürpriz gelişmelere, karşılaşmalara, rastlantılara açık bir haftada olacaksınız. Keza sahne, yaratıcılık gerektiren işlerde başarı kazanma şansınız yüksek olacaktır. Merkür’ün geri gidişi halen devam etmekte, etkilerini hatırlatmakta yarar görüyorum,  9. evinizde geri gidecek olan Merkür, olası yapacağınız tanıtım ve pazarlama etkinliklerinden yeteri kadar verim elde edememenize neden olabilir, eğer seyahate çıkacaksanız biletinizi tekrar kontrol edin, Merkür retrolarında sıkça rastlanan bir durum ise bagaj fişlerinin karışması veya bavulların kaybolmasıdır dikkat etmekte yarar var. Bu tarih aralığında başladığınız eğitimleri, kursları devam ettirmekte zaman zaman zorlanabilirsiniz, eğer ithalat-ihracat işleri ile ilgileniyorsanız sipariş alış-verişlerinde, ödemelerde gecikmeler meydana gelebilir, mailing sorunu yaşayabilirsiniz. Eğer öğrenci iseniz, sınav zamanı kafanızı toplamakta zorlanabilir veya sınav kağıdınızın değerlendirmesinde hatalar olabilir.  


Oğlak  ve Yükselen Oğlak;
22 -29 Temmuz Haftası

3 Temmuzda Güneş’in Aslan burcuna geçişi ile beraber önümüzde ki 1 ay boyunca, başkalarına ait maddi kaynaklar,krediler, ödemeler, borçlar, burs, prim, vergiler gibi konular odaklanacağınız konular arasında yer alacak. Bu konularda isteklerinizi daha kolay elde edebilecek, koşulları istediğiniz gibi yönlendirebileceksiniz. Bu hafta hem Merkür hem de güneş; Uranüs ile olumlu etkileşimde olacaklar ev, yuva, aile ve yerleşime ait konularda sürprizlere açık bir haftada olacaksınız, aniden taşınma ve yer değiştirme kararı alabilirsiniz mesela. Merkür’ün geri gidişi halen devam etmekte, etkilerini hatırlatmakta yarar görüyorum, 8. evinizde geri gidecek olan Merkür, finansal konularla ilgili bir takım kararlar vermeden önce detaylı bir şekilde iyice düşünmek gerektiğine işaret etmekte. Ayrıca ödemeler yanlış yerlere gidebilir, kredi kartınızı kaybedebilirsiniz. Geçmişe unuttuğunuz bir takım borçlar, ödemeler gündeme gelebilir. Miras konuları gündemde olanların bazı karışıklıklar olabilir, beklediğiniz ödemelerde gecikmeler olabilir, banka işlemlerinde hatalar meydana gelebilir. Bankamatik kartınızı yutabilir mesela. Eğer ortaklık gerektiren işler yapıyorsanız bu retro zamanı gelirlerde azalmalar oluşabilir. 

Kova  ve Yükselen Kova;
22 -29 Temmuz Haftası

23 Temmuzda Güneş’in Aslan burcuna geçişi ile beraber önümüzde ki 1 ay boyunca, anlaşmalar, sözleşmeler, ortaklıklar, evlilik, nişan,söz, ilişkiler odaklanacağınız ve organize edeceğiniz konular olacaktır. Size kötülük yapmak isteyen, arkanızdan iş çevren kişiler kimliklerini çok açık ve net bir şekilde ortaya koyacaklar ve saklanamayacaklar. Karşınızda ki kişileri idari yeteneklerinizle rahatlıkla idare ve organize edebileceksiniz. Bu hafta hem güneş hem de Merkür; Uranüs ile olumlu etkileşimde olacaklar; ummadığınız destekler, beklenmedik sürpriz haberler, birilerinin sizlerden hoşlandığına dair duyumlar, haberler alabilirsiniz. Bu hafta hesapta olmayan seyahatler gündeme gelebilir. Merkür’ün geri gidişi halen devam etmekte, etkilerini hatırlatmakta yarar görüyorum 7. evinizde geri gidecek olan Merkür, partnerinizle veya ortağınızla aranızda iletişim problemleri ortaya çıkartabilir. Bu herhangi birinizin seyahatte iken cep telefonu ile ilintili bir problem olabileceği gibi, birbirinizi yanlış anlamadan kaynaklı sorunlarda olabilir. Eğer evlilik tarihinizin Merkür’ün geri gideceği tarihlerden birinde ise, evlilikle ilgili hazırlıklarda bir takım aksilikler, unutkanlıklar, gecikmeler meydana gelebilir. Asıl size düşmanlık besleyenlerin kim olduklarını belirlemekte yanlışlıklar yapabilir, yanlış anlamalar yüzünden suçsuz kişilerle münakaşa içine girebilirsiniz. Bu süreçte yeni ortaklıklar için adımlar atmak, sözleşmeler imzalamak için şartlar ve koşullar çok uygun olmayabilir 8 Ağustos  ve sonrasını beklemekte yarar var. Çünkü koşullar ve şartlar her an değişebilir.



Balık  ve Yükselen Balık;
22 -29 Temmuz Haftası

3 Temmuzda Güneş’in Aslan burcuna geçişi ile beraber önümüzde ki 1 ay boyunca, sağlıkla ilgili konularda check-uptan geçebilir, doktor kontrolünden geçebilirsiniz evet sağlığınıza dikkat! Bunun yanı sıra birlikte çalıştığınız kişileri rahatlıkla organize edebileceksiniz, ve daha sağlıklı ve verili bir çalışma içine girebileceksiniz. İş arayanlar, bu bir ay bir sürü türlü iş görüşmelerine gidebilirsiniz ama bu işler teknolojinin yoğun kullanıldığı ve özgürce hareket edeceğiniz, hatta bol bol seyahat edeceğiniz bir iş olabilir.  . Merkür’ün geri gidişi halen devam etmekte, etkilerini hatırlatmakta yarar görüyorum, 6. evinizde geri gidecek olan Merkür’ün sizlere bazı uyarıları olacaktır. Öncelikle iş yerinizde ve çalışma ortamınızda bilgisayarlarınızı yedeklemenizi öneririm, bu süreçte iş yerinde kullanılan elektronik cihazlar birden sapıtabilir. İş arkadaşlarınız ile aranızda yanlış iletişimden kaynaklı ciddi sorunlar baş gösterebilir. Bu dönem eski iş başvurularınızı gözden geçirmek, Cv’nizi yeniden düzenlemek, elinizdeki işleri tamamlamak için harika bir zamandır. Ama yeni işlere başlamak pek talihli bir şekilde seyretmeyebilir. Sağlıkla ilgili konulara yine bu dönem dikkat etmek yerinde olacaktır. Eski kronik bir takım rahatsızlıklarınız yeniden ortaya çıkabilir. Günlük işlerinizi halletmeye çalışırken trajik komik aksaklıklarla uğraşmak zorunda kalabilirsiniz.