27 Eylül 2012 Perşembe

30 Eylül KOÇ burcunda Dolunay





30 Eylül Pazar günü 06:18’de Koç burcunda bir dolunay meydana gelecek. Bu dolunay yılın en gergin dolunaylarından bir tanesi olmaya aday. Bu yüzden susan miller monster full moon demiş bende bize adapte ederek çılgın dolunay diyorum kendisine. Peki geyiği tadında bırakarak neler varmış göz atalım!

Bu dolunay zamanı AY; Uranüs ile kavuşumda ve Pluton ile sert kontakta olacak;


 - Dolunayda  bir amaç belirleyip o amaç uğruna planlar yapıp adımlar atmak için çok idealdir.

-          Lidersel özelliklerimizi daha fazla ortaya koymak isteyebilir, bir takım konular için öncülük etmek isteyebiliriz

-          Acelesi, panik ve aşırı heyecanlı olabiliriz. Sabır mekanizmamız biraz sekteye uğrayabilir. Öfkemizi kontrol etmeyi öğrenmeliyiz.

-          Sağlığımızla ilgili özellikle baş bölgesinde bulunan organlar hassas olabilir. Baş ağrıları ve kronik migreni olanlar bu yeni ay zamanı migrenleri daha çok azabilir.

Yeni şeyler denemeye, hayatımıza yenilikler katmak isteyebiliriz
 İlişkilerde zorlanmalar ortaya çıkabilir, özellikle temeli sağlam olmayab ilişkiler bitebilir, önemli ortaklıklar, evlilikler son bulabilir


Bu dolunay zamanı özellikle bencillik ve düşünmeden hareket etmek, tepkiler vermek ciddi zararlara yol açabilir, dikkatli olmanızda, sakin kalabilmenizde yarar var.

Lütfen gereksiz yaşamınızın her alanı ile ilgili riskler almaktan kaçınmalısınız. Kazalara, sakarlıklara oldukça meyilli olabileceksiniz.

Çok çabuk tahrik olabilir, kavga çıkarmaya, olay yaratmaya ortam çok müsait olacaktır.

Bu dolunay koç burcunun 7 derecesinde gerçekleşecek. Yani ilk dekanında. Bu da sembolik olarak; Saldırıları, askeri bataryaların sevkiyatlarını, kargaşayı, kışkırtmaya işaret etmektedir.

Dolunay zamanı Ay-Uranüs-Pluton etkileşimi meydana gelecek, asıl şimdi bu noktayı biraz açmamız gerek, asıl konular burada saklı…

Ay-Uranüs etkileşimi; sıra dışı gelişmeleri, isyanları, duygusal özgürleşme-duygusal patlamalar, azınlıkların isyanları, grevler, depremlere işaret etmektedir. Öngörülemez skandal olaylar, yüksek tansiyon, duygusal gerilim ve dengesizlik bu etkileşimin sembolik ifadeleri arasında yer almaktadır.

Ay –Pluton kontağı ise; Yıkıcı-yanıcı olaylar, dinamitler, patlamalar, volkanik hareketlenmeler, terör olaylarında artış, ilişkilerde yıkıcı etkiler sembolik ifadeleri arasında yer almaktadır.


Peki Türkiye açısından ele aldığımızda nasıl bir senaryo çıkmakta karşımıza ?

Dolunay Türkiye’nin doğum haritasının 10. evinde gerçekleşmektedir, bu alan ulusal kredir, ulusal ticaret, iktidar partisi, ünlü kişiler, skandallar demektir. Bu konularla ilgili önemli,manşetlere taşınacak haberler, olaylar gündeme gelebilir.

Bunun yanı sıra bu dolunay Türkiye’nin 4. evinde yer alan Mars ile de sert kontak halinde olacak; 4. ev muhalefet partisi, madenler, tarım, toprak sahipleri, çiftiçileri sembolize eder. Buradan yola çıkarak Muhalefet –iktidar düellosunun en sert süreçlerinden birine tanık olmak üzereyiz, öyle ki çok sert rest çekmeler meydana gelebilir.

Özellikle toprak sahiplerini pekte memnun etmeyecek gelişmeler söz konusu, hatta toprağın verimsizliği, ürünlerin yetersizliği hatta belki de gdo’lu ürünlerle ilgili şok edici haberler, gelişmeler söz konusu olabilir.

Ünlü veya siyasetçi erkek figürlerden birine suikast gibi nahoş olaylar söz konusu olabilir.

Daha da kötüsü arkadaşlar hem terör olaylarında artık her ne kadar  vaka-i adiyede olsa daha da sert gelişmeler, kayıplar söz konusu olabilir. (Yanılıyorumdur umarım)

Önümüzde ki 10 günlük süreç özellikle iktidar partisinin ani, telaşlı, agresifce tavırlar çizmeden ilerlemesi ve açıklamalar yapması gerek. Çünkü önümüzde ki 10 günlük süreçte iktidar tarafından gelecek açıklamalar ciddi anlamda Türkiye’nin önümüzde ki 6 aylık kaderini belirleyecek gelişmeler söz konusu olabilecektir.

Muhalefet tarafından baktığımızda sürpriz isimlerden gelen ayrılıklar, kopuşlar, muhalefetin kendi içinde skandal bir takım olaylarında cereyan edebileceğine işaret etmekte…

Türkiye’de yönetim ve iktidarda yeni bir sürecin başlaması, yeni ürünlerin yeni fikirlerin ortaya atılacağı bir dönem. Çok büyük tartışmalar yolda, bu 10 günlük süreci dikkatli gözlemleyin.

Komşularla ilişkiler zaten nanay, onunla ilgili yazmaya bile gerek duymuyorum, gerginlik bu önümüzde ki 10 gün daha da artabilecek…

Borsa açısından değerlendirdiğimizde ise; İnşaat,çelik,demir (kağıtları)  firmaları borsada daha karlı çıkabilecekleri bir süreçte olabilecekler.


Burçlar üzerinde ki etkisini ise BURADAN okuyabilirsiniz..