5 Eylül 2012 Çarşamba

Ay Koç Burcunda

Astrolojide Ay; sağlığınızla ilgili hassas olan noktaları, anneniz ile ilişkilerinizi, bir olayla karşılaştığınızda verdiğiniz ilk tepki, duygusal zeka kaliteniz hakkında ipuçları vermektedir.


            Sizinde Ay burcunuz KOÇ olduğundan dolayı, bir olayla karşılaştığınızda verdiğiniz ilk tepkiniz genelde stresli ve sinirli tepkiler verebilirsiniz. Duygusal anlamda rekabetçi bir yapınız vardır ve hayat sizin için adeta bir savaş alanı gibidir. Zaman zaman düşüncesizce çıkışlarınız ve eni konu düşünmeden bir olaya atlayış şekliniz çevreniz tarafından çoğu zaman eleştiri almanıza sebep olsa da aslında siz tam bir girişimci ruhsunuz. Yalnız zaman zaman kendinize düşünme ve olayları irdeleme payı bırakmanız olası zararlara karşı sizi koruyacaktır. 

            Sabır pek size göre bir kelime değil, yaptığınız her işte aceleci bir tarafınız vardır. Zihniniz sürekli meşguldür. Duygular konusunda özellikle biraz ben merkezci bir yapıya sahip olabilirsiniz. Önce benim hissettiklerim, benim duygularım dediğiniz için karşınızda ki kişinin hissettiklerini anlamakta zorlanabilir veya siz anlayana kadar iş işten geçmiş olabilir.

            İçi dışı bir insan grubundansınızdır, duygularınızı döndürüp dolaştırmadan direk çevrenizde ki kişilerle paylaşırsınız.  Hedef odaklı bir yapınız vardır ve hedefe ulaşırken insiyatif ve kendi başınıza karar almaktan çekinmezsiniz. Maceracı ve cömert yapınızla çevrenizdekilerin hemen ilgisini çeker ve sevgisini kazanırsınız.


            Duygusal anlamda çabuk öfkelenen bir yapınız vardır. İsteklerinizin hemen o anda olmasını istersiniz. Zaman zaman çocuk gibi tepkiler verebilirsiniz, mesela hemen küsebilir ve alınganlık yapabilirsiniz. Öncü ve olayları başlatan bir yapınız vardır ve kendinizi direk ortaya koyarsınız. Hem bağımsız ve bir o kadarda meraklı oluşunuz sizi hayatta türlü deneyimler yaşamaya sevk eder sık sık. Hayatta bir şeyleri deneme yanılma yolu ile öğrenmeye yöneliksinizdir. Bu yaşamda her zaman öncelikler size verilmeyebilir, böyle durumlarla karşılaştığınızda daha az kapris yapmak yerinde olacaktır. Hızlı ve çabuk hareket etmenizde kaynaklı sakarlıklara biraz daha açıksınızdır.


            Anneniz sizin için her zaman güçlü, mücadeleci ve size özgürlük ve özgüven aşılayan biri. Bu hayatın mücadele gerektiğiniz ve mücadeleler karşısında yılmamanız gerektiğiniz size anneniz öğretmiş. Yalnız klasik anne-çocuk ilişkisinden çok aranızda daha dostvari, arkadaşça bir ilişki kurmuş olabilirsiniz.

    Sağlıkla ilgili olarak öncelikle öfke kontrolü problemleriniz olabilir, vücudunuzda kafa ve yüzünüz hassas olabilir, bu bölgenizi özellikle soğuklara karşı korumanızda yarar var. Yine dudaklarınız çabuk çatlayabilir, migren..vb baş ağrılarınız sıkça hayatınıza müdahale edebilir. Özellikle saçlarınıza özen göstermenizde yarar var erken yaşta saç dökülmeleri ve bölgesel kellik oluşabilir. Yine orta yaş sonrası yüksek tansiyon problemi ortaya çıkabilir.