21 Kasım 2012 Çarşamba

28 Kasım İkizler Burcunda Halkalı Ay Tutulması




28 Kasım günü İkizler burcunda halkalı ay tutulması meydana gelecek. Tutulmalarla ilgili bu detaylı yazıyı okumadan önce dilerseniz  “Tutulmaları Nasıl Hissederiz” yazımdan detaylı bilgi alabilirsiniz…

Geçtiğimiz 1,5 senenin ikizler – yay tutulmalarının sonuncusu artık bu, çünkü boğa –akrep aksına geçmiş bulunmakta tutulmalar. Tutulma dünya saatine göre 12:14’te başlayacak ve 16:51’de sona erecek. Tutulma Hawai, Alaska, Yeni Zelanda, Avusturalya ve Asya’nın büyük bir kısmından gözlemlenebilecek arkadaşlar.  Tabii tutulmanın izlediği bu yol oldukça önem kazanmakta.

Tutulma 6 derece ikizler burcunda gerçekleşecek, şimdi adım adım bu tutulmanın nasıl konuları açığa çıkarabilir, odak noktamızı ne tarafa doğru çekecek ve akabinde Türkiye bazında bizleri neler bekleyebilir bunlara kısaca göz atalım…

6 Derece ikizler burcunda gerçekleşeceğinden dolayı, ikizler burcunun ilk dekanı demektir bu. Bu düşmanların saldırısı ve yağmacılığın işareti olarak adlandırılır.

Tutulma ikizler burcunda gerçekleşeceğinden dolayı, ikizlerim sembolize ettiği konuların ön plana çıkması beklenir, peki nedir bunlar ?

-          Bilgi
-          İletişim
-          Önemli evrak ve dosyalar,mektuplar, mailler
-          Eğitim
-          Bilişimle ilgili konular
-          Medya
-          Sınavlar
-          Teknoloji
-          Davalar
-          Şifreleme, şike, şaibe
-          Sosyal Medya
-          Diplomatlar, dış işleri bakanlığı

Bu tutulmadan etkilenecek konular arasında ilk sıralarda yer almakta. Geçtiğimiz 1,5 sene içinde bu tutulmalarla öne çıkan ikizler konuları şu şekilde olmuştur, Sınavlarda şifreler, Ergenekon davası, Futbolda şike ve şaibe durumları, anayasal düzenlemeler, bilgi teknolojileri ile ilgili çıkan yasa çalışmaları. Yine bu konulara benzer olayları bekleyebiliriz.

Devam edelim, tutulma ay tutulması olduğundan dolayı Ay’ın kuracağı kontaklar elbette önem kazanacaktır. En belirgin etkileşim Ay / Jüpiter kontağı olacaktır. Ay / Jüpiter kontakları dindar kişileri sembolize eder, din, dini temsil eden kişilerin söylemleri oldukça gündeme gelebilecektir. (Gerçi şu ismi cismi bir türlü açıklanmayan “Tibetli Din Adamının” dilden dile dolaşan 21 aralık kıyamet senaryosu da bu tutulma altında incelenebilir)  “Din” teması çok sık vurgulanabilecektir. Bunun yanı sıra tepkiler abartılı bir şekilde dile gelebilir, fanatik tavırlar, hareketler zarar verici olabilecektir. Özellikle eğitim kurumlarında verilen dersler, ödevler, sistemle ilgi çarpıcı konular ortaya çıkabilir. Bilgi, iletişim ağları, bilgi teknolojileri alanında yeni düzenlemeler de yapılabilir bu tutulma ile ilgili. Özellikle bu dönem yapılacak sınavlarda veya yerleştirmelerde yine yeniden sorunlar çıkabileceğini öngörmekte pekte zor olmasa gerek.

Ay ikizler burcunda tutulacağından, tutulmanın yöneticisi Merkür o gün akrep burcunda seyahat ediyor olacak. Akrep sembolizmi içinde, gizli saklı sırları, konuları, gizli belgeleri, kadın cinselliğinin sıkıntı yaratacak şekilde vurgulanması, kadına yönelik şiddette artışlar, maden, petrol, yer altı kaynaklarına ilişkin gizli dedikodular, sürpriz isimlerin – ajanların ortaya çıkması gibi konular ortaya çıkabilir. Cinsellikle ilgili skandallar, özellikle yazısal – sözel anlamda ortaya çıkabilir.


Türkiye açısından incelediğimizde ise; tutulma Türkiye’nin 12. evine düşmekte… 12. ev uyuşturucu şebekeleri, grevler, vatan hainleri, sukiastçiler, hastane ve hapishanelere, gizli saklı konulara işaret eder. Bu alanlarla ilgili beklenmedik sürpriz açıklamalar, bu mekanlarda olaylar bekleyebiliriz. Tutulma anında Ay’ın Mars ile yapacağı sert kontak yüzünden, ulusal güvenlik ihtiyacının artacağı veya güvenliği tehdit edici olaylar (İlk aklıma gelen terör saldırılarının yeniden hız kazanması) , tarım, tarım ürünleri ile ilgili olası salgın hastalık haberleri gündeme gelebilir. Silahlı kuvvetlerle ilgili görev değişiklikleri, düzenlemeler, istifa haberleri duyulabilir. Ay-Mars kontakları tutulma zamanları tehlikelidir çünkü şiddet içerikli olayları ve patlamalara işaret eder. Bunun yanı sıra Ay – Mars kontağı yöneticinin sağlığında ki kötü gidişata da işaret etmekte.

Yalnız ay / Jüpiter kontağından dolayı önümüzde ki 4 aylık süreçte özellikle af yasası ile ilgili konuşmalar gündeme gelebilir, hapishanelerde ki kişilerin özgürlükleri verilebilr, Salı vermeler başlayabilir.

Aşağı da resimde gördüğünüz siyah işaretleri yerler, tutulmadan negatif etkilenebilecek yerlere işaret etmekte. Şuan gördüğünüz resim, tutulmanın İstanbul merkezli Astro –Carto – Graphy çalışmasıdır. Siyah nokta ile belirttiğim yerlerde olaylar, doğal afetler, patlamalar, çatışmalar, problemler, güç savaşlarının olabileceği, problematik hatta deprem hattına işaret edebilir.




Tutulmanın Burçlar üzerinde ki Etkisini Cumartesi günü okuyabileceksiniz…