16 Kasım 2012 Cuma

Tekelleşme Egosu




Merhaba Arkadaşlar;

Dünyada ciddi bir “Tekelleşen Ego” var. Bunu her sektörde gözlemleyebilirsiniz ama en acımasız olanı – benimki algıda seçicilik olabilir- astroloji sektöründe. Ne yazık ki bazı kendini bilmezler astrolojiyi adeta kendileri yaratmış, tüm kavramları kendileri bulmuş, tüm formülasyonları kendileri var etmiş gibi davranmaktan kendilerini alıkoyamıyorlar. İşte bu noktada tıpkı kıyafet gibi bilgi de her insanın üzerinde durmuyor, hatta oturmuyor.

Yakın zamanda buna benzer bir durum yaşadım. Gerçi bu durumdan önce yaşanan aynı kişi ile trajik – komik durumlar vardı ama şu an konumuz bu değil. Etik gereği isim vermeden durumu izah etmem gerekiyor. Çünkü konu ilerledikçe hukuksal bir taraf doğuyor. Neyse ki bu konuyla ilgili dün avukatımla yaptığım toplantıda şu süreçte bir sorun teşkil etmediğini hatta karşı tarafın tacizlere varan maillerinin suç unsuru teşkil ettiğini öğrendiğimden beri içim çok daha rahat.

Biliyorsunuz ki “Astroloji Eğitimleri” vermeye başladım. Fakat yaptığım her işte fark yaratmayı temelde baz aldığımdan dolayı eğitimin içeriğinden tutun, konu anlatımına, kullanılan malzemelerden her şey sıfırdan yaratılmış olup, eğitim içeriği özellikle yabancı kaynaklarında yoğun olduğu ve dirsek temasında olduğum “ astroloji İzmir grubunun” kurucuları “Devrim Dölen” ve “Devrim Yılmazer” in destekleri ile hazırlanan gayet detaylı ve özenli bir şekilde hazırlanmıştır.

Fakat artık iyi niyetli olduğunu kesinlikle düşünmediğim “bir kişi” adeta ders programımın içeriğini biliyormuşçasına kendi eğitim programının taklit edildiğini ileri sürmüştür. Kendisi ile dün saatlerce mail ile yazışıldı ( ki bir sonra ki adımım tüm mailleri yayınlamak olacaktır duruma göre) ve kendisine derslerime katılmasını tavsiye ettim. Çünkü kendi zihninde kurduğu hayal dünyasına inanan bir insanı sadece hayatın realitesine çekerek gerçeklerle yüzleştirebilirsiniz. Bunun üzerine küstah olduğumu iddia ettiği, hakarete  varan bir cevap geldi kendisinden. Sonra bugün ismimi vermeden gayet açık bir şekilde hala nedenini anlamadığım bir şekilde “kopyacı” deme ihtiyacı hissetmiştir.

Astrolojide bilgiler evrenseldir arkadaşlar, tıpkı matematik – fizik ..vb konularda olduğu gibi. Benzeş konu başlıklarını kullanabilirsiniz. Hatta astroloji de çok temel kavramlar vardır ve bu her yerde aynıdır. (Açılar, elementler, ev sistemleri, haritanın göstergeleri..vb)

Ama “ego” o kadar tehlikeli bir şeydir ki dikkatle yönetilmesi ve idare edilmesi gerek. Çünkü yüzyıllardır süre gelen bilgileri sadece sizin elinizden çıktığını hatta neredeyse tüm dünyaya bunu kendi tanıttığını ileri sürdürtebilecek ve sizlere zarar verecek tehlikeli bir noktaya doğru sürükleyebilir sizi. Ve şu an tamda bu durum yaşanmakta. “Kişi” sanki bütün astroloji bilgilerini Türkiye’de sadece kendi getirmiş gibi davranmakta ve sistemi sadece kendi kurduğunu iddia etmekte. Kendi çapında “Tekelleşmeye çalışan bir Ego” örneğini bizlere sunmakta.

Bu çok üzücü bir durum, çünkü kendisi ile yaklaşık 2 sene boyunca her hafta düzenli görüşmelerimiz olmuş, fikir ve düşüncelerinin bir kısmına değer vermiştim. Ama bir insanı tanımanın her zaman kolay olmadığını bu olay ile bir kez daha anlamış bulunuyorum. İşin içine “Ego, kazanç, statü” gibi kavramlar girdiğinde insanlar sizlerin fark etmediği bambaşka yüzleri ile kendilerini gösterebiliyorlar.

Biraz uzun oldu farkındayım, çünkü dünden beri bu konuyla ilgili oldukça doluyum, bir şekilde benimde deşarj olmam gerekiyordu.

Okuyan herkese teşekkür ederim..

Ohh bee J