18 Şubat 2013 Pazartesi

18 - 24 Şubat Haftası Burç Analizleri






Koç ve Yükselen Koç;
18-24 Şubat Haftası

Bu hafta Güneş artık balık burcuna geçiş yapacak ve bir ay bu burçta seyahat edecek. Bu süreçte; rüyalarınız ön plana çıkabilir, özel anlam ve sembollerle dolu olabilir. Bu yeni ay zamanı tamdaGüneş/  Neptün etkin olacağından, yoga, meditasyon..vb ruhunuza iyi gelecek konular yönelebilirsiniz. Sağlıkla ilgili konular daha ön plana çıkabilir, check-up ..vb tarzda bir şeyler yaptırabilirsiniz. Bunun yanı sıra yaratıcılık gerektiren projeler, konular gündeme gelebilir. Bu dönem  aslında dinlenme, içe dönme, kendinizi dinleme, isteklerinizi keşfetme zamanıdır. Yalnızlık ihtiyacınız artabilirde. Bunun yanı sıra bu hafta itibari ile balık burcunda merkür geri hareketine başlayacak ve tam 3 hafta sürecek. 12. evinizde geri gidecek olan Merkür, kronik bir takım rahatsızlıkları tekrar nüks ettirebilir, uzun zaman önce kaybettiğiniz değerli eski bir eşyayı bulabilirsiniz veya çocukluk döneminize ait bir takım eşya ve resimler ortaya çıkabilir. Bu dönemde fikirlerinizi, düşüncelerinizi, projelerinizi başkaları ile paylaşmamaya özen gösterin, çalınabilir. Eski üzeri örtülmüş bir takım konular yeniden gün yüzüne çıkabilir, bir takım dedikodular canınızı sıkabilir. Ama güzel yanı da, arkanızdan iş çeviren kişilerin işleri elinde patlayacaktır.

Boğa ve Yükselen Boğa;
18 – 24 Şubat Haftası
Bu hafta Güneş artık balık burcuna geçiş yapacak ve bir ay bu burçta seyahat edecek. Bu süreçte; sosyal anlamda daha hareketli ve keyifli bir sürece giriş yapıyor olacaksınız. Daha çok sosyalleşebilir, arkadaşlarınızla bir araya gelebilir, onlardan keyifli destekler alabilir, yeni ortamlara girebilir, yeni arkadaşlıklar kurabilir, yeni insanlarla tanışabilirsiniz. Güneş / Neptün iş başında olacağından dolayı, bazı arkadaşlarınızla yardımlaşma temaları ön planda olacakken, bazı arkadaşlarınızdan işin içinde sanat, yaratıcılık, moda, renkler, müzik..vb olan iş projeleri, teklifleri alabilirsiniz. Kendinizi bu yeni ay dönemi şanslı ve romantik hissedebilirsiniz. Bunun yanı sıra bu hafta itibari ile balık burcunda merkür geri hareketine başlayacak ve tam 3 hafta sürecek. 11. evinizde geri gidecek olan Merkür’ün etkilerini sosyal ve arkadaşlık ilişkilerinizde, iş hayatından kazandığını gelirlerde, idealleriniz ile ilgili konularda hissetmeye başlayacaksınız. Arkadaşlarınız ile iletişimde zaman zaman aksalıklar, yanlış anlamalar meydana gelebilir, bilgiler farklı bir şekilde dilden dile dolaşabilir. Yardım edeceğiniz veya yardım alacağınız bir konu ile ilgili gelişmeler sandığınızdan çok daha yavaş gelişebilir, prüzler oluşabilir. Bu ay maaş bordronuzu da dikkatle incelemenizi öneririm, ödemelerde muhasebesel bir hata ortaya çıkabilir. Arkadaşlarınızın doğum günü için alacağınız hediyede karışıklık çıkabilir. İşte Merkür bu tarz prüzler çıkarmak için kollarını sıvamak üzere, hazırlıklı olmanızı tavsiye ederim. 

İkizler ve Yükselen İkizler;
18 – 24 Şubat Haftası;
Bu hafta Güneş artık balık burcuna geçiş yapacak ve bir ay bu burçta seyahat edecek. Bu 1 aylık  süreçte; ş ve kariyerinizi ilgilendiren konular ön planda olacak. Terfi edebilir, üstlerinizden destekler alabilir, iş değiştirebilir, önemli bir konuyu halledebilirsiniz. Güneş / Neptün iş başında olacağından dolayı, fazla da abartmak istemiyorum ama işinizden pekte memnun değilseniz hayalini kurduğunuz işe başlayabilir, teklifini alabilirsiniz. İşle ilgili yaratıcılığınızı kullanabilirsiniz ve sezgileriniz size yol gösterici olabilir, bence çok keyifli bir dönem.İş yerinizde bir kutlama da olabilir, müzikli, danslı, yemekli bu hafta. Tek ihtiyacınız olan, kararlı olmanızdır. Bunun yanı sıra bu hafta itibari ile balık burcunda merkür geri hareketine başlayacak ve tam 3 hafta sürecek. 10. evinizde geri gitmeye başlayacak olan Merkür’ün bazı minik uyarılar var, mesela ayın 15 Marta  kadar iş değiştirme planlarınızı ertelemeniz, iş ve kariyerinizi ilgilendiren konularda sözleşme imzalayacaksanız eğer maddeleri dikkati bir şekilde okumalı, üstlerle iletişimde zaman zaman aksaklıklar, yanlış anlamalar meydana gelebilir, kalabalık gruplar ve topluluk önünde kendimizi ifade ederken zorlanabilir, işle ilgili beklediğiniz ödül veya başarılarda gecikme olabilir,  işinizle ilgili yazışmalarda dikkatli olmalı, özellikle üstlerinizle olan yazışmalar farklı yerlere gidebilir. Eski iş yeri yöneticileriniz ile de bir araya gelebilirsiniz.  Bir de en olası etkisi bilgi hırsızlığının artmasıdır. 


Yengeç ve Yükselen Yengeç;
18 – 24 Şubat Haftası;
Bu hafta Güneş artık balık burcuna geçiş yapacak ve bir ay bu burçta seyahat edecek. Bu 1 aylık  süreçte; iş ile ilgili şehirden uzaklaşıp bir yerlere seyahat etmeniz gerekebilir, iş için olmasa bile bu dönem sık sık  seyahat etmek için çok uygun etkilere sahip. Deniz aşırı yollara gidebilirsiniz. Bunun yanı sıra eğer ki iş arıyorsanız, medya, tanıtım, reklam, sanatla ilgili sektörlerde iş bulma potansiyeliniz çok daha yüksektir. Bu süreçte , önemli, güçlü kadınlardan destekler görebilirsiniz. Daha çok okuyabilir, araştırabilir, felsefe,din..vb konularla daha çok haşır neşir olabilirsiniz. Bunun yanı sıra bu hafta itibari ile balık burcunda merkür geri hareketine başlayacak ve tam 3 hafta sürecek. 9. evinizde geri gidecek olan Merkür, olası yapacağınız tanıtım ve pazarlama etkinliklerinden yeteri kadar verim elde edememenize neden olabilir, eğer seyahate çıkacaksanız biletinizi tekrar kontrol edin, Merkür retrolarında sıkça rastlanan bir durum ise bagaj fişlerinin karışması veya bavulların kaybolmasıdır dikkat etmekte yarar var. Bu tarih aralığında başladığınız eğitimleri, kursları devam ettirmekte zaman zaman zorlanabilirsiniz, eğer ithalat-ihracat işleri ile ilgileniyorsanız sipariş alış-verişlerinde, ödemelerde gecikmeler meydana gelebilir, mailing sorunu yaşayabilirsiniz. Eğer öğrenci iseniz, sınav zamanı kafanızı toplamakta zorlanabilir veya sınav kağıdınızın değerlendirmesinde hatalar olabilir. 

Aslan Ve  Yükselen Aslan;
18 – 24 Şubat Haftası;
Bu hafta Güneş artık balık burcuna geçiş yapacak ve bir ay bu burçta seyahat edecek. Bu 1 aylık  süreçte; odak noktanız para olacak. Başkalarının finansal kaynakları, krediler, primler, ödemeler, borçlar..vb konular. Bu dönemim  çok olumlu etkileri olacaktır, özellikle bir süredir üzerinde uğraştığınız işin veya projenin meyvelerini alabilirsiniz maddi anlamda. Bazılarınız kredi çekmek için araştırmalar yaparken, bazılarınızda ortaklaşa işlerden kazandığınız gelirleri arttırabilmek için çalışmalar yapabileceksiniz. Öğrenci iseniz umduğunuz bursa kavuşabilir, boşanma arefesindeyseniz nafaka için anlaşabilirsiniz. Her halukarda bu hafta maddi konularda şans sizden yana olacaktır. Bunun yanı sıra bu hafta itibari ile balık burcunda merkür geri hareketine başlayacak ve tam 3 hafta sürecek. 8. evinizde geri gidecek olan Merkür, finansal konularla ilgili bir takım kararlar vermeden önce detaylı bir şekilde iyice düşünmek gerektiğine işaret etmekte. Ayrıca ödemeler yanlış yerlere gidebilir, kredi kartınızı kaybedebilirsiniz. Geçmişe unuttuğunuz bir takım borçlar, ödemeler gündeme gelebilir. Miras konuları gündemde olanların bazı karışıklıklar olabilir, beklediğiniz ödemelerde gecikmeler olabilir, banka işlemlerinde hatalar meydana gelebilir. Bankamatik kartınızı yutabilir mesela. Eğer ortaklık gerektiren işler yapıyorsanız bu retro zamanı gelirlerde azalmalar oluşabilir.

Başak ve Yükselen Başak;
18 – 24 Şubat Haftası;
Bu hafta Güneş artık balık burcuna geçiş yapacak ve bir ay bu burçta seyahat edecek. Bu 1 aylık  süreçte; eğer ki yalnızsanız romantik ve dolu dizgin bir ilişki hazır olun, ama diyelim ki bir ilişki ışığı yok hiç görünürlerde, bu bir ortaklık teklifi de olabilir sizlere. Yeni bir anlaşma, sözleşme, ortaklık teklifleri gelebilir. Bunun yanı sıra bu hafta bazılarınız söz, nişan, evlilik ..vb konularla daha fazla haşır neşir olabilirsiniz, bazılarınız evlenebilir, sözlenebilir, ilişkilerini update edebilirler. Bu dönem çok romantik etkilere sahip, romantik bir seyahat olabilir mesela, ilişkiniz daha romantik bir hal alabilir. Bazılarınıza da estetik, yaratıcılık, sanat..vb konularda ortaklık teklifleri gelebilir. Bunun yanı sıra bu hafta itibari ile balık burcunda merkür geri hareketine başlayacak ve tam 3 hafta sürecek. 7. evinizde geri gidecek olan Merkür, partnerinizle veya ortağınızla aranızda iletişim problemleri ortaya çıkartabilir. Bu herhangi birinizin seyahatte iken cep telefonu ile ilintili bir problem olabileceği gibi, birbirinizi yanlış anlamadan kaynaklı sorunlarda olabilir. Eğer evlilik tarihinizin Merkür’ün geri gideceği tarihlerden birinde ise, evlilikle ilgili hazırlıklarda bir takım aksilikler, unutkanlıklar, gecikmeler meydana gelebilir. Asıl size düşmanlık besleyenlerin kim olduklarını belirlemekte yanlışlıklar yapabilir, yanlış anlamalar yüzünden suçsuz kişilerle münakaşa içine girebilirsiniz. Bu süreçte yeni ortaklıklar için adımlar atmak, sözleşmeler imzalamak için şartlar ve koşullar çok uygun olmayabilir. 

Terazi ve Yükselen Terazi;
18 – 24 Şubat Haftası;
Bu hafta Güneş artık balık burcuna geçiş yapacak ve bir ay bu burçta seyahat edecek. Bu 1 aylık  süreçte; iş ve çalışma ortamınızda bazı minik değişikliklere, sürprizlere, yeni projelere, iş kollarına hazırlıklı olun. Maddi anlamda kazançlarınızı arttırabileceğiniz fırsatlarla karşılaşabilirsiniz. Güneş/ Neptün etkisinden dolayı, kendinizi daha yaratıcı  hissedebilir, işin içinde renkler, sanat, dans, müzik,..vb konuların olduğu işlere çekilebilirsiniz. Bunun yanı sıra sağlıkla ilgili konularda ise bu dönem kendinize çeki düzen vermeniz, özellikle beslenmenize dikkat etmeniz gerekebilir. Sağlığınız bir parça hassas olabilir bu hafta veya iş yoğunluğundan dolayı kendinize çok fazla bakmıyor olabilirsiniz. Bunun yanı sıra bu hafta itibari ile balık burcunda merkür geri hareketine başlayacak ve tam 3 hafta sürecek. 6. evinizde geri gidecek olan Merkür’ün sizlere bazı uyarıları olacaktır. Öncelikle iş yerinizde ve çalışma ortamınızda bilgisayarlarınızı yedeklemenizi öneririm, bu süreçte iş yerinde kullanılan elektronik cihazlar birden sapıtabilir. İş arkadaşlarınız ile aranızda yanlış iletişimden kaynaklı ciddi sorunlar baş gösterebilir. Bu dönem eski iş başvurularınızı gözden geçirmek, Cv’nizi yeniden düzenlemek, elinizdeki işleri tamamlamak için harika bir zamandır. Ama yeni işlere başlamak pek talihli bir şekilde seyretmeyebilir. Sağlıkla ilgili konulara yine bu dönem dikkat etmek yerinde olacaktır. Eski kronik bir takım rahatsızlıklarınız yeniden ortaya çıkabilir. Günlük işlerinizi halletmeye çalışırken trajik komik aksaklıklarla uğraşmak zorunda kalabilirsiniz. 

Akrep ve Yükselen Akrep;
18 – 24 Şubat Haftası;
Bu hafta Güneş artık balık burcuna geçiş yapacak ve bir ay bu burçta seyahat edecek. Bu 1 aylık  süreçte; aşk dolu bir sürece  giriş yapıyorsunuz, eğer yalnızsanız çok romantik ve hayallerinizi yansıtabilecek bir ilişki içine çekilebilir, romantizmin doruklarını yaşayabilirsiniz. Eğer partneriniz var ise, ondan yana bu hafta bir hoşluk, sürpriz, sizi sevindirecek bir gelişme yaşanabilir. Ama ben bu 1 ayın size  hayatınıza ayaklarınızı yerden kesecek bir aşkı getirebileceğini düşünüyorum. dönem, yaratıcılık gerektiren işlerde şanslı olabileceksiniz, hobilerinize daha fazla zaman ayırabilecek, hayatın renkli, eğlenceli tarafları ile daha çok ilgilenebileceksiniz. Bu dönem, evli çiftler bir hamilelik haberi de alabilirsiniz. Çocuk sahibi olmak için güzel bir hafta. Bunun yanı sıra bu hafta itibari ile balık burcunda merkür geri hareketine başlayacak ve tam 3 hafta sürecek. 5. evinizde geri gidecek olan Merkür, öncelikle aşk meşk konularında kafanızın biraz karışmasına, karar verme mekanizmanızı doğru dürüst çalışmayabilir eğer bir seçim yapacaksanız doğru analiz edemeyebilirsiniz. Ani başlayan aşklar aynı hızda bitebilir, şaşkına uğrayabilirsiniz. Seyahat planlarınızda aksaklıklar oluşabilir. Çocuklarla iletişimde zorluklar yaşayabilirsiniz. Biliyorum fazla gamlı baykuşluk yaptım ama elimde değil ne yazık ki… Bu Merkür gerilemesinin bir diğer etkisi de eski aşklarınızın yeniden hortlaması olabilir, onlardan mail, sms..vb haberler alabilir, haklarında ki gelişmelerden haberdar olabilirsiniz. Bir de unutmadan bu gerileme sürecinde riskli yatırımlardan ve işlerden uzak durmakta fayda var. Flört ettiğiniz kişi sayısı çok ise, gönderdiğiniz mesajlara dikkat edin yanlış kişiye yanlış mesajlar gitmesin. Özel hayatınızda iletişim problemleri nüks edebilir.

Yay ve Yükselen Yay;
18- 24 Şubat Haftası;
Bu hafta Güneş artık balık burcuna geçiş yapacak ve bir ay bu burçta seyahat edecek. Bu 1 aylık  süreçte; ev, yuva, aile, yerleşime ait konular ön planda olacak. Bu hafta kiralama, alım, satım gibi konuları yapmak için çok ideal bir hafta. Bazılarınız evlerini güzelleştirmek adına alış-veriş yapabilir, evlerini boyayabilir, dekoratif anlamda bir takım değişikliler yapabilirsiniz. Eviniz içinde olası problemler bu hafta hızla çözülmeye başlıyor, bunun yanı sıra evinizde davetler verebilir, organizasyonlar yapabilirsiniz. Bunun yanı sıra bu hafta itibari ile balık burcunda merkür geri hareketine başlayacak ve tam 3 hafta sürecek. 4. evinizde geri gidecek olan Merkür, eviniz içinde kullandığınız elektronik aletlerde bir takım sorunlar, arızalar çıkartabilir. Evinizde kullandığınız bilgisayar, laptop, mutfak gereçleri, kumandalar, tv, müzik seti,..vs de bir takım arazlar oluşabilir. Aile içinde özellikle kelimeler havada uçuşabilir, herkes başka telden çalar ve bireyler birbirini anlamakta zorlanabilir, yanlış anlaşılmalar ortaya çıkabilir. Bu süreçte ev değiştirmek, yeni ev almak için çok uygun değildir. Geleceğe yönelik yaptığınız planlar sürekli değişebilir, kafanız karışık olabilir.  

Oğlak ve Yükselen Oğlak;
18 – 24 Şubat Haftası;
Bu hafta Güneş artık balık burcuna geçiş yapacak ve bir ay bu burçta seyahat edecek. Bu 1 aylık  süreçte; seyahatlerinizde artışlar meydana gelebilir, seyahat planlar yapabilirsiniz. Bunun yanı sıra resmi belgelerle, devletle ilgili konularda işlerinizi bu hafta halledebilirsiniz. Neptün etkisi ile özellikle bu hafta daha yaratıcı çalışmalar yapabilirsiniz. Mesela bu hafta reklam, tanıtım, organizasyon, kitap yazma, kitap evleri ile görüşme için oldukça uygun bir hafta. Bunun yanı sıra bu hafta itibari ile balık burcunda merkür geri hareketine başlayacak ve tam 3 hafta sürecek. 3 evinizde geri gidecek olan Merkür, her türlü iletişim aracını kullanırken dikkatli olmanız konusunda uyarılarda bulunmakta, yanlış kişilere, yanlış mesajlar, mailler gitsin istemezsiniz. Bilgi yanlışlıkları ortaya çıkabilir, bilgiler karışabilir. Bu eti aynı şekilde kardeşler ve komşularınızla ilişkilerde de aksaklıklar ve yanlış anlamalar oluşturabilir. Özellikle bu tarihler arasında seyahat planları olanlar, seyahat öncesi ve bilet bavul kontrollerini dikkatli bir şekilde yapmalarını önerebilirim, yanınıza aldığınızı sandığınız bir şeyleri almadığınız için keyfiniz kaçabilir, özelikle bu gerileme döneminin favorisi bavulların kaybolmasıdır. Bu yüzden bagaj fişinize sahip çıkınız ki sonradan zor duruma düşmeyin. Kısacası ne kadar iyi organize o kadar iyi Merkür retrosu. Merkür gerilerken başladığınız eğitimleri yarıda bırakabilir, okumaya başladığınız kitapları bitirmekte zorlanabilir veya içeriğini hemen unutabilirsiniz. 

Kova ve Yükselen Kova;
18 – 24 Şubat Haftası;

Bu hafta Güneş artık balık burcuna geçiş yapacak ve bir ay bu burçta seyahat edecek. Bu 1 aylık  süreçte; para ile ilgili konular ön planda olacak hayatınızda. Bu dönem iş değişiklikiği, terfi, zam, paranıza para katacak durumlar oluşabilir. Yine bir aylık süreçte  alım*satım işleri gündeme gelebilir. İşin içinde Neptün olduğundan dolayı paranızı biraz daha sanat, kozmetik, giyim, renkler, müzik..vb konulara da harcayabilirsiniz. Bunun yanı sıra bu hafta itibari ile balık burcunda merkür geri hareketine başlayacak ve tam 3 hafta sürecek. 2. evinizde geri gidecek olan Merkür finansal konularda dikkatli olmanız konusunda sizleri uyarmakta. En basitinden yaptığınız alış-verişlerde fişinizi kontrol edin, aslında almadığınız bir şeyin ücretini mi ödemişsiniz, veya alış-verişlerde para üstünüzü dikkatlice sayarak alın. Bu geri hareketin en güzel etkisi aslında, daha önce kaybettiğiniz bir eşya tekrar ortaya çıkabilir, bulabilirsiniz. Finansal konularla ilgili hayatınızın akışını değiştirecek bir takım konuları 15 Mart  ve sonrasına bırakmakta aslında fayda var, sonradan pişman olmamak için. Kazancınızı ilgilendiren konularla ilgili önemli görüşmeler, fikir alış-verişleri, konuşmalar gündeme gelebilir. Bu dönem özellikle elektronik alış-verişlerde dikkatli olmakta fayda var, aldığınız eşya eve geldiğinizde çalışmayabilir, montaj gerektiren bir şey ise, parçası eksik çıkabilir bunlar hep Merkür’ün cilveleri aslında. 

Balık ve Yükselen Balık;
18 – 24 Şubat Haftası;

Bu hafta Güneş artık balık burcuna geçiş yapacak ve bir ay bu burçta seyahat edecek. Bu 1 aylık  süreçte;  hayatınızda yeni başlangıçlara yer açabilirsiniz, yeni ev, yeni araba, yeni iş, yeni sevgili, yeni arkadaşlar aklınıza gelebilecek her anlamda yeniliklere, yeni başlangıçlara açık olabileceksiniz. Bunun yanı sıra sezgilerinizin pick yapacağı bu hafta, sezgileriniz yol gösterici olabilecek ve onlara güvenebilirsiniz. Fakat bu hafta merkür’de burcunuzdan geri gideceği için bu başlangıçlarda extra dikkatli olmakta, kendinizi sağlama almanızda yarar var. . merkürün geri hareleti tam 3 hafta sürecek arkadaşlar. Her ne kadar güneş sizi yeni şeyler için motive etsede dikkatli olunmasında yarar var.   Merkür, bilgi, iletişim, bilgi alış-verişi, her türlü yazılı ve sözlü iletişimi simgeler. Yine elektronik aletler, alım satım, sözleşmeler, gazeteciler, reklamcılar, hukukçular..vs Merkür yönetimi altındadır. Merkür geri giderken, söylemek istediklerimizi net olarak ifade etmekte zorlanabiliriz, yeni işlere başlamak yerine elimizde kalan işleri tamamlamak üzerine odaklanmak yerinde olacaktır. Lakin yeni başlayan ilişkiler, işlerin ömrü ya kısa ya da sorunlu, engelli devam eder. Yeni elektronik aletler alındığında sorunlar çıkabilir, çabuk bozulabilir veya çabuk pişman olabiliriz 2 gün sonra %50 indirimli fiyatını farklı bir yerde gördüğümüzde. Yeni projeleri, yeni işleri, yeni atılımları 15 mart   ve sonrası zamana bırakmakta genel olarak fayda var.