13 Mart 2013 Çarşamba

MARS KOÇ burcunda 21 Nisan'a Kadar. Yılın En Zorlu Günleri




Merhaba Arkadaşlar;

Mars bugün itibari ile koç burcuna girdi. Gerçi yazıyı yazmakta hafiften geç kaldım ama arada olur böyle gecikmeler. Biz astrologlar Satürn ve Mars geçişlerine extra dikkat kesiliriz çünkü klasik astroloji bilgilerine göre Satürn ve Mars kötücül gezegenler olarak bilinirler. En iyi hallerinde bile bir adilik yapmakta üstlerine yoktur. Hiçbir şey yapmasalar ruhun huzurunu kaçırırlar.
Mars bugün itibari ile koç burcuna geçiş yaptı ve 21 nisana kadar bu burçta seyahatb edecek. Mars bu burçta em güçlü yerleşimindedir, çünkü bu burcu yönetir. Amma velakin bu burcu yönetmesi demek bünyesinde barındırdığı iyi ve kötü tüm özellikleri kuvvetli bir şekilde ortaya koyacağına işaret etmektedir. Peki nedir bunlar ? Şimdi bunlardan bahsedeceğim akabinde Türkiye üzerine ne gibi etkileri olacak buna göz atacağım… MARS koç burcunda iken;

-          Daha direk tavırlı, tuttuğunu koparan, hedef odaklı ve gözüne kestirdiğini elde eden bir yapı verir.
-          Tam bir savaçşı ama bu sefer amazon kadınıo gibi değil, tam bir erilş savaşçı, erkek gücün baskın olduğu zamanlardır. Burada maço tavırlar, kaba durumlar, sert çıkışlarda aynı şekilde göze çarpar.
-          Elini taşın altına sokmaktan çekinmeyen, gözü pek, girişken, rahatlıkla hemde düşünmeden risk alabilen bir yapıyı görürüz.
-          Bu dönem yaşamı şekillendirmek, yeni bireysel başlangıçlar yapmak için ideal bir süreçtir fakat ortaklık kurmak için uygun değildir, çünkü MARS koç enerjisi bencil ve kendine dönüktür.
-          Burada sabırsız bir enerji  vardır arkadaşlar, koca isterim şimdi isterim hesabı, hemen her şeyin çabucak olmasını isteriz. Bu yüzden sabır ve zaman gerektiren işler biraz asab bozucu bir hal alır.. Uzun süreli yatırımlar için uygun bir süreç değildir kısacası
-          Yeni şeyler denemeye, yaşama dair yeni bir şeyler keşfetme güdümüz oldukça kuvvetli olur.
-          Mars’ın koç burcunda ki agresyonu da tadından yenmez valla, hep bir gerginlik, hep bir tartışma, hareket hali söz konusudur.
-          Bu dönem yaşamda ki hedeflerimizi doğru bir şekilde belirleyip, harekete geçmek için en doğru zamandır.
-          Özellikle rekabet duygusunun en çok bilendiği zamandır,  ama burada ki rekabet daha çok kendimizle olandır. Tabii Mars’ın koç burcu enerjisinin bokuyla kavga eden insan modeline de benzetebiliriz.
-          Sıkıntılı noktalardan bir tanesi ise gereksiz risk almaya karşı duyulan heyecandır ve kazaların-patlamaların en çok meydana geldiği süreçtir aslında.
-          Bu dönemde lütfen maymun iştahlı olmamaya özen gösterin, canım Mars ‘ın koç burcunda ki güzelim enerjiyi hiç etmeyin.

Tabii bunlar genel özellikler, Mars’ın 21 Nisana kadar yapacağı diğer gezegenlerle görünümler ve etkileri ise şu şekilde olacaktır.

MARS – URANÜS kavuşumu: 15  mart ile 29 Mart arası etkin bir şekilde hissedilecek bu açı; Grevler, ani isyanlar, sürekli patlamalar, suikastler, özgürlük temalarının şiddetli bir şekilde dışa vurumu, korkusuzca atılımlar, büyük cesaret isteyen işlere girişim. Bu açının etkin olacağı dönemde Türkiye’nin doğum haritasının 10. Evinde olacak. 10. Ev siyasi liderler, yönetimde söz sahibi kişiler ve ülkenin erkek ünlü kişilerine işaret etmektedir. Özellikle halkı süper huzursuz edecek gelişmeler, terör olaylarında artışlar, merkez noktalarda patlama / silakhlar yüzünden çıkabilecek gerginliklere de işaret edebilmektedir.  

Tabii MARS bu süreçte ne yazık ki plutonla da sert bir kontak kuracak ve bu kontakra 18 Mars ile 3 nisan arasında etkin olacak. İşte bu kısmı hiç sevmedim, savaş baltalarının ortaya çıkabileceği, barışın ve huzurun iyice kaçabileceği zamanlar… Pluto – Mars etkileşimleri tektonik hareketleri tetikleyici nitelikte olabilir, keza maden ocaklarında kazalar meydana gelebilir, yılın belkide en problematik zamanlarına işaret etmekte. Bu döne  ölüm oranlarında artışlarda meydana gelebilir. Bu dönem barışın sağlanması gerçekten zordur ve hatta var oaln barış sistemleri bile sekteye uğrayabilir.

Bu süreçte yönetimde söz sahibi kişilerin kafa tutucu, sert çıkışları, güç uygulama politikası yüzünden sıkıntılı zamanlar yaşanabilir.

3 Nisandan sonra MARS’ın gergin enerjisi sona eriyor ama bu tarihe kadar oldukça zorlayıcı bir süreçten geçebileceğimizi söyleyebilirim…

MARS’ın bu geçişinin burçlar üzerinde ki etkisini BURADAN okuyabilirsiniz arkadaşlar.