23 Nisan 2013 Salı

Akrep Burcunda Ay Tutulması ve Burçlar Üzerinde ki Etkisi





Koç ve Yükselen Koç;
22 – 28 Nisan Haftası

Bu haftanın en önemli gökyüzü olayı akrep burcunda gerçekleşecek olan ay tutulmasıdır. Hatta yılın en zorlu tutulmalarından bir tanesidir diyebiliriz buna. Başkalarına ait kazançlar, miras, ortaklaşa kazanımlar, çok çaba sarf etmeden elde edilecek olan gelirler, kredi, borç, alacak-verecek ilişkileri, ölüm, kayıplar, burs, sigorta primleri..vb konular bu tutulmanın ana konusu olacaktır. Bu konularla ilgili bilgi-iletişim hızı artabilir. Tutulma zamanı özellikle boşanma ile ilgili durumlarda nafakaya ilişkin özellikle güzel gelişmeler yaşayabilirsiniz. Yalnız harcamalarınızı biraz denetim almakta fayda var. Eşinizden veya ortağınızdan finansal anlamda destek görebileceksiniz fata stresli. Para geldiği gibi gider ve bu gider yerleri genelde sizlerin borçları ile ilgili olacaktır. Hayatınızda önemli bir gediği kapatabilirsiniz. Tutulmanın sahibi MARS boğa burcunda zararlı yerleşimde ve tutulma anında Ay-satürn-mars etkileşimi özellikle para ile ilgili konularda büyük stresi, para kaybını, yatırım için doğru zaman olmadığını, para ve finans yüzünden olası çıkacak tartışma ve kavgalara işaret etmekte. Belki de finans ile ilgil incir çekirdeğini doldurmayacak bir konu fırtınalara dönüşebilir. Ortaklaşa işlere girişmek içinde pek uygun değil açıkçası. Para, kazanç, finans yaşamınızın stres odağı haline gelebilir. Maddi kayıplarda söz konusu olabilir. Para konusunda duygusal stres ve baskı altında kalabilirsiniz veya önemli bir eşyanız çalınabilir, birden bir çok eşyanız bozulabilir ve extra harcamalar yapmak durumunda kalabilirsiniz.

Boğa ve Yükselen Boğa;
22-28 Nisan Haftası;

Bu haftanın en önemli gökyüzü olayı akrep burcunda gerçekleşecek olan ay tutulmasıdır. Hatta yılın en zorlu tutulmalarından bir tanesidir diyebiliriz . Birliktelikler, ortaklıklar, evlilik bu kişilerin sağlığı, eşinizin, partnerinizin veya ortağınızın hayatında ki önemli başlangıçlar, anlaşmalar, sözleşmeler tutulmanın ana konusu içinde yer alacaktır. Bu saydığım konularla ilgili hayatınızda yeni enerjiler, yeni başlangıçlar söz konusu olacaktır. Bazılarınız evlilik yolunda adımlar atabilirsiniz, bazılarınız önemli bir iş anlaşması imzalayabilir, ortaklık gerektiren işlere soyunabilirsiniz. İlişkiler için tamam mı devam mı soruna yanıt aranacağı zamanlar. Kötü giden bir ilişkiniz, ortaklığınız veya evliliğiniz var ise bu tutulma sayesinde artık nokta koymak için kolları sıvayabilirsiniz. Eğer iyi giden bir birliktelik ise bir üst kademeye taşımak için adımlar atılabilir. Kısacası hem ortaklık hem özel hayatınız, evli olduğunuz partner veya evlenmek üzere olduğunuz kişi ile ilgili önemli bir takım kararlar verilecek zaman.  Tutulma’nın sahibi mars zararlı yerleşimde boğa burcunda seyahat ediyor olacak, bu da özel hayatınız ve ortaklıklarla ilgili konularda aslında temel sorunun siz olduğuna işaret etmekte, sizin eylemleriniz, sizin davranışlarınız. Bu süreçte çevrenizde ki insanlar bile size batmaya başlayabilir ve sizler patlamaya hazır bomba gibi etrafta gezinebilirsiniz. Yalnız mars zararlı yerleşimde olduğundan dolayı doğru zamanda veya doğru yerde tepkinizi ortaya koymakta zorlanabilirsiniz. Bu süreçte sağlığınıza da dikkat etmeli, çarpma, düşme, yaralanma, ateşli hastalıklara yakalanma potansiyeliniz yüksek olabilir. Ay-mars-satürn etkileşiminden dolayı, kendinizi baskı altında, koruma odaklı, çevrenizde ki insanları size iyi bir şey bile söyleseler düşmanmış gibi algılayabilirsiniz. İlişkiler ve ortaklıklarla ilgili konularda kendinizi baskı altında, zorlu bir psikoloji içinde hissedebilirsiniz.


İkizler ve Yükselen İkizler;
Akrep burcu ay tutulması;
Bu haftanın en önemli gökyüzü olayı akrep burcunda gerçekleşecek olan ay tutulmasıdır. Hatta yılın en zorlu tutulmalarından bir tanesidir diyebiliriz buna. İş ve çalışma ortamı, birlikte çalıştığınız kişiler, günlük rutin işler, kişisel gelişim, sağlığınızı ilişkilendiren konular, çok çalışılması gereken durumlar, angarya uğraştırıcı işler bu tutulmanın ana konusu içinde yer alacaktır. Bu tutulma zamanı çalıştığınız iş yerinin yeri veya kurumsal yapısında bir takım değişiklikler meydana gelebilir, bazı görev değişimlerinden pek hoşlanmayabilirsiniz. İş yükünüz artabilir, yeni bir takım projeler işler için görevlendirilebilirsiniz. Daha çok çalışacağınız ama çok fazla da takdir göremeyeceğiniz bir süreç olacak bu. Yine sağlıkla ilgili konularda destekleyici etkiler altında olacaksınız, fakat olsu bir sağlık sorununun üstesinden gelmenizde gerekebilir. Bu ameliyat gerektiren bir durum olabilir fakat endişe etmeyin, rahatlıkla atlatabileceksiniz.  Kötü bir takım alışkanlıkları bu tutulma sayesinde bırakabilirsiniz. Tutulmanın sahibi MARS zararlı yerleşimde olacağı için, özellikle çalışma arkadaşlarınız veya birlikte çalıştığınız kişilerin arkanızdan oyun oynadığına şahit olabilir, size zarar vermek isteyebilirler. Veya siz bir çalışma arkadışınızın sırrını zorunlu olarak saklamak durumunda kalabilirsiniz. Tutulma zamanı bir müşteri kaybı veya iş ile ilgili ciddi bir krize de işaret etmekte. Ay-mars-satürn etkileşiminden dolayı; özellikle sağlıkla ilgili konulara daha ciddi eğilmeniz gerekebilir, üreme organları ile ilgili olabilir veya cildinizle ilgili bir sıkıntı söz konusu olabilir. Veya veya kronik br rahatsızlığınız var ise bu tutulma zamanı nüks edebilir. Psikolojik olarak profesyonel bir destek almanız gerekebilir. Yaşamınızın stres noktası daha çok iş koşulları ile ilgili olabilir. Sevimsiz bir tutulma kabul ediyorum, ama karşınıza yeni bir fırsat çıkarsa da hayır demeyin bence. Keza bu tutulma zamanı mecburi bir diyet veya spor programına katılabilirsiniz.

Yengeç  ve Yükselen Yengeç;
Akrep burcu ay tutulması;

Bu haftanın en önemli gökyüzü olayı akrep burcunda gerçekleşecek olan ay tutulmasıdır. Hatta yılın en zorlu tutulmalarından bir tanesidir diyebiliriz buna. Bu tutulma 5. evinizde gerçekleşecek. Çocuklar, aşk hayatı, hayattan daha çok keyif alabileceğiniz koşullar, yaratıcılık gerektiren işler, riskli aktiviteler, hobileriniz bu tutulmanın ana konusu içinde yer alacaktır. Kendinize iletişim ağırlıklı yeni bir uğraş, hobi edinebilirsiniz, yalnızlar için flörtöz etkiler devrede olacak, aşk için kapılarınızı aralayabilirsiniz. Hamilelikle ilgili konularda olumlu destekleyici etkiler devrede olacak. Hamile kalmak için belki de bir uzmandan destek alabileceksiniz.  Çocuk sahibi olanlar onların bir sorunu veya problemi ile uğraşmak veya gidermek durumunda kalabilirler. Yaratıcı çalışmalar yapmak için zihniniz çok işlek olacak. Perde, tiyatro, sanat dalları ile ilgilenenler özellikle keyifli haberler alabilirler. Yalnız bu tutulmanın sahibi olan MARS zararlı yerleşimde, özel hayatınız ile sosyal hayatınızı dengede tutmanız önem kazanacaktır. Özel hayatınız yüzünden arkadaşlarınızla aranız açılabilir, onlarla ters düşebilirsiniz. Ya da bir arkadaşınızın yüzünden keyfiniz kaçabilir, yaşamınızdan çıkarmak için adımlar atabilirsiniz. Ay-mars-satürn etkileşiminden dolayı; eğer ki hayatınızda biri var ise bu tutulma zamanı onun veya sizin gereksiz kaprisleri yüzünden ilişkiniz zedelenebilir veya sizin kaprislerinizde olabilir bu. Bu tutulma zamanı riskli, spekülatif yatırım araçlarına yönelmemekte fayda vardır. Yalnız yine de sosyal çevrenizde ciddi problem ve sıkıntılar söz konusu. Bir arkadaşınızın durumu çok zor olabilir veya onunla da ilgilenmeniz gerekebilirde. Ya da bir diğer senaryo, çocuğunuz yüzünden biraz canınız sıkılabilir, onun bir problemi ile ilgilenmeniz gerekebilir veya sağlığı ile.

Aslan  ve Yükselen Aslan;
Akrep burcu ay tutulması;

Bu haftanın en önemli gökyüzü olayı akrep burcunda gerçekleşecek olan ay tutulmasıdır. Hatta yılın en zorlu tutulmalarından bir tanesidir diyebiliriz buna.  Bu tutulma 4. evinizde gerçekleşiyor, geleceğe yönelik hedefler ve planlar, aile, ev, yerleşim, emlak, aile hayatı, yaşamın kökleri, aile büyükleri bu tutulmanın ana konusu içinde yer alacaktır. Bu tutulma zamanı uzun süredir beklediğiniz hayalini kurduğunuz eve geçmek için fırsat yakalayabilirsiniz, işiniz için evinizi değiştirmeniz gerekebilir. Aile içinde geçmişe ait bir takım konular yeniden su yüzüne çıkabilir ve irdelenebilir. Bu tutulma zamanı, ortak bir kararla biri ile eve geçebilir, taşınabilir veya risk alarak ev almak için kredi başvurusunda bulunabilirsiniz. Yalnız tutulmanın sahibi mars zararlı yerleşimde olduğundan dolayı, hayatınızın stres noktasının iş ve kariyer olduğuna işaret etmekte. İş ve aile, iş ve ev arasındaki dengeyi iyi kurmanız gerekmekte, ailenize yeteri kadar zaman ayırmadığınızdan dolayı veya iş arıyorsanız eğer yeteri kadar iyi bir performans ile iş aramadığınızdan dolayı aileniz tarafından eleştirilebilirsiniz. Bu tutulma zamanı aileniz bazı davranışlarınızı, hareketlerinizi, fikirlerinizi onaylamayabilir, bu da aile içinde gerginliklere neden olabilir. Bu dönem taşınmaz bir malınızı satarkende sorunla karşılaşabilirsiniz. Ya da en kötü ihtimalle, ailenizde özellikle annenizin sağlık durumuyla ilgilenmeniz gerekebilir. Ay-Satürn-Mars etkileşimi sizi biraz depresif yapabilir, kabuğunuza çekilme ihtiyacınız artabilir, geleğe karşı pesimist yaklaşımlar sergileyebilirsiniz. Gerçi bu tutulma zamanı yaşamınızda köklü ciddi büyük değişimler yapmak için güçlü arzular duyabilir ki bunu da başarabilirsiniz.      

Başak  ve Yükselen Başak;
Akrep burcu ay tutulması;

Bu haftanın en önemli gökyüzü olayı akrep burcunda gerçekleşecek olan ay tutulmasıdır. Hatta yılın en zorlu tutulmalarından bir tanesidir diyebiliriz buna. Bu tutulma sizlerin 3. evinde gerçekleşecek. Eğitim, öğrenme, zihinsel faaliyetler, kardeşler, yakın yerlere seyahatler, birinci dereceden akrabalar, her türlü iletişim bu tutulmanın ana konusu olacaktır. Sözlerinizle, düşüncelerinizle, fikirlerinizle oldukça dikkat çekeceksiniz. Bu fikirler, düşünceler yeni bir takım ortaklıkların, işlerin başlamasına başlangıç verebilir. Önemli bazı seyahatler gündeme gelebilir, size keyif verecek haberler alabilirsiniz. Bu tutulma sayesinde bir süredir kafanızda olan bir web sitesi açma, kitap yayınlama..vb konularla ilgili güzel destekler alabilirsiniz. Yine yeni bir eğitim, seminer, kurs gibi hayatınıza yeni bilgiler akışı sağlayacak konulara rahatlıkla eğilebileceksiniz, bu bilgiler mesleki yaşamınızda size yarar sağlayacak eğitimlerde olabilir. Daha çok okıyabilir, araştırabilirsiniz. Tutulma zamanı MARS zararlı yerleşimde olacağından dolayı özellikle illeghal işlerden ve girişimlerden uzak durun, eğiitmle ilgili sıkıntılar veya eğitmeninizle dialoglarda problemler oluşabilir, sınav olacaksanız eğer sınav kağıdınızda dikkatli olmanızı tavsiye ederim. Özellikle bu tutulma zamanı trafikte daha sabırlı olmalı, kimseyle didişmemelisiniz, tutulma sizi özellikle trafikte ve iletişimde kazalara yatkın bir hale sokabilecektir. Eğer ki bir web siteniz var ise veya işiniz satış, pazarlama, tanıtım, reklam, halkla ilişkiler alanında ise bu tutulma zamanı işinizle ilgili major bir değişim bekleyebilirsiniz. Bölüm değiştirebilirsiniz çalıştığınız yerde. Tutulma evet sert bir tutulma, yakıbn çevreniz ve komşularınız ile aranızda gerginlikler oluşabilir. Veya bu tutulma zamanı varsa kardeşlerinizin problemleri ile uğraşabilirsiniz. Eğer ki yurt dışından mal getiriyorsanız veya yurt dışı, yabancılarla ilgili bir takım işleriniz var ise stres yaratabilir, gecikmeler, engeller söz konusu olabilir. Eğer web üzerinden ticarete atılmayı planlıyorsanız işiniz biraz zor olabilir, bazı evraksal engellerle karşılaşabilirsiniz. Bu tutulma zamanı sadece ticaret değil, herhangi bir evrakta da sıkıntı çıkabilir. Sözleşme,anlaşma imzalak içinde pek uygun bir süreç değil açıkçası.


Terazi  ve Yükselen Terazi;
Akrep burcu ay tutulması;

Bu haftanın en önemli gökyüzü olayı akrep burcunda gerçekleşecek olan ay tutulmasıdır. Hatta yılın en zorlu tutulmalarından bir tanesidir diyebiliriz buna. Bu tutulma sizlerin finansal konularınızın üstüne adeta projeksiyon tutacak. Özellikle finansal konularla ilgili güzel ve keyifli haberler alabilirsiniz. Yaptığınız, uğraştığınız iş ile ilgili yeni kazanç kapıları, yeni projelerle karşılaşabilirsiniz.  Yalnız bu tutulma sizlerin iş yükünü biraz daha arttırabilir, yeni görev ve sorumluluklar alabilirsiniz. Bu tutulma sadece parasal anlamda değil, sahip olduğunuz eşyalarınızla ilgili de olacaktır. Bir süredir almayı planladığınız yüklü meblağlı bir şey için atılım yapabilirsiniz.  Finansal anlamda riski girişimler sizi zor duruma sokabilir, ihtiyacınız olmayan bir krediyi almayın mesela! Kefil olmanız gereken durumları iyice araştırın, sonrasında başınız ağrımasın. Minik bir rahatsızlık atlatabilirsiniz, ya da paranız sağlık harcamalarına gidebilir. Ya da çocuk sahibi olanlar, onlar için kesenin ağzını biraz daha açmaları gerekebilir.  Özel hayatınız ile sosyal çevreniz arasında uyumu ve dengeyi yakalamanız beklenebilir sizden. Aşk hayatınızda istikrar sağlamak adına koşulları fazla zorlayabilirsiniz, dikkat. Tutulmanın sahibi MARS zorlu yerleşimde olacağından dolayı, para konusunda beklentileriniz karşılanmayabilir, engellenebilir,ödemelerde gecikmeler söz konusu olabilir. Bu tutulma zamanı beklenmedik sürpriz masraflarda söz konusu, eşiniz veya ortağınız yüzünden finansal kayıp veya para yüzünden gerginliklerde söz konusu olabilir. Miras konularıda dahildir buna. Para konusunda sabrınız gerçekten denenebilir. Finansal konular yüzünden birileri ile kapışmayın, aranızı açmayın. Veya bankacınız, vergi dairesi ile ilgili de bir sorun çıkabilir, öenmli bir borcu taksitlendirme aşamasınd ada sıkıntı söz konusu olabilir.

Akrep  ve Yükselen Akrep;
Akrep burcu ay tutulması;

Bu haftanın en önemli gökyüzü olayı akrep burcunda gerçekleşecek olan ay tutulmasıdır. Hatta yılın en zorlu tutulmalarından bir tanesidir diyebiliriz buna. Kişiliğin öne çıkacağı durumlar, sağlığınız, fiziksel görünümünüz, hayatınızda önemli başlangıçlar, girişimler söz konusu olacaktır bu tutulma zamanında. Bu tutulmada hem fiziksel hem de zihinsel olarak oldukça dikkat çekici olacaksınız. Atacağınız adımlar, hayatınızın genelini etkileyecek tarzda olabilir. Yeni başlangıçlarla ilgili fikirlerinizle dikkat çekeceksiniz. Özel hayatınızla ilgili sorumluluk almaya, kontrolü ele geçirmeye, özel hayatınızı belki de düzenleme ve disipline etmek için uygun destekler altında olacaksınız. iş ve kariyerinize ilişkin konularda değişimler bekleyebilirsiniz, bu bir iş değişimi, terfi olabilir veya iş hayatınız evinizi taşımanız gerekebilir. Aile içi ilişkilerde zorlanma, ara açılma, gerginlik, inatçılık, ev içinde ki otorite figür ile zorlanmalar yaşayabilirsiniz. Veya bir aile bireyinize ilişkin sorumluluklarınız artabilir. Aile, yaşadığınız yer, yuvanızla ilgili kontrolü ele alıp, yeniden düzenlemeniz, disipline etmeniz gerekebilir. Tutulmanıjn sahibi MARS zararlı yerleşimde olacağından dolayı, atacağınız her adım ilişkiler boyutuyle etkileyebilecek sizi, ilikiler alanı biraz nane gözüküyor bilginiz olsun. İlişkileriniz testten geçebilir, sabrınız ilişkiler kanalı ile denenebilir. Veya bir diğer senaryoda eşinizin işi veya sağlığı bu aralar pek iyi gitmeyebilir ve ona destek olmanız gerekebilir. Veya aynı hikayeyi ortaklıklarınız içinde düşünebilirsiniz. Bu tutulma yaşamınızda değişimleri getirecektir, değişime kapalı olursanız oldukça zorlanırsınız, önünüze düşen fırsatları iyi değerlendirin. Sağlığınıza dikkat edin, özellikle genital bölgenize, dişlerinize, cildinize em önemlisi psikolojinize. Psikolojik olarak baskı altında hissedebilir, kendinizi yeteri kadar iyi ifade edememekten dolayı sıkıntılar söz konusu olabilir. Fiziksel anlamda bu birkaç hafta fiziksel olarak major değişiklikler yapmaktan kaçının. Bu arada tutulma zamanı yaşadığınız yeri de değiştirebilirsiniz.

Yay  ve Yükselen Yay;
Akrep burcu ay tutulması;

Bu haftanın en önemli gökyüzü olayı akrep burcunda gerçekleşecek olan ay tutulmasıdır. Hatta yılın en zorlu tutulmalarından bir tanesidir diyebiliriz buna.  Bu tutulma 12. evinizde gerçekleşecek. 12. ev astrolojide, kontrol dışı gelişen olaylar, gizlilik içinde hareket edilen, gizli düşmanlıklar, hastalıklar, engellenmeler, kısıtlanmalar, dedikodularla ilişkilendirilir. Tutulma sayesinde bu konuların üzerine ışıklandırılır ve gözle görülür bir hale gelir.  Bu tutulma zamanında hayatınızda gelişen bir takım olaylar kontrolünüzün dışında gerçekleşebilir ki bu özellikle iş ve kariyerinizle ilgili konular olabilir. Sizden gizlenen bir takım bilgiler, arkanızdan dönen bazı dedikodular gün ışığına çıkabilir. Size set veya engel olunan koşullarla ilgili farkındalığınız artabilir. Size zarar vermek ihtimali olan, düşman kişilikleri rahatlıkla tespit edebileceksiniz.Sağlığınıza extra dikkat etmekte fayda var, özellikle alerji ile ilgili sorunlar ortaya çıkabilir. bu tutulma zamanı kötü bir alışkanlığınızı bırakmaya karar verebilirsiniz, mesela sigara! Şu an yaptığınız işi de sorgulayabilirsiniz, işinizi veya iş ortamınızı değiştirmek için içinizden büyük bir istek duyabilirsiniz. Çalıştığınız iş yeri taşınabilir, başka bir ofise geçebilir, iş tanımınız değişebilir. Tutulmanın sahibi MARS zararlı yerleşimde olduğundan dolayı, çalışanlarınız , birlikte çalıştığınız kişilerle kapışabilirsinizde dikkatli olun. İş yerinde yarış, çekişme gibi durumlar olablir veya birileri sizi engellemek isteyebilir, ayağınızı kaydırmak isteyebilirde. Bu tutulma sizin yaşamınızda biraz sinsice çalışacağa benziyor açıkçası. İş yerinizde hırsızlık gibi olaylarda söz konusu olabilir bilginiz olsun. Bu tutulma zamanı psikolojik anlamda profesyonel destek alabilirsiniz. Tutulma amaç duygunuzu bir süreliğine yerle bir edebilir, kendinizi birden yönsüz hissedebilirsinizde.

Oğlak  ve Yükselen Oğlak;
Akrep burcu ay tutulması;
Bu haftanın en önemli gökyüzü olayı akrep burcunda gerçekleşecek olan ay tutulmasıdır. Hatta yılın en zorlu tutulmalarından bir tanesidir diyebiliriz buna. 11. evinizde gerçekleşecek olan bu tutulma, sosyal yaşamınız, arkadaşlarınız, iş ile ilgili finansal kazanımlarınız, hayattan ümit ettikleriniz ve beklentileriniz, başkalarından destek beklediğiniz konular üzerinde etkili olacaktır. Tutulma zamanı hayattan beklediğiniz, ümit ettiğiniz iyi dileklerinizin gerçekleşmesi kuvvetle muhtemeldir. Sosyal çevrenizden ve arkadaşlarınızdan bilgi, iletişim anlamında güzel destekler alabilirsiniz. Bu dönem hayatınıza size destek sağlayacak yeni kişiler katılabilir, tanışmalar yaşayabilirsiniz. Yeni gruplar içinde kendinizi ifade edebilirsiniz. Sosyal yaşamınızda daha çok prim yapabilirsiniz. İş ile ilgili kazançlarınızı arttırmak için daha çok çaba sarf edebilirsiniz Yalnız arkadaşlık ilişkilerinize finansal konular gölge düşürebilir, finansal konular yüzünden bazı arkadaşlarınızla aranız açılabilir. Özellikle arkadaşlarınızla ortak yatırımlar, ortak işler, ofis açmak, şirket kuracak olanlar daha temkinli gitmelerinde fayda var. Tutulmanın sahibi MARS zararlı yerleşimde olacağından dolayı, hangi arkadaşınızlaözel hayatınızı paylaşıp paylaşmayacağınıza dikkatli karar vermelisiniz, özel hayatınız ile sosyal ilişkiler arasında denge kurmanızda önem kazanacaktır. Evet genel anlamda umutlu durumlar söz konusu olsa da, siz yine de sırtınızı bu tutulma zamanı bir arkadaşşınıza dayamayın, birden yarı yolda bırakabilirde sizi, ya da güven problemi yaşayabilirsiniz arkadaşınızla. Bu tutulma zamanı bir arkadaşınız ile yollarınızı ayırma kararı da alabilirsiniz. Bence bu tutulma size kim dost , kim düşman açıkça ortaya koyacak sizde.

Kova  ve Yükselen Kova;
Akrep burcu ay tutulması;
Bu haftanın en önemli gökyüzü olayı akrep burcunda gerçekleşecek olan ay tutulmasıdır. Hatta yılın en zorlu tutulmalarından bir tanesidir diyebiliriz buna. 10. evinizde gerçekleşecek olan bu tutulma, iş hayatı, iş hayatında ki dengeler, kariyerinize yönelik durumlar, yöneticililerle ilişkiler, toplum önünde olmanızı sağlayacak konular üzerinde etkileyici olacaktır. İş arayanlar, işini değiştirmek isteyenler, terfi etmek isteyenler, iş ile ilgili takdir görmek isteyenler için destekleyici etkiler devrede olacaktır. Fikirlerinizle, düşüncelerinizle yöneticilerinizin oldukça dikkatini çekebilirsiniz. İş ve kariyerinizle ilgili yeni bir takım başlangıçlar, adımlar gündeme gelebilir. Daha çok toplum önünde olmanız gereken koşullarla karşılaşabilirsiniz. Yalnız dikkatli olun, çok fazla göz önünde olacağınızdan dolayı hem iyi hem de kötü adımlarınız gözden kaçmayacaktır. kendinizi iş hayatınızda ki beklediğiniz bir takım değişikliklerin olması için fazlaca kasabilir, stres yaşayabilirsiniz. Bu beklediğiniz bir iş haberini yüzünden olabilir bir türlü gelmek bilmeyen, yöneticinizden beklediğiniz bir haberle ilgili olabilir. Bunun yanı sıra yaşadığınız yer ve yuva da bu stresten nasibini alacağa benziyor. Aile içinde minik bir sağlık durumu atlatılabilir. Tutulmanın sahibi Mars zararlı yerleşimde olduğundan dolayı, işinizle ilgili hedeflerinizi, enerjinizi doru kullanamayabilirsiniz, beklentilerde gecikme, işten çıkarılma, istifa gibi durumlarda söz konusu olabilir. Bazılarınız sektörel anlamda bile değişim yaşayabilirler ya da işiniz için yaşadğınız şehri ya da evinizi değiştirmeniz gerekebilir. İş ve kariyerinizle ilgili her türlü değişime açık olun arkadaşlar.

Balık  ve Yükselen Balık;
Akrep burcu ay tutulması;

Bu haftanın en önemli gökyüzü olayı akrep burcunda gerçekleşecek olan ay tutulmasıdır. Hatta yılın en zorlu tutulmalarından bir tanesidir diyebiliriz buna.. Bu tutulma 9. evinizde gerçekleşecek; uzak yerlere seyahatler, uzak akrabalar, hukuksal konular, uluslar arası ilişkiler, ithalat, ihracat,satış, pazarlama, halkla ilişkiler, tanıtım, sahibi hatırı sayılır kişiler, promosyon..vb konular etki altında olacaktır. Hukuksal konularla ilgili güzel olumlu gelişmeler yaşayabilirsiniz, yurt dışı seyahatleri gündeme gelebilir, iş arayanlar bu dönem özellikle çok uluslu bir firmada işe başlayabilirsiniz. Büyük bir reklam organizasyon, medya, tanıtım projesinde yer alabilirsiniz. koşulları ve şartları yönlendirmekte zorlanabilirsiniz. Bu stresin birkaç nedeni olabilir, olası tatil planınız dilediğiniz gibi gitmeyebilir, birlikte çalıştığınız kişilerle rekabet duygusu yüzünden kendinizi yıpranmış hissedebilirsiniz, ya da geçmişe ait bir takım konular yeniden pişirilerek önünüze sunulabilir veya beklenmedik bir fatura yüzünden veya toplu ödeme yüzünden stres çıkabilir ortaya. Yine hukuksal olarak bitmesini beklediğiniz bir konu bir sonra ki celseye atabilir. Tutulmanın sahibi mars zararlı yerleşimde olduğundan  dolayı, yakın çevreniz, kuzen gibi yakın akrabalarınızla aranızda ciddi iletişim problemleri, kazaları söz konusu olabilir. Kaza demişken lütfen trafikte daha dikkat. Bu tutulma iletişim ile ilgili bir konuda engel olabileceğine işaret ediyor, almanız gereken bir onayı veya evrağı almakta zorlanabilirsiniz. Tatilde veya seyahat esnasında eşyalarınıza, bavulunuza sahip çıkın kaybolmasınlar. Son dk gelişmeleri ile tüm seyahat planlarınızda iptal olabilir. Bu tutulma aslında sizi içsel bir yolculuğa da çıkarabilir, hayatın anlamı, hayatın felsefesi üzerine. Yalnız tutulma zamanı çok beğendiğiniz, çok sevdiğiniz bir akımı veya düşünce sistemini ret edebilirsinizde. Çok fena fikir tartışmaları söz konusu ortak zeminin bulunmasının zor olduğu. Zor bir iletişim-sizlik süreci sizleri bekliyor sanırım.