29 Nisan 2013 Pazartesi

Doğum Günün Kutlu Olsun Haritaları (Solar Return - Güneş Dönüşü)





Merhaba Arkadaşlar;

Yine bir bilgi yazısı daha sizlere J  Bugün benim doğum günüm, 29 nisan. Elbette keyif ve heyecan doluyum çünkü yeni bir solar döngü içine giriyorum ve bir şok astrologun yaptığı gibi benimde ilk yaptığım şey Solar Return (Güneş dönüşü)  haritama bakmak oldu. Bu sene ki güneş dönüşü haritam pek iç açısı gelmese de bana, baya kallavi şeyler öğretecek sanırım.  Peki bu güneş dönüşü haritaları ne demektir, nasıl bakılır, ne işe yarar ? Yenir mi içilir mi, yol gösterir mi ? Hemen açıklayalım…

Güneş Dönüşü (Solar Return)harita aslında şu demek. Şimdi normalde eğer ki doğum saatinizi biliyorsanız, kendinize ait bir doğum haritası oluşturabiliyorsunuz. Özellikle twitter üzerinden takip eden 1000lerce kişiye doğum haritalarını oluşturmayı öğrettim. Ama iş sadece o doğum haritaları ile kalmıyor! Evet o haritalarda size ait bütün potansiyelleriniz, seçim hakkına sahip olduğunuz ve kadersel olmazsa olmaz olan alanlar mevcut. Koskoca bir yaşam gizli,şifreli  o haritalarda. Ama bir de Güneş Dönüşü haritalarınız var, koskoca bir yaşam olmasa da sadece hangi yaştaysanız o yaşınızda yaşayacağınız özel bilgiler mevcut. Hangi yaşınızdaysanız, o yaşınızla ilgili gerçekten çarpıcı bilgiler ediniyorsunuz. Öncelikle sizlere Güneş Dönüşü harita oluşturmayı akabinde ise bu haritalarda ne gibi bilgiler gizli, bu haritalara nasıl göz atabilirsiniz bundan bahsedeceğim…

Şimdi ben Natal (doğum haritası) çıkarmak istersem, 29.04.1984 istanbul 19:30 bilgilerimi kullandığım programdan girip bir doğum haritası oluşturuyorum. Sizlerde haritanızı çıkarmak isterseniz eğer www.astro.com ‘dan free horoscope kısmından haritanızı oluşturabilirsiniz. Peki ama ben özellikle 29.04.2013 ile 29.04.2014 arasını görmek istersem yani gireceğim yaşımı, bu sefer bilgilerimi 29.04.2013; istanbul ve 19:30 olarka giriyorum ve karşıma yeni bir doğum haritası ortaya çıkıyor. İşte oluşturduğum bu yeni doğum haritası benim sadece 2013 -2014 arası yaşamım hakkında bilgiler vermekte.  Peki bu güneş dönüşü haritaları nasıl okunmalı?; Nelere dikkat edilmeli ? Adım adım gidelim…Aşağıda hem natal hem de güneş dönüşü haritalarım yer almakta...

NATAL Harita 


GÜNEŞ DÖNÜŞÜĞ 2013


Önce çıkardığınız Güneş Dönüşü haritasını natal gibi göz atabilirsiniz, AY nerede ise güven ve duygusal destek ihtiyacınızın olduğu yer orası olacaktır..
Merkür nerede ise bu yeni yaşınızda bilgileneceğiniz, fikir sahibi olacağınız, yeni şeyler öğreneceğiniz alan
Venüs nerede ise; keyif alacağınız, hoşunuza gidecek, sizi mutlu edecek, güzel zamanlar geçireceğiniz alan
Mars nerede yeni yaşınızda mücade vereceğiniz, kendinizi ortaya koyacağınız alan
Satürn nerede ise, olgunlaşacağınız, disiplin kazanacağınız, belki de büyüyeceğiniz alan
Jüpiter nerede ise, kazanç sağlayacağınız, yaraları iyileştireceğiniz, maddi olarak gelişmeler yaşayacağınız alana
İşaret eder. Bu sadece haritaya şöyle bir göz ucuyla bakacağınız alandır…

Tabii sadece bunula sınırlı kalmaz, bu sadece girişti… Güneş dönüşü haritanızda Yükselen Burç olarak gözüken alan, kendi doğum haritanızda nereye denk düşüyorsa o yaşınızda o konular odak noktanız olacaktır demektir.
Bir gezegen her natal (doğum haritanızd) hem de güneş dönüşü haritanızda aynı burçta ise o gezegenin gücünü o sene daha çok hissedeceksiniz demektir ve vaad ettiği tüm iyi veya kötü ne varsa ortaya koyacaktır.
Bir güneş dönüşü haritasında özelikle 1 ve 7 . evde ki gezegenler çok önem taşıayacaktır. Kişinin o yaşının nasıl bir kalitede geçeceğini anlayabilirsiniz.
Doğum haritanızda olan bir açı eğer güneş dönüşü haritanızda da yer var ise o açı o yaşınızda kendini daha etkin bir şekilde ortaya koyacaktır.
Güneş dönüşü haritanızda güneş’in bulunduğu eb doğduğunuz ayı gösterir, sonra ki ev ise bir sonra ki ayınız hakkında bilgi verir ve bu şekilde ilerler. Evlerin içinde bulunduğu gezegen ve yöneticilerinin konumları o ay hakkında harika bilgiler verir.
Aslında teknik anlamda güneş dönüşü haritaları ile ilgili yazılabilecek bir çok şey var ama bu sefer kafanız daha çok karışacağı için çok fazla detaya girmek istemiyorum, en temelde hiçbir şey bilmeyen ama meraklı astroloji severler için bu bilgler şimdiden kafidir diye düşünüyorum…

Ana fikir olarak, Güneş Dönüşü (Solar Return) harita ile sadece o yaşınızda nasıl bir yaşamın sizi beklediğini tespit edebilirsiniz..

Doum günüm kutlu olsun J)

Sevgiler