2 Nisan 2013 Salı

Koç Burcunda Yeni Ay (10 NİSAN)





Merhaba Arkadaşlar;

Oldukça zorlayıcı bir terazi burcunda dolunaydan sonra şimdi biraz toparlanma zamanı, koç burcunda gerçekleşecek olan yeni ay ile birlikte… Koç burcunda ki yeni ay 10 nisan günü  11:34^te meydana gelecektir. Bu dolunay hem iyicil hem de kötücül sayılabilecek etkileri aslında bir arada barındırmakta. Çok kazançlı yönleri olduğu gibi dikkat edilmesi gereken birkaç husus var elbette yine…
Yeni ay zamanı Ay-Güneş’le birlikte mars ve Venüs’te birliklte oalcaklar. Mars koç burcunda en güçlü pozisyonunda, venüs ise zararlı pozisyonda yer almaktadır. Ama yine de ne olursa olsun MARS’ın bu güçlü yerleşimi yeni ay zamanı yaşamımızda bizi kuşatan koşullar kötü bile gitse son dakikada bizim yararımıza olacağına işaret etmektedir… Şimdi bu yeni ay ve etklilerinden daha detaylıca bahsedelim..


-          Bu yeni ay bir amaç belirleyip o amaç uğruna planlar yapıp adımlar atmak için çok idealdir.
-          yimser, hevesli, coşkulu ve hayatımızda yeni bir takım başlangıçlar yapmak için uygun zamanlardır 
-           Lidersel özelliklerimizi daha fazla ortaya koymak isteyebilir, bir takım konular için öncülük etmek isteyebiliriz
-          Aceleci, panik ve aşırı heyecanlı olabiliriz. Sabır mekanizmamız biraz sekteye uğrayabilir. Öfkemizi kontrol etmeyi öğrenmeliyiz.
-           Sağlığımızla ilgili özellikle baş bölgesinde bulunan organlar hassas olabilir. Baş ağrıları ve kronik migreni olanlar bu yeni ay zamanı migrenleri daha çok azabilir. özellikle tansiyon problemi olanlar biraz daha dikkat etmelerinde fayda var. Bunun yanı sıra dil, kulaklarda hassaslaşabilir. Panik atak gibi sorunlar oluşabilir.
-          Yeni şeyler denemeye, hayatımıza yenilikler katmak isteyebiliriz
-          Özgürleşme, daha rahat hareket etme isteğimiz daha da artabilir, yeni fikirlere ve girişimlere açık oluruz
-          Tüm yeni başlatmak istediğiniz girişimlerinizi 10 Nisan -20 nisan arasına alın..

Yeni ay zamanı Hem MARS hem de Venüs’ün etkin olması yüzünden;

-          Koyacağımız hedeflere çok rahat bir şekilde ulaşabileceğimize… ama unutmatın hedef koymak burada kilit cümle… Hedefiniz var ise sırtınız yere gelmez…
-          Yeni bireysel girişimlerinizin sonuçlarını olumlu bir şekilde toplayabileceksiniz, yeni başlangıçlar, iş girişimleri, bireysel olarak yapacağınız her türlü aktivite için geçerlidir..
-          Bu yeni ay kendi içinde biraz bencil enerjileri taşımakta , marsın bu alanda hareket ediyor olması bu vurguyu daha da güçlendirmekte…
-          Bu yeni ay zamanında Venüs’ün de aynı alamnda hareket ediyor olması birazkafa karıştırıcı, çünkü Venüs zarar gördüğü bir yerleşimde, Venüs’ün sembolize ettiği konular biraz canımızı sıkabiilir. İlişkiler, estetik, sanat, sevgi, alış-verişleri, ortaklık gerektiren işlerde, kadınlarla ilişkilerde  problemler, engeller söz konusu olabilir. Ama marsın ayını alanda seyahat ediyor olması problemlerin çözümünü de getireceğine işaret etmekte…
-          Örneğin; ilişkiler arenasında kapris yüzünden problemler, gerginlikler çıkabilir fakat Mars desteği sayesinde gücünüzü kullanarak, haklı olduğunuzu net bir şekilde ifade ederek bu durumun üstesinden gelebilirsiniz.
-          Veya ortaklaşa işlerlerde biraz midenizi bulandırıcı durumlar oluşabilir ama ama mars desteği sayesinde ortalığı yıkmadan çözümü bulabileceğinize işaret eder…

Türkiye ve Dünya açısından baktığımızda ise;

Bu yeni ay  Türkiye’nin tamda Şiron dediğimiz astreodin üzerine düşmekte… Şiron yara aldığımız yer demektir… Ve bu yeni ay türkiye’nin 10. Evinde gerçekleşecek… Olası senaryolar şu şekilde olabilir..

-          Ülke yönetiminde söz sahibi kişilerin sağlığında ciddi durumlar oluşabilir, haberlerini okuyabiliriz. Veya iktidar tarafından özellikle güç kullanımı daha çok artabilir, agresyo yükselebilir, daha direk tavırlı durumlar oluşabilir. Ama şiron konusunda şüphelerim var, siyasi anlamda yara alma, tepki çekme, büyük problemlerin oluşmasına zeminde hazırlayabilir.
-          10. Ev ünlüler demektir, ünlülerin yaralanma haberleri, özellikle Venüs zararlı yerleşimde olduğundan kadın ünlülerin yaralanma, sağlık problemleri sık sık gündeme gelebilir. Kalp krizi yüzünden ölümler söz konusu.
-          Bu yeni ay zamanı, çok güçlü yerleşimde olan MARS yüzünden yine patlamalar, bomba ile ilgili sorunlar, saldırılar söz konusu olabilir.
-          Keza koç burcu enerjisi çok güçlü vurgulanacağından dolayı yangınlarda söz konusu olabilir. Kundaklama, kundakçılık gibi durumlarda oluşabilir.
-          Endüstriyel ilişkilerde anlaşmazlıklarda söz konusu olabilir.
-          Bakır, bakır ürünleri, bakırla ilgili şirketlerin hisseleri değer kazanabilir.


Burçlar üzerinde ki etkilerini cumartesi günü okuyabileceksiniz…