6 Mayıs 2013 Pazartesi

10 Mayıs Boğa Burcunda Halkalı Güneş Tutulması





Merhaba Arkadaşlar;

10 Mayıs Cuma günü Boğa burcunun 19 derecesinde halkalı  bir güneş tutulması meydana gelecek. Avustralya, Yeni Zelanda, Orta Pasifik üzerinden görülebilecek ve 00:25’te başlayacak. Bir önce ki tutulmaya nazaran aslında daha dostane bir tutulma olduğunu söyleyebilirim, çünkü tutulma anında Güneş’in sadece merkür ile irtibatı olacak ve tutulmanın sahibi olan Venüs ise Neptün ile sert bir kontağı olacak… Bu tutulmanın etkilerini çok iyi anlayabilmemiz için astrolojide boğa sembolizmini çok iyi bilmek gerekir, ki bu sayede neler gerçekleşebilir anlayabiliriz. O zaman şimdi adım adım tutulmada zamanında neleri bekleyebiliriz bunlara bir göz atalım…
Boğa burcu astrolojide şunları temsil eder;

          Somut şeyler elde etmeyi sever. Bu yüzden tutulma zamanı elle tutulan, somut konular bizler için daha değerli olacaktır.
          Dokunabileceği ve duyumsayabileceği şeylerden zevk alır. Tensel zevkler bu tutulma dönemi ön planda olabilecektir.
          Değişimden korkar ve ayak uyduramaz. İşter tutulmanın en önemli etkilerinden bir tanesi, eğer değişimden korkan, değişime kapalı bireylersek bu tutulma bizleri epey zorlayacaktır, tutulma doğum haritanızda hangi bölgelere düşüyorsa o noktalarda sıkıca tutunduğunuz konular elinizden kayıp gidebilir.
          Maddi gücü elinde tutmak ister. Bu yüzden tutulma döneminde daha fazla gelir getirici projelere yönelebiliriz, para-kazanç yaşantımızda daha fazla ön plana çıkar.
          Klasik bilgiye inanır.Bu yüzden tutulma zamanı denenmemiş olanı denemek yerine daha geleneksel olanı tercih etmeye eğilimli oluruz.
          Sağlık olarak :Boyun, ense ve boğazı, troidi, kadınlık hormonlarını ve vücuda giren gıdayı yönetir. Boğaz sorunları, troid ve fazla yeme kaynaklı şişmanlık, boyun fıtığı ve hormonal kadın hastalıkları Boğa burcu semboliğidir. Bu yüzden tutulma zamanı bı bölgelere extra dikkat etmemizde yarar vardır.
          Bankalar, tarlalar, seralar, çiçekler ve tohumlar, refah seviyesi, yatırımlar ve yatırımcılar, müzisyenler, ülkede finansal değeri en yüksek olan ulusal ürünler, konfora yönelik alternatif ürünler, değerli taşlar ve mücevherat, ulusal güvenlikve özel korumalar, hibeler, halktan alınan vergi, alım gücü ve likidite yine boğa sembolizmi içinde yer alır. Demek ki bu tutulma zamanında bu konularla ilgili elzem gelişmeler söz konusu. Tutulma zamanı orman yangınları beklenebilir, bitkiler yüzünden sağlık sorunları oluşabilir, besin-besin değerleri ile ilgili çarpıcı açıklamalar söz konusu olabilir. Tarım ve sulama alanları ile iglili sıkıntılı durumlar söz konusu olabilir.  Kuyumcular, değerli taşlarla ilgili hırsızlık olayları söz konusu olabilir, elmaslala ilgili.
          Akrep nasıl yer altı ise boğa da yer üstü demektir, yer yüzünde ki fiziksel kaynaklar ve toprak tabakası ile ilgilidir, heyelanlar, toprak kaymaları gibi durumlarda söz konusu olabilir. Ekonomik anlamda global bir çalkantı, kriz söz konusu olabilir. Özellikle yenilemekte fayda görüyorum, bu sefer üretimle ilgili problemler, toprak, tarla, tarım ile ilgili konularda problematik olabilir.

Boğa sembolizmi tutulma zamanı işte tamda bu konuları çalıştıracak.. Tutulma zamanı Güneş’in etkileşimde olduğu bir sabit yıldız bulunmamakta, yalnız tutulmanın yöneticisi olan Venüs 0 derece ikizler burcunda yer almakta. 0 derece ikizler burcunda ALCYONE sabit yıldızı bulunmakta… Bu yıldız Ay-Mars karakterinde olup yargısal-gizemci olmayı anlatır. Yunan mitolojisinde balıkçı kocasını denizde kaybettiği için çok acı çekip deliren ve sonrasında tanrılar tarafından kendisi kuşa, kocası balığa dönüştürülen kadıncağız. alcione ya da alcyone kuşunun kanat çırpışı denize barış ve huzur getirirmiş. alcionehallucination yani halusinasyon ile aynı kökten gelir. Tutulma’da Venüs bu sabit yıldız ile kavuşum yapacağından, denizlerle ilgili sıkıntıları ilk aklıma getirmekte ve akabinde ilişkilerde halusilasyon, gerçekçi olmayan ilişkilere çekilme, ilişkilerde aldanma, hayal kırıklığı gibi temaları ön plana çıkarabilir.  Ya da kadın fügürlerin haksızlığa uğraması şeklinde de sirayet edebilir. Akılda tutulması gereken bir ayrıntı…
Tutulma boğa burcunun ikinci dekanında gerçekleşeceği için, yolculara, yanında çocuk bulunanlara tehlike işareti sayılmaktadır. Aslında tutulmanın çok güçlü hissedileceği 7-15 mayıs arası çocuklarla seyahat, çocuklarla ilgili konular sıkıntı yaratabilir….

Peki bu tutulma Türkiye’yi nasıl etkileyecek ?

Tutulma, Türkiye’nin gizli sosyal ilişkiler alanına düşmekte. Ülkenin dost olduğu ülkeler, hükümetin yasam organları, meclis, hükümet kuralları, sivil toplum örgütleri, menkul kıymetler borsası, ülkenin hazinesi, hazinenin kuralları, ülkenin gelecek hedefleri ve projeleri demektir. Tutulmanın bu alanlada gerçekleşmesi, meclis yapısında değişim, hükümet kurallarında değişim, ülkenin finansal durumunda, mali tablosunda sıkıntı, ülkenin gelecek hedeflerinin-öenmli projelerinin açıklanacağı zamanlar, bu projeler finans, banka, para, ekonomiyi  direkt etkileyecek projeler olabileceği gibi yeni ekonomik sistem veya buna benzer konular olabilir. Mecliste değişim, mecliste sürpriz isimlerin dolaşması, meclis veya meclis üyeleri ile ilgili ilginç gelişmeler de söz konusu olabilir…Borsa ile ilgili ilginç gelişmeler olabilir.
;Bu tutulmanın Türkiye’yi daha çok ekonomik anlamda etkileyeceğini düşünüyorum, borsada özellikle tarımla ilgili konular, tarım ürünleri, zirai ürünler, kurumlar daha çok etkilenebilecek ama olumlu anlamda… Fakat ekonomik anlamda tablo iyi bir tablo değil açıkçası…

Tutulamanın burçlar üzerinde ki etkisini BURADAN okuyabilirsiniz arkadaşlar…


Sevgiler.