3 Ekim 2013 Perşembe

5 ekim Terazi Burcunda Yeni Ay




Hepinize Selam;

5 Ekim  saat 02:34’te Terazi burcunun 11 derecesinde bir yeni ay meydana gelecek.   Şimdi adım adım bu yeni ay sürecini inceleyim;

Yeni ay Terazi burcunda olacağından dolayı öne çıkacak olan konular şunlar olacaktır;

- Hak, adalet, hukuk, yargı, avukatlıkla  ile ilgili konular
- Sanat, sanatçılar, yaratıcılık gerektiren işler
- Aşk, ilişkiler, evlilik, sevgi
- Güzellik salonları, heykeltıraşlar, ressamlar, politikacılar
-Bu Yeni Ay'ın odaklanacağı asıl konu Terazi burcunun ifade ettiği ilişkiler üzerine olacaktır. 

-          Huzur ve denge arayışı ön plana çıkacaktır. Hoşgörü göstermemiz gereken durumlarla daha sık bir şekilde karşılaşabiliriz

-           İlişki kurmak, yeni ilişkiler başlatmak, ortaklıklar için adım atmak, evlenmek için aslında uygun bir dönem.

-          Hak, adalet kavramları hayatımızda daha çok ön plana çıkabilir, uzlaşmacı, hakemlik tarafımızı ortaya koymamız gerekebilir. Orta yolu bulma görevi üzerimize düşebilir.

-          Diplomatik ilişkiler ön planda olacak, önemli anlaşmalar, sözleşmeler, imza gerektiren konular gündeme gelecektir.

-          Sağlıkla ilgili olarak özellikle bel bölgesi ve böbreklerimiz hassas olabilir.

Bu yeni ay yılın en gergin yeni ayı diyebiliriz. O gün ay Jüpiter/Uranüs/plutonla sert etkileşimde bulunacak. Yani demem o ki, bu yeni ay bir taraflarımızı epey zorlayacak. Uçak kazası mı istersiniz, deprem mi istersiniz, son dakika iptal olan nikahlar mı istersiniz, diplomatik ilişkilerin bozulması mı, ünlülerin sürpriz boşanma haberleri mi  keza siyasiler içinde geçerli bu durum!  Önemli kazalarda söz konusu. Öncü burçlarda büyükl kare oluşacak, bu büyük kare büyük gerginlik demek.Ülkece büyük bir gerginlik atlatılabilirde.  Şu ana kadar sessizleşen siyasi-politik ortam bu yeni ay ile birlikte yeniden eskisinden çok daha güçlü bir şekilde hareketlenmeye başlıyor. Amerika-Suriye- Türkiye-Rusya arasında sessizleşen şu süreç umarım yeniden alev aldıracak saçma sapan bir gelişme yaşamayız.

Özellikle ilişkiler üzerine sansasyonel haberler, aile üzerine keza Twitterda TT listesine girebilecek haberler söz konusu olabilir.



-          Türkiye’nin doğum haritası üzerinden değerlendirmemiz gerekir ise; yeni ay Türkiye’nin 4. evine düşmektedir, Muhalefet partisi bu yeni ay zamanında oldukça sert ve eleştiri oklarını üzerine çekecek çıkışlar yapabilir;kendi içlerinde anlaşmazlıklar tartışmalar meydana gelebilir. Türkiye’nin doğum anında ki Mars’ın  tam üstüne geleceğinden dolayı bu yeni-ay, Türkiye de bu önümüzde bir haftalık süreçte, gerginlikler, patlamalar, terör olaylarında artışlar, maden ocakları ile ilgili sıkıntılar söz konusu olabilir.

Özellkle bu yeni ay döneminde, diplomatik ilişkilerimizde zedelenmeler söz konusu olabilir. Bu noktada önümüzde ki hafta ülke yöneticilerine büyük görevler düşmekte, retleşmemeye daha politik davranmaya özen göstermeleri gerek.

Burçlar bazında göz atacak olursak eğer;

Koç ve Yükselen Koç;

      Bu yeni ay ikili ilişkiler, ortaklıklar, evlilik dâhil her türlü sözleşmeleri içeren konular üzerinde yer alacaktır. Bu yeni ay zamanı partnerinizi ve ortağınızı tartma, eleştirme dönemi olacak. Sizin bu ilişkiden beklentiniz nedir, amacınız nedir, tamam mı devam mı? Gibi soruların yanıtlarını arayabilirsiniz. Yalnız bu yeni ayın gergin etkileri bulunmaktadır. Ortaklık ve ilişkilerde ki problemler yüzeye çıkabilir, bu sorunların temelinde para ile ilgili konularda yer alabilir. Partnerinizin veya ortağınızın kuralları ve istekleri sizi rahatsız edebilir. Sözün özü ilişkileriniz testten geçecek, güçlü ise devam, değil ise bitişlere hazırlıklı olabilirsiniz. Eğer yalnız iseniz evleneceğiniz kişi ile de tanışabilirsiniz. Hem ilişkiler hem de ortaklık ilişkilerinde oldukça gergin zamanlar, hem iş hem ilişkiler, hem aile ilişkileri neresini tutsam elimde kalıyor. Diplomatik davranmayı unutmayın…

Boğa ve Yükselen Boğa;

5 Ekim’de Terazi burcunda bir yeni ay meydana gelecek. Bu yeni ayın etkisi bu haftanın genelinde etkili olacak. Bu yeni ayın etkisi bu haftanın genelinde etkili olacak. Özellikle sağlığınız risk altında bu hafta, dikkatli olmakta yarar var. Ağrılar, sancılar, özellikle bel bölgenize, böbreklerinize, genital bölgelerinize dikkat edin. İş ve çalışma ortamınızda yeni teklifler, projeler gündeme gelebilir, iş hayatınızda alıştığınız sistem ve düzende değişimler gündemde olacaktır. Bu hafta değişime açık olduğunuz sürece şans sizden yana olacaktır. Yalnız bu hafta biraz daha kendinize dönebilir, yalnızlık ve sessizlik ihtiyacınız artabilir. Bu hafta özellikle lüks tüketim için harcayacağınız para biraz fazla olabilir, mali anlamda müsrifliğin dibine vurabilirsiniz. Kesenin ağzını çok fazla açmamaya özen göstermenizde yarar var. Bir de bu hafta eskiden kaybolan eşyalarınızı bulabilirsiniz. Eğer yalnız iseniz bu hafta kendinizi daha flörtöz hissedebilirsiniz, birileri ile oynaşabilirsiniz. Birlikte çalıştığınız, iş yaptığınız kimselerle dalaşmamaya, iş ilişkilerinizi zedelememeye özen gösterin. Sağlığınızı riske atacak her türlü aksiyondan uzak durun. Ev hayvanınızın aşıları, sağlığı ile de yakından ilgilenin.

İkizler ve Yükselen İkizler;

5 Ekim’de Terazi burcunda bir yeni ay meydana gelecek; bu yeni ayın etkisi bu haftanın genelinde etkili olacak.  Finansal konularla ilgili bu hafta bir süredir yaşadığınız sıkıntıların sonuna gelmiş olacaksınız. Özellikle akıllıca çözümler getirerek ve iletişim yeteneklerinizi kullanarak güzel gelişmeler bekleyebilirsiniz. Yalnız bu hafta yakın çevrenizle ilişkilerde dikkatli olmanızda yarar var, yine kardeşler..vs onların hayatlarına dair bir takım gelişmeler can sıkıcı olabilir. Yeni ay aşk evinizde gerçekleşeceği için, eğer hayatınızda biri yok ise sizi çok heyecanlandıracak, romantik, sevgi dolu bir aşka yelken açabilirsiniz. Yaratıcılık gerektiren işlerde başarı yakalama şansı oldukça yüksek, sinema, radyo, televizyon, sahne ile ilgili işler yapıyorsanız eğer bu hafta bu konularda daha şanslı olabileceksiniz. Bu hafta evinizde, yuvanızda yapmak istediğiniz değişiklikleri çok fazla abartmadan ve de bütçenizi zorlamadan yapabilirsiniz. Keza özel hayatınızda maymu iştahlı olmamaya özen gösterin, varsa partneriniz değerini bilin, gözünüz dışarı kaçmasın, oynamasın sağa sola. Riskli yatırımlardan uzak durmanızda da yarar var. Skandallara da kurban gitmeyin, üstünüze vazife olmayan işlere burnunuzu sokmayın. Hamilelikle uğraşmak istemiyorsanız korunmayı ihmal etmeyin. Eğer ki hamile iseniz, riskli hareketlerden kaçının.

Yengeç ve Yükselen Yengeç;

5 Ekim’de Terazi burcunda bir yeni ay meydana gelecek. Bu yeni ay ile birlikte ev, yuva, aile, yerleşime ait konular, aile ile ilgili konular ön planda olacaktır. Ev- alım satımla ilgili bu hafta bir takım önemli kararlar, sözleşmeler, anlaşmalar gündeme gelebilir.  Bu hafta sanatsal, el yeteneklerinin ağır basacağı bir eğitime başlamak için çok uygun ya da yabancı dil eğitimine başlamak içinde. Yalnız aile içinde diplamasiyi, uzlaşma ortamını sağlayıcı siz olun, ortamı gerginleştirmeyin, büyüklerinizle kavga etmeyin, ailenize rest çekmeyin. Bu dönem aslında evde tadilat yaptırmak içinde uygun değil, bir yeri yaparken diğer yerleri bozabilirsinizde.  Boya badana içinde pek tavsiye etmem, istediğiniz rengi tutturmak zor olabilir.

Aslan ve Yükselen Aslan;

5 Ekim’de Terazi burcunda bir yeni ay meydana gelecek. Bu yeni ay ile birlikte, kafanızı boşaltmanız için yapmanız gereken bir seyahati işaret edebileceği gibi, bir süredir sizi stres ve ateş topuna çeviren Marsın enerjisini atmak için de çıkabilirsiniz seyahate. Bu hafta bilgiyi düzenleme, tasnif etme ile ilgilenebilir.  Yayıncılık, web sitesi, internetle ilgili konularla uğraşabilirsiniz. Bir takım önemli sözleşmeler, anlaşmalar gündeme gelebilir, fakat imza atacağınız konularda dikkatli okumanızda yarar var. Maddi anlamda güzel gelişmelerin habercisi olan bu yeni ay, özellikle arkadaşlarınız, dostlarınız sayesinde para kazanabileceğinize işaret etmekte. Yalnız bu yeni ay zamanı araç almak için uygun değil kazıklanabilirsiniz mesela! Bilgi iletişim ağınızda, kullandığınız aletlerde, telefonlarda, pcde bozulmalar, arızalar oluşabilir. Komşularınızda kavga etmemeye özen gösterin, kimseyi paralamayın, varsa kardeşlerinizle de dalaşmayın, sakin olun. Trafikte de  kimseyle dalaşmayın, kaza yapmayın.

Başak ve Yükselen Başak;

5 Ekim’de Terazi burcunda bir yeni ay meydana gelecek. Bu yeni ay zamanı para ile ilgili önemli görüşmelerinizi erteleyip, Ekimin ilk haftasına bırakmanızda yarar var. Bu yeni ayın biraz gergin etkileri var, size yapılacak olan ödemelerde gecikmeler gündeme gelebilir, özellikle serbest çalışıyorsanız, ödemenizi almakta veya maaş zamanı biraz gecikebilir. Size yeni iş teklifleri de sunulabilir fakat koşulları iyileştirilebilir olması için gücünüzü ortaya koymanız gerekebilir. Yalnız finansal konularla ilgili riskli girişimlerden uzak durmanızda yarar var. İş ve kariyer anlamında bir fırsat ile karşılaşabilirsiniz, yalnız değerlendirirken dikkat edin altı boş çıkmasın. Yeni ay gergin olduğundan, kesenin ağzını extra açmanız gerekebilir, sağlıkla ilgili konulara harcamalar yapmanız gerekebilir. Değerli eşyalarınız, cüzdanınız..vs kaybolabilir, aman dikkat. Mali anlamda borç vermek almak kefil olmak içinde pek uygun değil. Biraz cimrileşiverin bu bir hafta 10 gün.

Terazi ve Yükselen Terazi;

5 Ekim’de Terazi burcunda bir yeni ay meydana gelecek. Yakın çevre, kardeşler, komşular, yakın akrabalarla ilişkilerde zorlanmalar oluşabilir. Özellikle onların söyleyeceği bir takım şeyler kafanızı karıştırabilir, daha fazla düşünmenize sebep olabilir. Yeni ay ile birlikte hayatınızın gidişatı ile ilgili bir takım kararlar verip, kontrolü ele alma zamanı olacaktır. Yeni ay zamanı biraz daha müsrif olabilir, önünüze çıkan koşul veya fırsatları aşırı eleştirel yaklaşmaktan dolayı değerlendirmekte zorlanabilirsiniz. Yabancılar, yurt dışı, eğitim, seyahatle ilgili konularda şans sizden yana olurken, olası çıkacağınız seyahatte bavulunuzu, biletinizi kaybetmemeye özen gösterin. Eğer önemli bir yazılı sınav veya yazılı mülakata girecekseniz cevap kâğıdınızı 3 defa kontrol etmenizde yarar var. İlişkiniz var ise eğer bu yeni ay sürecinde eften püften konular yüzünden partnerin canını sıkmayın, dırdırlanmayın. Sağlığınıza extra dikkat edin, sağlıkla ilgili konularda problemler söz konusu olabilir. Bu yeni ay zamanı diplomatik taraflarınızı ustaca kullanmayı unutmayın. Aldatmayın, aldatılmayında..

Akrep ve Yükselen Akrep;

5 Ekim’de Terazi burcunda bir yeni ay meydana gelecek. Özellikle sigarayı bırakmak isteyenler, bu hafta iş başına! Yine bunun yanı sıra, sağlığınızla ilgili konular ön plana çıkacaktır, hassas olabilir, dikkatli olmanızda yarar var. Bir takım perde arkasında dönen olaylar, konular, dedikodular canınızı bir parça sıkabilir. Sizin döneminiz 20 Ekim itibariyle başlayacak, bu yüzden sabretmenizde yarar var. Yine psikolojik destek ve yardım almak veya uzman bir doktorla görüşmek için ideal bir hafta. Bu hafta işle ilgili önemli anlaşmalar, toplantılar, imza gerektiren konular gündeme gelebilir, yalnız dikkat edin; koşullar ve şartlar aslında size sunulduğu gibi çıkmayabilir sonra, iyice araştırmadan riskli girişimlerde bulunmayın. Dostlarınıza, arkadaşlarınızla maddi anlamda yardım ve destekte bulunmanız gerekebilir veya onların para kazanmasına yardımcı olabilirsiniz bu yeni ay zamanı. Anlık, aniden ortaya çıkan rahatsızlıklar tadınızı bir parça sıkabilir. Acil bir operasyonel durumda söz konusu olabilir. Arkanızdan kötü konuşmalar, oyunlar dönebilir, size sinsice kötülük yapmaya çalışabilirler.  İşler bu dönem biraz ters gidebilir, iş anlaşmaları bozulabilir, çirkin konuşmalar, hareketlerle uğraşmak zorunda kalabilirsiniz.

Yay ve Yükselen Yay;

5 Ekim’de Terazi burcunda bir yeni ay meydana gelecek. Bu yeni ay biraz gergin etkilere sahip, dostluklarınızın, arkadaşlıklarınızın bir nevi testten geçeceği bir zaman olacak. Bir dostunuzla aranızda para ile ilgili bir mevzu oluşabilir, ödeme, borç alacak verecekle ilgili. Olası bu konu ile ilgili bir sorunu çok fazla büyütmemeye özen göstermekte yarar var. Bunun yanı sıra hayatınıza arkadaş bazında yeni kişiler katılabilir fakat yeni tanışacağınız kişilerin iyi niyetli olup olmadığına dikkat etmenizde yarar var.  Yeni ay ile beraber kariyerinizi ilgilendiren konularda bir fırsat, şans ile de karşılaşabilirsiniz. Yalnız dostluklar güven testinden geçiyor, arkadaşlarınızın özel hayatlarına çok fazla müdahale etmemeye özen gösterin, yoksa kabak sizin başınıza patlayabilir. Kim dost kim düşman belli olacak, takke düşecek kel görünecek sizde çevrenizde ki insanların ayırtına daha rahat varabileceksiniz, belki biraz zor yolla olacak ama.

Oğlak ve Yükselen Oğlak;

5 Ekim’de Terazi burcunda bir yeni ay meydana gelecek. İş ve kariyerinizi ilgilendiren koşullar ön planda olacak. Bu aslında nispeten güzel bir etki, yeni iş teklifleri ile karşılaşabilir, yükselmenizi sağlayacak koşullar oluşabilir. Yalnız kararsız kalabilir, ne yöne gideceğinizi bilemeyebilirsiniz. Özellikle ev, iş arasında denge kurmak ve otorite figürlerle ilişkilerde ve iletişimde stresten, fevrilikten uzak durmakta yarar var. İş ile ilgili konularda finansal anlamda anlaşmaya varmanız halinde, oldukça keyifli bir Ekim sizi bekliyor olacak. Bireysel anlamda kendi korkularınızı, kendi kendinize koyduğunuz engellerin üstesinden gelmeniz gerekecek. Özellikle bu hafta içinde yabancıların olduğu, yurt dışı ile ilgili işler gündeme gelebilir. İşinizle ilgili önemli bir seyahate çıkmanız gerekebilir, eğitimle ilgili konulardan yana da şanslı olabileceksiniz. Yalnız yöneticileriniz zıvanadan çıkabilir ve sizleri de çıkarabilir, diplomatik davranmayı sakın ihmal etmeyin. İş konusunda da aç gözlülük yapmayın, koşulların iyice belirginleşmesini bekleyin.

Kova ve Yükselen Kova;

5 Ekim’de Terazi burcunda bir yeni ay meydana gelecek. Bu yeni ay zamanı biraz gergin etkiler devrede olacak. Uzak akrabalarla ilişkilerde dikkatli olunması gereken bir süreç. Bazı sözler, dedikodular canınızı sıkabilir. Bunun yanı sıra; eğitim, yayıncılık, akademik eğitim, web sitesi, internet. Tanıtımla ilgili konularda oldukça ön plana çıkacaktır. Sürpriz fırsat ve tekliflerle karşılaşabilirsiniz. Fakat dikkat edilmesi gereken konular aşırı aceleci, fevri davranışlarınızdan dolayı dikkatleri üzerinize çekebilirsiniz. Arkadaşlarınızla birlikte gelir getirici önemli bir proje hazırlığında olabilirsiniz. Bu hafta yukarıda saydığım konularla ilgili önemli bir engeli aşma ve yeni başlangıçlar yapma zamanı olacak sizler için. Evliliğinizde veya ortaklaşa iş yaptığınız kişilerle mücadele etmeniz gereken  koşullar oluşabilir. Ev, yuva, aile yer değiştirme koşulları gündeme gelebilir. Ama biraz daha sabretmenizde yarar var, ekim ayı gökyüzü bu konular için çok daha uygun olacaktır. Eğer ki seyahate falan çıkacaksanız, bavulunuzu, biletinizi 3 kere kontrol edin. Uçağınızı kaçırmayın, yolculuklarda hasta olmayın yanınıza ilaçlarınızı almayı unutmayın.

Balık ve Yükselen Balık;

5 Ekim’de Terazi burcunda bir yeni ay meydana gelecek;  bu yeni ay ile birlikte maddi anlamda bir sorumluluk veya yükümlülük altına girebilirsiniz. Bu kredi olabilir, önemli bir taksit olabilir, yalnız birlikte olduğunuz kişi ile finansal konular ile ilgili gerginliklerden uzak durmanızda yarar var. Bu yeni ay süreci, ödemeler, borçlar gündemde olacaktır. Bir diğer olası etkisi de, -ki aslında böyle olmamasını umuyorum- sağlıkla ilgili konulara özellikle para harcayabilirsiniz. Maddi anlamda ihtiyacınızdan fazlasını harcamayın, kredi olarakta çekmeyin. Çok saçma sapan şeylerin ödemeleri üst üste gelebilir, canınızı sıkabilirde. Bu yeni ay zamanı yaşamınızda değiştirmek, dönüştürmek istediğiniz konular üzerine odaklanın, bu bir davranış olabilir ya da hayatınızda sevmediğiniz bir nokta veya yer olabilir. Yeni ay sizlere değişim, dönüşü fırsatı tanıyacaktır. Sağlığınızı riske atacak her türlü hareketten uzak durmanızda yarar var.