13 Ekim 2013 Pazar

Güneş ve Ay Tutulmalarının Etkilerini Ne Zaman Hissederiz ?




Merhaba Arkadaşlar;

Öncelikle tutulmalar dediğimiz astrolojik anlamda hangi aşamada gerçekleşir bundan bahsetmek istiyorum. Tutulmalar o sene kuzey ve güney ay düğümleri ( bu düğümler karmik düğümlerdir, kaderde ne varsa onu gösterirler ve karmik planınızda yaşamınızda kaçamayacağınız durumlara işaret ederler ) tutulmalarda o burçlarda gerçekleşir. Tutulmaların cinsi ise (tam tutulma, parçalı, gölgeli..vb) Güneş’in ve Ay’ın kuzey ve güney ay düğümlerine derecesel uzaklıklarına göre isimlenirler. Mesela mesafe 0-9 derece arasında ise tam tutulma, 9 -15 derece arasında ise parçalı tutulma..vb


Tutulmaların neden olabileceği biz astrologların öngördüğü olası etkileri için eğer zemin uygun ise evet o anlarda da ortaya çıkabilir ama şartlar müsait değil ise şartlar oluştuktan sonra ortaya çıkacaktır. En basitinden şöyle düşünelim; vücudunuza bir mikrop girdiğinde anında hasta olmazsınız, hastalığın bile bir süreci vardır. Önce vücudunuza yerleşir, uygun noktalar için çalışmalara başlar, sonra hastalığın belirtilerini çıkartır ortaya sonra bir bakmışsınız hasta olmuşsunuz. Ama sizin vücudunuz hasta olmaya elverişli bir yapıda ise, direnci düşük ise, hassas ise daha hızlı hasta olabilirsiniz. İşte tutulmalarında etkisi aslında aynı buna benzer. Eğer kişisel haritalarınızda tutulma önemli noktalara temas etti ise sizler tutulmaların etkilerini çok daha derinden ve hızlı hissedebilirsiniz ama haritalarınızda bu tutulma önemli noktalarda değil ise veya herhangi bir gezegeninizi tetiklemediyse belki hiç hissetmezsiniz bile.

Tutulmaların etkilerinin ortaya çıkış zamanı ile ilgili önemli bir diğer faktör ise tutulmanın hangi yapıda bir burçta ortaya çıktığıdır. Öncü mü, sabit mi, değişken mi ve hangi grupta olduğu önemlidir hava, su, ateş, toprak ve en önemlisi tutulmanın kaç dk sürdüğü. Mesela öncü burçta olan tutulmaların etkilerini çok daha hızlı ve net olarak görebilirken özellikle zaman bazında birkaç hafta veya aya tekamül ederken Sabit burçlarda olan tutulmaların etkilerini daha yıllara yayılarak hissedebilir, gözlemleyebilir ve yaşayabiliriz.

Gökyüzünde milyarlarca gizli kapılar bulunmaktadır ve bu tutulmalar o kapıları aralama ve o kapıların ardındakileri dışarı çıkarabilmesi için o kapıları aralarlar. Az önce bahsettiğim faktörlerde bu tutulmaların hangi zaman aralıklarında veya ne hızla etkileyeceklerini gösterirler.


Sevgiler…