22 Kasım 2013 Cuma

Güneş'in Kutuplarının Değişimi ve Etkileri




Merhaba Arkadaşlar;

Güneş ters mi dönecek, kutuplar yer mi değiştirecek, dünyaya etkileri nelerdir, biz fani insanları etkiler mi ? haberleri piyasada yine kol gezmekte…  Bununla ilgili gün içinde çok fazla mail ve twit aldığım için genel bir yazı ile açıklamayı uygun gördüm..

Öncelikle gerçek olan şudur ki, Güneş’in kutuplarının değişmesi dünya tarihinde ilk defa gerçekleşecek mucizevi bir olay değildir. 11 yıllık periyotlarla bu olay zaten gerçekleşmektedir 1700lü yıllardan bu yana . Olayın bilimsel olarak açıklanması ise tam olarak şudur. Güneş’in manyetik alanı giderek zayıflar ve sıfır noktasına ulaşır akabinde kutuplar yer değiştirerek yeniden düzenlenir. Tabii böyle bir değişim esnasında Güneş bir elektrik alanı yayar ve bu elektrik alanı binlerce km etkileyecek bir alana kadar yayılır etkileri.  Bu elektrik alanı yayılırken Dünyamızda bu alandan elbette etkilenecektir, çünkü bu elektriksel mantyetik alanı yayılması uzayda uzaysal bir fırtınalı havanın oluşmasına neden olur. Sadece yaşadığımız dünya değil, en uzakta olan Plutona kadar etki edecek kadar bir yayılmadan bahsediyoruz burada.
Böylesi güçlü bir etkiden peki bizler nasıl etkilenebiliriz? Bunu biraz açmakta fayda var açıkçası…

Güneş; mevsimlerin oluşmasında ki etmendir. Böyle bir etki mevsimsel geçişlerde, mevsim sıcaklıklarında anormallikler yaşanmasına elbette sebebiyet verebilir.
Keza şuan hali hazırda görev yapan uzay araçları da aslında risk altında, uzayda olan araçlarla ilgili endişe verici haberlerde keza gündeme gelebilir. Uzay araçlarında bozulmalar meydana gelebilir.
Bu kadar yüklü bir elektrik alanının yayılması, dünya üzerinde ki elektrik santrallerini, elektrikle çalışan her türlü sistemi negatif olarak etkilemesi de aynı şekilde mümkündür.
Özellikle bu süreçte hastanalerin extrab dikkatli olması gerektiğini düşünüyorum, jeneratörlerinin bakımlarını vesaire yapmalarında yarar var.
Yine uydu sistemleri, telekominikasyon sistemlerini de olumsuz etkileyebilir bu dönemde.
Keza  manyetik alan değişimi sırasında çokça yıldırım düşmeleri, normalden daha abartılı şimşekler oluşturabilir.
Bu olayın en keyifli yanı ise, kuzey kutup ışıklarını oluşturması… Önümüzde ki günlerde kuzey kutup ışıkları gösterini izleyebiliriz keyifler. Kuzey kutup ışıkları ile iglii detaylı bilgi  için KUZEY KUTUP IŞIKLARI
Doğal afetleri meydana getireceğini sanmıyorum kutup değişimlerinin, en azından sebep bu olmaz ama katalizör görevi görebilir. Zira doğal afetlerin 2 efendisi olan Pluto ve Uranüs zaten gökyüzünde gergin konumdalar. Ama olası bir durumu kutup değişimine atmak çok cahilce bir durum olur.Sadece katalisöz görevi görebilir.
Özellikle burçları etkileyecek spesifik bir durum söz konusu değildir, ne psikolojik bozukluklara, ne boşanmalara, ne anksiyete yol açar içiniz rahat olsun. Bir astrolog olarak böyle öngörülerde bulunanlara pek itimat etmemenizi tavsiye ederim.
Kaldı ki gökyüzünde bu tarz döngüler  her zaman vardır… Siz Kuzey kutup ışıklarının tadını çıkartın, birkaç tane görsel sizler için hazırladım..