28 Aralık 2013 Cumartesi

Oğlak Burcunda Yeni Ay - Paraya Tapanların Sonu mu Geliyor ?








                Merhaba Arkadaşlar;

1 Ocak Çarşamba günü  saat 13:14’te  Oğlak burcunda bir yeni ay  meydana gelecek. Yılın ilk yeni ayı olması açısından önem kazanmakla birlikte, bu yeni ay Pluton ile etkileşimde olacağından dolayı, bu yeni aya PLUTONYEN yeni ay dememiz pekte yanlış olmaz.

Astorlojide esas olan sembolleri doğru bir şekilde okuyabilmektir. Bu yüzden bu yeni ay döneminde hem Oğlak hem de Pluton sembolizmlerini doğru bir şekilde analiz ediyor olmak oldukça önem kazanacaktır. Şimdi sizlere bu semboller ve anlamlarından bahsedeceğim…

Oğlak burcu astrolojide; Hükümetler, İnşaat sektörü, düzen ve sistem kurmak, toplumsal prestij, sağlıkta dişler /kemikler, yaptırım gücünü elinde tutan kişiler, yargıçlar, iktidar partisi, genel kurmay başkanı, komutanlar, mühendisler, anıtlar müzeler, tarihi eser yerler, tarihi eserler, eski yapılar, eski binalar,köklü kurumsal firmalar sembolizmi arasında yer alır.

Bunların yanı sıra Oğlak burcunda, disiplin, kurallar, sıkı çalışma, özveri, iş hayatı, mesafeli olma gibi temaları da içermektedir.

Demek ki bu oğlak yeni ayı zamanı, aslında yeni bir iş kurmak, işe odaklanmak, disiplinli çalışmak, kendimize çeki düzen vermemiz gereken konularda gerekli adımlar atmak, ciddiyetle halledilmesi gereken işlerin üzerine gitmek, iş hayatına ve para kazanmaya odaklanmak için iyi bir süreç olabileceğini düşünmek pekte yanlış olmaz. Bireysel anlamda bu yeni ay döneminde daha çok iş odaklı harekete geçebilir, projeler üretebilir, şirket kurabilir, iş hedeflerimizi belirleyip bununla ilgili aksiyonlar almak için çok ama çok uygundur. Keza sağlık olarak kemik ölçümü yaptırmak, diş tedavisine başlamak veya diş için kontrollere gitmek içinde gayet uygundur arkadaşlar.

Fakat dedik ki bu Plutonik bir yeni ay; bu yüzden de Pluton gezegenin de sembolizmini iyi bilmek gerekiyor bu noktada.

Plutonun sembolizmi içinde ise; Ölüm, yıkım, yeniden doğuş, yer altı, ölüler, mezarlıklar,  değişim- dönüşüm,– hep ya hiç, , lanet, acımasızlık, depremler, felaketler, kitlesel ölümler, karanlık yön, büyük güç, küllerinden yeniden doğma, tecavüz, taciz, derin devlet, satanizm, gizli olan yerler,dedektifler, psikologlar, arkeologlar,zorba kişiler, anarşist, mafya, sınır tanımamazlık, çok büyük güç, baskı gibi kavramlar söz konusudur.
Biliyorum ki kulağa çok korkunç açıklamalar gelse bile, aslında bu yeni ay çok büyük bir değişim /dönüşüm enerjisini içinde barındırmakta. Peki şimdi bunlarla mantıklı cümleler kurup analiz etmeye geldi, Oğlak ve Pluton sembolizmleri ile;

·         Öncelikle büyük köklü firmaların (Oğlak sembolizmi), markaların imajlarını zedeleyebilecek durumlar meydana gelebilir, iş hayatında, kurumsal hayatta bomba etkisi yaratabilecek durumlar söz konusu olabilir.

·         Özellikle iktidar partisinin (Oğlak sembolizmi)  kendi içinde ki büyük değişim ve dönüşüm dönemine hızla girebileceğini görebiliriz, fakat bu oldukça zorlu, çok fazla sancılı bir değişim /dönüşüm olabileceğini de düşünmek pekte hata olmaz. Eğer ki iktidar partisi kendi iç yönetiminde kurallar ve yönetim şekli konusunda değişime gitmezse ve direnirse güç kaybedebilir. Plutonda küllerinden yeniden doğma vardır ama önce bir yıkım akabinde yeniden doğuştur bu. Bu yüzden Ocak ayının ilk 10 günlük sürecinde İktidar’ın atacağı adımlar ve vereceği kararlar çok ama çok dikkatli olması gerekir.

·         İnşaat sektörü ile ilgili yeni bir kriz dalgası söz konusu olabilir, bu oğlak burcundaki plutonik yeni ay etkisini ben biraz 2009 krizine benzetiyorum bilginiz olsun. Yalnız bu sefer, toprak, arsa, gayrimenkul, inşaat ile ilgili konular üzerinden meydana gelebilir. İlginç bir süreç bu. Yakın zamanda ekonomik krizin çanları çalmaya başlar. 

·         Yargıçlar, genel kurmaylar, komutanlar (Oğlak sembolizmi) sarsıcı değişimler söz konusu.

·         Keza tamda bu oğlak yeni ayında, istifalar daha fazla artabilir. Unutmayın ki ikizler dolunayında sonra ay küçülmeye başladığından dolayı, olaylar kapatmaya, örtbas etmeye çalışıldı, küçültülmeye çalışıldı. Fakat bu sefer ki yeni ay ve yeni ay zamanı meydana gelen her türlü durum büyümeye müsaittir.

·         Tabii ki işin içinde pluton olduğu zaman, ister istemez insanın aklına ölümleri de getirmekte… Fakat bu sefer, iş dünyasından önemli isimler ya da oğlak burcunun sembolize ettiği konularda kayıplar söz konusu olabilir.

·         Özellikle yeni ay zamanı işin içinde Merkür’de olduğundan, daha çok gizli dosyalar ortaya döküleceğe benziyor. Geçtiğimiz 10 gün bence çok ikizler temalı, medyatik haberlerdir bu yeni aya göre. Daha ciddi belgeler, daha ciddi yazılar, sözleşmeler, anlaşmalar ortaya çıkabilir.

·         Tabii işin içinde Merkür’de olduğunda dolayı, iletişim sektörü de bundan nasibini alabilir mi diye düşünmeden edemedim açıkçası. Malum Merkür, her türlü iletişimi simgeler. Oğlak burcunda olduğundan dolayı, kurumsal iletişim firmaları bu süreçte daha dikkatli bir politika izlemeleri gerektiğini düşünüyorum.

·         Uranüs /Jüpiter /Mars /Pluton arasında meydana gelecek olan büyük kare ki bunlar öncü burçlarda meydana geliyor, büyük sistem değişikliklerini, kayıpları, büyük skandal olayları, büyük öfke, büyük mücadele demektir. Sistem ve düzen değişimine işaret eder bu büyük açı kalıbı… Tabii kimine göre kötü kimine göre iyi gelir.. bulunduğunuz tafra göre… Tabii bu açı kalıbı içinde, doğal afetler, uçak kazaları, havacılıkla ilgili sorunlarda söz konusu olabilir. 

·         Bu meydana gelen açı kalıbı, 23 Nisanda meydana gelen açı kalıbıyla çok benzeştir, aynı değil ama benzeş! Nisan itibari ile ne olmuştu diye hatırlamıyorsanız, bu yazıyı okumayı bırakabilirsiniz. J

Bu yeni ay, yılın girişine ait olduğundan dolayı, aslında bunu yılın genel enerjisi şeklinde değerlendirebilirsinizde…