15 Ocak 2014 Çarşamba

16 Ocak Yengeç Burcunda Dolunay Meydana Gelecek




Her ay gökyüzünde bir yeni ay ve bir de dolunay meydana gelir. Gerçekleşen yen ay ve dolunaylar o ayın öne çıkacağı konuları ve hangi burçta gerçekleşiyorsa o burcun kalitesinde olayların yaşanacağına işaret eder. Yeni ay ve dolunay zamanları; Ay’ın yaptığı açılarda tepkilerimiz, gerçekleşmesi muhtemel konuların hangi kanal ile hayatımızda yer edeceğine dair ipuçları verir bizlere. Yeni ay dönemleri başlangıçları,yeni enerjileri simgelediği gibi dolunay ise artık tamamlanması gereken durumları, bitirilmesi gereken koşullara işaret edebilir.

Ocak ayının dolunayı yengeç burcunda gerçekleşecek. 16 ocak  günü sabah 06:52;’de  Yengeç,su grubu,öncü ve dişil bir burçtur. Bu dolunay zamanı,

-          Ev, Yuva, Aile,
-           Güvenlikle ilgili konular
-           Geçmişle ilgili bazı konular
-          Uyuşturucu, uyarıcı, bağımlılık yapan maddeler, yardımseverlik, fedakarlık gerektiren konular ortaya çıkabilir.
-           Kırılgan ve kendimizi savunmamız gereken olaylar içine çekilebiliriz, melankolik bir ruh haline bürünebiliriz.
-          Çevrenizde ki insanlara karşı daha korumacı ve savunmacı olabilir, bu dolunay zamanı özellikle anne ile ilgili konular, anne ile ilişkiler çok daha fazla ön plana çıkabilir.
-          Beslenme, beslenme alışkanlıkları, besinlerle ilgili konular, diyet, sağlıklı yaşamı ilgilendiren konular ön planda olacaktır.
-          Bu dolunay zamanı bir şeylere güven duymak zorlaşabilir.
-          Sağlıkla ilgili olarak;  karaciğer, göğüs, göğüs kafesi, memeler, kaburga, mide, yemek borusu hassas olabilir. Bu bölgeleri ve organları yoracak yıpratacak hareketlerden kaçınmak yerinde olacaktır. Midede yanma, ekşime, boğazda yanma ve kuruluk hissi artabilir.
-          Bu dolunay zamanı, evle ilgilenebilir, ev düzenlenebilir, evi daha rahat ve yaşanabilir hale getirilebilir, yemek yapılabilir, aile bireyleri ile daha fazla zaman geçirilebilir. Ev taşıma, gayrimenkul alım-satım konuları gündeme gelebilir.
-          Nostalji yaşanabilir, geçmişe ait konular sık sık konuşulabilir, gündeme gelebilir, koleksiyon yapılabilir.


Peki bizler bu dolunay zamanı neler yapabiliriz ?

Evet ait tamamlanması gereken tüm yarım kalan işlerinizi tamamlayın mesela.

Taşınma, yer değiştirme, evde tamirat işler, alım satım işlerinizi bitirebilirsiniz.

Geçmişle biraz haşır neşir olmak, eski fotolara göz atmak, eski günlükleri okumak, eski arkadaşlarla bir araya gelmek pekte fena fikir değil aslında.

Annenizle daha çok zaman geçirin, ailenizle birlikte bereketli sofralar kurun ve sohbetler edin, ailenizle çok daha fazla yakınlaşın, varsa olası küslükleri sona erdirin mesela.

Besinlerinizde daha çok deniz ürünleri tüketmeye özen gösterin, hatta keyifli rakı +balık sofraları bile kurabilirsiniz..

Önyargılarınızı ve sizi saran sert kabukları kırmak için biraz çaba sarf edin, duygularınızı rahatça ifade edin.

Yengeç sembolizminde döllenme ve üreme vardır, çocuk sahibi olmak istiyorsanız bu süreci değerlendirebilirsiniz.

Kendinizi güvence altına almak istediğiniz konuları belirleyip bu konularda çalışmalar yapabilirsiniz. Mesela evinizde alarm sistemi bile kurdurabilirsiniz.

Duygusal anlamda farkındalığınızı arttıracak çalışmalara katılabilirsiniz. Aslında tamda bu yengeç dolunayı zamanı, iyi bir aile dizimi çalışması ne iyi gider anlatamam!

Evinizi, yaşadığınız alanı çok daha konforlu bir hale getirebilirsiniz. İlla çok para harcamaya gerek yoktur, 2 eşyanın yerini değiştirebilir, koltuklara yeni minderler alabilir..vs…vs

Unutmayın ki, dolunaydan hemen sonra 17 ocak itibari ile diyete başlamak içinde en ideal zamandır… Ödeminizi daha hızlı atabilir, hızlı bir şekilde kilo verebilirsiniz.

Dolunay zamanı AY-Satürn kontağı etkin olacak. Bu ikili; duyguların kontrollü bir şeklide ortaya konmasına, ne istendiğinin bilinmesine, duygular ile aklın koordine çalışmasına, sorumluluk alınması gereken noktalarda sorumluluktan kaçmamaya, zor koşullar altında dayanıklı bir şeklide kalmaya işaret etmektedir.


-          Türkiye açısından incelediğimizde ise, bu dolunay Türkiye’nin 1. evinde gerçekleşecek. 1. Ev politik astrolojide; Ülke ve o ülkede yaşayan  insanları, kitleleri, milletin bakış açısını, ulusal özellikleri ve alışkanlıklarını yurtiçi ve iç işlerine, genel koşullarını, halkın sağlığını ve vatandaşlarını, kamu bilincini ve kitlelerin psikolojisini gösterir. Bu noktada meydana gelen bir dolunayın, halkın her hangi bir olay karşısında göstereceği tepkinin abartılı olmasına, duygularını daha coşkun bir şekilde ifade edebileceğine, Ülkenin örf ve adetleri ile ilgili konuların daha çok konuşulmasına , haber yapılmasına işaret etmektedir.

Dolunay yengeç burcunda olduğundan dolayı, eski konular, eski, gündemler, eski kişiler yeniden gündeme gelebilir.

Dolunay zamanı Ay/Satürn etkileşimi ile ki Satürn Türkiye’nin 5. Evinde ilerlemekte, seks, cinsellik, sanatçılar, borsa, riskli işler,eğlence sektörü, halkın keyif aldığı konular üzerinde ki baskıya, yeni düzenlemeye, yeni kurallara işaret etmekte. Sanırım internet yasağı ile ilgili bu dolunay zamanı halkın tepkisi çok fazla olabilir gibi geldi ama kısa süreli, etkili ama çabuk bastırılabilecek bir tepki de söz konusu.

Ay/Satürn kontağı özellikle, halkın yaşamı, halkın sağlığı, halkın düzeninde yeni kurallar, yeni düzenlemelerin de söz konusu olabileceğini söylemek pekte zor olmaz. Özellikle sigara, içki gibi konularda da yeni söylemler ortaya atılabilir. Veya eğlence sektörü ile ilişkili düzenlemeler söz konusu olabilir.

5. ev, ülkenin genç nüfüsü ve çocukları ile ilgilidir, çocuklarla ilgili yeni uygulamalar,eğitimde  düzenlemelerde söz konusu olabilir.

Dolunayın en güzel tarafı aslında, her şeyin parlak bir şekilde görünür halde olmasıdır, takke düştü kel göründü misali. Bakalım bu sefer ki dolunayın kimlerin takkelerini  düşürecek merak ediyorum.

Ay/Satürn kontakları, kısıtlamalarla ilgilidir, ama bu kısıtlamaların sadece internet ile sınırlı kalmayacağını düşünüyorum, halkın eğlence ve keyif aldıkları  noktalarda da uygulamalar söz konusu olabilir.

Unutmadan, sizler büyücü değilsiniz, lütfen yeni ay dolunay zamanları kağıtların üzerine işeyerek, bir şeyler yazarak, yakarak işlerinizin hallolacağını düşünmeyin. Eğer her şey bu kadar kolay olsaydı,bir kağıda yazı yazmakta, garip saçma sapan ritüellerle çözülseydi hepimizin hayatı muhteşem olurdu değil mi ? Zihninizin böyle şeylerle yıkanmasına izin vermeyin. Toplumsal bilincimizin ve farkındalığımızın hızla geliştiği bir süreçte, ruh ve zekayı koordine bir şekilde kullanın. Ve lütfen bana da ritüel sormayın, evimde kocaman  siyah bir kazan çevresinde büyü yapan biri değilim zira. Yukarıda yazdığım yazıda, neler yapılabilir, nelere dikkat edilmesi yazdım hepsini.

Evrene iyi enerjiler(?!) göndermek ksımen güzeldir, kendinizi iyi hisettirir bir derece fakat dünyanın daha ve hayatınızın daha iyi bir yer olmasını istiyorsanız, oraya buraya olumlama yapmak yerine, hayata dair, yaşama dair iyi eylemlerde bulunan. Birilerine yardım edin, hayvanları sevin, dedikodu falan  yapmayın mesela, , üretken olun! Olumlalar sizin iyi bir insan olduğunuzu veya hayatınızın iyiye gideceğini göstermez, ancak eylemlerinizle “iyi” ye doğru yol alırsınız.. 

Sevgiler…


Burçlar üzerinde ki etkilerini haftalık burç analizleri kısmından, yani BURADAN okuyabilirsiniz..