28 Ocak 2014 Salı

30 Ocak Kova Burcunda Yeni Ay ve Etkileri





Merhaba Arkadaşlar;

30 Ocak Perşembe günü saat  23:38’de kova burcunda bir yeni ay meydana gelecek. Yeni ay etkilerini iyi algılayabilmek için, Kova sembolizmini çok iyi anlamamız gerekiyor. Kova sembolizminde yer alan konular;

-          Yeniliklerin ortaya konması
-          Yeni icatlar, buluşlar, insanlığın hayrına yeni icatlar
-          Otorite figürlerinin hiçe sayılması, otoritenin değer kaybetmesi
-          Radyo dalgaları, uydu yayıncılığı, astronomi, astroloji
-          Sıra dışı, marjinal, farklı, değişik gruplar ve insanlar
-          Başkaldırma, asilik, isyankar, grevler
-          Özgürlük ihtiyacı, özgürleşme,
-          Fikir savaşları, fikir suçluları,
-          Grup çalışmaları, grup aktiviteleri,ekip çalışmaları
-          Metafizik çalışmaları
-          Entelektüel bilgi
-          Uzay konuları, bilim teknik konular, havacılık, iletişim sektörü
-          Radikal gruplar, radikal eylemler, radikal söylemler
-          Beyin fırtınaları
-          Sosyal ağlar
-          Dostluk, kardeşlik temaları
-          Demode olandan yeni olana geçiş

Kova burcunda yeni ay meydana geldiği zaman, yeni icatlar, yeni buluşlar, yeni insanlığın hayrına olabilecek gelişmeler olmasını beklemek pekte yanlış olmaz.

Yeni ay enerjisinde, otoriteden çok grup çalışmaları, ekip çalışmaları enerjisi vardır. Destek beklediğimiz her türlü konuda dostlarımızdan, arkadaşlarımızdan rahatlıkla fayda görebiliriz. Ama iş patron ilişkilerine geldiği zaman durum pek parlak olmayabilir, zira egoların zarar gördüğü bir dönemdir kova yeni ayı.

Bu dönem, bilim, teknik, radyoloji, radyo dalgaları,uydu, uzay, astronomi, astroloji, havacılık, tenkil konular, iletişim sektörü birinci derecede etkilenecek konular arasında yer almakta. Bu alanda yeni faaliyetler, yeni gelişmeler söz konusu olabilir.

Kova yeni ayı zamanı, anarşi, eylem, baş kaldırı, isyan gibi durumların olması da beklenebilir durumlardır.

Sosyal medya, internetle ilgili sıkıntılı durumlar oluşabilir. Hatta bu yeni ay zamanı sosyal medya, her türlü özel/sosyal ilişkilerinize zarar verebilirde.

Havacılıkla ilgili, havayolu şirketleri ile ilgili sıkıntılı durumlarda söz konusu olabilir.

Yeni ay'ın meydana geldiği anda oluşturulan doğum haritasında, Terazi burcu yükselmekte. yöneticisi Venüs ise oğlak burcunda ki geri hareketi devam etmekte ve Pluto ile etkileşimde.. Bir de elbette MARS terazi burcunda... İlişkiler, hukuksal konular, kişisel güvenlik ihtiyacımızın tehlikeler içinde olacağı zamana işaret ediyor. Hukuk, yargı, yasa anlamında yeni değişimler, yeni gelişmeler söz konusu. Özellikle kadın merkezli, kadına ilgili, kadına yönelik konular bu sürede çok gündem de yer alabilir. Özellikle ilişkiler ve para temalı konularda. Özellikle bu sefer kadınlara veya özel hayata ilişkin yeni dedikodular, bilgiler, kasetler..vs servis edilebilir gibi geldi bana. 

Kova burcunda yeni ay zamanını en güzel, grup aktivitelerine, ekip çalışmalarına katılarak, size huzursuzluk veren, özgürlüğünüzü kısıtlayan konulardan uzaklaşarak, kendinize özgürlük alanları yaratarak, bilim/teknoloji/astroloji gibi konularla daha fazla haşır neşir olarak, ihtiyacınız olan elektrik/elektronik aletler alarak,  edepli adaplı bir şekilde fikir alış-verişleri yaparaki, beyin fırtınaları yaparak ilginç projeler üreterek, uçak yolculuğu ile daha önce görmediğiniz bir yerlere kaçarak,kendinize yeni sosyal ağ hesapları açarak, bloglar açarak, sosyal ağlar üzerinde aktiviteler gerçekleştirerek, yeni fikir ve projeler üretek,eski ve demode olandan kurtulup yeni ve orijinal olana yönelerek, “hayır!” deme lüksünüzü kullanarak  en anlamlı şekilde bu yeni ayı geçirebilirsiniz.

Bu yeni ayın duygularla pek ilişkisi yoktur, daha toplumsal konularla ilgilidir. Hatta bireysel değil, kolektif konular üzerinde etkilidir. Bu yüzden ilişkilerinizle ilgili değerlendirmelerinizi, özel hayatınızla ilgili değerlendirmeleri şubatın 2 – 6 sı arasında yapabilirsiniz hem Venüs retrodan çıkar hem Merkür retrodan hemen önce.



Bu yeni ay’ı Türkiye üzerinde değerlendirecek olur isek eğer;

Yeni ay Türkiye doğum haritasında 8. Dediğimiz bölgeye düşmekte. 8. Ev; faili meçhuller, ölümler, morglar, cesetler, yabancı hisse senetleri,borsa, tahvil,vergiler, ulusal borç, sigorta şirketleri, emeklilik maaşları, yabancı yatırımcılar demektir.

Yeni ayın tamda bu bölgede yer alması, eki faili meçhul ölümlerle ilgili konular yeniden konuşulabilir, gündeme gelebilir.
Ekonomik olarak önümüzde ki 10 günlük süreç oldukça problemli olabilir, İMKB’de teknik arızalar söz konusu olabilir, bir süre işlemler yapılamayabilir. Borsa ile ilgili sıra dışı gelişmeler, sıra dışı kararlar alınabilirde.

Özellikle bu 10 günlük süreçte yeni zamlar, faiz oranlarında oynamalar, vergi oranları ile ilgili gelişmeler olabileceği gibi, sigorta şirketleri özellikle kendi içlerinde yeni yapılanma içine girebilirler.

Bunun dışında bu hafta gökyüzünde etkin olacak olan T Kare açı kalıbı, ki geçen hafta bahsetmiştim, Jüpiter/Uranüs/pluto-Venüs  arasında ki, öncelikle kadın cinayetler, kadın konuları, kadına şiddet temasını ön plana çıkarabilecke cinsten. Bunun yanı sıra hem dün MHP binasına, hem bugün Şişli belediyesine, yapılan silahlı saldırılar bu T-Kare etkisi altında, ki bu sene bu t kare birkaç kere daha kendini gösterecek, ki daha haftanın başındayız, 29-30 ocak tarihleri olaylar çok daha ayyuka çıkabilirde. Benim endişe ettiğim bu T-Kare açı kalıbının en sonunda halk tarafına da kötü zararlar yapabilmesi. Şu önümüzde ki 10 gün daha fazla kan dökülmeden, büyük bir toplumsal olayla karşılaşmadan, veya bir depremle geçip gitmesi temennin. Patlamalar, ölüm olaylarında artışlar söz konusu olabilir zira. Gerçi bahar aylarında büyük kare açı kalıbı etkin olacak, ama şimdiden bununla da ruhunuzu daraltmıyayım.. Bahar ayları,büyük bir hareket, büyük bir değişim, basıtılması zor durumlara işaret etmekte..  Özellikle 29 -/30 ocak  iş dünyası, borsa, para piyasaları için çok riskli zamanlar.

Unutmadan, sizler büyücü değilsiniz, lütfen yeni ay dolunay zamanları kağıtların üzerine işeyerek, bir şeyler yazarak, yakarak işlerinizin hallolacağını düşünmeyin. Eğer her şey bu kadar kolay olsaydı,bir kağıda yazı yazmakta, garip saçma sapan ritüellerle çözülseydi hepimizin hayatı muhteşem olurdu değil mi ? Zihninizin böyle şeylerle yıkanmasına izin vermeyin. Toplumsal bilincimizin ve farkındalığımızın hızla geliştiği bir süreçte, ruh ve zekayı koordine bir şekilde kullanın. Ve lütfen bana da ritüel sormayın, evimde kocaman  siyah bir kazan çevresinde büyü yapan biri değilim zira. Yukarıda yazdığım yazıda, neler yapılabilir, nelere dikkat edilmesi yazdım hepsini.

Evrene iyi enerjiler(?!) göndermek ksımen güzeldir, kendinizi iyi hisettirir bir derece fakat dünyanın daha ve hayatınızın daha iyi bir yer olmasını istiyorsanız, oraya buraya olumlama yapmak yerine, hayata dair, yaşama dair iyi eylemlerde bulunan. Birilerine yardım edin, hayvanları sevin, dedikodu falan  yapmayın mesela, , üretken olun! Olumlalar sizin iyi bir insan olduğunuzu veya hayatınızın iyiye gideceğini göstermez, ancak eylemlerinizle “iyi” ye doğru yol alırsınız.. 

Sevgiler…


Burçlar üzerinde ki etkilerini haftalık burç analizleri kısmından, yani BURADAN okuyabilirsiniz..